Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Piromanka']Zastanawiam się, czy ogłoszenie w metrze poskutkowało...?
Czy ktoś ma jakieś wieści....?[/QUOTE]

Marnie. Były dwa telefony - jeden sensowny od starszej pani z Łodzi (ma porozmawiać z mężem) i jeden od idioty.

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='hop!']Marnie. Były dwa telefony - jeden sensowny od starszej pani z Łodzi ([B]ma porozmawiać z mężem[/B]) i jeden od idioty.[/QUOTE]

czy już się małżonkowie naradzili? Czy odpuścili?

Posted

[quote name='kaszanka']czy już się małżonkowie naradzili? Czy odpuścili?[/QUOTE]

Nie wiem.

[quote name='zenobiusz flores']Hmmm, czy taki wilczek nadaje się dla starszych państwa ? On pływa , biega , skacze ..........[/QUOTE]

Moim zdaniem nie powinien trafić do starszych ludzi. Nie rozmawiałam z panią, więc nie potrafię powiedzieć w jakim jest wieku... Wszelkie pytania kierujcie do jamora - tel. 607 187 774, e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

Posted

Jeśli można, to w kwestii starszego małżeństwa, którzy, uwazacie, że raczej nie!?
Słuchajcie, ja jestem starsza, bardzo aktywna. Daję radę wybiegać 20 psów, to mysle, że moze akurat ci ludzie z jednym poradziliby sobie. Starszym ludziom potrzebny jest ruch.
Moj brat jest starszym facetem i siedzial całymi dniami przy komputerze. Odkąd ma dwa psy, jest innym człowiekiem. Rozruszał się, jest weselszy i nawet mowi, że lepiej sie czuje. Ma dla kogo zyć teraz. A do komputera, żeby pogadać przez skype, muszę sms-em go wzywać.
Trzebaby pogadac z ludźmi, sprawdzić i zaryzykować. No chyba ze mają po 80 lat, to co innego. My z bratem mamy ok 60 lat i dzięki psom fizycznie niczego nam nie brakuje.No chyba, że ludzie ci tylko pytali?.

Posted

[quote name='Pipi']Słuchajcie, ja jestem starsza, bardzo aktywna. Daję radę wybiegać 20 psów, to mysle, że moze akurat ci ludzie z jednym poradziliby sobie.[/QUOTE]

Mieszkasz w domu z ogrodem, więc dajesz radę.

Pipi, pytaj o szczegóły jamora, bo to on rozmawiał z kobietą. Nie wiem, w jakim ludzie są wieku, i czy odezwali się ponownie.

Czy jest osoba, która pilotuje adopcję Woltera?

Posted

Tak tylko głosno myslałam. Wolter ma chyba pierwsze miejsce w pobycie u jamora. Tak bym chciala zeby wreszcie mial swoj dom i czlowieka. Mysle, ze jamor nie odpuszcza tak łatwo i robi wszystko zeby zachecic do adopcji. Wolter po prostu nie ma szczescia. Nie moge sobie tego wyobrazic. Piekny, zdrowy, dobry charakter. . . .i nic no! Jak u mnie zostanie jeden pies, to ja wezme do siebie Woltera, daję słowo. Bede miała wtedy dwa - hmmm, marzenie?????

Posted

[quote name='hop!']

Pipi, pytaj o szczegóły jamora, bo to on rozmawiał z kobietą. Nie wiem, w jakim ludzie są wieku, i czy odezwali się ponownie.
[/QUOTE]

No właśnie najlepiej żeby odpowiedziała osoba od psiaka - bo takie "nie wiem" to nic nie mówi, chyba że te "skonsultuję " na odczep było i tyle. Jamor odezwij się.

Posted

[quote name='Pipi']Jeśli można, to w kwestii starszego małżeństwa, którzy, uwazacie, że raczej nie!?
Słuchajcie, ja jestem starsza, bardzo aktywna. Daję radę wybiegać 20 psów, to mysle, że moze akurat ci ludzie z jednym poradziliby sobie. Starszym ludziom potrzebny jest ruch.
Moj brat jest starszym facetem i siedzial całymi dniami przy komputerze. Odkąd ma dwa psy, jest innym człowiekiem. Rozruszał się, jest weselszy i nawet mowi, że lepiej sie czuje. Ma dla kogo zyć teraz. A do komputera, żeby pogadać przez skype, muszę sms-em go wzywać.
Trzebaby pogadac z ludźmi, sprawdzić i zaryzykować. No chyba ze mają po 80 lat, to co innego. My z bratem mamy ok 60 lat i dzięki psom fizycznie niczego nam nie brakuje.No chyba, że ludzie ci tylko pytali?.[/QUOTE]

Oczywiście , są różne typy - można być młodym a mieć brzuch i mięsień piwny jak Zagłoba do tego zakwasy na skutek grania w gry komputerowe .

Nie skreślam ludzi , ale warto się przyjrzeć bliżej - coby zwrotu nie było z adopcji .......o którą trudno.....co tu kryć .

A pies ładny, zdrowy i radosny......w górę PeKaEs .

I do tego ma najfajniejsze imię na dogo i nie tylko .....

Posted

Witam ,jestem oburzona tym ile bezdomnych psów i marnie wyglądających mieszka w naszej wschodniej części Polski . Jestem z Warszawy ,ale mamy działkę w Brzeźnicy/Brańsk. Widziałam już wiele....co się dzieję z tymi ludźmi ? Psu nie należy się szacunek,krowie,kotu..? Suki niesterylizowane i szczenięta 2 razy do roku. Jakiś dramat. Czy gmina nie zajmuję się "edukacją" ludzi w związku z tym ,że zwierzę nie jest przedmiotem martwym? Tylko żywą ,wrażliwą istotą ,oczekującą na miłość i troskę człowieka?

Ten wilczurek jest przepiękny i jestem w szoku ,że ktoś z Brańska przejmuje się losem bezdomnego zwierzaka (to jest bardzo miły szok) Nie spotkałam jeszcze osoby w tamtym rejonie,która na prawdę kochała by zwierzęta. Mam buldożka francuskiego psa ,który jest zadziorowaty ,ale gdyby nie to wilczurka chętnie bym przygarnęła .

Pozdrawiam i cieszę się,że jest osoba,która jest aniołem stróżem dla czworonożnych :)

Posted

Witaj [B]kajetanka[/B]. Twoje spostrzeżenia na temat społeczności brańskiej sa jak najbardziej trafne. Tu ludzie nie zwracają uwagi na krzywdę zwierzat. Tu pies jest stróżem. Jak chory, potrzebujący pomocy, to znaczy, że ma zginąć, bo kto przejmowałby sie psem. A niech zdycha, a co to mało psów? będzie drugi. Mało kto jest wrazliwy na ich krzywdę. Miasto raczej nic nie robi, no bo przecież trzeba pieniędzy, a nie ma. Jest w Brańsku Moniśkaa, która pomaga, a właściwie pomagała. Teraz ma ograniczenia, ponieważ uczy się w Białymstoku i tylko na weekendy jest w domu i to nie zawsze.(tak Monika?). Mnie udało sie wyciągnąć kilka piesków. Bardzo potrzebna jest w Brańsku pomoc, ale nie ma ludzi, po prostu nie ma. Ja Brańsk omijam z daleka, bo jestem bezsilna.
Jeśli Monika wróci, jak skonczy szkołę do Brańska, psom znowu się polepszy. Moniśkaa pozdrawiam.

Posted

Pipi postaram się pomóc w szukaniu domu,nie ma problemu w razie czego z transportem ,bo mój tata co 2 tyg. jeździ do Brzeźnicy,a to jest 3km od Brańska i w razie czego chętnie pomoże . Więc może w woj. mazowieckim również dacie ogłoszenie . Pies jest ułożony ,a Wilczaki z natury są bardzo rodzinnymi piesiami ,więc też się dziwie czemu tak długo pies czeka na dom ? aj,aj:(

Posted

Oj, to fajnie, że mogłabys pomóc w transporcie. U mnie jest szczeniak, którego trzeba zawieźć do Warszawy, do domu tymczasowego. Nie mamy transportu. A kiedy Twój Tato teraz będzie w Brzeźnicy? Gdyby to było np. w tym tygodniu, to ja do Brzeźnicy bym go dowiozła, a w Warszawie odebrałaby Paryska [B]beka[/B]. Fajnie by było, bo ja go bardzo kocham i czym dłużej jest u mnie tym gorzej dla niego, bo on też potem będzie tęsknił do mnie. Ma trzy miesiące i chyba mnie za mamę uważa. Pomyślisz? no, to bede wdzięczna.
Na 19.03. 2011 mam transport, ale jakby wcześniej pojechał, byłoby fajnie.

Posted

Tata w tą sobotę jedzie na wieś i w niedziele wraca:] Więc nie ma problemu przepowiem wszystko tacie . I tak może jakby były inne psiaki do warszawy hehe tata jeździ co 2tyg. ;]
I jest to adres Brzeźnica 1

Posted

Trzeba ogłaszać Pekaesa... W końcu musi znaleźć dom.

Zrobiłam banerek - kto chce, niech wstawi do swojego podpisu.

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/146310-Bra%C5%84sk-%C5%9Bliczny-mix-saarloosa-wilczaka%21-Jest-u-JAMORA-PONAD-2-LATA%21"][IMG]http://img812.imageshack.us/img812/9225/pksf.jpg[/IMG][/URL][URL="http://www.dogomania.pl/threads/146310-Bra%C5%84sk-%C5%9Bliczny-mix-saarloosa-wilczaka%21-Jest-u-JAMORA-PONAD-ROK%21-PROSIMY-O-OGLOSZENIA"]
[/URL]

Posted

Pekaes ma allegro zwykłe i ogłoszenia na portalach: alegratka, cafeanimal, gumtree, kupiepsa, adopcjapsa, psy.pl, przygarnijzwierzaka, e-zwierzak, morusek.pl, doadopcji.pl, psiamania, kupsprzadaj, aukcjezwierzat, telezoo, szerlok.