Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 700
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Amadorka napisał(a):
A jakie ma mądre ślepka,a z jużakiem się dogaduje?

Z moim juźkiem nikt się nie dogada , a raczej on z nikim . Wszedł w stado w wieku 2 miesięcy i chyba ma pamięć fotograficzną bo uznał tylko to co zastał na miejscu. Żadnych zmian nie akceptuje , nawet jeśli poza posesją jest o.k. to po powrocie ze spaceru obejmuje podwórko we władanie . Chociaż widzę , że Śnieżka go trochę intryguje , może widzi w niej jakieś podobieństwo do siebie samego .

Posted

Domek - marzenie ! Dzisiaj Śnieżynkę zawiozłam i jeśli miałabym wątpliwości to raczej bym jej tam nie zostawiła . Ale poczekajmy parę dni , wtedy będzie większa pewność .

Posted

mamanabank napisał(a):
Czy to znaczy, że musisz je non stop separować?
Wkleiłam Śnieżkę na pierwszą.
Szkoda, że nie wiadomo co słychać u Alfa, Inki, Georga i Kulka...

O Alfa pytałam latem jeszcze .... siedział nadal w hotelu . On ma juz ponad 7 /8 lat teraz i coraz mniejsze nadzieje na dom .
Inka ? To chyba ta wielka sunia z Częstochowy , jeśli się nie mylę ? Jeśli to ona , to już od dawna ma dom , nowe imię Tajga , a właścicielka jest na naszym jużaczym forum . Wydawało mi się , że już dawno podałam tutaj info o adopcji .

• 1 month later...
Posted

Amadorka napisał(a):
Skąd się tam wzięła ta ślicznota?Może w sylwestra komuś uciekł?Nikt normalny nie porzuca jużaka?

Siedzi tam od połowy grudnia :-(
Właśnie , nikt normalny nie porzuca jużaka ....... dlatego przeszło rok temu w mojej okolicy porzucono aż dwa naraz .
Szczeniaki , miały właśnie po 3 miesiące ......

Posted

Chłopak . Szukam jakiegoś dt dla malucha bo sama aktualnie nie mogę go zabrać . Przynajmniej do czasu aż wyadoptuję moje dwa tymczasy , a narazie nic na to nie wskazuje . Świąteczno - sylwestrowy zastój trwa nadal i zero telefonów :shake:

Posted

Na moje oko ten szczeniak ma więcej jak 3 mies.wygląda na 5-6 czy to możliwe?A jak się zachowuje?Może jest więcej info o nim?Czy jest zdrowy?Pytam o takie szczegóły bo biorę pod uwagę, jako miłośniczka i osoba mająca jużaki wziąć dzieciaka na DT.

Posted

Amadorka napisał(a):
Na moje oko ten szczeniak ma więcej jak 3 mies.wygląda na 5-6 czy to możliwe?A jak się zachowuje?Może jest więcej info o nim?Czy jest zdrowy?Pytam o takie szczegóły bo biorę pod uwagę, jako miłośniczka i osoba mająca jużaki wziąć dzieciaka na DT.

Amadorka :loveu::loveu::loveu:

Posted

Hej dziewczyny i chłopaki jeśli jacyś tutaj są;)

Trafiłam na Was przez przypadek i pozwoliłam sobie wrzucić naszą rudzką jużakopodobną Mari, mam nadzieje ze moglam ? :oops:

[FONT=arial]
★★ Mari ★★ to 3 letnia duża, włochata sunia.
Miła, bardzo kontaktowa i towarzyska. Jest wystraszona ale chętnie przytula się do ludzi i nawiązuje nowe kontakty. Nie ma nic przeciwko innym psom.

Mari obecnie przebywa w Schronisko Toz Fauna w Rudzie Śląskiej. Jest zdrowa, zaszczepiona i wysterylizowana.
Kontakt w sprawie adopcji:
Justyna 510 268 586

Zdjęcie wykonała:
Alicja Zmysłowska[/FONT]
[FONT=lucida grande][FONT=arial]
http://www.facebook.com/zmyslowska.photo?fref=ts[/FONT]

[/FONT]

Posted

Fundacja Medor napisał(a):
jeśli możecie zabierzcie go bo w lodzi jest partwo

Tak jak pisałam mogłabym dać mu DT ale ktoś musiałby malucha ogłaszać,bo ja kompletnie nie mam czasu,mam obecnie kilka psów wymagających socjalizacji więc kaźdą chwilę poświęcam i siedzę ,,u psów".

Posted

Kolejny jużaczy szkielet :placz: sunia , która właśnie trafiła do schroniska w Białej Podlaskiej .
Ja się chyba niedługo całkiem załamię :-(:-(:-(

Posted

Wysłałam info o tej bidzie do Emira . Mieli i mają słabośc do jużaków . Tyle tylko mogłam zrobić teraz .
Chyba zacznę grać w lotto , a jak wygram to już żaden juzak nie zostanie bez pomocy .

Posted

Właśnie przyszłam tutaj,żeby pokazać Kopciuszka,czyli sunię,która przedwczoraj trafiła do schroniska w Białej Podlaskiej,ale widzę,że bida już tu jest-dziękuję,Elaja!:)

Nie widziałam jeszcze suczynki "na żywo" ,ale gdy ją poznam,założę jej wątek.

Od kierownika schroniska wiem,że została przywieziona z interwencji.Ktoś ją przywiązał do drzewa na krótkiej smyczy.Miała też obrożę.Jest strasznie zadredzona,zapchlona i bardzo chuda. Nie pozwoliła do siebie podejść,musieli posłużyć się chwytakiem,by zabrać ją do samochodu.

Teraz z psicą jest już lepiej.Pozwoliła wyciąć sobie trochę dredów i nareszcie może się najeść.Gdyby tak znalazł się dla niej jakiś tymczas...