Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dOgLoV']ale jak są małe to sa piekne :loveu:

mi sie juz "przejadły" duże psy :shake:[/QUOTE]
Ale nie wiesz czy później ci nie wyrośnie rudy zamiast brązowy, na jednym zdjęciu miałaś :evil_lol: takie rude są fuj :P

a mi nie, nigdy mi się nie 'przejedzą' :loveu: za to małych i średnich mam dość :evil_lol:

Posted

[quote name='vege*']Ale nie wiesz czy później ci nie wyrośnie rudy zamiast brązowy, na jednym zdjęciu miałaś :evil_lol: takie rude są fuj :P

a mi nie, nigdy mi się nie 'przejedzą' :loveu: za to małych i średnich mam dość :evil_lol:[/QUOTE]

no nie mam pewności :roll:

tak samo nie miała bym pewności ze Donek którego kupie będzie tak owłosiony jak bym chciała ;)

Guest wolfheart
Posted

[quote name='vege*']samojedy mają chyba 60 cm:evil_lol: albo niecałe xD[/QUOTE]

niby tak (57cm wg Wikipedii) ,ale Luna ma 63cm jako suczka,więc samiec którego bym miała powinien mieć tak ze 70-75cm:loveu:

Posted

[quote name='dOgLoV']no nie mam pewności :roll:

tak samo nie miała bym pewności ze Donek którego kupie będzie tak owłosiony jak bym chciała ;)[/QUOTE]
dlatego ja chcę czarnego :loveu:

podobno po kastracji psy mają więcej futra :evil_lol:

[quote name='marta.k9080']niby tak (57cm wg Wikipedii) ,ale Luna ma 63cm jako suczka,więc samiec którego bym miała powinien mieć tak ze 70-75cm:loveu:[/QUOTE]
a to planujesz kiedyś kolejnego ONa/DONa? :)

Guest wolfheart
Posted

[quote name='vege*']a to planujesz kiedyś kolejnego ONa/DONa? :)[/QUOTE]

DONa w tym roku(o ile mam szczęście),koniecznie czarnego:loveu:

Posted

[quote name='vege*']dlatego ja chcę czarnego :loveu:

podobno po kastracji psy mają więcej futra :evil_lol:

a to planujesz kiedyś kolejnego ONa/DONa? :)[/QUOTE]

Neron ma więcej nóg :diabloti: tzn ma dłuższe :eviltong:

ja planuję Donka suczkę ale to bardzoooo odległe plany , i nie mam pewności czy w ostatniej chwili nie zmienie zdania i nie wezmę Cane Corso ale też nie mam pewności czy będzie czarny , jest mozliwosc ze z czarnego zrobi sie pregus a pręgowanego nie chcę :shake:

Posted

[url]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/spacer/dogo/DSC01975_zps5456ab6d.jpg[/url] aaaaa :loveu::loveu::loveu: uwielbiam :loveu:

Ja się Wam narażę, aleee... nie lubię ani niufów, ani dogów. Tzn. nie podobają mi się - te fafle i ta śliiinaaa :PP Jeszcze kopiowany dog jest fajny, ale taki naturlisch nie dla mnie zupełnie :P Jednak jak jakaś z Was sobie któregoś z nich sprawi, to będę się zachwycać, bo w końcu to nie ja będę mieć zaśliniony dom :eviltong::evil_lol:

A samojedy są zawaliste :D I BOSy :loveu:

Posted

[quote name='Ty$ka'][URL]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/spacer/dogo/DSC01975_zps5456ab6d.jpg[/URL] aaaaa :loveu::loveu::loveu: uwielbiam :loveu:

Ja się Wam narażę, aleee... nie lubię ani niufów, ani dogów. Tzn. nie podobają mi się - te fafle i ta śliiinaaa :PP Jeszcze kopiowany dog jest fajny, ale taki naturlisch nie dla mnie zupełnie :P Jednak jak jakaś z Was sobie któregoś z nich sprawi, to będę się zachwycać, bo w końcu to nie ja będę mieć zaśliniony dom :eviltong::evil_lol:

A samojedy są zawaliste :D I BOSy :loveu:[/QUOTE]

MT też się ślinią zwłaszcza jak sie zdenerwują albo jak pija :diabloti:

Posted

[quote name='Ty$ka'][URL]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/spacer/dogo/DSC01975_zps5456ab6d.jpg[/URL] aaaaa :loveu::loveu::loveu: uwielbiam :loveu:

[B]Ja się Wam narażę, aleee... nie lubię ani niufów, ani dogów. Tzn. nie podobają mi się - te fafle i ta śliiinaaa :PP Jeszcze kopiowany dog jest fajny, ale taki naturlisch nie dla mnie zupełnie :P Jednak jak jakaś z Was sobie któregoś z nich sprawi, to będę się zachwycać, bo w końcu to nie ja będę mieć zaśliniony dom :eviltong::evil_lol:[/B]

nie każdy musi je lubić ;) też nie lubię kilku ras psów, jednak jak by się tak stało, że miałabym je w domu to kochałabym je jak wymarzonego psiaka :D

Posted

[quote name='dOgLoV']MT też się ślinią zwłaszcza jak sie zdenerwują albo jak pija :diabloti:[/QUOTE]

Tora jak pije, to mam całą kuchnię w wodzie :roll: Tak więc śliniący się niufek albo dog, nie jest mi straszny :D

Posted

[quote name='dOgLoV']MT też się ślinią zwłaszcza jak sie zdenerwują albo jak pija :diabloti:[/QUOTE]
Mój kundel też się ślini, ale tylko gdy go zamęczę :P Albo zobaczy ptaka, a wie że nie może go tknąć :lol: A tak to git i się cieszę :)

[quote name='Angi']nie każdy musi je lubić ;) też nie lubię kilku ras psów, jednak jak by się tak stało, że miałabym je w domu to kochałabym je jak wymarzonego psiaka :D[/QUOTE]
Nie no, ja tak samo mam, aczkolwiek wiem, że niuf czy dog to zupełnie nie moja bajka :P

Posted

[quote name='marta.k9080']DONa w tym roku(o ile mam szczęście),koniecznie czarnego:loveu:[/QUOTE]
Czarne DONy są piękne :loveu: fajnie by wyglądał w komplecie z długowłosym BOSem :)

[quote name='dOgLoV']Neron ma więcej nóg :diabloti: tzn ma dłuższe :eviltong:

ja planuję Donka suczkę ale to bardzoooo odległe plany , i nie mam pewności czy w ostatniej chwili nie zmienie zdania i nie wezmę Cane Corso ale też nie mam pewności czy będzie czarny , jest mozliwosc ze z czarnego zrobi sie pregus a pręgowanego nie chcę :shake:[/QUOTE]
Ja suczki nie chcę, to na pewno.
A CC mi sie podobają TYLKO kopiowane niestety :-(

Mi akurat te ślinienie nie przeszkadza :evil_lol:

[quote name='Angi']nie każdy musi je lubić ;) też nie lubię kilku ras psów, jednak jak by się tak stało, że miałabym je w domu to kochałabym je jak wymarzonego psiaka :D[/QUOTE]
Ja np strasznie nie lubię TTB i ogólnie charakteru terierów, nie lubię też gr V i X. Charty są beznadziejne i z wyglądu i z charakteru :eviltong:

[quote name='magdabroy']Tora jak pije, to mam całą kuchnię w wodzie :roll: Tak więc śliniący się niufek albo dog, nie jest mi straszny :D[/QUOTE]
Do wszystkiego można się przyzwyczaić :evil_lol:

[quote name='Ty$ka']Mój kundel też się ślini, ale tylko gdy go zamęczę :P Albo zobaczy ptaka, a wie że nie może go tknąć :lol: A tak to git i się cieszę :)

Nie no, ja tak samo mam, aczkolwiek wiem, że niuf czy dog to zupełnie nie moja bajka :P[/QUOTE]
Moją bajką są ogólnie molosy :) Lubię też niektóre rasy z gr I :)

Guest wolfheart
Posted

[quote name='vege*']Czarne DONy są piękne :loveu: fajnie by wyglądał w komplecie z długowłosym BOSem [/QUOTE]

marzę jeszcze o wilczastym....:loveu:

Posted

[quote name='vege*']

Ja suczki nie chcę, to na pewno.
A CC mi sie podobają TYLKO kopiowane niestety :-(

[/QUOTE]

a Ja samca nie chce na pewno ! ;)

No mi też dlatego CC wchodzi w gre tylko import ;)

Posted

[quote name='marta.k9080']marzę jeszcze o wilczastym....:loveu:[/QUOTE]

takie cudo widziałam na wystawie :loveu:

[IMG]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/spacer/dogo/DSC02012_zps3d02f0e9.jpg[/IMG]

Posted

W tej hodowli [URL]http://dobrzykow.com/hodowla.html[/URL] masz wilczaste szczeniaki (ONków) :loveu: Z tej hodowli jest tata mojej Tory :)

Posted

[quote name='dOgLoV']
No mi też dlatego CC wchodzi w gre tylko import ;)[/QUOTE]
o to fajnie :)

mi się wilczaste średnio podobają :oops:

[quote name='dOgLoV']takie cudo widziałam na wystawie :loveu:
[/QUOTE]
ładny :)

Posted

[quote name='vege*']Ale nie wiesz czy później ci nie wyrośnie rudy zamiast brązowy, na jednym zdjęciu miałaś :evil_lol: takie rude są fuj :P

a mi nie, nigdy mi się nie 'przejedzą' :loveu: za to małych i średnich mam dość :evil_lol:[/QUOTE]
te na zdjęciu to czeskie psy :) wygrałam z tym samcem w Krakowie w 2010 :P zawsze w sumie z nim wygrywałam bo do Polski przyjeżdża zawsze nie w formie :) W Polsce nie ma takich rudych niufów, a ja bedę mieć problem jak strace Toro i nie wykluczone że będę mieć brąza :D są większe i potężniejsze niż czarne czy łaciaty :) a są dwie hodowle z których bym wzięła :) szkoda kasy na import :P
[quote name='marta.k9080']niby tak (57cm wg Wikipedii) ,ale Luna ma 63cm jako suczka,więc samiec którego bym miała powinien mieć tak ze 70-[B]75cm[/B]:loveu:[/QUOTE]
Mój Toro ma mniej więcej tyle :)
[quote name='marta.k9080']DONa w tym roku(o ile mam szczęście),koniecznie[B] czarnego[/B]:loveu:[/QUOTE]
bo czarny to nie kolor, czarny to siła :diabloti:
[quote name='dOgLoV']takie cudo widziałam na wystawie :loveu: [url]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/spacer/dogo/DSC02012_zps3d02f0e9.jpg[/url][/QUOTE]
to jest wilczak czechołow. Czambor ma na imię :D czeski import :)

Posted

[quote name='Niufciak']te na zdjęciu to czeskie psy :) wygrałam z tym samcem w Krakowie w 2010 :P zawsze w sumie z nim wygrywałam bo do Polski przyjeżdża zawsze nie w formie :) W Polsce nie ma takich rudych niufów, a ja bedę mieć problem jak strace Toro i nie wykluczone że będę mieć brąza :D są większe i potężniejsze niż czarne czy łaciaty :) a są dwie hodowle z których bym wzięła :) szkoda kasy na import :P

[B]bo czarny to nie kolor, czarny to siła[/B] :diabloti:
[/QUOTE]
A z jakich polskich hodowli byś wzięła brąza? :) jak nie chcesz tu pisać to możesz na pw :)

dokładnie:diabloti:

Posted

Śliczne zdjęcia wystawowe :loveu:

[url]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/spacer/dogo/DSC02012_zps3d02f0e9.jpg[/url] ale to cudo co pokazałaś na koniec to... ehhhh aż brak słów :loveu::loveu::loveu:

Doczytałam, że idziesz do pracy. Pewnie już jesteś :evil_lol: A więc miłej pracy Aguś :)

Posted

[quote name='magdabroy']W tej hodowli [URL]http://dobrzykow.com/hodowla.html[/URL] masz wilczaste szczeniaki (ONków) :loveu: Z tej hodowli jest tata mojej Tory :)[/QUOTE]

a teraz to nie jest hodowla użytków?
tzn. ostatni miot to użytki ;)

wiecie jaki Ciapek jest czystym psem? on jak się napije, to czasem nawet kropeczki nie ma :loveu:

Marta, to kiedy wilczasty? i użytek czy eksterier?

Posted

[quote name='kalyna']a teraz to nie jest hodowla użytków?
tzn. ostatni miot to użytki ;)
[/QUOTE]

Mają i użytki i eksteriery ;)
Zresztą zobacz sobie na zakładkę psy/suki ;) Większość tych psów z tego co wiem od hodowcy Tory jest u kogoś i są na współwłasność :)

Posted

[quote name='Niufciak']te na zdjęciu to czeskie psy :) wygrałam z tym samcem w Krakowie w 2010 :P zawsze w sumie z nim wygrywałam bo do Polski przyjeżdża zawsze nie w formie :) W Polsce nie ma takich rudych niufów, a ja bedę mieć problem jak strace Toro i nie wykluczone że będę mieć brąza :D są większe i potężniejsze niż czarne czy łaciaty :) a są dwie hodowle z których bym wzięła :) szkoda kasy na import :P

Mój Toro ma mniej więcej tyle :)

[B]bo czarny to nie kolor, czarny to siła[/B] :diabloti:

to jest wilczak czechołow. Czambor ma na imię :D czeski import :)[/QUOTE]

Kurcze ale obcykana jesteś w tych psach :lol:

podoba mi sie to stwierdzenie :loveu:

a ten czambor jakie ma rodowodowe imię ?? ;)

[quote name='Ptysiak']Śliczne zdjęcia wystawowe :loveu:

[URL]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/spacer/dogo/DSC02012_zps3d02f0e9.jpg[/URL] ale to cudo co pokazałaś na koniec to... ehhhh aż brak słów :loveu::loveu::loveu:

Doczytałam, że idziesz do pracy. Pewnie już jesteś :evil_lol: A więc miłej pracy Aguś :)[/QUOTE]

dziękujemy :loveu:

ooo dziekuje , dłużyło mi sie jak cholercia ale dałam rade , jeszcze tylko dzisiaj i WEEKEND :multi::multi::multi::multi:

[quote name='kalyna']

wiecie jaki Ciapek jest czystym psem? on jak się napije, to czasem nawet kropeczki nie ma :loveu:

[/QUOTE]

widzisz jakiego masz czyścioszka :loveu: