Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto sunieczki.:placz::loveu:
Każda jest inna ale maja wiele wspólnego. Wszystkie zostały znalezione jednego dnia w dramatycznych okolicznościach.

Oto Emma :loveu:
Jak to możliwe, aby takie maleństwo ktoś zawiózł do lasu, przywiązał do drzewa i pozostawił na pewną śmierć?
Taki los spotkał Emmę, bezbronnego szczeniaczka. A potem wszystko działo się tak jak zwykle; rodzina poszła do lasu na grzyby, znalazła konające szczenię, odwiązała od drzewa i zawiozła do schroniska.

Tam już było bezpiecznie. Ale schronisko nie jest miejscem dla maleńkich piesków, dla żadnych piesków....
Bardzo prosimy o dom dla tej suni. Jest malutka i nie wyrośnie na dużego psa. Jest mieszańcem sznaucera i teriera o czym świadczy jej szorstka sierść. Ma bystre, żywe oczka i jest wesolutka. Lubi pieszczoty. Ma około dwóch miesięcy.
Została odrobaczona i otrzymała pierwsze szczepienia.

A to Emily :loveu:
Emily ma około 3 miesięcy. Jest mieszańcem sznaucera i teriera o szorstkiej sierści. To typowy szczeniaczek; jest wesolutka chętnie się bawi. Ona również została przywiązana do drzewa.
Nie będzie dużych rozmiarów. pozostanie średnim pieskiem. To sunia bardzo energiczna, jest cały czas w ruchu i trudno jej było zrobić fajne zdjęcie.
Jest odrobaczona i dostała pierwsze szczepienia.

Bardzo, ale to bardzo prosimy o pomoc w ogłaszaniu tych piesków.
Może ktoś zrobi im wspólne allegro?

:sadCyber:

Wszystkie zdjęcia maleństw wstawiam w kolejnych postach. Numer telefonu do kontaktu podam na pm.

Posted

Kurcze, nie jest dobrze.
Emma jest w lecznicy, ponieważ ma parwo :placz:

Ten domek, który chciał ją zabrać to fajny domek. Przez kilknaście lat Państwo mieli pieska, który odszedł na raka.
Pani wczoraj pojechała do Klembowa i zabrała Emily, tę drugą sunię.

Pani Celina ze schroniska zapewniła, że Emily jest zdrowa, co potwierdziły testy, ale ja i tak martwię się jak nie wiem co. :shake:

Będę dzwonić do tego domku.

Dziewczyny, serdecznie Wam dziękuję za allegro dla suniek. Wykorzystajcie je dla innych psiaków, których na pewno macie bez liku.

I proszę, trzymajcie kciuki za te szczeniorki.:-(

• 2 weeks later...
Posted

Obie żyją, są zdrowe i są w dobrych domkach.

Emma, w lecznicy wyzdrowiała. Przedwczoraj pojechała do super domku w Warszawie.
We wtorek byłam u nich na wizycie a we środę Państwo pojechali po Emmę do schronu. To młode małżeństwo, miłośnicy psów, wspomagający schroniska ze zdrowym podejściem do sterylizacji.
Sunia od razu została pokazana wetowi i jest pod dobra opieką.:multi:

Emmili - zdrowiutka jak rybka bryka w domku też W Warszawie. Martwiłam się o nią, bo nie mogłam się dodzwonić do Pańci, ale dziś wiem, że miała awarię telefonu.
Mała bryka, rozrabia i leje równo gdzie popadnie :evil_lol:

Uffffff, wykończy mnie ta robota.

Dzięki dziewczyny jeszcze raz.
:loveu::loveu::loveu: