Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

karolciasz28 napisał(a):
Staruszków w schronie dużo i nikt takich nie chce. Gdybym ja nie mieszkała w bloku..:shake::shake::placz:

Ja mieszkam na wsi - dla mnie to też żadna pociecha bo musze się liczyć ze zdaniem rodziny... Mam tylko 3. To nie sztuka przygarnąć więcej, zabrać się i iść do pracy a psiaki zostawić w domu na głowie np. mamy, dlatego sama wiem, że na wiekszą ilość sobie nie mogę pozwolić:shake:. Tymbardziej, że też nie da się je puścić samopas na pola bo z jednej strony droga, z drugiej lasy (kleszcze, mysliwi, sidła i "życzliwi":angryy: ). Zgroza...

• Replies 305
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gonia13 napisał(a):
Ja mieszkam na wsi - dla mnie to też żadna pociecha bo musze się liczyć ze zdaniem rodziny... Mam tylko 3. To nie sztuka przygarnąć więcej, zabrać się i iść do pracy a psiaki zostawić w domu na głowie np. mamy, dlatego sama wiem, że na wiekszą ilość sobie nie mogę pozwolić:shake:. Tymbardziej, że też nie da się je puścić samopas na pola bo z jednej strony droga, z drugiej lasy (kleszcze, mysliwi, sidła i "życzliwi":angryy: ). Zgroza...

Cos wiem o tych "życzliwych" Taki jeden "życzliwy" otruł psiaka mojej prababci, a otruł do przez to ze pies był włóczęgą.:angryy::angryy::angryy::mad::-(

Posted

karolciasz28 napisał(a):
Cos wiem o tych "życzliwych" Taki jeden "życzliwy" otruł psiaka mojej prababci, a otruł do przez to ze pies był włóczęgą.:angryy::angryy::angryy::mad::-(

Ja jak znalazłam dużego psa i szukałam mu domu wśród znajomych to się dowiedziałam jedno: "po co mu jeść dawałaś - trzeba było przegonić":angryy:. I tak oto zreformowałam listę osób do których się odzywam a pies... został:multi:

Posted

Gonia13 napisał(a):
Ja jak znalazłam dużego psa i szukałam mu domu wśród znajomych to się dowiedziałam jedno: "po co mu jeść dawałaś - trzeba było przegonić":angryy:. I tak oto zreformowałam listę osób do których się odzywam a pies... został:multi:

PRZEGONIĆ:angryy::angryy: Kiedy ci ludzie się opamiętają.:shake: Jak idę z Shelty na spacer wioską to niektórzy ludzie patrzą się na mnie jak na wariatkę i tylko słyszę:
a pies to powinien być na łańcuchu:shake::angryy::placz: I gdy tak sobie idziemy to te wszystkie biedne psiaki na łańcuchu są tak smutne...:-(
Ale na wioskach trafiają się też dobrzy ludzie, ale to tylko czasami..:placz:
Po co ktoś w ogóle wymyślił łańcuch do wiązania psa.:-(:-(

Posted

Mnie tez się nóż otwiera jak widze takie psy na metrowym łańcuchu... A może ktoś mipodpowie co można zrobić? Czy można jakimś służbom to zgłosić? na podkarpaciu? Zareaguje ktoś w ogóle. Ja się boję że po prostu ludzie sie wtedy zaczną pozbywać "problemów".
To sie nie zmieni:-(:-(:-(.

Posted

Gonia13 napisał(a):
e-gratka.info
adopcjapsa.pl
przygarnijzwirzaka.pl - po akceptacji
adopcje.org- j.w.
nasipupile.pl

Na razie tyle.

Dziękujemy :calus: Ja też robiłam i powtórzą się na przygarnijzwierzka.
Może ktoś się jeszcze zainteresuje starszym panem przed zimą...:shake:

Posted

karolciasz28 napisał(a):
Ja też ją mam, chociaż nie wiem czy zdążymy przed zimą:shake::shake::-(:-(:placz:

A można go chociaż gdzies w ciepełku "przetrzymać":roll:

Posted

karolciasz28 napisał(a):
Nie wiem ale raczej nie:-( To "ciepełko" to i tak nie to samo co dom z człowiekiem:shake:

Wiem:placz: ale chociaz by nie marzł... ale pewnie takich "halików" macie dużo...:-(

Posted

becia66 napisał(a):
taka zimnica że w chałupie terepie, a co dopiero w budzie ? :shake:

U nas w bloku jeszcze nie grzeją:mad: Ja aż chomika postawiłam przy kaloryferze a tu nic, a co powiedzieć o budach:shake::shake::shake:

Posted

Gonia13 napisał(a):
Wiem o tym wątku i boję się tam nieraz zaglądać...nie chcę o którymś przeczytać... wiesz czego...:-(

Wiem:-(:-(:-( I jeden psiak...:-(:-(:-(
AAA ciężko:shake::shake::shake: