Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='CaneSs']Zuzia, ja mam to samo. Tzn. by nie ćwiczymy "zawodowo" xD Jak wy, w klubie ( ale już niedługo... xD )
Ale jak np. na obozach lecimy a na drodze jest minimalna wyższa trawka to musi ją Capek podlać! Tak samo jak jest smaczek to nie ma szans. Odrazu kilka sekund w plecy. I miejsce niżej. A tak to jak sie rozpędzi to biegniee aż go niemoge dogonić :P Więc nawet jak sie zapiszemy do Klubu, oczywiście do Baritusa to zawody na 99% nie :)[/QUOTE]

Startujecie w marcu? Już się nie mogę doczekać kiedy będziecie trenować w Baritusie :loveu: zdjęcia/filmiki/wrażenia/relacje/opowieści super;)
A na jakich obozach byliście? Czyli Capri nie jest wcale taki pocztkujący ;) Może przyjdziecie od razu do średniozaawansowanej :D
Widzę ten sam problem...Na szczęście Snoopy nie chce wszystkiego obsikiwać (cud! nie jest wykastrowany ;) ) ale musi wszędzie tego swojego nochala wsadzić

[quote name='madziulik_13']Już oglądałam ten filmik :multi:Jest świetny !! :loveu:
Super biegacie :cool3:[/QUOTE]
Dzięki fajnie że się podoba ale przeczytaj mogą wcześniejszą wypowiedź hehe ;)

[quote name='Bzikowa']Oj, no bigl ma prawo :) Startuje ich kilka i jak się skupią to zapylają aż miło, a czasem się coś fajnego wyniucha... no trzeba cierpliwości do takiego psa. W Złotoryi z bigli był Drago (tzn w typie beagle) i biegał świetnie , chyba ani razu się nie zawąchał :)

Ty się ciesz, że nie widziałaś mojego psa na początku, nie było tunelu z którego by wyszedł nie obsikawszy go. A motywację miał.. no, tzn nie miał :diabloti: Przeszło mu (znaczy się ja nad nim popracowałam :evil_lol:) po pół roku. Teraz widzi przeszkódki i dostaje świra, a pomyśleć, że jeszcze te 3 lata temu było tak źle.[/QUOTE]

No tak, to prawda. Widziałam na youtube Drago w akcji. Świetny jest! Kurcze, leci jak szalony i nie zwraca uwagi na otoczenie:D
To mnie pocieszyłaś ;) U Snoopiego najgorsze jest to że na dworze nie kręcą go żadne zabawki... A większość (99%?) agilitowych psów biega na zabawkę... Nie wiem czy można go jeszcze jakoś nakręcić? Czy próbować tak jak z nakręcaniem na frisbee tzn. przerywać zabawę w najlepszym momencie? W domu uwielbia piłeczki, sznurki ale na dworze nie ma mowy.

[quote name='deer_1987']my wam duzo nie podpowiemy bo my dla zabawy jezdzimy na agility, nie na zawody ;)[/QUOTE]

Fajnie że wpadliście;)

Posted

[quote name='Zuzia&Snoopy']U Snoopiego najgorsze jest to że na dworze nie kręcą go żadne zabawki... A większość (99%?) agilitowych psów biega na zabawkę... Nie wiem czy można go jeszcze jakoś nakręcić? Czy próbować tak jak z nakręcaniem na frisbee tzn. przerywać zabawę w najlepszym momencie? W domu uwielbia piłeczki, sznurki ale na dworze nie ma mowy.
[/QUOTE]
Hihi, no to Bez miał tak samo... :wink:

Bezik zawsze był zabawkowy w większości miejsc ale na treningach na początku - a właściwie przez dłuuugi czas - też nie chciał się nakręcać, co mnie bardzo zaskoczyło. Szczytem było poszarpanie się chwilę piłką czy czymkolwiek. To mnie strasznie denerwowało bo wiedziałam, że on jest nakręcony i lubi aportować i się szarpać a na treningach nie chciał. No ale się z tym pogodziłam bo lubił bieganie samo w sobie i biegaliśmy na żarcie, a nakręcałam go w przerwach , dosłownie wyjmowałam jakąś jego ulubioną zabawkę na chwileczkę, pobawiliśmy się - przez chwilę żeby cały czas chciał - i chowałam. Dopiero po jakimś czasie zaczęłam z nim normalnie biegać 'na zabawki' i teraz biega tylko na nie ;) A czasem zdarza mu się na przykład wypruć przed siebie omijając przeszkody bo myśli, że piłeczka już leci, intelekt teriera :P
Ale na zawodach cały czas przed biegiem nakręcam go żarciem a nie zabawką bo tam jest tyle psów i on jest ciągle nabuzowny żeby któremuś wpieprzyć ;) , że boję się, że mógłby nie chcieć się bawić. Ale nigdy nie próbowałam.
Na pewno Wam się uda!

Posted

Ufff to dobrze:)
Bo już myślałam że wszystkie psy są nakręcane na zabawki. Będziemy ćwiczyć nakręcanie się na zabawkę w ogrodzie na naszym skromnym, "prywatnym" torku;)
Super dzięki za wszystko, bo mnie bardzo uspokoiłaś.

Posted

Jeśli jest nakręcalny w domu albo gdziekolwiek indziej to znaczy, że się DA :) Choć zdarzają się oczywiście psy zupełnie niezabawkowe ale wtedy to raczej nigdzie nie chcą się bawić.

Posted

[quote name='Bzikowa']Jeśli jest nakręcalny w domu albo gdziekolwiek indziej to znaczy, że się DA :) Choć zdarzają się oczywiście psy zupełnie niezabawkowe ale wtedy to raczej nigdzie nie chcą się bawić.[/QUOTE]

Dzisiaj byliśmy na ogrodzie sobie poćwiczyć:D Mam dobrą wiadomość: Snoopy biegał na zabawkę! :) Dokładniej na sznurek z supłami (kiedyś była tam piłka ale już jej dawno nie ma:D beagle potrafi;) ) Byłam aż zdziwiona! Był tak napalony na ten sznurek że aż mi oczy wyleciały. Co prawda pobiegł cztery razy, później tylko smaki go interesowały ale zawsze coś:) Teraz czeka nas częstrze nagradzanie zabawką, większe nakręcenie a później agility z zabawką na wolnej przestrzeni ;) Pracy sporo jest ale jestem zadowolona bo nie wszystko stracone. A może wyciągać ten sznurek tylko na agility żeby go z nim kojarzył, że tak fajnie na agility jest bo dostanie swoją ukochaną zabawkę? Co o tym myślisz ;>

[quote name='deer_1987']ja zauwazylam ze sherry lepiej dziala na zabawke na agility ;)[/QUOTE]

Fajnie macie:D

Posted

Myślę, że to zdecydowanie dobry pomysł żeby jakąś ulubioną zabawkę miał zarezerwowaną na treningi :)

Napisałaś, że pobiegł za zabawka 4 razy a potem go tylko smaki obchodziły. I właśnie w tym rzecz, żeby wyczuć moment kiedy wiesz, że za chwilę straci zainteresowanie ale ciągle je ma. Wtedy możesz mu trochę zabawką 'pouciekać', sprowokować, żeby gonił i chciał ją dorwać i w momencie największej radochy schować (nie dać mu jej dorwać) i nie nagradzać wtedy smakami. ;)

Posted

[quote name='Bzikowa']Myślę, że to zdecydowanie dobry pomysł żeby jakąś ulubioną zabawkę miał zarezerwowaną na treningi :)

Napisałaś, że pobiegł za zabawka 4 razy a potem go tylko smaki obchodziły. I właśnie w tym rzecz, żeby wyczuć moment kiedy wiesz, że za chwilę straci zainteresowanie ale ciągle je ma. Wtedy możesz mu trochę zabawką 'pouciekać', sprowokować, żeby gonił i chciał ją dorwać i w momencie największej radochy schować (nie dać mu jej dorwać) i nie nagradzać wtedy smakami. ;)[/QUOTE]

Ok, tak też myślałam. Także sznur idzie do szafy :evil_lol: i powraca w weekend.
Dzięki wielkie za pomoc ;) Postąpię tak jak mi poleciłaś. Kiedy będzie najbardziej napalony na zabawkę, koniec zabawy.

[quote name='Lucky.']My jeden trening biegłyśmy na zabwkę to było super .
Meg taka nakręcona że nie wiem.
Ale ja mądra zgubiłam tą zabawkę ...[/QUOTE]

A trenujecie w klubie? W jakim? Jak Wam idzie? :)

[quote name='CaneSs']Czeeeść! :)
Jak tam?[/QUOTE]

Hej :hand:
Jestem trochę załamana szkołą .... Mam zagrożenie z historii (co prawda nie pisałam jeszcze jednego spr.) + nie zaliczony WOS.
A ze Snoopim wszystko ok;)

Posted

My od czasu do czasu w Hop'a a tak to to do koleżanki jeżdżę tak dokładnie do BobowityMW ;)
Trzymaj się z tą szkoła ... i liczę że dobrze napiszesz spr. :)

Posted

[quote name='Lucky.']My od czasu do czasu w Hop'a a tak to to do koleżanki jeżdżę tak dokładnie do BobowityMW ;)
Trzymaj się z tą szkoła ... i liczę że dobrze napiszesz spr. :)[/QUOTE]

O fajnie :)
Dzięki, przyda się...

Posted

Tia? A ty z której klasy? :)
Ja to nie mam narazie z niczego zagrożenia ale mam 1 Pałe tzn. wychodzi mi bo z Religi mam tylko 1+, wiec musze poprawiać. A gościu jest filozofem ( mamy z nim też filozofię) i poprawianie u niego to masakra (jak dla mnie) A tak to teraz dzień w dzień poprawiam co drugi sprawdzian a to z chemii a to z matmy. Tyle tej nauki, że juz poprostu wymiękam.

Posted

[quote name='Shel']Nowy banner się nie podoba? :cool3: tez uważam, że ten lepsiejszy :evil_lol:[/QUOTE]

Podoba! Bardzo, bardzo, bardzo!
Tylko chciałam sobie ten umieścić na pierwszej stronie żeby go później szybko moc znaleść ale nie działa mi na dogo zmiana postów :(

Posted

[quote name='Zuzia&Snoopy']Podoba! Bardzo, bardzo, bardzo!
Tylko chciałam sobie ten umieścić na pierwszej stronie żeby go później szybko moc znaleść ale nie działa mi na dogo zmiana postów :([/QUOTE]
Jak coś to pisz, mam go na dysku, a jak nie to Ty go sobie ściągnij xd chociaż pewnie już to zrobiłaś :evil_lol:

Posted

[quote name='CaneSs']Tia? A ty z której klasy? :)
Ja to nie mam narazie z niczego zagrożenia ale mam 1 Pałe tzn. wychodzi mi bo z Religi mam tylko 1+, wiec musze poprawiać. A gościu jest filozofem ( mamy z nim też filozofię) i poprawianie u niego to masakra (jak dla mnie) A tak to teraz dzień w dzień poprawiam co drugi sprawdzian a to z chemii a to z matmy. Tyle tej nauki, że juz poprostu wymiękam.[/QUOTE]

III liceum...
Ja też już powoli nie wyrabiam. Mogę się trochę pożalić :evil_lol:?
Nie mam zamiaru zdawać historii na maturze. Mieliśmy ją już dawno skończyć, normalne szkoły kończą w II klasie liceum. Ale z racji że moja dyr. jest historyczką walnęła nam cztery historie tygodniowo :/ Nienawidzę historii! To jest jedyny przedmiot, który kłuję na pamięć bo inaczej nic nie pamiętam. W zeszłym roku miałam tróję i myślałam że historię już kończymy. A tu taka miła niespodzianka...
Wolę się skupić na tych przedmiotach, które zdaję na maturze a nie zawracać sobie głowę jakąś historią... Beznadzieja...
Koniec narzekania :)

Posted

[quote name='Infortune.']Co prawda ja się nie znam, ale mnie się agilitowy Snoop bardzo podoba :evil_lol::loveu:[/QUOTE]

[quote name='CaneSs']Każdemu się podoba :) Taki piechol to skarb < 3[/QUOTE]

Dzięki za tyle miłych słow :loveu:

[quote name='Shel']Jak coś to pisz, mam go na dysku, a jak nie to Ty go sobie ściągnij xd chociaż pewnie już to zrobiłaś :evil_lol:[/QUOTE]

Ok, dobry pomysł! Dlaczego też o tym nie pomyślałam :evil_lol: