Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zaraz poszukam, widziałąm wczoraj, jest to kilka zdań skopiowanych z tego, co powyżej pisałam.

Gdybyś LIdan miała czas i mogła napisać coś na tej podstawie, byłoby super!

• Replies 692
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem czy o to chodziło, ale takie coś mi wyszło tym razem:
[COLOR=royalblue]
[/COLOR] [B][I][SIZE=3][COLOR=royalblue]Co czuje pies gdy nagle traci dom?
Gdy z miękkiej kanapy lub wygodnego fotela zostaje brutalnie wyrzucony za drzwi...?
Gdy zamiast łagodnej pieszczoty z ręki ukochanego pana jest przepędzany i obrzucany kamieniami...?
Gdy już nie czeka na niego miska z codzienną porcją karmy, a jedzenie trzeba zdobywać samemu...?

Gdyby Łatek potrafił mówić pewnie opowiedziałby nam swoją smutną psią historię.[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=royalblue]

Dwa lata temu biały piesek w musztardowe łatki trafił do schroniska. Energiczny i żywiołowy psiak, zamknięty nagle w małym betonowym boksie, [/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=royalblue]
niezbyt dobrze radził sobie w nowych warunkach. Nie jeden raz chodził głodny gdy nie zdążył dopaść miski przed swoimi towarzyszami niedoli, zimą trząsł się z zimna,
w czasie deszczu chodził przemoczony nie mogąc dopchać się do budy.
Z nadzieją Łatek wodził wzrokiem za każdym człowiekiem odwiedzającym schronisko, za każdym wolontariuszem lub pracownikiem przechodzącym koło
krat jego boksu. Ludzie przychodzili, oglądali pieski, czasem wychodzili z jakimś puchatym szczeniaczkiem...
Na zwyczajnego dorosłego już Łatka niewiele osób zwracało uwagę... Z każdym dniem było mu coraz smutniej, tracił nadzieję, popadał w depresję.
W końcu stało się jasne, że Łatek musi opuścić schronisko bo dalszy pobyt w nim może się dla niego źle skończyć.
Dzięki pomocy wielu wspaniałych osób udało się przewieźć psiaka do hoteliku oraz zdobyć środki na pokrycie kilku miesięcy pobytu Łatka w tym hoteliku, gdzie miał dojść do siebie i czekać spokojnie na znalezienie nowego domu. Od tamtej pory minęło półtora roku... a Łatek nadal w hoteliku czeka na swojego człowieka. Niestety sprawy się skomplikowały bo osoby, które do tej pory płaciły za pobyt pieska w hoteliku wycofały swoje wsparcie. W tej sytuacji, jeśli Łatka wreszcie ktoś nie zaadoptuje istnieje groźba powrotu psiaka do schroniska...

W imieniu Łatka bardzo proszę o to, żeby nie musiał jechać do schroniska.[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=royalblue]
Nawet najlepsze nie zapewni mu miłości i ciepła jakiej można zaznać tylko
we własnym domu u boku kochającego właściciela.
Spójrz w te śliczne oczy i nie pozwól, żeby Łatek znowu był psem bezdomnym!

Łatek to krótkowłosy łaciaty piesek średniej wielkości, o radosnym spojrzeniu i wiecznie uśmiechniętym pysku. Jest żywiołowy, wesoły, ciągle merdający ogonem, chętny do zabawy, spacerów, gonitwy, ale i do przytulania bo to okropny pieszczoch i szalenie towarzyski pies. Łatek ma około 6 lat, waży mniej więcej 25 kg i ma jakieś 58 cm w kłębie. Jest łagodnym psiakiem, uwielbiającym ponad wszystko ludzkie towarzystwo. Nadaje się zarówno do mieszkania jak i do domku z ogrodem pod warunkiem zapewnienia mu codziennie odpowiedniej dawki ruchu. Zachowuje czystość w mieszkaniu. Nie jest wybredny jeśli chodzi o jedzenie. Jest odrobaczony i zaszczepiony.[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=royalblue]

Jeśli szukasz psa, któremu chciałbyś zapewnić dach nad głową i z którym chciałbyś aktywnie spędzać czas pomyśl o Łatku. On już tak długo czeka aż ktoś go [/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=royalblue]
wypatrzy. W razie potrzeby postaramy się pomóc w transporcie psiaka do nowego domu.

Kontakt w sprawie Łatka:[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=royalblue]

tel: 514 77 00 23[/COLOR][/SIZE][SIZE=3]
[EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]

[/SIZE][/I][/B][SIZE=3][SIZE=2]Jeśli nie o to chodziło to będę jeszcze myśleć nad tym.[/SIZE]
[/SIZE]

Posted

Tekst jest piękny, już Go dodałam na facebook i tez do akcji Zaginął Dom

[URL]http://www.facebook.com/pages/Zaginal-Dom/157152424324141?ref=ts[/URL]

Posted

Jest już pierwsza pomoc z FB od Asi!!
Wiem, ze Renia coś wiecej napisze.

Renia prosiła, żeby nie pisać w tytule, że Łatek może wrócić do schronu, bo Ona Mu krzywdy dać nie zrobi.
Ale właśnie tym bardziej dlatego bardzo bym chciała, żebyśmy nie zalegali Reni w płatnościach.
Nigdy się nie upomina, nie straszy, że psa wyrzuci, nie wkurza się.
Przez jakis czas nawet nie wiedziałam, że Łatek nie miał opłaconych 3 miesięcy, a Renia się nie upomniała.
Koleżanka Clo zniknęła na ten czas, a to do Niej były wpłacane pieniądze, wyjechała za granicę i słuch po niej zaginął. Całe szczęście w grudniu sie odnalazła i wpłaciła 900 zł
Wiem, że w niektórych hotelikach czy płatnych DT w takiej sytuacji robi się bardzo nieciekawie...sama tego doświadczyłam z pudelką Fibi, gdzie każdy dzien opóźnienia w płatnościach był piętnowany, straszono tym, że psa wyrzucą itp

Nie proszę Was o pieniążki, bo te Osoby, które tu wiernie przez cały czas zaglądają wiem, że mają swoje wydatki i tez nie jest łatwo.
Ale pamiętajcie proszę o Łatku.
Szukajmy Domu dla tego psiaka!

Posted

Tak,Asia Laskowska z Katowic wpłaciła łatusiowi 100zł.Bardzo,bardzo dziekuje:loveu:
No właśnie prosiłam Fizie,żeby nie pisała w tytule,ze latuś pójdzie do schronu,bo w życiu tak by sie nie stało! i głupio mi było czytając ten tytuł:-(.W ogłoszeniu które napisała Lidan,tez proszę wykreślcie to,że psiak pójdzie do schronu,bo ja zadowolona trąbie wszystkim wokoło,że pies jest piękny,cudowny,mądry,kochany i jest u mnie na dt,potem ktoś przeczyta,że jak nie zapłacone będzie,to wywalę go do schronu i posypią się na mnie gromy,a ja przeciez bogu ducha winna jestem:roll:.Także plisss...ok?
No i namiary dajcie nie na Klaudie,tylko na mnie [email protected] tel.793-505-809 bo do Klaudii dodzwonic sie to jest mistrzostwo świata:p

Posted

Reniu te namiary są już od jakiegoś czasu nie na Klaudię tylko na Martyne telefon i na mnie mail, ale zaraz dopiszę tez Twoje, jeśli się zgadasz, bo Ty wiesz najwięcej o Nim

Posted

[quote name='fizia']Reniu te namiary są już od jakiegoś czasu nie na Klaudię tylko na Martyne telefon i na mnie mail, ale zaraz dopiszę tez Twoje, jeśli się zgadasz, bo Ty wiesz najwięcej o Nim[/QUOTE]

O,no własnie przeciez juz kiedyś prosiłam Ciebie o zmiane namiarów na Martyne i pisałaś,że zmieniłaś i sie ucieszyłam.Ale teraz jak zobaczyłam że są na Clo,to zapomniałam,że zmienione na Martynę:) Także możesz tez podac na mnie,ale na Martynę obowiązkowo niech tez będą.Dzięki Dziewczyny za wszystko:loveu:

Posted

514 77 00 23

ten numer, to jest ten schroniskowy, adopcyjny, który odbiera Martyna
A Twój już dopisałam w szerloku, a w gumtree coś sie dziwnego dzieje, ale też dopiszę

Posted

[quote name='fizia']514 77 00 23

ten numer, to jest ten schroniskowy, adopcyjny, który odbiera Martyna
A Twój już dopisałam w szerloku, a w gumtree coś sie dziwnego dzieje, ale też dopiszę

A no tak...Clo ma jakis 509...ten jej mail mnie zmylił;)
Dobra,już nie mieszam,ważne,żeby w końcu ktoś zadzwonił,boże,boże spraw:modla:

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Jestem Kochane,przepraszam.Miałam fatalny czas.W tym roku umarły mi już 4 staruszki.W styczniu Punio,6 kwietna Stivuś,7 kwietnia Precelek,a 14 kwietnia Książe:-(.Myślałam,że se strzele w łeb z rozpaczy:flaming:Nikomu nie życzę takich przeżyć:shake:

A teraz nasz zapomniany Łatuś.Zdjęcia spacerkowe,z komórki,więc gówniane.W weekend majowy mają do mnie przyjechac dziewczyny z dogo z super sprzętem,to porobią też kawalerowi fotki.Będą na podmianę do ogłoszeń.Póki co moje foty...
Łatuś jak to łatuś,raz poważny,a raz roześmiany;)

I ten zawadiacki błysk w oku:cool3:

Posted

Jak widać łatuś praktycznie na każdym zdjęciu jest roześmiany,bo On po prostu taki jest:) To niezwykle pozytywny pies,kochany i kochający,posłuchany,grzeczny,no same plusy...a domku nadal brak:shake:

A teraz zestawienie wpłat dla łatusia
do grudnia było wszystko uregulowane,więc zaczynamy od stycznia
STYCZEŃ -zero wpłat

LUTY -DARIA JABŁOŃSKA,dla Łatka (pomoc z fb)- 70zł (3 lutego)
-JOANNA IZABELA LASKOWSKA,dla Łatka ASIA FB-100zł (3 lutego)
-BANACHOWICZ DAGMARA,DLA LATKA Z FB DAGMARA-150zł (4 lutego)

MARZEC -DAGMARA ALEKSANDRA BANACHOWICZ opłata stała dla Łatka-150zł (7 marca)
-JOANNA IZABELA LASKOWSKA,DLA ŁATKA ASIA FB-50zł (11 marca)

KWIECIEŃ-DAGMARA ALEKSANDRA BANACHOWICZ,dla Łatka opłata co miesiąc-150zł (4 kwietnia)

I tak to się prezentuje.
DAGMARA ALEKSANDRA BANACHOWICZ wpłaca na Łatusia co miesiąc stałą opłatę 150zł

Wszystkim darczyńcom i każdemu kto w jakikolwiek sposób pomaga Łatusiowi i o Nim pamięta serdecznie z głębi serca DZIĘKUJĘ :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Lidan']No nawet wyjątkowo udał Ci się ten błysk w oku ;-)
No:)
Najpierw w jednym oku,potem w drugim,a potem obydwa oczka mu sie świecą:razz: -cały Łatuś,aby brać i kochać:loveu:

Fiziu zobacz,to jest własnie Miłek od Klaudii....śliczna psina i jeszcze bardziej zapomniany niż łatuś...przyjechał drobniutki,a teraz to chłop jak się patrzy:)
http://img861.imageshack.us/img861/3248/013su.jpg
http://img198.imageshack.us/img198/7458/015gbt.jpg
http://img600.imageshack.us/img600/5778/018um.jpg
http://img52.imageshack.us/img52/4729/020zxv.jpg
http://img571.imageshack.us/img571/7226/021ixo.jpg

Posted

Reniu tak mi przykro z powodu tych biedaków :(
Niech będą szczęśliwi tam, gdzie zawędrowali...

Wielkie dzięki za zdjęcia Łatusia- kosmity :)

Mogę powymieniać w ogłoszeniach, bo już zupełnie pomysłów nie mam. Ogłoszenia są cały czas odnawiane, w tym allegro, ale nie miałam nawet jednego zapytania :(
Nie wiem o co chodzi
To samo się dzieje z Dyziem....

Od początku roku mieliśmy w schronisku 56 adopcji - 55 psów i 1 kotek wczoraj. Ludzie biorą psiaki, które mają nawet 1-2 zdjęcia za kratami, nie wiemy o Nich za wiele, a udaje się. Strasznie się oczywiście cieszę z tego, tylko co jest z Łatkiem i Dyziem, sprawdzonymi pod każdym względem i do tego dobrze w tych sprawdzianach wypadającymi, że nikt się nie interesuje?

Dzięki za zestawienie wpłat. Obiecuję, że wszelkimi sposobami załatamy te długi....
Całe szczęście, że poznałam na fb Dagmarę - wspaniała Osoba, bardzo mi pomaga z ogłoszeniami, finansowo.

A Miłek śliczniutki. Co z Nim w końcu? ma jakieś ogłoszenia?

Posted

Fiziu,doszło wczoraj 80zł-dziękuje serdecznie :)
Miłek nie ma nawet pół ogłoszenia:roll:.Pies miał być u mnie miesiąc,góra dwa,a jest już 9 miesięcy,z czego 2 miesiące był opłacany,potem został zapomniany na amen.....:shake:
Zdjęcia są kijowe,ale dziewczyny z dogo przyjadą w weekend majowy,to obfocą towarzystwo wszelakie i wtedy wykupię Miłkowi ogłoszenia,no bo co zrobić?To w miarę młody psiak,ma około 5 lat...nie może u mnie siedzieć do śmierci przecież.Dzisiaj napiszę do Clo na fb,niech tez coś działa! Ech...kto ma miękkie serce musi mieć twardą dupę:roll: