Jump to content
Dogomania

Sznaucery w schroniskach - informacje bieżące - ZAJRZYJ i pomóż!!!

Recommended Posts

• Replies 8.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

wkleję...

[URL]http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=6999[/URL]

[URL]http://schronisko-piotrkow.pl/photogallery.php?photo_id=1373[/URL]

[URL]http://www.schronisko-katowice.eu/index.php/galeria-cala?func=viewcategory&catid=1[/URL] zdjęcie 54/12

moim skromnym zdaniem, to sznupek:( tylko ktoś mu krzywdę zrobił...

[URL]http://schronisko.avx.pl/psy-do-adopcji/item/39-kasim[/URL]

[URL]http://schronisko.avx.pl/psy-do-adopcji/item/415-kali[/URL]

[URL]http://schronisko.avx.pl/psy-do-adopcji/item/199-largo[/URL]

[url]http://schronisko.avx.pl/psy-do-adopcji/item/126-fida[/url]

Edited by Luna_wro
Posted

[quote name='malawaszka']no i nici chyba z zabrania Demi - nie miałam netu od wczoraj jak tu napisałam ostatnio aż do teraz i nie wiedziałam co robić, czy po nią jechać czy nie :([/QUOTE]

Ale czemu nici? :(

Posted

[quote name='gosia2313']Ale czemu nici? :([/QUOTE]

no bo jutro zamknięte schronisko? tak wyczytałam na www - chyba, że jutro ją wydadzą to ja ją odbiorę i zawiozę do Będzina do marako jeśli zdecyduje się ją zabrać do siebie - da się załatwić żeby wydali jutro?

Posted

Jak wczoraj wieczorem nie było wiadomości o Demi, nawet chciałam zadzwonić, ale chyba nie mam nru tel. Twojego. Jakby się dało ją wziąć, to możemy gdzieś podjechać w tym rejonie, np. wracać przez Siewierz.

Chyba, że się uprze, że chce autostradą wracać, a nie przez Tarnowskie Góry, Dobrodzień, bocznymi drogami (w poniedziałek wstaje o 3:30, bo musi do Wawki jechać i pewnie zechce być szybko w domu).

Posted

mój telefon jest wszędzie w wątkach moich psów :( szkoda, że nie zadzwoniłaś bo liczyłam na to
jeśli da się jutro ją zabrać ze schroniska to ja ją przywiozę do Będzina - z tym nie ma najmniejszego problemu i będziecie mogli wracać autostradą

Posted

Hmm... dopytam, ale wiem, że jakiś pies był wydany w Nowy Rok, więc jeśli tylko będzie pracownik (nie będzie interwencji) to nie powinno być problemu. Ale zapytam jeszcze i napiszę ;)

Posted

OK! Gosia podaj mi proszę Twój telefon na pw - mój 608 464 683 - znowu zaczyna u nas wiać i mogę w każdej chwili stracić net/prąd/wszystko - jak to na wsi zimą :D
marako proszę Ciebie też o nr telefonu

Posted

Jeśli nawet nie da się jej jutro zabrać, to jakoś może dogadamy się. Może ktoś ze Śląska mógłby mi ją kawałek choćby podwieźć w moją stronę (nie obrócę w obie strony całej trasy, to jednak 400 km, bo jednak muszę trochę pokazywać się w pracy, zresztą nie wypuszczam się moim starym autkiem w takie trasy, opony kiepskie, w ogóle się już auto sypie, pali jak smok oraz bierze olej).

Tak w ogóle, do Kluczborka mam bezpośredni pociąg, sprawdzę sobie jak dalej z połączeniem, rozważam opcję po(d)jechania po nią pociągiem. To na wypadek, gdyby nie dało się jej jutro zabrać. mój numeer 603 569 417.

Posted

[quote name='malawaszka']OK! Gosia podaj mi proszę Twój telefon na pw - mój 608 464 683 - znowu zaczyna u nas wiać i mogę w każdej chwili stracić net/prąd/wszystko - jak to na wsi zimą :D
marako proszę Ciebie też o nr telefonu[/QUOTE]

Mój nr 721-035-215
Dorota mówi, że kiedyś się umawiała na adopcję w niedzielę, więc nie powinno być problemu, tylko nie wiem jako wygląda niedzielny dyżur, czy jest 1 pracownik czy po prostu jest mniej. Ale podobno Demi dzisiaj nie było w schronisku... :O Jak się czegoś dowiem to Ci dam znać :)

Posted

[quote name='marako']Jeśli nawet nie da się jej jutro zabrać, to jakoś może dogadamy się. Może ktoś ze Śląska mógłby mi ją kawałek choćby podwieźć w moją stronę (nie obrócę w obie strony całej trasy, to jednak 400 km, bo jednak muszę trochę pokazywać się w pracy, zresztą nie wypuszczam się moim starym autkiem w takie trasy, opony kiepskie, w ogóle się już auto sypie, pali jak smok oraz bierze olej).

Tak w ogóle, do Kluczborka mam bezpośredni pociąg, sprawdzę sobie jak dalej z połączeniem, rozważam opcję po(d)jechania po nią pociągiem. To na wypadek, gdyby nie dało się jej jutro zabrać. mój numeer 603 569 417.[/QUOTE]

to też jest już do zrobienia :)

[quote name='gosia2313']Mój nr 721-035-215
Dorota mówi, że kiedyś się umawiała na adopcję w niedzielę, więc nie powinno być problemu, tylko nie wiem jako wygląda niedzielny dyżur, czy jest 1 pracownik czy po prostu jest mniej. Ale podobno Demi dzisiaj nie było w schronisku... :O Jak się czegoś dowiem to Ci dam znać :)[/QUOTE]

super - dzięki ci Gosiu i czekamy na wieści!

marako o której Wy się wystawiacie?

Posted (edited)

Jesteśmy na szarym prawie końcu wszystkich psów na tym ringu. Tak myślę, że około 13:00-13:30, ale bywają poślizgi po 2 godziny, jak sędzia jest powolny.
Na zostawanie na BIS nie liczę.

Chcieliśmy na chwilę zobaczyć się z Heidi. Będę się zaraz umawiać, ale też może to wyjść elestycznie, nie wiem, jakie plany mają ludzie od Heidi. Zaraz do nich zadzwonię.

Aha, a kiedy będzie wiadomo, czy jutro będzie sunia? Bo mój tz jeszcze nie wie, a muszę mu powiedzieć przynajmniej na kilka godzin przed.

Edited by marako
Posted

[quote name='malawaszka']aaa umknęło mi to zdanie, że jej nie było :mdleje: to tym bardziej czekamy na wieści[/QUOTE]

Jutro Marta zapyta czy Demi jest, czy nie ma i czy jest adoptowana czy co. A gdyby jej nie było to brałybyście Emmę czy brałyście pod uwagę tylko Demi? I czy jest dla niej jakiś domek, czy póki co na tymczas?

Posted

[quote name='gosia2313']Jutro Marta zapyta czy Demi jest, czy nie ma i czy jest adoptowana czy co. A gdyby jej nie było to brałybyście Emmę czy brałyście pod uwagę tylko Demi? I czy jest dla niej jakiś domek, czy póki co na tymczas?[/QUOTE]

tymczas u marako, czy jak nie Demi to Emmę to nie wiem - musi marako zdecydować

Posted

[quote name='malawaszka']tymczas u marako, czy jak nie Demi to Emmę to nie wiem - musi marako zdecydować[/QUOTE]

OK. A o której ktoś by jutro pojechał po nią? Gdyby nie było jednak Demi a moglibyście zabrać Emmę to jest (powinna być) w tym samym boksie, czyli izolatka 6

Posted

[quote name='gosia2313']OK. A o której ktoś by jutro pojechał po nią? Gdyby nie było jednak Demi a moglibyście zabrać Emmę to jest (powinna być) w tym samym boksie, czyli izolatka 6[/QUOTE]

jestem jutro dyspozycyjna 24 h więc się dostosuję do godziny w jakiej będzie można wziąć psa

Posted

[quote name='malawaszka']jestem jutro dyspozycyjna 24 h więc się dostosuję do godziny w jakiej będzie można wziąć psa[/QUOTE]

To zróbmy tak, że napiszę Ci do 12:00 smsa, czy Demi jest czy jej nie ma i potem się już dogadacie, czy bierzecie Emmę, czy nie,ok? Marta będzie koło 9 to zapyta o nią, chyba, że byś mogła przyjechać też ok. 9 tak jak Marta to byś się już na miejscu dowiedziała? Jak wolisz.

Posted

Przyznam, że jak zobaczyłam tę tak zabiedzoną mordkę Demi, to na tej podstawie w ogóle postanowiłam brać tymczasa innego niż dredziki (w ostateczności dredziki wezmę może jak będzie taka możliwość i dobry czas na to, a nikt im nie pomoże).

Wydaje mi się, że Emma jest w dużo lepszym stanie, wygląda na rezolutną i adopcyjną już od zaraz.
Więc chyba jak nie będzie Demi, to jednak zdecyduję się na dredziki, bo są okropnie zaniedbane (kieruję się mocno w decyzjach kryterium stopnia zaniedbania - tak było z Heidi, była wzięta na cito, bo komunikaty o niej brzmiały tragicznie - gwałty przez dużego psa, wychudzenie, gryzienie przez inne suki).

Co najwyżej Demi jakimś innym sposobem, może uda się ją podwieźć trochę bliżej mnie, to podjadę wtedy na pocz. tygodnia.

Posted

[quote name='malawaszka']to ja wolę tą opcję z smsem do 12 i wtedy pojadę jak będzie można i jak będzie po kogo, bo jak marako ma się wystawiać dopiero po 13 to tak byłoby akurat w sam raz :)[/QUOTE]

OK ;-) To wyślę Ci wiadomość, czy jest Demi czy Demi nie ma :)

Posted

Sonia została wysiedlona do boksu 19 :) Więc można je wszystkie zobaczyć, na kwarantannie ze sznupków utknął tylko jeszcze Cybis.

Emma izol 6
Demi - nie wiem jeszcze
Sonia boks 19

Posted

W tym schronie w Katowicach są też szczeniaki sznaucerkowe :-(
[url]http://www.schronisko-katowice.eu/index.php/galeria-cala?func=viewcategory&catid=1[/url]