Jump to content
Dogomania

Ale Brzydal!Czarny Ferdek,ktory w kolejce po uszy stał dwa razy.Dabrówka .Ma DOM

Recommended Posts

Posted

Tekst pozyczylam od Ciotek z watku Likaonki.Dziekuje :)

Dabrówka obfituje w psy niezwykłe.Niektore niesamowicie piekne,inne miziaste (zwykle i piekne i miziaste),a niektore,jak Ferdek-wzbudza usmiech i...takie przykre przekonanie-z tym na pewno nie wyjdzie nikt ze schroniska :(

Czarny Ferdek jest mały-ma 37 cm w kłebie,ale dłuuuugi i masywny.Mimo nikczemnych centymetrow,do małych pieskow nie mozna go zaliczyc.I te gigantyczne uszy.......I kolor-niepopularny-bo nie lubi sie czarnych piesków.

Ale oczy ma dobre i pyszczek.I Charakter.
Ferdek jest psem,spokojnym,powaznym,ładnie chodzi na smyczy,rownowaga,połaczona juz chyba z rezygnacja :( Dobrze dogaduje sie z innymi psami,bardzó ładnie znosi zabiegi weterynaryjne i pielegnacyjne.Garnie sie do każdego,zeby wyprosic spacer,czy chwilke głaskania,ale nie jest psem namolnym,rozskakanym.

No coz,szukamy kogos nietuzinkowego,kto zobaczy Ferdka,usmiechnie sie i nie pojdzie dalej,tylko przypatrzy mu sie uwazniej,zeby zobaczyc piekna,ferdkowa,psia dusze.

Posted

Wczoraj byłam z Ferdkiem na spacerze. Fajnie się spisywał, grzeczny był na smyczy. Tego nie widać na zdjęciach, ale jego futerko ma piękny, brązowy połysk. Widać, że to nie jest klasyczna czerń, tylko coś lepszego:razz:

Posted

ta plamke trzeba mu wyskubac,to stara sierść.Dodatkowo rudawo-brązowy poblask na siersci czarnego psa,ujwnia brak miedzi w organizmie.
W domu Gacek bedzie mial piekna,błyszczaca,idealnie czarna sierść:)

Posted

brazowa1 napisał(a):
Dodatkowo rudawo-brązowy poblask na siersci czarnego psa,ujwnia brak miedzi w organizmie.

To reguła? :-o pierwszy raz coś takiego słyszę.
Moje Luniadło trochę nam porudziało na uszach i grzbiecie, myślałam że to tak od wakacyjnego słońca. (jaki pan taki pies, mi np. włosy troszkę jaśnieją latem :evil_lol:). Mała dostaje purinę proplan dla młodych psów ras dużych.

Posted

oczywiscie to nie jest reguła! :)
ale uszaty najbardziej na to własnie mi wyglada.
Twoja suka zrudziala od słońca lub tez moze to byc stara sierść.Taki rudy puszek? optuje za druga wersja.Wyskubac jej to :diabloti: moja suka obrzydliwie rudzieje,skubie do upadłego i mam znowu czekoladke.

Posted

Fiks, jaka Pani? Wiesz coś o niej?
Korespondowałam 3 dni z chętną kobietą, miała przyjechać na zapoznanie ze swoją 7-miesięczna owczarzycą. Trochę mnie ta osoba irytowała...

Ale masz fajny avatarek :lol: No, teraz obie mordeczki dobrze widoczne. Zakładaj swoim psiakom galerie!

Posted

Nasika - to wytrą ;)
Musiał im się bardzo spodobac, jeśli wzieli go od razu. Kobiecie bardzo zalezało na wysterylizowaniu Ferdka przed wydaniem do nowego domu.
Pękła na widok jego imponujacych uszu :evil_lol:
No, nie taki on brzydal!