bullterrierka Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='agat21']Deklaruję 20 zł miesięcznie. Na zakup budy jednorazowo mogę dorzucić 30zł.[/quote] :loveu::loveu:DZIĘKUJE:multi::multi::loveu: Quote
megii1 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 A moze ta? Wychodzi taniej a te ocieplenia i tak są tak kiepskie ze mój sąsiad ociepla budy jeszcze raz:) [url=http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=755903069#gallery]ŚWIST Buda dla psa XL płaski dach + GRATISY (755903069) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.[/url] Quote
megii1 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Przesyłka kurierska idzie tak realnie od wpłaty 2-3 dni, wieć moze na razie lepiej poszukać domu dla Kluski - wyjdzie taniej;) Quote
Ammounie Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Dziewczyny, Jesteśmy umówieni na 9 X w Radomiu i jedziemy do Megii. Gdzie jest schronisko w Radomiu? Do tego czasu z pewnością znajdą się i fundusze i dom dla Kluski.... i domy dla naszych suniek... i wszystkich potrzebujących istot! Niech tak się stanie! :multi: Mam kolejną deklarację od mojej mamy: Jednorazowo 50zł Pozdrawiam ciepło, Ola Quote
bullterrierka Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='megii1']Przesyłka kurierska idzie tak realnie od wpłaty 2-3 dni, wieć moze na razie lepiej poszukać domu dla Kluski - wyjdzie taniej;)[/quote] Oj jakby Kluska znalazla dom byłoby wspaniale ale nawet jak kupimy bude to może inny bezdomniak z niej skorzysta:razz: jedna buda wiecej u Megi....bezcenne:eviltong: Quote
emilia2280 Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 [quote name='Ammounie']Dziewczyny, Jesteśmy umówieni na 9 X w Radomiu i jedziemy do Megii. Gdzie jest schronisko w Radomiu? [B]Do tego czasu z pewnością znajdą się i fundusze i dom dla Kluski.... i domy dla naszych suniek... i wszystkich potrzebujących istot![/B] Niech tak się stanie! :multi: Mam kolejną deklarację od mojej mamy: Jednorazowo 50zł Pozdrawiam ciepło, Ola[/quote] Ola, nie chcé byc zlym prorokiem, ale jak wczesniej mtf zalesie wspomniala, bédzie ciézko uzbierac taká sumé :roll: wiem, jak wygládajá zbiórki na pojedyncze psy i jak ciézko jest o deklaracje. a juz w ogóle jednorazowe deklaracje nie dajá Wam zadnego zabezpieczenia- na 1 miesiác starczy a potem zostaniecie (tak, Wy-wyciágajáce) z psami w hotelu do oplacenia. i nie ma zmiluj, bo nie do przyjécia jest zeby potem psa wyrzucac z takiego hotelu, wiéc zanim sié go tam umiesci, potrzeba miec na to SRODKI w postaci przede wszystkim stalych deklaracji, miesiécznych. ja wiem, ze nowe osoby palajá optymizmem, ale nie chcé zebyscie przez to wpédzily sié w klopoty a potem szukaly winnych na dogomanii. nie macie deklaracji, nie spieszcie sié z hotelikami. hoteliki sá, o deklaracje stale trudniej. Quote
mtf zalesie Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 kojce w zalesiu sa tansze i budy kupowac nie trzeba ale to tez 600zl mies.do budy sie nie doloze bo oplacam 7 psow oprocz swoich.pislam o zrobienu kojca w schronie dodatkowego,na ulice ich nie wyrzucisz ani schronisko tez.powinni egzekwoawac tzn.schron oplate od gminy.dzwonilam do zgk -zajmuja sie potraconymi psami na terenie gminy a zajmowanie polega na uspieniu. innymi sie nie zajma bo pewnie sa czyjes i skad ja jestem taka pewna ze sa bezdomne.facet z gminy odp.za zwierzeta bezdomne jest na zwolnieniu/gdyby ktos mogl sprawdzic czy baba z tego wydzialu nie oklamala mnie/ i bedzie za miesiac.mozna jescze gnebic wojta-jest we wtorki. Quote
anhata Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 gratuluje dziewczyny wylapania suczek :)....jesli chodzi o hotel to trzeba szukac stalej kasy.....ludzie zapominaja i jest ciezko.... sluchajcie ja sie na tym nie znam....ale jest sporo osob co robi ogloszenia ...tutaj widze ze nikt tego nie robi... przydalby sie tez banerek..... ze wzgledu na Mone i Kiki i inne zwiezraki domowe mozemy zadeklarowac 100 zl ...tylko nr konta prosze na PW, bo rzdako jestem na kompie a czasem tez albo sie tutaj nie mozna dostac , stronka sie nie otwiera albo Lizi kabel pogryzie Quote
bullterrierka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='Ammounie']Dziewczyny, Jesteśmy umówieni na 9 X w Radomiu i jedziemy do Megii. Gdzie jest schronisko w Radomiu? Do tego czasu z pewnością znajdą się i fundusze i dom dla Kluski.... i domy dla naszych suniek... i wszystkich potrzebujących istot! Niech tak się stanie! :multi: Mam kolejną deklarację od mojej mamy: Jednorazowo 50zł Pozdrawiam ciepło, Ola[/quote] Ola czy Ty je chcesz naprawde zawieść 9X do hoteliku? Przecież nie mamy deklaracji z czego opłacimy hotelik...A Kluska wątpie żeby znalazła dom tak szybko,wiem po swojej tymczasowiczce ile to trwało,chociaż była małym słodkim pieskiem...ile oszołomów odpadło w przedbiegach zanim trafiła do swojego domku. Quote
bullterrierka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='mtf zalesie']kojce w zalesiu sa tansze i budy kupowac nie trzeba ale to tez 600zl mies.do budy sie nie doloze bo oplacam 7 psow oprocz swoich.pislam o zrobienu kojca w schronie dodatkowego,na ulice ich nie wyrzucisz ani schronisko tez.powinni egzekwoawac tzn.schron oplate od gminy.dzwonilam do zgk -zajmuja sie potraconymi psami na terenie gminy a zajmowanie polega na uspieniu. innymi sie nie zajma bo pewnie sa czyjes i skad ja jestem taka pewna ze sa bezdomne.facet z gminy odp.za zwierzeta bezdomne jest na zwolnieniu/gdyby ktos mogl sprawdzic czy baba z tego wydzialu nie oklamala mnie/ i bedzie za miesiac.mozna jescze gnebic wojta-jest we wtorki.[/quote] mtf zalesie super,że zadzwoniłaś będa chociaż troche ponękani telefonami,ja też dostałam informacje,że psy potrącone,agresywne są usypiane a te łagodne ląduja na wysypisku:mad: tylko jak zapytałam pana co się z nimi dalej dzieje i czy wie,ze trzy suki i jak każda zacieczkuje to bedziemy mieć kilka,kilkanaście slicznych szczeniaczków...to się strasznie zbulwersował,że po co ja wogole te psy karmie,w bezczelny sposób nalegał na odpowiedz gdzie są psy i skad ja jestem.Jak mu powiedziałam,ze z Radomia to powiedział,ze moze to ja psy przywiozłam a jego "biedna" gmina będzie ponosić koszty za moje psy:-o.Ten pan jest kierownikiem ZGK moge Ci podać jego dane na PW. Quote
Ammounie Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Dziewczyny, Jakie inne widzicie wyjście? Gdzie mogą podziać się sunie po wyjściu ze schroniska? Czy mamy jakąś alternatywę? Ile jeszcze sunie mogą pozostać w schronie? Jeśli hotelik w Zalesiu jest tańszy, możemy je zawieźć tam, ale wtedy trzeba by powiedzieć o tym jak najszybciej Megii żeby nie blokować u niej miejsca. Moja koleżanka w sobotę otwiera firmę i robi przyjęcie z tej okazji, obiecała że postawi koszyczek z prośbą o wsparcie finansowe dla suniek. Pozdrawiam Was ciepło i wierzę że się uda ( mam w domu 12 uratowanych zwierząt i też się udało :multi: ) Ola Quote
Ammounie Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Moja mama zadeklarowała że kwota wsparcia dla suniek to będzie 50zł miesięcznie, a nie tylko jednorazowo. Quote
bullterrierka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Ola zarażasz....optymizmem:loveu: masz racje uda się,sunie nie mogą wylądować na zime na ulicy! Czyli zbieramy deklaracje bardzo prosimy o rozbijanie swoich swinek:lol: mamy już: deklaracje mc: mtf zalesie 50zł Ammounie 50zł agat21 20zł MAMA Ammounie 50zł jednorazowe: agat21 30zł-na zakup budy jesli sunie pojadą do Megii Anhanta 100zł Ja osobiście bardzo bym chciała,zeby one trafiły do Megi.Suczki potrzebują socjalizacji,kontaktu z człowiekiem,sa lagodne ale nie ufne,średnia nie daje sie zlapać na smycz,myśle,ze jeśli trafią do Megi mają dużo wieksze szanse na adopcje. Quote
bullterrierka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 ze wzgledu na Mone i Kiki i inne zwiezraki domowe mozemy zadeklarowac 100 zl ...tylko nr konta prosze na PW, bo rzdako jestem na kompie a czasem tez albo sie tutaj nie mozna dostac , stronka sie nie otwiera albo Lizi kabel pogryzie[/quote] :multi::multi:BARDZO DZIĘKUJEMY:multi::multi::loveu: Quote
Ammounie Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Kolejna miesięczna deklaracja od mojego taty 50zł :multi: Quote
emilia2280 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='Beata M']ze wzgledu na Mone i Kiki i inne zwiezraki domowe mozemy zadeklarowac 100 zl ...tylko nr konta prosze na PW, bo rzdako jestem na kompie a czasem tez albo sie tutaj nie mozna dostac , stronka sie nie otwiera albo Lizi kabel pogryzie :multi::multi:BARDZO DZIĘKUJEMY:multi::multi::loveu:[/quote] Beata, zanim wpiszesz kogos do stalych deklaracji a takie slowo nie padlo w ich wypowiedzi- zapytaj wprost, czy to stala czy jednorazowa. czésto wychodzá na tym polu nieporozumienia... a o panach z gminy nie mam slów. to jest legalne, ze gmina nie ma podpisanej umowy z zadnym schronem i sobie psy usypia albo porzuca na wysypisku? Quote
Ewelina.w38 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 dziewczyny to moze zrobię ten ksiazkowy bazarek? tylko, że będę go dzielić na jeszcze jedną Sunię, która właśnie trafiła megii1 :smile:. jej wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f1161/przerazone-malenstwo-ma-dt-u-megii-prosimy-o-pomoc-w-transporcie-ogloszeniach-146710/index11.html[/URL] A nasze bidulki gdzie wkońcu trafią? Quote
emilia2280 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='anhata']gratuluje dziewczyny wylapania suczek :)....jesli chodzi o hotel to trzeba szukac stalej kasy.....ludzie zapominaja i jest ciezko.... sluchajcie ja sie na tym nie znam....ale jest sporo osob co robi ogloszenia ...tutaj widze ze nikt tego nie robi... przydalby sie tez banerek..... ze wzgledu na Mone i Kiki i inne zwiezraki domowe mozemy zadeklarowac 100 zl ...tylko nr konta prosze na PW, bo rzdako jestem na kompie a czasem tez albo sie tutaj nie mozna dostac , stronka sie nie otwiera albo Lizi kabel pogryzie[/quote] Anhata, potwierdz proszé sama czy to jest 1-razowa, czy stala deklaracja. Co do ogloszen- jak najbardziej. Beato i Olu- zerknijcie na kilka innych wátków i zobaczcie jak sié zbiera pieniádze, czy prosi o ogloszenia, czy moze samemu z czasem robi sié ogloszenia. Zebyscie wiedzialy jak nalezy prowadzic wátek i doprowadzic do adopcji psów- po to te wátki sié zaklada najczésciej. Quote
Ewelina.w38 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 dziewczyny proszę dokładne info gdzie trafią bidulki -o ile jest to już jasne. Tylko 2 idą do hoteliku, tak? jedna ma tymczas u kogoś w domu? A ich imiona, jedna to kluska czy sie myle?:oops: Quote
gos Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Witajcie, Mogę wspomóc sunie rysunkowo. Pomysł jest taki: jeśli ktoś zamówi u mnie portret psa i wskaże, że kasa ma pójść na Sunie, to ja przelewam wpływ na ich konto. Więcej tutaj: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/rysunkowy-bazarek-gos-zamow-portret-zwierzaka-147781/#post13072988[/URL] Zapraszam! Quote
bullterrierka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='emilia2280'] Co do ogloszen- jak najbardziej. Beato i Olu- zerknijcie na kilka innych wátków i zobaczcie jak sié zbiera pieniádze, czy prosi o ogloszenia, czy moze samemu z czasem robi sié ogloszenia. Zebyscie wiedzialy jak nalezy prowadzic wátek i [B]doprowadzic do adopcji psów- po to te wátki sié zaklada najczésciej.[/quote][/B] Emilio ten wątek też jest po to,zeby suczki znalazły nowy dom! Ogłoszeń sama robić nie potrafie.Prosiłam o ogłoszenia ale nikt nie odpowiedział na moja prośbe. Jeśli Ty tak świetnie sie znasz i cały czas mnie pouczasz i łapiesz za słowa czemu nie poprowadzisz tego watku sama?Czemu nie zrobisz ogłoszeń?Tylko cały czas się czepiasz.Jak tak dobrze wiesz jak prowadz się wątek to prosze bardzo masz wolna ręke! Quote
emilia2280 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='Beata M'][/b] Emilio ten wątek też jest po to,zeby suczki znalazły nowy dom! Ogłoszeń sama robić nie potrafie.Prosiłam o ogłoszenia ale nikt nie odpowiedział na moja prośbe. Jeśli Ty tak świetnie sie znasz i cały czas mnie pouczasz i łapiesz za słowa czemu nie poprowadzisz tego watku sama?Czemu nie zrobisz ogłoszeń?Tylko cały czas się czepiasz.Jak tak dobrze wiesz jak prowadz się wątek to prosze bardzo masz wolna ręke![/quote] Beata, ja to mówié w dobrej wierze. Przeciez mogé to olac i nic nie pisac- mniej wysilku. Staram sié pomagac dajác wskazówki, ale jesli sobie tego nie zyczysz, nie bédé juz pisac tu. Wiem, ze tez macie na celu adopcjé suczek do dobrych domów, przeciez nie ich oskórkowanie. Ja ogloszen nie robié, sá wspaniale ciotki od ogloszen. Mozecie np. jak mówilam- wejsc na inny wátek i zobaczyc kto tam robil ogloszenia. Napisac pw do takiej osoby z prosbá o pomoc. To samo dotyczy banerka. Mozesz poszukac kilku osób i pisac do nich po kolei, az zgodzi sié któras pomóc. Quote
bullterrierka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='emilia2280']Beata, ja to mówié w dobrej wierze. Przeciez mogé to olac i nic nie pisac- mniej wysilku. Staram sié pomagac dajác wskazówki, ale jesli sobie tego nie zyczysz, nie bédé juz pisac tu. Wiem, ze tez macie na celu adopcjé suczek do dobrych domów, przeciez nie ich oskórkowanie. Ja ogloszen nie robié, sá wspaniale ciotki od ogloszen. Mozecie np. jak mówilam- wejsc na inny wátek i zobaczyc kto tam robil ogloszenia. Napisac pw do takiej osoby z prosbá o pomoc. To samo dotyczy banerka. Mozesz poszukac kilku osób i pisac do nich po kolei, az zgodzi sié któras pomóc.[/quote] Przepraszam :oops: poniosło mnie,odebrałam Twoją wypowiedz jako atak w moją strone...oczywiscie chce,zebyś została na wątku przecież chodzi nam o to samo-dobry dom dla suczek! Quote
emilia2280 Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 [quote name='Beata M']Przepraszam :oops: poniosło mnie,odebrałam Twoją wypowiedz jako atak w moją strone...oczywiscie chce,zebyś została na wątku przecież chodzi nam o to samo-dobry dom dla suczek![/quote] Spox, ja nie z tych wrazliwych :diabloti: Z rékawa mogé powiedziec ze super ogloszenia robi np. mgie. Zacznij od niej :razz: Quote
Recommended Posts