brazowa1 Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Tekst pozyczylam od Ciotek z watku Likaonki.Dziekuje :) Dabrówka obfituje w psy niezwykłe.Niektore niesamowicie piekne,inne miziaste (zwykle i piekne i miziaste),a niektore,jak Ferdek-wzbudza usmiech i...takie przykre przekonanie-z tym na pewno nie wyjdzie nikt ze schroniska :( Czarny Ferdek jest mały-ma 37 cm w kłebie,ale dłuuuugi i masywny.Mimo nikczemnych centymetrow,do małych pieskow nie mozna go zaliczyc.I te gigantyczne uszy.......I kolor-niepopularny-bo nie lubi sie czarnych piesków. Ale oczy ma dobre i pyszczek.I Charakter. Ferdek jest psem,spokojnym,powaznym,ładnie chodzi na smyczy,rownowaga,połaczona juz chyba z rezygnacja :( Dobrze dogaduje sie z innymi psami,bardzó ładnie znosi zabiegi weterynaryjne i pielegnacyjne.Garnie sie do każdego,zeby wyprosic spacer,czy chwilke głaskania,ale nie jest psem namolnym,rozskakanym. No coz,szukamy kogos nietuzinkowego,kto zobaczy Ferdka,usmiechnie sie i nie pojdzie dalej,tylko przypatrzy mu sie uwazniej,zeby zobaczyc piekna,ferdkowa,psia dusze. Quote
nateenanu Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Trzymam kciuki za Ferdka, żeby znalazł kochający domek tak jak nasz Cheerosław. który do pięknych zdecydowanie się nie zaliczał kiedy bralismy go do domu.. Quote
Litterka Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Wczoraj byłam z Ferdkiem na spacerze. Fajnie się spisywał, grzeczny był na smyczy. Tego nie widać na zdjęciach, ale jego futerko ma piękny, brązowy połysk. Widać, że to nie jest klasyczna czerń, tylko coś lepszego:razz: Quote
akucha Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 No uszy ma w dechę! :evil_lol: Allegro, eOferty, przygarnijzwierzaka. Quote
brazowa1 Posted September 18, 2009 Author Posted September 18, 2009 Ma bardzo mily charakter i to go ratuje.Fajny towarzysz z niego bedzie,spokojny,zrównowazony,posłuszny Quote
Litterka Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 Oprócz fajnego charakteru zauroczyła mnie... brązowa plamka na doopce Ferdka! :loveu: Quote
brazowa1 Posted September 20, 2009 Author Posted September 20, 2009 ta plamke trzeba mu wyskubac,to stara sierść.Dodatkowo rudawo-brązowy poblask na siersci czarnego psa,ujwnia brak miedzi w organizmie. W domu Gacek bedzie mial piekna,błyszczaca,idealnie czarna sierść:) Quote
Litterka Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Szkoda... Kurczę, on mi się podoba z tym brązowym poblaskiem. Ale chyba dla Mikry też muszę coś z miedzią kupić. Nic to, zajmiemy się psinką :) Quote
pinkmoon Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 brazowa1 napisał(a):Dodatkowo rudawo-brązowy poblask na siersci czarnego psa,ujwnia brak miedzi w organizmie. To reguła? :-o pierwszy raz coś takiego słyszę. Moje Luniadło trochę nam porudziało na uszach i grzbiecie, myślałam że to tak od wakacyjnego słońca. (jaki pan taki pies, mi np. włosy troszkę jaśnieją latem :evil_lol:). Mała dostaje purinę proplan dla młodych psów ras dużych. Quote
brazowa1 Posted September 20, 2009 Author Posted September 20, 2009 oczywiscie to nie jest reguła! :) ale uszaty najbardziej na to własnie mi wyglada. Twoja suka zrudziala od słońca lub tez moze to byc stara sierść.Taki rudy puszek? optuje za druga wersja.Wyskubac jej to :diabloti: moja suka obrzydliwie rudzieje,skubie do upadłego i mam znowu czekoladke. Quote
pinkmoon Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 Hehe, rude jest piękne :cool3::diabloti: Quote
bartolini Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 :cool3:Nie jest on wcale brzydki :lol: Naprawde z wyglądu wydaje się radosnym psem :razz: Quote
zenobiusz flores Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 Radar ! To swietny piesek - widac od razu ! Quote
pinkmoon Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 A Ferdzio też już w domku! :multi::loveu: Biedne siostrzyczki (mieszkał z czterema sukami z jednego miotu) będą tęsknić za wujkiem Quote
Litterka Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Super, super, super! Nareszcie jakaś miła wiadomość! :multi: Quote
Fiks Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 To bardzo mila wiadomosc :loveu: Ferdek w domu...ach, wiec pani przyszla po niego. Fajnie, ze chlopak ma dom. Quote
akucha Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Fiks, jaka Pani? Wiesz coś o niej? Korespondowałam 3 dni z chętną kobietą, miała przyjechać na zapoznanie ze swoją 7-miesięczna owczarzycą. Trochę mnie ta osoba irytowała... Ale masz fajny avatarek :lol: No, teraz obie mordeczki dobrze widoczne. Zakładaj swoim psiakom galerie! Quote
Fiks Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Brazowa mowila, ze jakas pani chce Ferdka. Tyle tylko wiem. A Alfa ma juz swoj watek :lol: Quote
pinkmoon Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Akucho, to chyba ta sama pani, która pytała jak Ferdek dogadałby się z suką. Quote
brazowa1 Posted September 26, 2009 Author Posted September 26, 2009 tak,to ci sami,byli z suka,poszli na spacer. Jedyny problem,ktorego sie boje,to ten,ze Ferdek nasika im w chacie,tak może byc,innych klopotów nie przewiduje. Quote
akucha Posted September 26, 2009 Posted September 26, 2009 Nasika - to wytrą ;) Musiał im się bardzo spodobac, jeśli wzieli go od razu. Kobiecie bardzo zalezało na wysterylizowaniu Ferdka przed wydaniem do nowego domu. Pękła na widok jego imponujacych uszu :evil_lol: No, nie taki on brzydal! Quote
Recommended Posts