migdalena Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Nie mam pojęcia.Ja mam swoje psy w pawilonach,na tymczas nie chodzę,bo ledwo sie wyrabiam z moimi. Dziś wyprowadziłam swoją całą gromadę,więc jutro będę szukać tych kudłatych. Quote
Talcott Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Sprawdzisz??? Może będzie szansa dla Chłopaka - a śliczny jest:lol: Quote
migdalena Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Pewnie,że sprawdzę,oby tylko nie schowały sie w budach. Quote
Charly Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 leni czekoladowa sunia o którą pytałas nazywa się Malta, ma maks 3 lata, jest lagodna do ludzi i zwierząt ale jeszcze bardzo wystraszona. Azorek ten mały kudłacz, którego tutaj wstawialam jest starenki niestety:( Nadal tylko lezy zwinięty w kłębuszek Quote
leni356 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 [quote name='Charly']leni czekoladowa sunia o którą pytałas nazywa się Malta, ma maks 3 lata, jest lagodna do ludzi i zwierząt ale jeszcze bardzo wystraszona. Azorek ten mały kudłacz, którego tutaj wstawialam jest starenki niestety:( Nadal tylko lezy zwinięty w kłębuszek[/QUOTE] A jakiej ona jest wielkości? głową ponad kolano sięga czy niżej? Quote
Charly Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='leni356']A jakiej ona jest wielkości? głową ponad kolano sięga czy niżej?[/QUOTE] trochę ponad. Azorek nie ma jeszcze swojego wątku Quote
Talcott Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 A założyłabyś Mu? Bo chyba pilnie potrzebuje pomocy?:-( Quote
Onaa Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [B]Snoopy inaczej Filcak potrzebuje Was Drogie Cioteczki na swoim wątku.[/B] Proszę doradźcie i pomóżcie jakoś. Psiak ma coś z tylnymi łapkami. Ma szansę na dt, ale to jakaś nowa osoba na dogomanii. Nie wiem co robić żeby było dobrze. Nie wiem jak szybko psiak może znaleźć domek. No i potrzebne byłoby wsparcie na karmę i leczenie w dt. Proszę zaglądnijcie na wątek psiaka: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/174212-Przekochany-psiak-ze-sA-abymi-tylnymi-A-apkami-szuka-DT-DS?p=13929960&posted=1#post13929960[/URL]. [B][COLOR=blue]On tak bardzo czeka na dom bidak, czy przez swoje łapki ma nie mieć szansy :( ?[/COLOR][/B] [IMG]http://i641.photobucket.com/albums/uu138/Pineska_92/DSC08196.jpg[/IMG] Quote
Talcott Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Dogo! przecież osoby, które adoptują psiaki np. z ogłoszenia - wcale nie są czasem dogomaniakami! Dom można sprawdzić, a to szansa - być może dla psiaka! Quote
Onaa Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='Talcott']Dogo! przecież osoby, które adoptują psiaki np. z ogłoszenia - wcale nie są czasem dogomaniakami! Dom można sprawdzić, a to szansa - być może dla psiaka![/QUOTE] Tak, ale ta osoba nie może dać dt na czas nieokreślony a nie chciałabym żeby psiak powrócił do schroniska po kilku miesiącach. Poza tym potrzebne są fundusze na karmę i leczenie, on ma coś z łapkami , innochód czy coś takiego. A na jego wątku pustki :(. Quote
Onaa Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='Talcott']Dogo! przecież osoby, które adoptują psiaki np. z ogłoszenia - wcale nie są czasem dogomaniakami! Dom można sprawdzić, a to szansa - być może dla psiaka![/QUOTE] Tak, ale ta osoba nie może dać dt na czas nieokreślony a nie chciałabym żeby psiak powrócił do schroniska po kilku miesiącach. Poza tym potrzebne są fundusze na karmę i leczenie, on ma coś z łapkami , innochód czy coś takiego. A na jego wątku pustki :(. A to naprawdę fajny łagodny przekochany psiak, opis wolontariuszki: "Filcak, czy też jak go nazywają w schronisku Siwek tak bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem, że mimo ogromnych mrozów sięgających w okresie świątecznym nawet -15 stopni, jako jedyny ze swego kojca, nie ukrył się w budzie tylko CZEKAŁ... Siedział bidulek na zewnątrz przed budą ze spuszczoną mordką, trochę zrezygnowany, trochę smutny, ale ciągle z NADZIEJĄ, że może w końcu ktoś po niego przyjdzie i go przygarnie - i w końcu skończy się jego uporczywe CZEKANIE... " Biedaczek :-(. Quote
matrioszka2 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Może jest jakiś hotelik w pobliżu ? Quote
Talcott Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Trzeba by Go porządnie zdiagnozować -RTG na początek. Quote
Onaa Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 No ale nie ma na to żadnych funduszy, a co jeśli psiak przez te swoje łapki tylne (nie wiem , problem ze stawami) nie znajdzie długo domku :(. Quote
rita60 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='Dogo07']Ale to nie jest wątek Szejka, tylko wątek na którym szukano pieska dla domku i jakimś cudem spodobał się tam właśnie Szejk.[/QUOTE] Szejk wraca z adopcji:-( Quote
zerduszko Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='Dogo07']Tak, ale ta osoba nie może dać dt na czas nieokreślony a nie chciałabym żeby psiak powrócił do schroniska po kilku miesiącach. Poza tym potrzebne są fundusze na karmę i leczenie, on ma coś z łapkami , innochód czy coś takiego. A na jego wątku pustki :(. [/QUOTE] Ciężka sprawa. A na ile jest pewny DT? Quote
matrioszka2 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Fakt, Dogo7 ma rację.Taki piesek powinien od razu dostać domek na stałe.Jest duuuuże ryzyko, że DT zacznie się niecierpliwić... zrobi się mało ciekawa sytuacja ... i co ? Powrót do schronu to katastrofa. Ile on ma lat ? Może coś się da zrobić z tymi łapami ? Jakaś rehabilitacja ? I wtedy taki DT, który będzie ćwiczył, masował ... Może rzeczywiście ten hotel albo płatny DT (siedzi aż nie znajdzie DS). Wiadomo, że to koszty, ale jak chcemy pomóc , to trzeba się sprężyć i zrobić to od A do Z. Allegro, bazarki, deklaracje jednorazowe, stałe .... Myślę, że da się to zrobić. Pomyślcie.Pomogę ... Finansowo trochę...Allegro . też się postaram. Jakiś plan działania.Od czego trzeba zacząć ? Od RTG ? Da się go tak wziąć , zrobić prześwietlenie i zwrócić do schronu ? I jakiś psi neurolog potrzebny. Quote
Onaa Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 DT dla Filcaka ma czas do wakacji. Z tego co pisze na wątku psiaka fajnie wygląda , ale co jeśli psiak nie znajdzie domu do tego czasu : ( ? To nie jest młody piesek i na dodatek ma coś z łapkami tylnymi, może początki dysplazji. Niełatwa sprawa. Quote
zerduszko Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 [quote name='Dogo07']DT dla Filcaka ma czas do wakacji. Z tego co pisze na wątku psiaka fajnie wygląda , ale co jeśli psiak nie znajdzie domu do tego czasu : ( ? To nie jest młody piesek i na dodatek ma coś z łapkami tylnymi, może początki dysplazji. Niełatwa sprawa.[/QUOTE] Moznaby spróbować zebrać na hotel w tym czasie. To młody pies. Quote
matrioszka2 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Poczytajcie m-madzię na jego wątku.Pięknie pisze.Warto się zastanowić na tym DT. Na prawdę warto. Quote
leni356 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 [quote name='zerduszko']Moznaby spróbować zebrać na hotel w tym czasie. To młody pies.[/QUOTE] Ja też myślę że to duża szansa dla niego, plus zbieranie na hotelik Quote
Recommended Posts