Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='elinka']do Wrocławia to bym już prędzej namówiła TZ, ale za zwrot kosztów paliwa[/QUOTE]

możesz się zorientować jaki to byłby koszt?
no i czekamy na marako czy by się zdecydowała :)

Posted

Myślałam, żeby jak już, to po bandzie i też za jednym zamachem tego małego sznupiastego (tego, co niby havańczykiem jest). Ale sunia średniaczka to może jest dla niego "mała" i nie zgodziłby się z nią. No i nie wiem, czy dałabym radę. (nie z psami, z tz). No i przy założeniu optymistycznym, że któreś jedno okaże się "szybkoadopcyjne" przynajmniej w oczach mojego męża.

Ale problem jest innego rodzaju - tz od środy ma urlop, więc nie będę miała auta - będzie mnie odwoził na PKP, a sam warował w domu. We wtorek w nocy wraca z delegacji, a jak znam życie powinnam mu zrobić niespodziankę. A po wtorku to już będą potrzebne dłuuugie negocjacje niekoniecznie korzystne.

Posted

Popatrzyłam w Google na mapkę dojazdu. Z Inowrocławia do Wrocławia jest 248 przez Oleśnicę. Czyli do mnie ok. 230, bo mieszkam pod Oleśnicą, ale wystarczy dowieźć do Oleśnicy - 218 km od Inowrocławia, a jeśli pora byłaby OK (żebym nie była w pracy), to wyjadę kawałek naprzeciwko, tak, że miałby poniżej 200 w jedną stronę. Zawsze to mniej.

Posted

A może mógłby po pracy? Albo załatwić, że z pracy wyjdzie szybciej. Ja w domu jestem po pracy i tak ok. 17:30 (pracuję we Wrocławiu). Jakbym wyjechała naprzeciwko to zdążyłabym tylko do Międzyborza, ok. 30 km przed Oleśnicą dopiero na 18:30-19:00. Twój TZ miałby tam 188 km z Inowr., mógłby obrócić w obie strony w 5 godzin. Wystarczyłoby, żeby wyjechał z domu o 16:30.

We wtorek wieczorem muszę jeszcze jechać do weta do Wrocławia z moją sunią, a później odbieram męża z Oleśnicy z PKP, z delegacji. Więc dalej niż do Międzyborza nie dam rady.

No, bo przecież jutro (w poniedziałek) nie ma szans tego pozałatwiać - zgrać wyjęcie psów, przejazd. Ale jutro możnaby późniejszą porą jeszcze przyjechać tu z psami, a ja mogłabym wyjechać nieco dalej na spotkanie.

Posted

[quote name='elinka']Myngey, gdyby trzeba było wyciągnąć od razu oba psiaki to czy zgodziłabyś się sunię na dzień lub dwa zabrać do siebie?[/QUOTE]
Oczywiśc, daj mi znać kiedy,ale suczka pies odpada Urgo nie trawi samców.

Posted

Jak jutro je wyciągniecie, to rozważam jeszcze inną opcję - o dowolnej porze wieczornej jutro, gdyby Twój mąż je podwiózł mi do Kalisza (130 km od Inowrocławia), wieczorem, to wyjechałabym ja tam po nie; byłabym tak ok. 19:30 - 20:00 w Kaliszu. Nie trzeba by było przetrzymywać. A jak mój mąż wróci z delegacji, to będzie trudno mi go przekonać do tego, by wtedy wziąć psiaki. Muszę go po prostu postawić przed faktem dokonanym. Dlatego zależy mi na czasie.

Posted

Jutro będę po 8 godzinach pracy + 2 godzinach dojazdu do i z pracy, wyjechać mogłabym dopiero wieczorem, ok. 18:00, w tych warunkach jazda aż do Inowrocławia i z powrotem może zająć z 6-7 godzin, a najgorzej, że ja jak jestem zmęczona, okropnie lubię zasypiać za kierownicą, bo jestem niskociśnieniowcem (kiedyś nieźle mnie to kosztowało).
Dlatego wyjechanie naprzeciw i zaoszczędzenie mi tych choćby 2 godzin to byłoby wykonalne, a tak, boję się. Chyba, że chłopak mojej córki pojechałby ze mną i przy moim kryzysie on kierowałby. Spróbuję to jakoś przemyśleć, no i pogadać z nim.
Rzeczywiście wolałabym mieć psy w domu już już jutro.