Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zdjecia robila i przeslala facebookiem dobra duszka, bo ja jestem teraz bez kabli (przesylanie fotek z aparatu do komputera, itp). Nie moge nawet oczyscic kamery z nadmiaru zdjec. Jak bedzie mozliwosc w weekend, to pofotografujemy biegi i zabawy Woltera z reszta psow.

EDIT
Wycalowalam Pekaesa i wysciskalam od Was. On tez chetny do rozdawania buziakow i usciskow, wiec przesyla je dla swoich kochanych ciotek i wujkow.

Posted

Li BAARDZO :) :) CI DZIĘKUJEMY ( w imieniu wszystkich zatroskanych ciotek pekaesowych) kilka razy pisałam juz długachne dziękczynne posty w tej sprawie ale zawsze mi wylogowało :(. WIEC TERAZ KROTKO I NA TEMAT : JESZCZE RAZ DZIEKI bo po prawdzie trochę ten pks zawisł w czasoprzestrzeni Jamorowej i nic sie nie ruszało.
Czy mimo wszystko Li nie powinnas dostawac jakiejs kasy na utrzymanie PKSa u siebie ??

Posted

Kase to powinnismy otrzymywac od polskich politykow i rzadu, ktorzy maja w doopie bezdomne, dreczone zwierzeta, a my usilujemy uratowac choc pare procent psow, kotow, koni czy innej zwierzyny. Kazdego dnia tygodnia powinno sie demonstrowac/manifestowac w jakims miescie. Przychodzic z psami/kotami potrzebujacymi pomocy pod i do urzedow miast/gmin i przekazywac fotografie zwierzat i zakres pomocy, ktora musza dostac od urzedu. Byc upierdliwym.
Jkp, serdeczne dzieki za troske, dam rade utrzymac Pekaesa. A jemu dzisiaj odeprzalo i szalal z psami w ogrodku.

Posted

[quote name='li1']Kase to powinnismy otrzymywac od polskich politykow i rzadu, ktorzy maja w doopie bezdomne, dreczone zwierzeta, a my usilujemy uratowac choc pare procent psow, kotow, koni czy innej zwierzyny. Kazdego dnia tygodnia powinno sie demonstrowac/manifestowac w jakims miescie. Przychodzic z psami/kotami potrzebujacymi pomocy pod i do urzedow miast/gmin i przekazywac fotografie zwierzat i zakres pomocy, ktora musza dostac od urzedu. Byc upierdliwym.
Jkp, serdeczne dzieki za troske, dam rade utrzymac Pekaesa. A jemu dzisiaj odeprzalo i szalal z psami w ogrodku.[/QUOTE]

li1, masz zupełną rację. Najpierw musi się jednak zmienić wrażliwość ludzi, bo ze społeczeństwa są też politycy. Niestety, w Polsce jest społeczne przyzwolenie na traktowanie zwierząt przedmiotowo, kupowanie ich jako prezent, rozmnażanie, trzymanie na łańcuchach na wsiach, zabawka dla dzieci. Póki to się nie zmieni to na nic zda się protest wobec rządzących. Oni to po prostu olewają, bo wiedzą, że ludzi to tak nie rusza. A dla rządzących liczy się poparcie, i tylko to. Po co mają się wysilać, skoro taka pomoc dla zwierząt i tak niewiele im przyniesie elektoratu.

Posted

Na szczescie znalazlam watek, gdzie szybko udalo sie uratowac zwierzeta i dobrzy ludzie, policja i org prozwierzece wspieraly sie wzajemnie
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/210824-POMOCY-brud-syf-głód-grzyb-11-szczeniaków-i-dwie-sunie__TRAGEDIA[/URL]__!
Moze zebrac by takie watki z pozytywnymi zakonczeniami akcjami odbierania dreczonych psow, czy kotow w jedno miejsce i czerpac wiedze jak mozna dzialac.
A teraz troche o Wolterze. Jak juz pisalam wczesniej (albo na forum jamora) to rozrabiaka i dowcipnis z niego. Lubi sciagac sobie do towarzystwa? zabawy? duze pluszaki (dawne zabawki dzieci), skarpetki, rachunki (ciekawe, czy chce uczestniczyc w utrzymaniu swoich braci), smakuje nogi stolow i krzeselek. Sprawdza wszystko, jest ciekawy, a to swiadczy o inteligencji. Do tej pory nie rozszyfrowal tylko telewizji/telewizora i glosnikow. Przez pierwsze dni rzucal okiem na program telewizyjny 1-3 sekundy zza rogu szafki i wycofywal sie lekko przestraszony. Teraz jest juz spokojny jak szwedzka telewizja nadaje program. Jeszcze tylko szczekanie psow lub odglosy innych zwierzat przyciagaja jego uwage i wtedy wacha glosniki i przekreca glowe. Fajnie zyje w grupie psow, potrafi sie dogadac czy odszczekac. Ma bardzo dobry charakter, wiedzielismy o tym wczesniej od jamora. Pekaes jest psem bezproblemowym, ale nie ciamajda.
Gdy teraz pisze, zareagowal wielka ciekawoscia na kobiecy krzyk w programie tel. Lezal kolo mnie na wersalce i bawil sie podgryzaniem z Laura, ale w momencie krzyku przestraszonej kobiety patrzyl sie dlugo w ekran ze zmarszczonymi brwiami. A teraz oglada zaby. Zdjecia obiecuje niedlugo. Do adopcji bede go oglaszac za 3-4 tygodnie.

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/members/77239-li1"][B]li1[/B][/URL] rozumiem że wstrzymujemy się z ogłoszeniami dla Woltera? I mogę usunąć odnośnik o pobycie Woltera w hotelu z podpisu?

Posted

Tak. Szkoda mi usuwac na razie mojego banerku, bo jest sliczny, ale tez bede musiala to w koncu zrobic. Wolter jest zarezerwowany przez pewna rodzine, ktora wziela ode mnie innego psa i zobaczyla Pekaesa. Myslalam, ze oszaleja z zachwytow, tak im sie spodobal. W rodzinie jest m.in 3 chlopcow w wieku 5, 12 i 18 lat i chyba Wolter bedzie z nich zadowolony. Na razie poprosilam ich aby sie glebiej zastanowili przez jakis tydzien.
Kazdy mowi, ze Wolter wyglada jak mlody wilczek. A on czuje sie swietnie. Jest juz po przegladzie u szwedzkiego weta z wynikiem "ua", tzn bez bledow (zastrzezen). Zaszczepilam go tez przeciw wsciekliznie, bo konczyl sie termin ostatniego szczepienia z Polski.

Posted

[quote name='li1']Tak. Szkoda mi usuwac na razie mojego banerku, bo jest sliczny, ale tez bede musiala to w koncu zrobic. Wolter jest zarezerwowany przez pewna rodzine, ktora wziela ode mnie innego psa i zobaczyla Pekaesa. Myslalam, ze oszaleja z zachwytow, tak im sie spodobal. W rodzinie jest m.in 3 chlopcow w wieku 5, 12 i 18 lat i chyba Wolter bedzie z nich zadowolony. Na razie poprosilam ich aby sie glebiej zastanowili przez jakis tydzien.
Kazdy mowi, ze Wolter wyglada jak mlody wilczek. A on czuje sie swietnie. Jest juz po przegladzie u szwedzkiego weta z wynikiem "ua", tzn bez bledow (zastrzezen). Zaszczepilam go tez przeciw wsciekliznie, bo konczyl sie termin ostatniego szczepienia z Polski.[/QUOTE]

O ludzie, byłoby wspaniale :D

Posted

Porobilam zdjecia, kable znalazlam, ale teraz cos nie wychodzi z przeslaniem zdjec. Komputer ledwo dyszy, zaladowany jest na potege.
Wolter nadal wesolutki i rozrabia jak zajaczki na wiosne. Energi to on ma duzo.

Posted

[quote name='li1']Kase to powinnismy otrzymywac od polskich politykow i rzadu, ktorzy maja w doopie bezdomne, dreczone zwierzeta, a my usilujemy uratowac choc pare procent psow, kotow, koni czy innej zwierzyny. Kazdego dnia tygodnia powinno sie demonstrowac/manifestowac w jakims miescie. Przychodzic z psami/kotami potrzebujacymi pomocy pod i do urzedow miast/gmin i przekazywac fotografie zwierzat i zakres pomocy, ktora musza dostac od urzedu. Byc upierdliwym.
Jkp, serdeczne dzieki za troske, dam rade utrzymac Pekaesa. A jemu dzisiaj odeprzalo i szalal z psami w ogrodku.[/QUOTE]
Świeta racja, tez tak uważam.
Ciesze sie, ze Wolterek u Ciebie Ciocia. Dzieki wielkie za niego. Doczekal sie w koncu i wiem, ze bedzie mial wspaniale zycie, bo znajdziesz mu dobrych ludzi, ktorzy pokochają. Wolterku, badż szczęśliwy do konca zycia.
Li1 jestes czlowiekiem o wielkim sercu. Robisz tak bardzo duzo dobrego dla zwierząt, podziwiam, szanuję, dziekuję.

Posted

[quote name='li1']Porobilam zdjecia, kable znalazlam, ale teraz cos nie wychodzi z przeslaniem zdjec. Komputer ledwo dyszy, zaladowany jest na potege.
Wolter nadal wesolutki i rozrabia jak zajaczki na wiosne. Energi to on ma duzo.[/QUOTE]
z przesłaniem zdjęć na dogo? w razie czego mozesz wyslać mi na poczte :) [email][email protected][/email]

Posted

Mam problem z przeslaniem zdjec z kamery na komputer. Moje technicznie uzdolnione dziecko wraca za pare dni, to moze naprawi bledy (moje czy maszyny).
Pipi, serdecznie dziekuje za dobre slowa.
Wilczek Pekaes Wolter pozdrawia.

Posted

[quote name='li1']Reaguje tylko na Pekaes. W paszporcie ma Wolter.[/QUOTE]

Hahaha :D Pekaes, ale jaja - jego nowi właściciele może zaakceptują to imię, nie wiedząc co oznacza :D

Posted

Dziewczynki tymrazem ja potrzebuję pomocy. Zauważyłam, że na dogo można też otwierać wątki kotom, niestety nie potrafię tego robić. Czy któraś z Was mogłaby mi pomóc? Mam bidę, która szybko musi znaleźć dom a ja nie radzę sobie z ogłoszeniami. Błagam ratunku!!!

Posted

Podalam Twoje pytanie na watku Pipi, tam sa kocie specjalistki
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/133467-JEDNO-SERCE-NIE-DA-RADY-!-Serce-Pipi-i-podopieczni-w-potrzebie!!!-(Posty-inf.-1-6)/page235[/URL]

Posted

[quote name='Becia2222']Dziewczynki tymrazem ja potrzebuję pomocy. Zauważyłam, że na dogo można też otwierać wątki kotom, niestety nie potrafię tego robić. Czy któraś z Was mogłaby mi pomóc? Mam bidę, która szybko musi znaleźć dom a ja nie radzę sobie z ogłoszeniami. Błagam ratunku!!![/QUOTE]
Jest troche kocich waktow, kto to prawie jak pies :):)