fizia Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 Zaraz poszukam, widziałąm wczoraj, jest to kilka zdań skopiowanych z tego, co powyżej pisałam. Gdybyś LIdan miała czas i mogła napisać coś na tej podstawie, byłoby super! Quote
wtatara Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 oglądam teraz te zdjęcia- to taki fajny piesek- musi mieć swój domek Quote
Lidan Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 Nie wiem czy o to chodziło, ale takie coś mi wyszło tym razem: [COLOR=royalblue] [/COLOR] [B][I][SIZE=3][COLOR=royalblue]Co czuje pies gdy nagle traci dom? Gdy z miękkiej kanapy lub wygodnego fotela zostaje brutalnie wyrzucony za drzwi...? Gdy zamiast łagodnej pieszczoty z ręki ukochanego pana jest przepędzany i obrzucany kamieniami...? Gdy już nie czeka na niego miska z codzienną porcją karmy, a jedzenie trzeba zdobywać samemu...? Gdyby Łatek potrafił mówić pewnie opowiedziałby nam swoją smutną psią historię.[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=royalblue] Dwa lata temu biały piesek w musztardowe łatki trafił do schroniska. Energiczny i żywiołowy psiak, zamknięty nagle w małym betonowym boksie, [/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=royalblue] niezbyt dobrze radził sobie w nowych warunkach. Nie jeden raz chodził głodny gdy nie zdążył dopaść miski przed swoimi towarzyszami niedoli, zimą trząsł się z zimna, w czasie deszczu chodził przemoczony nie mogąc dopchać się do budy. Z nadzieją Łatek wodził wzrokiem za każdym człowiekiem odwiedzającym schronisko, za każdym wolontariuszem lub pracownikiem przechodzącym koło krat jego boksu. Ludzie przychodzili, oglądali pieski, czasem wychodzili z jakimś puchatym szczeniaczkiem... Na zwyczajnego dorosłego już Łatka niewiele osób zwracało uwagę... Z każdym dniem było mu coraz smutniej, tracił nadzieję, popadał w depresję. W końcu stało się jasne, że Łatek musi opuścić schronisko bo dalszy pobyt w nim może się dla niego źle skończyć. Dzięki pomocy wielu wspaniałych osób udało się przewieźć psiaka do hoteliku oraz zdobyć środki na pokrycie kilku miesięcy pobytu Łatka w tym hoteliku, gdzie miał dojść do siebie i czekać spokojnie na znalezienie nowego domu. Od tamtej pory minęło półtora roku... a Łatek nadal w hoteliku czeka na swojego człowieka. Niestety sprawy się skomplikowały bo osoby, które do tej pory płaciły za pobyt pieska w hoteliku wycofały swoje wsparcie. W tej sytuacji, jeśli Łatka wreszcie ktoś nie zaadoptuje istnieje groźba powrotu psiaka do schroniska... W imieniu Łatka bardzo proszę o to, żeby nie musiał jechać do schroniska.[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=royalblue] Nawet najlepsze nie zapewni mu miłości i ciepła jakiej można zaznać tylko we własnym domu u boku kochającego właściciela. Spójrz w te śliczne oczy i nie pozwól, żeby Łatek znowu był psem bezdomnym! Łatek to krótkowłosy łaciaty piesek średniej wielkości, o radosnym spojrzeniu i wiecznie uśmiechniętym pysku. Jest żywiołowy, wesoły, ciągle merdający ogonem, chętny do zabawy, spacerów, gonitwy, ale i do przytulania bo to okropny pieszczoch i szalenie towarzyski pies. Łatek ma około 6 lat, waży mniej więcej 25 kg i ma jakieś 58 cm w kłębie. Jest łagodnym psiakiem, uwielbiającym ponad wszystko ludzkie towarzystwo. Nadaje się zarówno do mieszkania jak i do domku z ogrodem pod warunkiem zapewnienia mu codziennie odpowiedniej dawki ruchu. Zachowuje czystość w mieszkaniu. Nie jest wybredny jeśli chodzi o jedzenie. Jest odrobaczony i zaszczepiony.[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=royalblue] Jeśli szukasz psa, któremu chciałbyś zapewnić dach nad głową i z którym chciałbyś aktywnie spędzać czas pomyśl o Łatku. On już tak długo czeka aż ktoś go [/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=royalblue] wypatrzy. W razie potrzeby postaramy się pomóc w transporcie psiaka do nowego domu. Kontakt w sprawie Łatka:[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=royalblue] tel: 514 77 00 23[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [/SIZE][/I][/B][SIZE=3][SIZE=2]Jeśli nie o to chodziło to będę jeszcze myśleć nad tym.[/SIZE] [/SIZE] Quote
fizia Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 [IMG]http://www.bip.gminy.com.pl/bejsce/pic/kwiaty2.jpg[/IMG] Quote
fizia Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 Tekst jest piękny, już Go dodałam na facebook i tez do akcji Zaginął Dom [URL]http://www.facebook.com/pages/Zaginal-Dom/157152424324141?ref=ts[/URL] Quote
fizia Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Jest już pierwsza pomoc z FB od Asi!! Wiem, ze Renia coś wiecej napisze. Renia prosiła, żeby nie pisać w tytule, że Łatek może wrócić do schronu, bo Ona Mu krzywdy dać nie zrobi. Ale właśnie tym bardziej dlatego bardzo bym chciała, żebyśmy nie zalegali Reni w płatnościach. Nigdy się nie upomina, nie straszy, że psa wyrzuci, nie wkurza się. Przez jakis czas nawet nie wiedziałam, że Łatek nie miał opłaconych 3 miesięcy, a Renia się nie upomniała. Koleżanka Clo zniknęła na ten czas, a to do Niej były wpłacane pieniądze, wyjechała za granicę i słuch po niej zaginął. Całe szczęście w grudniu sie odnalazła i wpłaciła 900 zł Wiem, że w niektórych hotelikach czy płatnych DT w takiej sytuacji robi się bardzo nieciekawie...sama tego doświadczyłam z pudelką Fibi, gdzie każdy dzien opóźnienia w płatnościach był piętnowany, straszono tym, że psa wyrzucą itp Nie proszę Was o pieniążki, bo te Osoby, które tu wiernie przez cały czas zaglądają wiem, że mają swoje wydatki i tez nie jest łatwo. Ale pamiętajcie proszę o Łatku. Szukajmy Domu dla tego psiaka! Quote
Lionees Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Tak,Asia Laskowska z Katowic wpłaciła łatusiowi 100zł.Bardzo,bardzo dziekuje:loveu: No właśnie prosiłam Fizie,żeby nie pisała w tytule,ze latuś pójdzie do schronu,bo w życiu tak by sie nie stało! i głupio mi było czytając ten tytuł:-(.W ogłoszeniu które napisała Lidan,tez proszę wykreślcie to,że psiak pójdzie do schronu,bo ja zadowolona trąbie wszystkim wokoło,że pies jest piękny,cudowny,mądry,kochany i jest u mnie na dt,potem ktoś przeczyta,że jak nie zapłacone będzie,to wywalę go do schronu i posypią się na mnie gromy,a ja przeciez bogu ducha winna jestem:roll:.Także plisss...ok? No i namiary dajcie nie na Klaudie,tylko na mnie [email protected] tel.793-505-809 bo do Klaudii dodzwonic sie to jest mistrzostwo świata:p Quote
fizia Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Reniu te namiary są już od jakiegoś czasu nie na Klaudię tylko na Martyne telefon i na mnie mail, ale zaraz dopiszę tez Twoje, jeśli się zgadasz, bo Ty wiesz najwięcej o Nim Quote
Lionees Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='fizia']Reniu te namiary są już od jakiegoś czasu nie na Klaudię tylko na Martyne telefon i na mnie mail, ale zaraz dopiszę tez Twoje, jeśli się zgadasz, bo Ty wiesz najwięcej o Nim[/QUOTE] O,no własnie przeciez juz kiedyś prosiłam Ciebie o zmiane namiarów na Martyne i pisałaś,że zmieniłaś i sie ucieszyłam.Ale teraz jak zobaczyłam że są na Clo,to zapomniałam,że zmienione na Martynę:) Także możesz tez podac na mnie,ale na Martynę obowiązkowo niech tez będą.Dzięki Dziewczyny za wszystko:loveu: Quote
fizia Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 514 77 00 23 ten numer, to jest ten schroniskowy, adopcyjny, który odbiera Martyna A Twój już dopisałam w szerloku, a w gumtree coś sie dziwnego dzieje, ale też dopiszę Quote
Lionees Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 [quote name='fizia']514 77 00 23 ten numer, to jest ten schroniskowy, adopcyjny, który odbiera Martyna A Twój już dopisałam w szerloku, a w gumtree coś sie dziwnego dzieje, ale też dopiszę A no tak...Clo ma jakis 509...ten jej mail mnie zmylił;) Dobra,już nie mieszam,ważne,żeby w końcu ktoś zadzwonił,boże,boże spraw:modla: Quote
fizia Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 A mail jest mój :) Do Clo nie są już podawane namiary Mieszaj się mieszaj :) Właśnie, oby ktoś zadzwonił! Quote
fizia Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 Cisza kompletna plus długi, ogólnie nieciekawie... Quote
wtatara Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 ja nie wiem co za pechowiec. Może ja po świętach go poogłaszam, może będę mieć więcej szczęścia Quote
Lionees Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Jestem Kochane,przepraszam.Miałam fatalny czas.W tym roku umarły mi już 4 staruszki.W styczniu Punio,6 kwietna Stivuś,7 kwietnia Precelek,a 14 kwietnia Książe:-(.Myślałam,że se strzele w łeb z rozpaczy:flaming:Nikomu nie życzę takich przeżyć:shake: A teraz nasz zapomniany Łatuś.Zdjęcia spacerkowe,z komórki,więc gówniane.W weekend majowy mają do mnie przyjechac dziewczyny z dogo z super sprzętem,to porobią też kawalerowi fotki.Będą na podmianę do ogłoszeń.Póki co moje foty... Łatuś jak to łatuś,raz poważny,a raz roześmiany;) I ten zawadiacki błysk w oku:cool3: Quote
Lionees Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Jak widać łatuś praktycznie na każdym zdjęciu jest roześmiany,bo On po prostu taki jest:) To niezwykle pozytywny pies,kochany i kochający,posłuchany,grzeczny,no same plusy...a domku nadal brak:shake: A teraz zestawienie wpłat dla łatusia do grudnia było wszystko uregulowane,więc zaczynamy od stycznia STYCZEŃ -zero wpłat LUTY -DARIA JABŁOŃSKA,dla Łatka (pomoc z fb)- 70zł (3 lutego) -JOANNA IZABELA LASKOWSKA,dla Łatka ASIA FB-100zł (3 lutego) -BANACHOWICZ DAGMARA,DLA LATKA Z FB DAGMARA-150zł (4 lutego) MARZEC -DAGMARA ALEKSANDRA BANACHOWICZ opłata stała dla Łatka-150zł (7 marca) -JOANNA IZABELA LASKOWSKA,DLA ŁATKA ASIA FB-50zł (11 marca) KWIECIEŃ-DAGMARA ALEKSANDRA BANACHOWICZ,dla Łatka opłata co miesiąc-150zł (4 kwietnia) I tak to się prezentuje. DAGMARA ALEKSANDRA BANACHOWICZ wpłaca na Łatusia co miesiąc stałą opłatę 150zł Wszystkim darczyńcom i każdemu kto w jakikolwiek sposób pomaga Łatusiowi i o Nim pamięta serdecznie z głębi serca DZIĘKUJĘ :loveu::loveu::loveu: Quote
Lidan Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 No nawet wyjątkowo udał Ci się ten błysk w oku ;-) Quote
Lionees Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 [quote name='Lidan']No nawet wyjątkowo udał Ci się ten błysk w oku ;-) No:) Najpierw w jednym oku,potem w drugim,a potem obydwa oczka mu sie świecą:razz: -cały Łatuś,aby brać i kochać:loveu: Fiziu zobacz,to jest własnie Miłek od Klaudii....śliczna psina i jeszcze bardziej zapomniany niż łatuś...przyjechał drobniutki,a teraz to chłop jak się patrzy:) http://img861.imageshack.us/img861/3248/013su.jpg http://img198.imageshack.us/img198/7458/015gbt.jpg http://img600.imageshack.us/img600/5778/018um.jpg http://img52.imageshack.us/img52/4729/020zxv.jpg http://img571.imageshack.us/img571/7226/021ixo.jpg Quote
fizia Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 Reniu tak mi przykro z powodu tych biedaków :( Niech będą szczęśliwi tam, gdzie zawędrowali... Wielkie dzięki za zdjęcia Łatusia- kosmity :) Mogę powymieniać w ogłoszeniach, bo już zupełnie pomysłów nie mam. Ogłoszenia są cały czas odnawiane, w tym allegro, ale nie miałam nawet jednego zapytania :( Nie wiem o co chodzi To samo się dzieje z Dyziem.... Od początku roku mieliśmy w schronisku 56 adopcji - 55 psów i 1 kotek wczoraj. Ludzie biorą psiaki, które mają nawet 1-2 zdjęcia za kratami, nie wiemy o Nich za wiele, a udaje się. Strasznie się oczywiście cieszę z tego, tylko co jest z Łatkiem i Dyziem, sprawdzonymi pod każdym względem i do tego dobrze w tych sprawdzianach wypadającymi, że nikt się nie interesuje? Dzięki za zestawienie wpłat. Obiecuję, że wszelkimi sposobami załatamy te długi.... Całe szczęście, że poznałam na fb Dagmarę - wspaniała Osoba, bardzo mi pomaga z ogłoszeniami, finansowo. A Miłek śliczniutki. Co z Nim w końcu? ma jakieś ogłoszenia? Quote
fizia Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 Przed chwilką wpłaciłam 80 zł, które przesłała mi Truskawa Quote
Lionees Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Fiziu,doszło wczoraj 80zł-dziękuje serdecznie :) Miłek nie ma nawet pół ogłoszenia:roll:.Pies miał być u mnie miesiąc,góra dwa,a jest już 9 miesięcy,z czego 2 miesiące był opłacany,potem został zapomniany na amen.....:shake: Zdjęcia są kijowe,ale dziewczyny z dogo przyjadą w weekend majowy,to obfocą towarzystwo wszelakie i wtedy wykupię Miłkowi ogłoszenia,no bo co zrobić?To w miarę młody psiak,ma około 5 lat...nie może u mnie siedzieć do śmierci przecież.Dzisiaj napiszę do Clo na fb,niech tez coś działa! Ech...kto ma miękkie serce musi mieć twardą dupę:roll: Quote
wtatara Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 pozdrowienia od Tabi , Pixi i malenkiego chorego yorka - tymczasowicza Quote
Recommended Posts