malawaszka Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 no i nici chyba z zabrania Demi - nie miałam netu od wczoraj jak tu napisałam ostatnio aż do teraz i nie wiedziałam co robić, czy po nią jechać czy nie :( Quote
Luna_wro Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 (edited) wkleję... [URL]http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=6999[/URL] [URL]http://schronisko-piotrkow.pl/photogallery.php?photo_id=1373[/URL] [URL]http://www.schronisko-katowice.eu/index.php/galeria-cala?func=viewcategory&catid=1[/URL] zdjęcie 54/12 moim skromnym zdaniem, to sznupek:( tylko ktoś mu krzywdę zrobił... [URL]http://schronisko.avx.pl/psy-do-adopcji/item/39-kasim[/URL] [URL]http://schronisko.avx.pl/psy-do-adopcji/item/415-kali[/URL] [URL]http://schronisko.avx.pl/psy-do-adopcji/item/199-largo[/URL] [url]http://schronisko.avx.pl/psy-do-adopcji/item/126-fida[/url] Edited January 21, 2012 by Luna_wro Quote
gosia2313 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='malawaszka']no i nici chyba z zabrania Demi - nie miałam netu od wczoraj jak tu napisałam ostatnio aż do teraz i nie wiedziałam co robić, czy po nią jechać czy nie :([/QUOTE] Ale czemu nici? :( Quote
malawaszka Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 [quote name='gosia2313']Ale czemu nici? :([/QUOTE] no bo jutro zamknięte schronisko? tak wyczytałam na www - chyba, że jutro ją wydadzą to ja ją odbiorę i zawiozę do Będzina do marako jeśli zdecyduje się ją zabrać do siebie - da się załatwić żeby wydali jutro? Quote
marako Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Jak wczoraj wieczorem nie było wiadomości o Demi, nawet chciałam zadzwonić, ale chyba nie mam nru tel. Twojego. Jakby się dało ją wziąć, to możemy gdzieś podjechać w tym rejonie, np. wracać przez Siewierz. Chyba, że się uprze, że chce autostradą wracać, a nie przez Tarnowskie Góry, Dobrodzień, bocznymi drogami (w poniedziałek wstaje o 3:30, bo musi do Wawki jechać i pewnie zechce być szybko w domu). Quote
malawaszka Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 mój telefon jest wszędzie w wątkach moich psów :( szkoda, że nie zadzwoniłaś bo liczyłam na to jeśli da się jutro ją zabrać ze schroniska to ja ją przywiozę do Będzina - z tym nie ma najmniejszego problemu i będziecie mogli wracać autostradą Quote
gosia2313 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Hmm... dopytam, ale wiem, że jakiś pies był wydany w Nowy Rok, więc jeśli tylko będzie pracownik (nie będzie interwencji) to nie powinno być problemu. Ale zapytam jeszcze i napiszę ;) Quote
malawaszka Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 OK! Gosia podaj mi proszę Twój telefon na pw - mój 608 464 683 - znowu zaczyna u nas wiać i mogę w każdej chwili stracić net/prąd/wszystko - jak to na wsi zimą :D marako proszę Ciebie też o nr telefonu Quote
marako Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Jeśli nawet nie da się jej jutro zabrać, to jakoś może dogadamy się. Może ktoś ze Śląska mógłby mi ją kawałek choćby podwieźć w moją stronę (nie obrócę w obie strony całej trasy, to jednak 400 km, bo jednak muszę trochę pokazywać się w pracy, zresztą nie wypuszczam się moim starym autkiem w takie trasy, opony kiepskie, w ogóle się już auto sypie, pali jak smok oraz bierze olej). Tak w ogóle, do Kluczborka mam bezpośredni pociąg, sprawdzę sobie jak dalej z połączeniem, rozważam opcję po(d)jechania po nią pociągiem. To na wypadek, gdyby nie dało się jej jutro zabrać. mój numeer 603 569 417. Quote
gosia2313 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='malawaszka']OK! Gosia podaj mi proszę Twój telefon na pw - mój 608 464 683 - znowu zaczyna u nas wiać i mogę w każdej chwili stracić net/prąd/wszystko - jak to na wsi zimą :D marako proszę Ciebie też o nr telefonu[/QUOTE] Mój nr 721-035-215 Dorota mówi, że kiedyś się umawiała na adopcję w niedzielę, więc nie powinno być problemu, tylko nie wiem jako wygląda niedzielny dyżur, czy jest 1 pracownik czy po prostu jest mniej. Ale podobno Demi dzisiaj nie było w schronisku... :O Jak się czegoś dowiem to Ci dam znać :) Quote
malawaszka Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 [quote name='marako']Jeśli nawet nie da się jej jutro zabrać, to jakoś może dogadamy się. Może ktoś ze Śląska mógłby mi ją kawałek choćby podwieźć w moją stronę (nie obrócę w obie strony całej trasy, to jednak 400 km, bo jednak muszę trochę pokazywać się w pracy, zresztą nie wypuszczam się moim starym autkiem w takie trasy, opony kiepskie, w ogóle się już auto sypie, pali jak smok oraz bierze olej). Tak w ogóle, do Kluczborka mam bezpośredni pociąg, sprawdzę sobie jak dalej z połączeniem, rozważam opcję po(d)jechania po nią pociągiem. To na wypadek, gdyby nie dało się jej jutro zabrać. mój numeer 603 569 417.[/QUOTE] to też jest już do zrobienia :) [quote name='gosia2313']Mój nr 721-035-215 Dorota mówi, że kiedyś się umawiała na adopcję w niedzielę, więc nie powinno być problemu, tylko nie wiem jako wygląda niedzielny dyżur, czy jest 1 pracownik czy po prostu jest mniej. Ale podobno Demi dzisiaj nie było w schronisku... :O Jak się czegoś dowiem to Ci dam znać :)[/QUOTE] super - dzięki ci Gosiu i czekamy na wieści! marako o której Wy się wystawiacie? Quote
marako Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 (edited) Jesteśmy na szarym prawie końcu wszystkich psów na tym ringu. Tak myślę, że około 13:00-13:30, ale bywają poślizgi po 2 godziny, jak sędzia jest powolny. Na zostawanie na BIS nie liczę. Chcieliśmy na chwilę zobaczyć się z Heidi. Będę się zaraz umawiać, ale też może to wyjść elestycznie, nie wiem, jakie plany mają ludzie od Heidi. Zaraz do nich zadzwonię. Aha, a kiedy będzie wiadomo, czy jutro będzie sunia? Bo mój tz jeszcze nie wie, a muszę mu powiedzieć przynajmniej na kilka godzin przed. Edited January 21, 2012 by marako Quote
malawaszka Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 aaa umknęło mi to zdanie, że jej nie było :mdleje: to tym bardziej czekamy na wieści Quote
marako Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Z moim zasięgiem telefonicznym nie jest najlepiej, więc gdyby co, to trzeba sms, wtedy jak się zasięg pojawia, to sms dochodzi. Quote
gosia2313 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='malawaszka']aaa umknęło mi to zdanie, że jej nie było :mdleje: to tym bardziej czekamy na wieści[/QUOTE] Jutro Marta zapyta czy Demi jest, czy nie ma i czy jest adoptowana czy co. A gdyby jej nie było to brałybyście Emmę czy brałyście pod uwagę tylko Demi? I czy jest dla niej jakiś domek, czy póki co na tymczas? Quote
malawaszka Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 [quote name='gosia2313']Jutro Marta zapyta czy Demi jest, czy nie ma i czy jest adoptowana czy co. A gdyby jej nie było to brałybyście Emmę czy brałyście pod uwagę tylko Demi? I czy jest dla niej jakiś domek, czy póki co na tymczas?[/QUOTE] tymczas u marako, czy jak nie Demi to Emmę to nie wiem - musi marako zdecydować Quote
gosia2313 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='malawaszka']tymczas u marako, czy jak nie Demi to Emmę to nie wiem - musi marako zdecydować[/QUOTE] OK. A o której ktoś by jutro pojechał po nią? Gdyby nie było jednak Demi a moglibyście zabrać Emmę to jest (powinna być) w tym samym boksie, czyli izolatka 6 Quote
malawaszka Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 [quote name='gosia2313']OK. A o której ktoś by jutro pojechał po nią? Gdyby nie było jednak Demi a moglibyście zabrać Emmę to jest (powinna być) w tym samym boksie, czyli izolatka 6[/QUOTE] jestem jutro dyspozycyjna 24 h więc się dostosuję do godziny w jakiej będzie można wziąć psa Quote
gosia2313 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='malawaszka']jestem jutro dyspozycyjna 24 h więc się dostosuję do godziny w jakiej będzie można wziąć psa[/QUOTE] To zróbmy tak, że napiszę Ci do 12:00 smsa, czy Demi jest czy jej nie ma i potem się już dogadacie, czy bierzecie Emmę, czy nie,ok? Marta będzie koło 9 to zapyta o nią, chyba, że byś mogła przyjechać też ok. 9 tak jak Marta to byś się już na miejscu dowiedziała? Jak wolisz. Quote
malawaszka Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 to ja wolę tą opcję z smsem do 12 i wtedy pojadę jak będzie można i jak będzie po kogo, bo jak marako ma się wystawiać dopiero po 13 to tak byłoby akurat w sam raz :) Quote
marako Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 Przyznam, że jak zobaczyłam tę tak zabiedzoną mordkę Demi, to na tej podstawie w ogóle postanowiłam brać tymczasa innego niż dredziki (w ostateczności dredziki wezmę może jak będzie taka możliwość i dobry czas na to, a nikt im nie pomoże). Wydaje mi się, że Emma jest w dużo lepszym stanie, wygląda na rezolutną i adopcyjną już od zaraz. Więc chyba jak nie będzie Demi, to jednak zdecyduję się na dredziki, bo są okropnie zaniedbane (kieruję się mocno w decyzjach kryterium stopnia zaniedbania - tak było z Heidi, była wzięta na cito, bo komunikaty o niej brzmiały tragicznie - gwałty przez dużego psa, wychudzenie, gryzienie przez inne suki). Co najwyżej Demi jakimś innym sposobem, może uda się ją podwieźć trochę bliżej mnie, to podjadę wtedy na pocz. tygodnia. Quote
gosia2313 Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [quote name='malawaszka']to ja wolę tą opcję z smsem do 12 i wtedy pojadę jak będzie można i jak będzie po kogo, bo jak marako ma się wystawiać dopiero po 13 to tak byłoby akurat w sam raz :)[/QUOTE] OK ;-) To wyślę Ci wiadomość, czy jest Demi czy Demi nie ma :) Quote
malawaszka Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 dobra to czekam jutro w blokach startowych :D a po niedzieli podjadę do schroniska zobaczyć Emmę i Sonię jesli się uda i Cybiska Quote
gosia2313 Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Sonia została wysiedlona do boksu 19 :) Więc można je wszystkie zobaczyć, na kwarantannie ze sznupków utknął tylko jeszcze Cybis. Emma izol 6 Demi - nie wiem jeszcze Sonia boks 19 Quote
kasjas Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 W tym schronie w Katowicach są też szczeniaki sznaucerkowe :-( [url]http://www.schronisko-katowice.eu/index.php/galeria-cala?func=viewcategory&catid=1[/url] Quote
Recommended Posts