Onaa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Niestety sytuacja w schroniskach nie jest taka prosta jak my to sobie wyobrażamy :(. Warunki dla psiaków też , jak się okazuje, bardzo ciężkie. Niby krzywda im się nie dzieje, ale jak one żyją np. w Obornikach Wlkp. tam skąd Baka jest , to aż się płakać chce :( :( :(. Psy, czy deszcz czy śnieg to mają tylko wybieg bez zadaszenia, wszytskie psy razem są, nie mają schronienia , mogą tylko w budach siedzieć cały czas ale bud jest mniej niż psów. A poza tym w budach nie ma ani siana ani nic :(. Biedna Bakunia, jak ona te zime przeżyje, tragedia :(. Quote
magdola Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 O Bakunie to ja bym sie nie martwiła ;) Ale na razie ciii.... Quote
Asior Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='leni356'][B]Magdola, jest o niej info w poście #1247[/B] Znaleźć cokolwiek na tym wątku to dramat, burdel jak stąd do Krakowa.. Chyba sobie na stałe wpiszę w podpis: [SIZE=6][B][COLOR=Red] NIE CYTOWAĆ ZDJĘĆ!!!!!![/COLOR][/B][/SIZE][/QUOTE] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: się kuleżanka wkurzyła :) Quote
Onaa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Ciekawe jak tak kudłacze krakowskie się miewają (przypomniało mi się teraz !)? Zwł. ten biedny ślepy mix-pudelka :(. Jemu też by się dt przydał. Quote
Asior Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 ten ślepaczek nadal w schronie.. Ania wczoraj przyjechała specjalnie, żeby go wyprowadzić... jest masa innych kudłaczy na boksach :placz: nie sposób ogarnąć ich wszystkich :placz: Quote
Onaa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Szkoda tylko że nikt im zdjęć nie może porobić. Znalazłby może domki z ogłoszeń. Niestety strona internetowa krak. schroniska nie jest najlepsza. Quote
Onaa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Ale Ania (Ank@) przyjechała po innego ślepego kudłaczka, to może o nim Asior piszesz. Quote
Asior Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 aa mozę :) wiesz ja zdjecia mogę ropbić, jednak nie jestem w stanie obiecać że na ich temat się coś dowiem, bo jak już wpisałam wcześniej, dla mnie ważna jest każda minuta bo jeżdżę na krótko, a mam w tej chwili cała masę amstafów do wyprowadzania, no i następne 4 czekają na kwarantannie... a dopchanie się do komputera graniczy z cudem ;) Quote
migdalena Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Leni,czy masz juz jakieś info. o Silver?(to kruszyna bez kawałka łapki). Quote
Onaa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Asior, miłośniczką amstaffów ? Pewnie te psy mają boksy tylko dla siebie. Quote
leni356 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 [quote name='AgusiaP']Leni czy doszły pieniążki?[/QUOTE] Doszły ostatniego listopada, bardzo dziękuję - rozliczyłam na skarpecie kudłaczy, tutaj link: [url]http://www.dogomania.pl/threads/173217-Skarpeta-kudA-aczy-ZBIERAMY-NA-HOTELIK-dla-kolejnego-kudA-acza-w-potrzebie-POMA-A[/url] Quote
leni356 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 [quote name='migdalena']Leni,czy masz juz jakieś info. o Silver?(to kruszyna bez kawałka łapki).[/QUOTE] [B]Info o Silver:[/B] Silver ma ok. 40 cm w kłębie. Jest bardzo przyjazna w stosunku do ludzi i psów. Jej łapka nie wymaga pielęgnacji, wszystko jest ładnie zagojone. Silver przebywa w budynku i potrafi zachować czystość w miarę możliwości. Jest nadal w schronisku i czeka na dom. Quote
Onaa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [B]Tola[/B] , a wiadomo coś o domku Mapeta ? Quote
Asior Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='Dogo07']Asior, miłośniczką amstaffów ? Pewnie te psy mają boksy tylko dla siebie.[/QUOTE] ano.. to Ty nie wiesz, że ja głownie astowa ciotka ;) no i od tych kurdupli też jestem bo się kocham w takich maliznach :) aa i haszczaki tyż są moja ;) [quote name='leni356']Asior, co taki wysyp amstafów?[/QUOTE] nie mam pojęcia.. jest tragicznie.. w przeciągu kilku dni przyszły 4 nowe amstafy plus mamy z 8 szczeniaków amstafów.. dwa ok 2-3 miesięczne i 6 takich makusich... Masakra jakaś..... Quote
asia2405 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 dostałam dziś wiadomość w sprawie Baki Witam szukam małego pieska.Mamy już labradora i kotkę ,mieliśmy miniaturowego jamnika który umarł ze starości, spał z moim teściem.Chciałabym dla niego .Mieszkamy w domku z dużym ogrodem ,piesek byłby w domu.nie mogę daleko jechać bo chodzę do pracy.Proszę napisać czy Baka nadal jest do zabrania i gdzie?Czy ma tak jak Yorki włoski do obcinania?Pozdrawiam Ewa Orendorz są już chętne domki na Bake,co mam odpisać pani?może podam jej link do wątku???? Quote
leni356 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 No masakra :shake: skąd tu domów tyle wziąć, mało jest miłośników amstafów :-( Quote
Onaa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Gdzieś czytałam na wątku jak strasznie potrafiły innego pieska schroniskowego zabić :(. Quote
LadyS Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 [quote name='Dogo07']Gdzieś czytałam na wątku jak strasznie potrafiły innego pieska schroniskowego zabić :(.[/QUOTE] Nie przesadzałabym ze stereotypami. Dziewczyny od astów wiedzą? Quote
leni356 Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Są na liście ras tzw. agresywnych. Quote
Onaa Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Nie chodzi o stereotypy tylko o fakty. Jak zagryzają inne biedne miłe pieski schroniskowe. A to one powinny być chronione. Bo gdzie tutaj jest sprawiedliwość że psy groźne siedzą w schronsiku w pojedynczych boksach podczas gdy inne miłe biedne pieski tłoczą się na boksach ogólnych. Oczywiście nie wszystkie psy danej rasy, ale to tzreba się uważnie pzryglądnąć bo pies groźnej rasy niewłaściwie prowadzony ( a zakładam że takie tarfiają do schronisk lub z jakis pseudohodowli) ma wieksze szanse być naprawde niebezpieczny niż piesek innej rasy czy ogolnie łagodny. Quote
LadyS Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Są na liście, a pitbulli na niej nie ma, więc to czcze gadanie - to jak, pisałyście do ciotek astowych? Quote
Recommended Posts