Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fibi rozumiem bo sama miałam ochotę niejednemu gostkowi nogi z d powyrywać bo np przychodzi taki do schroniska i mowi " dzien dobry chcialem zdać psa" aj zgotowana juz lekko udaję że nie rozumiem - jak to zdać ??? a on tłumaczy ze stary itp itd wrrrrrr albo przyjezdza pan z wioski na rowerze i mowi ze chciał psa wymienic a ja jak to wymienic a on bo stary juz i kaszle ja na to dawno kaszle moze trzeba by go leczyc a nie wymieniac a on nie nie on juz kilka lat tak kaszle ( bez komentarza bo bede przeklinac )

no ale w tej samej okolicy ą ludzie ktorzy zaadoptowali Biszkopta - staruńki kupka nieszczescia chcieli tylko i wylacznie jego , przyjechali z lokalna gazeta w ktorej bylo jego zdjecie i ogloszenie zeby pokazac ktorego chcą :) i jak mi mowila Sylwia( rotek ;))swiadomie chcieli pa bez szans na adopcje najbidniejszego z bidnych

więc chyba warto :loveu:

Posted

niestety realia na wsi sa jakie sa...:-( jedni posluchaja prosb i ciaglych upomnien-np kilka domow ode mnie mieszka mamy znajoma.jednego psa maja w domu,a drugiego na lancuchu.dzieki mamy "interwencji slownej" zaczeli odrobaczac psy-wczesniej tego nie robili i zaczeli na pare godzin dziennie spuszczac tego pieska zeby sie wybiegal.
oddac do schroniska? tu nie ma takich rozwiazan:shake: albo mysliwy odstrzeli albo sie psa wywozi gdzies.....smutne:placz:

teraz tez mam problem bo niedaleko mnie blakaja sie dwie sunie:-( koczuja w lesie kolo sasiadow.chodze tam kilka razy na dzien zeby je spotkac i probowac oswoic-zadna nie podchodzi.na dodatek znikaja na 2 ,3 dni.... udalo mi sie je kilka razy nakarmic.ale sytuacja robi sie niewesola bo zaczely dusic kury sasiadom jednym,drugim.... jedna to napewno sunia-malenka,taki "skundlony york" na wielkosc.a drugi to podobno pies. nawet zdjec im nie moge zrobic bo jak:roll:

a co do Misia-dziś była mega radocha:evil_lol: bo spadł śnieg. pol dnia sie z Borysem na podworku ganiały;)
a z tym ogłoszeniem do prasy to zadziałam coś jutro

Posted

[B][COLOR=Blue]Wybaczcie mi offa ale to sprawa życia lub śmierci psiaków w kolejnej pseudo , nistety zdjęć nie można na razie wrzucić dla bezpieczeństwa psów tutaj wchodzi zbyt dużo osób a psinki w strasznym stanie widziałam na włąsne oczy proszę uwierzcie i pomóżcie :-(:placz:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f936/likwidacja-pseudo-labki-onki-dalmatynczyki-yorki-148913/#post13157204"]Likwidacja pseudo, Labki, ONki, Dalmatyńczyki, Yorki[/URL][/COLOR][/B]

Posted

wiec tak w tygodniku powiatowym moga napisac o Misiu ale za jakis czas- na kilka kolejnych numerów miejsce w kąciku adopcyjnym mają zajęte psy zw schroniska w Chrcynnie:shake:

mysle ze moze zrobic ogloszenia-znajomy by mi zrobil. porozwieszałabym w okloicy Płońsk,Ciechanów,Pułtusk,itd.

poza tym mysle o kolejnym bazarku na Misia. za pieniadze z tamtego kupiłam mu nowe szelki-wcześniej mieliśmy pożyczone od Ewuska, i jutro mamy umówione szczepienie.
ehh no i mam z nim problem,bo duuuzo je-jutro go zwaze u wetki ciekawe ile przytył;) a nie chce jesc suchej karmy.....w miejsce karmy pochlania duzo innego jedzenia. a ja jakis miesiac,dwa bede bez pracy ze wzgledow zdrowotnych.

Posted

ale cicho.....
nikt nie dzwoni:shake: nikt nie pisze

już mam gotowe ogłoszenie dla Misia-troche "amatorskie" ale trudno;) innego nie umiem. porozwieszam je w sklepach zoologicznych i innych uczęszczanych miejscach.
wysłałam okłoło 20 PW do dogomaniaków z prośbą o zajrzenie na wątek-ale jak się okazałó dogo już wtedy nawaliło:mad: i link do wątku się nie otwiera

Posted

ehh no i żadnej poprawy:mad:

spróbowałam w drugiej lokalnej gazecie- moze w następnym numerze Misia pokarza;)
najtrudniej chyba mój Borys zniesie z nim rozłąkę-chłopaki bardzo sie zżyły:p odkad deszla moja mała [*] to nawet nie miał się z kim bawić.bo mój drugi pies juz wiekowy jest i nie w głowie mu zabawy.

Posted

więc sytuacja wygląda nastepująco

we wtorek dzwoniła do mnie pani zainteresowana adopcja Misia. znalazła jego wątek na dogo-zagląda na dogomanię czasem w pracy(pracuje w kancelarii prawnej) i wypatrzyła sobie akurat Misia-szuka towarzysza dla swojego dwuletniego terriera. piesek zostaje sam na czas gdy pani jest w pracy.i juz od jakiegos czasu myslała nad towarzystwem dla niego.
mieszka w Borowej Górze-czyli okolice Zegrza,Legionowa.

Ewusek przygotowała mi umowę adopcyjną. bo miałam jechac dziś ale niestety zdrowie odmówiło mi posłuszeństwa:oops: poza tym pani Agnieszka martwi sie tym jak pieski się dogadają ze soba:roll: dlatego pomyślałam że lepiej spotkac się w weekend w dzień.mogłybyśmy poobserwować pieski w ogrodzie,czy wyjśc na jakis spacer.....jak myslicie? sądze że Misio nie bedzie stwarzał problemów w stosunku do kolegi

zadzwoniłam więc do pani Agnieszki-powiedziała że sama miała mi to zaproponować ale nie chciała żębym pomyślała że odwleka wizyte albo jest nieodpowiedzialna.poza tym jeszcze w dwa weekendy jest na szkoleniu wiec umówiłyśmy się na wolny dzień-11 listopada. akurat wtedy kończy sie jej kurs wiec jak sama stwierdziła "bedzie mogla mu poswiecic wiecej czasu co jest wzne w tych pierwszych dniach". pytała o szczepienia,kastracje...wydaje sie bardzo rozsadna;)
poprosiłam ja zeby zadzwoniła w razie gdyby sie rozmysliła...
mam nadzieje ze sie uda

• 2 weeks later...
Posted

ehh stało sie to czego sie obawiałam-nie bedzie nowego domku...rozmyślili się:shake:

a na dodatek mam mega kłopot.... z racji tego że dziś padało Misiek z Boryskiem do 12 nawet na dwór nie wyglądały;) po 12 przyjechał listonosz wiec psy od razu na dwór:cool3:. wyszłam do listonosza przed brame.potem weszłam do domu a psy zostały juz na dworzu. mama przed 13 wróciła do domu i spytała gdzie psy sa bo nie biegaja po podwórku.ale obydwie pomyślałyśmy że pewnie babcia z dziadkiem zawołali je do siebie...... po 14 poszłam do babci-psów u nich nie było:crazyeye: i nie ma ich od tamtej pory:-( nie mam pojęcia co mogło się stać. chodziłam szukałam po okolicy, wypytywałam sąsiadów i NIC.... odchodzę od zmysłów

Posted

Poszły za listonoszem pewnie :lol:
Spokojnie Fibi, na pewno się znajdą.
Misiek może nie tak dobrze, ale Borysek zna bardziej drogę do domu. Poszli na panny gdzieś może... wszystko się ułoży. Trzymam kciuki. ;)

Posted

za listonoszem napewno nie poszły:shake:
Borysa mam dwa lata.owszem-zdarzało się że sie wymknął,babci albo jej koleżankom:mad: ale max 4 godziny go nie było. no wierze w to ze wrócą ale od zmysłów odchodze....