Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

filmiku nie dam rady obejrzeć, bo dziś już widziałam filmik o tym jak traktują krowy na ubój :(

[quote name='dOgLoV']Madzia nie ma facebooka to wkleje jej tutaj obrazeczek do pooglądania :evil_lol:

[url]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc6/224115_227129614084514_1520419908_n.jpg[/url][/QUOTE]

dobree:evil_lol:

Posted

[quote name='Angi']też mam taką, dostała ode mnie kilka razy po łebie. :evil_lol:[/QUOTE]

ja z pewnym przyczyn nie moge jej ..... :snipersm:

[quote name='agaga21']wole nie oglądać o tych lisach...[/QUOTE]

przykry widok :roll:

[quote name='marta.k9080']ale słodki usmiech:p:evil_lol:

Luna też zjada jajko ze skorupka(pokruszoną).A jak jej daje całe gotowane to najpierw się nim bawi,a później walnie łapką, co by rozkruszyć trochę i sobie zjada.[/QUOTE]

Ciekawe czy Neron by zjadł takie całe jajko :cool3: bo wenda to tak , razem z kura by je zjadła :evil_lol:

[quote name='Ptysiak']Dzień dobry :)[/QUOTE]

dobry wieczór ;)

[quote name='WATACHA']Ja nie dałam rady obejrzeć[/QUOTE]

też niechętnie obejrzałam , ale nie spodziewałam sie ze ten lis ma dziasła w takim stanie :roll:

a właściciel lisów twierdził że dopiero co zachorował :roll: eheee , niech buja las a nie nas :shake:

[quote name='monika15']filmiku nie dam rady obejrzeć, bo dziś już widziałam filmik o tym jak traktują krowy na ubój :(

[/QUOTE]

też kawałek widziałam ale szybko zmieniłam kąt patrzenia :shake:

próbujemy kłaść panele ale nam nie wychodzi , sa jakieś dziwne wsuwane i co wsuniemy to nam wyskoczą :angryy: paznokci jeszcze nie szorowałam ale paste BHP z piaskiem juz mam i szczoteczke tylko brakuje mi czasu :angryy:

Posted

[quote name='dOgLoV']próbujemy kłaść panele ale nam nie wychodzi , sa jakieś dziwne wsuwane i co wsuniemy to nam wyskoczą :angryy: paznokci jeszcze nie szorowałam ale paste BHP z piaskiem juz mam i szczoteczke tylko brakuje mi czasu :angryy:[/QUOTE]

A to panele z tak zwaną "fugą V"? Bo jeśli tak, to one są dziecinnie proste do układania ;)

A ja już myślałam, że paluszki doszorowane :)

Posted (edited)

[quote name='dOgLoV']śmiesznie ale prawdziwe , znam jedna taka osobe , tak mnie wqurwia ze kiedys chyba nie wytrzymam :snipersm:[/QUOTE]
Też mam taką dziewuchę w klasie, strasznie mnie denerwuje :/ Nawzajem się nienawidzimy od początku 1 kl liceum, wtedy ją poznałam i się zorientowałam co to za persona z niej. Omijamy siebie nawzajem, traktujemy jak powietrze, ale raz jak mnie wkurzyła tym puszczaniem plotek na mój temat, że nie wytrzymałam i dziewucha wylądowała na ścianie i się od niej odbiła, a w gratisie dostała piękną wiązankę przekleństw :loveu: Jak na razie mam spokój :evil_lol: Bo ja to jestem cholernie spokojna, ale do czasu, aż mnie ktoś nie zdenerwuje.

[quote name='Angi']też mam taką, dostała ode mnie kilka razy po łebie. :evil_lol:[/QUOTE]
lubię to! :evil_lol:

A co do paznokci to ja przez wakacje sobie zniszczyłam ciągłym malowaniem paznokci lakierem, dosłownie co drugi dzień zmieniałam kolor i zaczęły mi się rozdwajać i łamać, siostra mi dała super odżywkę o nazwie NAIL TEK, stosuje się ją tak, że przez pięć dni nakładasz warstwę na warstwę po tych pięciu dniach zmywasz i od nowa i tak przez 6 tyg. Odbudowałam sobie super paznokcie, nic mi się nie łamie, nie rozdwaja, a paznokcie mam tak mocne, że mogłabym spokojnie w drewnianych ławkach rowy robić :evil_lol: Niestety odżywka jest dość droga, ok 50-60 zł, ale na prawdę warta polecenia i bardzo wydajna. Ja stosowałam przez 6 tyg dzień w dzień, moja siostra też tak samo, buteleczka ma 15 ml, a mam jeszcze połowę. Jak chcesz to jutro mogę zrobić i ci pokazać zdjęcie moich paznokci po kuracji ;-)

Edited by vege*
Posted

[quote name='magdabroy']A to panele z tak zwaną "fugą V"? Bo jeśli tak, to one są dziecinnie proste do układania ;)

A ja już myślałam, że paluszki doszorowane :)[/QUOTE]

kurcze nie wiem , one mają na łączeniach takie dziwne rowki do wsuwania jednego panela w drugi ale nie idzie wsunąć bo jak sie jedna strone wsunie to druga wyskoczy , wiec wtrzaskujemy je młotkiem , połowa pokoju zrobiona wiecej nie mam siły , Sebastian zresztą też ....

teraz troszke jeszcze je przeleciałam tą pasta i powiem że o niebo lepiej już jest , jutro je jeszcze wymocze i jeszcze raz przejade tą pastą dopiero nałożę odżywkę

[quote name='agaga21']jakiej firmy macie te panele?[/QUOTE]

hmmm , nie wiem , w komfort je kupowaliśmy , straszne są w montażu , nigdy więcej takich nie kupię :shake:

[quote name='unikatowydiament']miłego weekendu:)[/QUOTE]

dziękujemy i wzajemnie :loveu:

[quote name='vege*']Też mam taką dziewuchę w klasie, strasznie mnie denerwuje :/ Nawzajem się nienawidzimy od początku 1 kl liceum, wtedy ją poznałam i się zorientowałam co to za persona z niej. Omijamy siebie nawzajem, traktujemy jak powietrze, ale raz jak mnie wkurzyła tym puszczaniem plotek na mój temat, że nie wytrzymałam i dziewucha wylądowała na ścianie i się od niej odbiła, a w gratisie dostała piękną wiązankę przekleństw :loveu: Jak na razie mam spokój :evil_lol: Bo ja to jestem cholernie spokojna, ale do czasu, aż mnie ktoś nie zdenerwuje.

lubię to! :evil_lol:

A co do paznokci to ja przez wakacje sobie zniszczyłam ciągłym malowaniem paznokci lakierem, dosłownie co drugi dzień zmieniałam kolor i zaczęły mi się rozdwajać i łamać, siostra mi dała super odżywkę o nazwie NAIL TEK, stosuje się ją tak, że przez pięć dni nakładasz warstwę na warstwę po tych pięciu dniach zmywasz i od nowa i tak przez 6 tyg. Odbudowałam sobie super paznokcie, nic mi się nie łamie, nie rozdwaja, a paznokcie mam tak mocne, że mogłabym spokojnie w drewnianych ławkach rowy robić :evil_lol: Niestety odżywka jest dość droga, ok 50-60 zł, ale na prawdę warta polecenia i bardzo wydajna. Ja stosowałam przez 6 tyg dzień w dzień, moja siostra też tak samo, buteleczka ma 15 ml, a mam jeszcze połowę. Jak chcesz to jutro mogę zrobić i ci pokazać zdjęcie moich paznokci po kuracji ;-)[/QUOTE]

Jakie wy bojowe oby dwie :evil_lol:

wszystko bym dała żeby miec tak mocne paznokcie :roll: ja mam chyba z 15 lakierów i tez malowałam w każdy dzien innym ale nie wiedziałam że tym można sobie je popsuć :roll:

koniecznie wklej mi zdjęcie swoich paznokci , jak zobacze ze sa piekne i "twarde" to zainwestuje nawet te 60 zł ;)

kupiłam jeszcze dzisiaj Calcium + wit D3 do rozpuszczania ;)

Posted

aga, na opakowaniu masz napisane jaka to firma ;)
pewnie źle coś robicie, dlatego się nie chcą składać. jak mi podasz ich nazwe(fabryke) to być może coś ci podpowiem, bo nasza firma handluje m.in. panelami.

Posted

[quote name='agaga21']aga, na opakowaniu masz napisane jaka to firma ;)
pewnie źle coś robicie, dlatego się nie chcą składać. jak mi podasz ich nazwe(fabryke) to być może coś ci podpowiem, bo nasza firma handluje m.in. panelami.[/QUOTE]

:oops: egger ;)

Posted

[quote name='dOgLoV']

Jakie wy bojowe oby dwie :evil_lol:

wszystko bym dała żeby miec tak mocne paznokcie :roll: ja mam chyba z 15 lakierów i tez malowałam w każdy dzien innym ale nie wiedziałam że tym można sobie je popsuć :roll:

koniecznie wklej mi zdjęcie swoich paznokci , jak zobacze ze sa piekne i "twarde" to zainwestuje nawet te 60 zł ;)

[/QUOTE]
No baaa:evil_lol: Jeszcze zapomniałam dodać, że ona strasznie śmierdzi potem :/
Szczerze to też nie wiedziałam, że aż tak można sobie popsuć lakierami paznokcie, ale ja dosłownie płakałam jak mi się tak rozdwajały i łamały :-(

Ok to jutro ci wkleję zdjęcie, bo przy obecnym świetle nie będzie tego widać. Na allegro patrzyłam to tańsze tam są te odżywki bo do ok 45 zł z przesyłką ;-)

Posted

[quote name='magdabroy']Dobrze, że nie jesteś blondynką :diabloti:[/QUOTE]

ale czesto sie tak wlasnie zachowuje :eviltong:

dzisiaj poszłam do intermarche i kupiłam tam potrzebne rzeczy miedzy innymi gumy do żucia i standardowo wzielam z lady wszystko poza gumami , jak sie zorientowalam było juz za daleko zeby sie wracac a ze jechalismy jeszcze do tesco po lody to wzielam lody i gumy , mialam doladowac kolezance konto bo nie miala jak isc kupic karty a pan w kasie mowi ze doladowania sa dwie kasy dalej to mowie do Sebastiana ze ma zapakowac zakupy ja juz ide do tamtej kasy , i co ???? gumy oczywiscie zostały znowu na ladzie :angryy:

Posted

[quote name='dOgLoV']:oops: egger ;)[/QUOTE]

a tam w eggerze masz instrukcję obrazkową ;)
wkładasz pod kątem ok 45 stopni w drugi panel, który już leży i dociskasz. najpierw doczepiasz krótkie boki, potem długie. zobacz, na 5 stronie masz pokazane: [url]http://www.egger.com/downloads/bildarchiv/133000/1_133094_BR_Verlegeanleitung-Justclic-Fussboden_PL.pdf[/url]

Posted

[quote name='vege*']No baaa:evil_lol: Jeszcze zapomniałam dodać, że ona strasznie śmierdzi potem :/
Szczerze to też nie wiedziałam, że aż tak można sobie popsuć lakierami paznokcie, ale ja dosłownie płakałam jak mi się tak rozdwajały i łamały :-(

Ok to jutro ci wkleję zdjęcie, bo przy obecnym świetle nie będzie tego widać. Na allegro patrzyłam to tańsze tam są te odżywki bo do ok 45 zł z przesyłką ;-)[/QUOTE]

niektórzy mam wrazenie nie wiedza do czego służy woda :roll:

ja mam strasznie zniszczone paznokcie :placz:

czekam z niecierpliwościa :multi:

Posted

[quote name='agaga21']a tam w eggerze masz instrukcję obrazkową ;)
wkładasz pod kątem ok 45 stopni w drugi panel, który już leży i dociskasz. najpierw doczepiasz krótkie boki, potem długie. zobacz, na 5 stronie masz pokazane: [URL]http://www.egger.com/downloads/bildarchiv/133000/1_133094_BR_Verlegeanleitung-Justclic-Fussboden_PL.pdf[/URL][/QUOTE]

tak tak , jest instrukcja i sa takie same obrazki jak tu podałaś ale te panele nie maja wlasnie takich łączeń , zaraz zrobie zdjęcie i wkleje jak to wygląda ;)

Posted

[quote name='dOgLoV']ale czesto sie tak wlasnie zachowuje :eviltong:

dzisiaj poszłam do intermarche i kupiłam tam potrzebne rzeczy miedzy innymi gumy do żucia i standardowo wzielam z lady wszystko poza gumami , jak sie zorientowalam było juz za daleko zeby sie wracac a ze jechalismy jeszcze do tesco po lody to wzielam lody i gumy , mialam doladowac kolezance konto bo nie miala jak isc kupic karty a pan w kasie mowi ze doladowania sa dwie kasy dalej to mowie do Sebastiana ze ma zapakowac zakupy ja juz ide do tamtej kasy , i co ???? gumy oczywiscie zostały znowu na ladzie :angryy:[/QUOTE]

No blondynka wypisz, wymaluj :evil_lol::eviltong::loveu:

Posted (edited)

[quote name='dOgLoV']niektórzy mam wrazenie nie wiedza do czego służy woda :roll:

ja mam strasznie zniszczone paznokcie :placz:

czekam z niecierpliwościa :multi:[/QUOTE]
Też mam takie wrażenie :/ Do tego uważa się za klasową gwiazdę -.-

Gwarantuję, że ta odżywka ci tak wzmocni paznokcie, że sama będziesz w szoku :) Ok to jutro ci wkleję zdjęcie ;-)

Edited by vege*
Posted

[quote name='agaga21']to weź mi jeszcze prócz tego zdjęcia napisz co jest napisane na paczce na tej krótkiej stronie, jaki to dokładnie panel/kolekcja, jaką ma nazwę.[/QUOTE]

nie wiem czy na zdjeciach cos widac co powinno byc widac do stwierdzenia jaki to montaż :roll:

to jest e motion 32 clasic

[IMG]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/spacer/dogo/DSC09950.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/spacer/dogo/DSC09951.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/spacer/dogo/DSC09953.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/spacer/dogo/DSC09954.jpg[/IMG]

[IMG]http://i1061.photobucket.com/albums/t463/Thedoglov/spacer/dogo/DSC09955.jpg[/IMG]

[quote name='vege*']

Gwarantuję, że ta odżywka mi tak wzmocni paznokcie, że sama będziesz w szoku :) [/QUOTE]

było by super ;)

Posted

No to proszę takie trochę kiepskie zdjęcie, jutro postaram się zrobić lepsze przy dziennym świetle ;-)
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/11/1001326x.jpg/][IMG]http://img11.imageshack.us/img11/6731/1001326x.jpg[/IMG][/URL]

ps. Nie zwracajcie uwagi na krzywo spiłowane, nigdy nie potrafię tak spiłować, żeby były identycznej długości :/ I też od razu mówię, nie maluję końcówek na biało, one już takie są chyba genetycznie :evil_lol: