Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam

czy ktoś z Was zna tą szkołę, a może do niej chodził ze swoim psiakiem na bemowo??A może wybiera się na kurs który rozpoczyna się od chyba przyszłego tygodnia??

pozdr.Olcia

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej

Sama chciałam tam pojechać z moim psiakiem ale zrezygnowałam, kiedy nie mogłam nigdzie sprawdzić tej szkoły. Ona chyba nie jest nigdzie zarejestrowana......nie wiem co o tym mysleć

• 3 weeks later...
Posted

Oglądając co roku ich pokazy zarówno na imprezach okolicznościowych jak i na zawodach to osobiście nie jestem zadowolona z tego ZAKŁADU SZKOLENIA. Nigdy nie szkoliłabym własnego psiaka współpracując z nimi. Coś to ich szkolenie jest mocno naciągne...

• 3 weeks later...
Posted

Ja znam troszkę tą szkołe i osobiście nie polecam. Faktem jest, że badziem orientuję się w ich szkoleniu agility niz PT ale to chyba nie ma większego znaczenia...

:)

Posted

Parę lat temu chciałam zaczać bawić się z miom psiakiem w agility a wtedy to była chyba jedyna szkoła w Warszawie która się tym zajmowała więc siłą rzeczy tam poszłam. Nie podobała mi się atmosfera w drużynie i sposób podejścia do nowych osób. Na PT byłam u nich jeden raz. Zbyt duża liczba psów w grupie i to na różnym pozimie powodowała, że na zajęciach był bałagan i hałas. Jak mówię było to parę lat temu.

Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam tym co napisałam, ale takie jest po prostu moje zdanie. :)

Posted

Absolutnie mnie nie uraziłaś, ja nie mam z ta szkoła nic wspólnego, po prostu jestem ciekawa.

sposób podejścia do nowych osób.
Możesz powiedzieć o tym cos więcej?
Posted
sposób podejścia do nowych osób.
Możesz powiedzieć o tym cos więcej?

Ja mogę ci powiedzieć chociaż nie akurat o Russie.

Mam dokładnie takie samo odczucie po wizycie w klubie agility Fort, oraz po krótkim pobycie na liście dyskusyjnej AgilityAgility.

Na liste zapisałam się, bo myślałam, że tak jak tu pogadam sobie z sympatycznymi ludzmi o sympatycznym spędzaniu wolnego czasu z pieskami. Niestety tam głównie są ludzie, którzy (jak sami piszą) zdobyli już wiele pucharów, liczą sie w tym sporcie, więc skoro się nie znam to lepiej jakbym nie dyskutowała tylko przyjęła ich rady z pokorą, bo jestem laikiem , a oni to znawcy.

Zostałam zbanowana po kilku moich postach.

Natomiast na zajęciach w Alternatywie już trochę inaczej do mnie podeszli, ale to pewnie zasługa Ani, którą znam z Listy o Rodezjanach. Po prostu poznała mnie, podeszła i zagadała.

Posted

Mogę powiedzieć coś więcej!!! Otóż gdy poszłam do Russa mój pies znał prawie wszystkie przeszkodu oprócz miękkiego tunelu. Panicznie za to bał się chodzić po huśtawce i miał małe obawy przed kładką. Nistety osoba prowdząca zajęcia nie znalazła czasu przez pół roku naszego uczęszczania na zajęcia czasu aby oswoić Brutusa z huśtawką. Nauczyłam go tej przeszkody już po tym jak zrezygnowałam z przynależności do ich drużyny. potem na krótko przyłączyłam się właśnie do Fortu, ale tam miałam dosyć daleko a przede mną stanęła szansa prowadzenia zajęć samodzielnie. Teraz już od 2 lat prowadzę zajęcia i jak mi się wydaę nie najgorzej mi idzie! :lol:

Posted

No właśnie, Elka, gdzie? Bo tutaj na dogomanii jest taka niejaka PATIszon i druga, exoda, które chcą się gdzieś się jak najszybciej na agility zapisać. exoda to zdolna dziewczyna, można za nią ręczyć i psa też ma fajnego, a PATIszon też kiedyś była ok, aż zaczęła sikać w kuchni. Ale to chyba w agility nie przeszkadza. Psy mają początkujące, ale też bardzo chętne.

Posted

Zakład Tresury Psów RUSS na pewno jest zarejstrowany. Jej właściel to "GKSP ZKwP Vice Przewodniczący ds. Agility Marek Russ ". Jest to jedna z pierwszych prywatnych szkół dla psów w Warszawie. Strona internetowa www.russ.pl Szkolenia odbywają się w kilku miejscach w Warszawie grupowo i indywidualnie. Co prawda nie kończyłam u nich PT bo sama zrobiłam to co mi potrzebne z miom psem, ale ja z Zuzią bawimy się w agility u nich. Trenuje od marca i podoba mi się. Brałam udział w kilku pokazach i jak na razie jest ok.

Do Elki Co niepodoba Ci się w agility u naszych psów? Napisz zawsze można coś poprawić a jak sie biega to nie zawsze widać co jest nie tak .

Pozdrawiam Marzena i Zuzia

Posted
Do Elki Co niepodoba Ci się w agility u naszych psów? Napisz zawsze można coś poprawić a jak sie biega to nie zawsze widać co jest nie tak .
Beta, przeczytaj topic, przecież Elka już dokładnie napisała, co jej się nie podobało!
Posted

Beta... Ty biegasz z pudelkiem średnim, prawda? Jeśli tak to widziałam Was na pokazie na zoomarkecie. Z tego co widziałam to powinnaś popracować troszkę nad motywacją u twojej suczk bo jej tempo, które wtedy pokazała to zapewne dopiero 1/5 jej możliwości! :D

Ciężko i teraz opwiedzieć co jeszcze możecie poprawić bo nie pamiętam dokładnie jak biegacie. Ja sama też nie mam wielkiego doświadczenia ale cieszy mnie to, że jeszcze nie było takich zawodów (przynajmniej jeśli dobrze pamiętam :)) z których ktoś z mojej drużyny nie przyjechałby z jakimś miejscem na podium! Mam więc chyba powód do dumy!!! :P

Nasze zajęcia odbywają się na Mokotowie, przy al. NIepodległości 52. Jeśli ktoś jest chętny wybrac się do nas to serdecznie zapraszam!!! W ten weekend mamy zawody w Karczewie (Beta, przyjedziesz popatrzeć bo z tego co wiem nie bierzesz udziału) W następną sobotę (25.10)zajecia są o 9.30 a w niedzielę jesteśmy z kolei na zawodach we Włocławku.

:D

Posted

Tak, średni pudelek( no prawie bo nie ma papierów) to Zuzia a jej pańcia to ja Marzena. To były w nasze pierwsze pokazy, obawiałam sie że ZU odmówi całkiem współpracy bo ona jest trzchórzliwym psiakiem. Od szczeniaka miała swoje fobie nad którymi pracujemy. Panicznie bała się szczekania (uciekałą na oślep nie patrząc na mnie ), hałasów szczególnie w nocy i jeszcze kilku innych rzeczy. A tu na pokazie tłum ludzi, nagłośnienie cmokanie klaskanie no raj dla rozpraszaczy. Nad motywacją też pracujemy, ale możę podpowiedz jak każdy spsób trzeba sprawdzić :-) i jeszcze szlifujemy slalom bo na razie umie trningowy a zwykły opiero od dwóch zajęć robi. Ja tez jeszcze muszę się dużó nauczyć bo głównie to moja wina że źle prowadzę i sunia nie do końća jest pewna czy na pewno to teraz to:-) a mnie tu ręka na inną przeszkodę tu nogai gdzieś indziej. JAk robimy drugi raz ten sam tor szybkość jest dużo większa.Nie wiem, jak kiedyś ale teraz prowadząca zwraca na wszystkich uwagę, może dlatego że są dwie grupy początkujący i zaawansowani i łatwiej jest a i zajęcia w innym miejscu nież wtedy( były na Bemowie tak ?) W Karczewie będę w niedzielę, bo zaraz jadę na mazury i dzisiaj sie nie wyrobię

Marzena i Zuzia

Posted

Wtedy było na Bemowie i była tylko jedna grupa!!!

Jeśli chodzi o motywację to wg mnie jednym z najlepszych sposobów jest "uzależnienie" psa od piłki albo innej zabawki! I to wcale nie żart. Jeśli jutro będziesz to wytłumacze o co w tym chodzi :D Dzisiaj było bardzo fajnie i super atmosferka! :P Mam nadzięję, że jutro będzie jeszcze lepiej!!! Jakbyś chciała mnie znależć to szukaj dziewczyny z takim wieeeelkim owczarkiem niemieckim!

Przyjedż jutro koniecznie!!!

:D

Patiszon... Będziesz jutro?? nie zdążylyśmy w końcu się umówić na przyszła sobotę!

A no i na koniec muszę się pochwalić!!! Mó kochany Brutusek wygrał LA1!!!!!!!!!!! :angel:

Posted

Razem z moim olbrzymem zaczelismy trenowac u Russa w 2001 roku obecnie nie uczeszczamy bo mamy daleko ale jak tylko zaczniemy byc zmotoryzowani to wracamy do treningow. Jedno wiem trenerka zawsze maila czas dla wszystkich psow( moj byl problematyczny i trzeba bylo mu duzo czasu posiwecice) nie ma przemocy psy szkoli sie na smakolyki lub zabawke, nie maila zadnych problemow z odnalezieniem sie w druzynie nadal utrzymuje z nimi kontakt ale moze jakas jestem inna??

Posted

Elka,

Jesli mozesz wrzuc mi na priv dodatkowe dane dotyczace Twoich kursow (ceny i terminy rozpoczecia). No i jeszcze jedno, chetnie przylaczylabym sie do jakiejs grupy ale dopiero na wiosne. Powiedz tylko, czy przeszkody sa tez przystosowane dla ... yorka. Badz co badz bardzo skocznego i bardzo chetnego do roznych typow aktywnosci ale jednak dosc malego ;)

Obecnie z moja sunia chodze do przedszkola, ale lada dzien jak zbyt sie ochlodzi bedziemy musialy przerwac zajecia i na dalsze poczekac do wiosny. Jak skonczymy PTI, czyli mniej wiecej w kwietniu (chyba ze zbyt przeceniam swojego psa :lol: ) chce ja zapisac na agility.

pozdrawiam i awansem dzieki za odpowiedz :)

Posted

Kaska... Napisałam, że ja chodziłam na treningi z moim psem parę lat temu. Na pstatnim byłam w lipcu 1999roku. Możliwe, że teraz jest inaczej, nie przeczę...

Wind...wysłyłam Ci wiadomość na priva :D

Posted

Elka, czy Wy będziecie trenować przez całą zimę? Bo ja juz kiedyś się odgrażałam, że przyjdę przynajmniej popatrzyć, ale problem w tym, że Wasze zajęcia kolidują z naszym szkoleniem na PTT (a przedtem PT II). Ale to nam się kończy na początku grudnia, więc jeżeli Wy dalej będziecie biegać, to ewentualnie bym się do Was przyłączyła.

I gratulacje dla Twojego piesia!

Posted

Patiszon... Będziesz jutro?? nie zdążylyśmy w końcu się umówić na przyszła sobotę!

A no i na koniec muszę się pochwalić!!! Mó kochany Brutusek wygrał LA1!!!!!!!!!!! :angel:

Będę, muszę się pochwalić pięęęęękną dereczką, którą odebrałam dzisiaj od krawcowej! Muszę ją tylko ulepszyć troszku po swojemu... :lol:

No i gratulacje dla Brutuska! Jutro też biegacie mam nadzieję?

A tak na marginesie pragnę się pochwalić, że Kenia została zapoznana dziś z tunelem i o dziwo strasznie go polubiła!

Prawda Elka? 8)