Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 692
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Znowu zima, a Łatuś pozostaje niezauważony...

Dla Niego chyba najlepszą reklamą byłaby jakaś akcja, gdzie ludzie mogą zobaczyć psiaki do adopcji - wtedy pokazałby się najlepiej.

Posted

[quote name='fizia']Wpłaciłam przed chwilką 150 zł za leczenie i na badania
Potwierdza,dostałam-dziekuje serdecznie:loveu:

[quote name='dorcass']u was taki sam zastuj jak u nas, nikt sie nie interesuje:( nasz tez choruje i zero telefonow z ogloszen do tego okazalo sie ze maa nie 5 a nawet 12 lat:(

To chodzi o Dzerusia,który jest/był na dole z Łatusiem.Też chorował,był słaby,ale wet stwierdził po badaniach,że to tylko....starość,a dzeruś przyszedł do nas z metryczką 5-6 lat,a okazało sie,ze moze miec nawet ponad 12:-o

Ponieważ Dżeruś jest ewidentnie starszy,to przeniosłam go do siebie na górę,a Łati został na dole sam;).I w sumie dobrze,bo będziemy mogli zaobserwować jak zachowuje sie bez psiego towarzystwa i jak sam zostaje w domu.Póki co jest dobrze,z Dzerusiem spotykają sie na spacerkach,ale Łati jak to Łati-zdrowy,młody,to i do głupot pierwszy i do zaczepek też,a Dżerus już nie te lata i nie ta kondycja.I w sumie nie ma tego złego,co by na dobre nie wyszło:).

Badania Łatusia podczas choroby

Mocznik miał koszmarny,bo 225(!!!),a norma jest do 45
Kreatynina tez okropnie wysoka,bo 5,75(!!!),a norma jest do 1,17
Pozostałe wyniki były dobre,czyli w normie,uff

W piątek(26 listop) byłam z Łatim na pobraniu krwi,żeby zobaczyć jak organizm regeneruje sie po chorobie.I jest juz wspaniale:multi:
Mocznik ma 40,9 a norma jest do 45
Kreatynina 1,19 a norma do 1,17,czyli tez super :multi:
Młody pies,silny,nigdy nie chorował,także szybciutko wyzdrowiał,ależ się cieszę:loveu:

Mam jedno zdjęcie jak szliśmy do lecznicy,bo potem jak zobaczył,ze chcę go złapać w kadr,to ni hu hu,wariował jak to on-szalony psiak,bardzo kochany i wdzięczny:loveu:A w lecznicy poznał panią wyżełkę-większą od niego,ale to nic-miłość zakwitła:evil_lol:.Jeszcze nie widziałam Łatusia w takim amoku:-o:diabloti:.Nie wiem,ale powinnyśmy go wykastrować może jakos w przyszłości,co Wy na to?
Łatuś waży 23 kilo,ale schudł po chorobie i dlatego taka waga,bo ważył 26:roll:Teściowa juz od progu powiedziała,że go dotuczy,bo zmizerniał:p.A ja powiedziałam,broń Panie Boże,łatuś ma zostac taki,jaki jest,bo nie jest chudzina.Dobrze powiedziałam,no nie?:cool3:

Posted

Skoro Łatuś nie siedzi w budzie ani w kojcu to nie musi mieć sadła do ochrony przed zimnem. Przytyć łatwo, gorzej potem zrzucić te nadprogramowe kilogramy więc jeśli żebra mu nie sterczą i boki nie są zapadnięte to lepiej niech Łatek nie tyje ;-)

Posted

Strasznie się cieszę, że Łatuś już całkiem zdrowy :multi:

Dobrze, że miał Ciebie przy sobie, inaczej mogłoby się rożnie skończyć...

Czy Clo się odzywała? jak finanse hotelikowe?

Posted

Reniu - tak na wszelki wypadek pytam...
Ogłaszam od dłuższego czasu psiaka z tego samego schroniska, co Łatek.
Piesek ma na imię Smutek, jest młody - ma ok. 1,5 roku, milutki, smutny, spokojny, łagodny
Szczuplutki, tylko na wyższych łapach

Napisała do mnie jakaś Pani, która nie może go co prawda adoptować, ale zapytała czy mogłaby Mu opłacić hotelik.
Może płacić 300 zł miesięcznie

Postanowiłam zapytac mój ulubiony Hotelik :)

Albo może wiecie, gdzie są jakieś wolne miejsca?
Trochę ostatnio nie jestem w temacie
Najlepszy byłby hotelik domowy, bo Smutek bardzo potrzebuje człowieka

o jest Smutek

http://www.dogomania.pl/threads/197392-Kochany-młody-*SMUTEK*-może-mógłbyś-rozweselić-Jego-życie-Szukamy-miejsca-w-DT!?p=15842594#post15842594

Reniu - rozmawiałam z Clo.
Nie może się zalogować na dogo, nie miała też numeru do Ciebie, bo ukradli Jej telefon.
Ale juz podałam numer, będzie dzwonić.
Mam nadzieję, że w najbliższym czasie uda się uregulować zaległości.

Chociaż chyba też czas szukać jeszcze nowych sponsorów, bo może być krucho :(

W każdym razie nie martw się, coś wymyślimy - mam nadzieję...

Posted

hehe no tak śrdnio rozgryzłam powiem szczerze

Ale ostatnio widziałam kilka fajnych akcji, w których facebook pomógł bardzo w poszukiwaniach domów - jedną z nich zna Wtatara

Pomyślałam, ze może to jest jakaś szansa

Posted

Święty Mikołaju - przynieś Łatusiowi w prezencie dobry Domek!

[IMG]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQIiSpLg0L6imdf9ewgfdItQd7NW-V0YTJrrRmcMx2aEgNSZWFF_i2_WETJNw[/IMG]

Posted

dziewczyny prosze pomóżcie-moze znacie kogos z tamtych okolic . Pomózcie tez poogłaszac wątek
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/197837-Kotliny-koło-Kurowic-(łodzkie)piękny-kudłacz-koczuje-w-sniegu-PROSZĘ-POMÓŻMY-MU[/URL]

Posted

udalo mi sei zalogowac ale wciaz mnie wyrzuca i nie mam subskrybcji..nie wiem jak mam przeprosic za gosie i brak wplat..ale poszlo juz 900zl zalegle dla latusia mam nadzieje ze doszlo..teraz pozostal jeszze milek i ludzie ktorzy mnie wystawili bo mieli go wziac i dac ds:(

Posted

Życzymy Wam cudownych Świąt pełnych dobrych słów i radości, a także zdrowia, uśmiechu i samych dobrych chwil w Nowym Roku :smile:
Niech magia Świąt wypełnia ciepłem wszystkie mroźne dni,
a blask gwiazd przypomina,
że czasem wystarczy tylko wypowiedzieć życzenie !!!

Ania oraz Pestka, Śrubka, Fizia i cała reszta Rodziny :smile:

• 2 weeks later...