łamAga Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-ichEyDePR_4/T1PTyAyVNyI/AAAAAAAAAjo/4t-fJQFXC7Q/s676/DSC02659.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-4CzV83lwxhs/T1PTyanuLrI/AAAAAAAAAjw/uQPKsGRGfQ8/s676/DSC02661.JPG[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-8BeAO94q2x8/T1PTyiTvWgI/AAAAAAAAAj8/V7yJ-WIGzE8/s676/DSC02662.JPG[/IMG] dobranoc ;) Quote
taxelina Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Dobranoc :loveu: Ta strone sobie cala przejrzyj, tam jest duzo przydatnych informacji :) Quote
*Magda* Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='dOgLoV'] [url]https://lh5.googleusercontent.com/-ichEyDePR_4/T1PTyAyVNyI/AAAAAAAAAjo/4t-fJQFXC7Q/s676/DSC02659.JPG[/url] [URL]https://lh3.googleusercontent.com/-4CzV83lwxhs/T1PTyanuLrI/AAAAAAAAAjw/uQPKsGRGfQ8/s676/DSC02661.JPG[/URL] [/QUOTE] Kociaste :loveu: A jak stoi sprawa z drapakiem? Quote
łamAga Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 [quote name='magdabroy']Kociaste :loveu: A jak stoi sprawa z drapakiem?[/QUOTE] Drapak juz jest prawie skonczony ale trzeba jeszcze upleść sznurek bo bylo za mało i w sumie to czekają tylko za mna , kiedy go uplete :evil_lol: Wrócilam właśnie od weta , Dr podał mi ludzki odpowiednik wyniku TSH podobno w każdej przychodni podaja inna jednostke i stad te roznice ale wynik Nerona jest bardzo dobry i sprawy tarczycy ma w idealnym stanie , z racji tego ze juz sie nie drapie i jest calkowity brak łupieżu dzisiaj juz nie dostal zastrzyku i mam przyjsc dopiero za 10 dni , wychodzi na to że tamten sprowadzony lek zaczął działać :multi: Quote
*Magda* Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='dOgLoV']Drapak juz jest prawie skonczony ale trzeba jeszcze upleść sznurek bo bylo za mało i w sumie to czekają tylko za mna , kiedy go uplete :evil_lol: Wrócilam właśnie od weta , Dr podał mi ludzki odpowiednik wyniku TSH podobno w każdej przychodni podaja inna jednostke i stad te roznice ale wynik Nerona jest bardzo dobry i sprawy tarczycy ma w idealnym stanie , z racji tego ze juz sie nie drapie i jest calkowity brak łupieżu dzisiaj juz nie dostal zastrzyku i mam przyjsc dopiero za 10 dni , wychodzi na to że tamten sprowadzony lek zaczął działać :multi:[/QUOTE] To bież się za ten sznurek, bo chę zobaczyć efekt końcowy :mad: Czyli ten lek, to miała być tylko określony czas podawania, a potem koniec? I już Neron nie będzie musiał wogóle nic brać? Czy może profilkatycznie musi dostać dawkę np. raz na miesiąc? Quote
łamAga Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 [quote name='magdabroy']To bież się za ten sznurek, bo chę zobaczyć efekt końcowy :mad: Czyli ten lek, to miała być tylko określony czas podawania, a potem koniec? I już Neron nie będzie musiał wogóle nic brać? Czy może profilkatycznie musi dostać dawkę np. raz na miesiąc?[/QUOTE] Mysle ze w tym tygodniu juz go uplete :evil_lol: Bedzie musial dostawac go raz na miesiac a pozniej w zaleznosci od tego czy drapanie bedzie powracało ale to i tak wieliki sukces bo teraz chodzilam co 2-3 dni :lol: [quote name='deer_1987']Super ze tamten lek zaczal dzialac![/QUOTE] Tez sie ciesze :multi: Zawsze jak ide do weterynarza to spotykam takie malzenstwo z shih tzu suczka o imieniu Wiki oczywiscie z pseudo , nie wiem dlaczego z nim chodza do lekarza ale mniejsza z tym , kiedys byl u weta tez inny czlowiek rownież z shih zu samcem i zaczeli sie umawiać na poczekalni ze fajne by szczeniaczki z nich wyszly bla bla bla wymienili sie numerami tel a dzisiaj znowu bylo to małżeństwo i slyszalam jak rozmawiali ze Wiki jest juz po porodzie :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: i wielce dumni z tego ze ich Wikunia ma male pieseczki :angryy: Quote
*Magda* Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='dOgLoV'] Zawsze jak ide do weterynarza to spotykam takie malzenstwo z shih tzu suczka o imieniu Wiki oczywiscie z pseudo , nie wiem dlaczego z nim chodza do lekarza ale mniejsza z tym , kiedys byl u weta tez inny czlowiek rownież z shih zu samcem i zaczeli sie umawiać na poczekalni ze fajne by szczeniaczki z nich wyszly bla bla bla wymienili sie numerami tel a dzisiaj znowu bylo to małżeństwo i slyszalam jak rozmawiali ze Wiki jest juz po porodzie :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: i wielce dumni z tego ze ich Wikunia ma male pieseczki :angryy:[/QUOTE] Tacy ludzie powinni iść na przymusową pomoc do schroniska. Może wtedy by zmądrzeli :mad: Quote
łamAga Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 [quote name='magdabroy']Tacy ludzie powinni iść na przymusową pomoc do schroniska. Może wtedy by zmądrzeli :mad:[/QUOTE] Dokładnie :snipersm: Quote
*Magda* Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Ja czesem naprawdę nie wiem o czym ludzie myślą, że rozmnażają swoje psy :hmmmm: Sama miałam już kilka propozycji, żebym rozmnożyła Torę, bo ktoś tam wziąłby ode mnie szczeniaka po niej. Nawet jedni moi dość dobrzy znajomi już kilka razy napomknęli, że jak ją rozmnożę, to biorą jednego szczylka. A bardzo dobrze znają mój pogląd na rozmnażania psów dla własnego widzi mi się :angryy: Czy tak trudno przejść się do schroniska i zabrać psa/kota?! Albo poszukać hodowli i kupić jak się chce konkretenego psa z konkretnym charakterem?! Quote
łamAga Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Moim zdaniem winna jest niewiedza ludzka , ludzie żyja mitami że suczka powinna miec chociaz raz młode a co najgorsze weterynarze nie wyprowadzaja ich z tego błędu :angryy: niejednokrotnie bylam swiadkiem rozmowy ( przewaznie starszych ludzi ) jak to suczka musi miec młode :angryy: kiedys nawet pokłóciłam sie o to ze znajoma bo próbowala mi weprzeć swoje racje na ten temat :angryy: Kiedys moja kolezanka spytała mnie czy bysmy moze nie dopuścili swoich piesków bo bardzo jej sie Neron podoba ( ona ma suczke Onka prawie w ogole nie wygladającą jak onek ze schroniska) , była w szoku jak jej powiedziałam ze Neron jest wykastrowany a poza tym jestem przeciwko dopuszczaniem psów bez papierów i to jej pytanie ktore mnie przyprawilo o osłabienie " wykastrowany ? ale to jak on teraz sika ??":wallbash: Quote
*Magda* Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='dOgLoV']jej pytanie ktore mnie przyprawilo o osłabienie " wykastrowany ? [B]ale to jak on teraz sika[/B] ??":wallbash:[/QUOTE] :D:D:D Ludzie nie mają podstawowej wiedzy o anatomii swoich zwierząt, a biorą się za ich rozmnażanie. Porażka :flaming: Quote
Amber Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Bardzo sie ciesze, ze Neronowi sie poprawilo :) W te tarczyce raczej nie wierzylam, wylysienia inaczej wygladaja i pies staje sie b. ospaly, tyje itp. Quote
łamAga Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 [quote name='Amber']Bardzo sie ciesze, ze Neronowi sie poprawilo :) W te tarczyce raczej nie wierzylam, wylysienia inaczej wygladaja i pies staje sie b. ospaly, tyje itp.[/QUOTE] Ja tez sie ciesze a zarazem jestem w szoku , tyle czasu dostawal zastrzyki i nic a tu nagle taka poprawa :lol: lek wet tez w to nie wierzyl i mowil ze on stawia ze tarczyce ma w porzadku ale ja wolałam sie upewnić , boje sie tylko tego ze minie lato przyjdzie jesień pozniej zima i wroca sie dolegliwosci skorne Nerona :roll: Quote
M&S Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Cześc, widzę, że drapak na ukończeniu;) Mizianki dla Nerona, dobrze że jest poprawa!!! Quote
Talucha Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 No to super, że nie ma problemu z tarczycą :) Quote
łamAga Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 [quote name='M&S']Cześc, widzę, że drapak na ukończeniu;) Mizianki dla Nerona, dobrze że jest poprawa!!![/QUOTE] Dzisiaj juz prawie sznurek spletłam :evil_lol: chociaz prawie podobno robi wielka różnice :evil_lol: [quote name='Talucha']No to super, że nie ma problemu z tarczycą :)[/QUOTE] Tez sie cieszymy :multi: Quote
*Magda* Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='dOgLoV'] chociaz prawie podobno robi wielka różnice :evil_lol: [/QUOTE] Wielką różnicę :evil_lol::evil_lol: Jak samopoczucie przed pracą? :eviltong: Quote
łamAga Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 [quote name='magdabroy']Wielką różnicę :evil_lol::evil_lol: Jak samopoczucie przed pracą? :eviltong:[/QUOTE] Nieciekawie :roll: najchetniej polozyla bym sie teraz spac i nigdzie bym nie poszła ;) Quote
*Magda* Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='dOgLoV']Nieciekawie :roll: najchetniej polozyla bym sie teraz spac i nigdzie bym nie poszła ;)[/QUOTE] Jak się obudzę w nocy (:angryy:) to pomyślę o Tobie ;) Quote
łamAga Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 [quote name='magdabroy']Jak się obudzę w nocy (:angryy:) to pomyślę o Tobie ;)[/QUOTE] super :multi: byl czas ze [B]wiki4[/B] budzilam jak bylam na nocce bo mnie o to prosiła :evil_lol: Quote
kalyna Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='dOgLoV']super :multi: byl czas ze [B]wiki4[/B] budzilam jak bylam na nocce bo mnie o to prosiła :evil_lol:[/QUOTE] hahah bo ona to masochistka :lol: a kociaste cudne :loveu: Quote
*Magda* Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='dOgLoV']super :multi: byl czas ze [B]wiki4[/B] budzilam jak bylam na nocce bo mnie o to prosiła :evil_lol:[/QUOTE] Mnie nie ma jak obudzić, bo ja mam wyłączony telefon na noc :D:D:D Zresztą nikt z dogo nie ma mojego numeru :eviltong: Za to Fasolek skutecznie budzi mamusię :angryy: Ale pocieszam się, że za kilka miesięcy będzie też budził tatusia :evil_lol::diabloti: Quote
łamAga Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 [quote name='kalyna']hahah bo ona to masochistka :lol: a kociaste cudne :loveu:[/QUOTE] Oj tak Wiki lubi rzeczy ekstremalne :evil_lol: [quote name='magdabroy']Mnie nie ma jak obudzić, bo ja mam wyłączony telefon na noc :D:D:D Zresztą nikt z dogo nie ma mojego numeru :eviltong: Za to Fasolek skutecznie budzi mamusię :angryy: Ale pocieszam się, że za kilka miesięcy będzie też budził tatusia :evil_lol::diabloti:[/QUOTE] Mój numer ma tylko Wiki :cool3: Czyżbym poczuła malutka złośliwośc ?? :eviltong: Quote
*Magda* Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 [quote name='dOgLoV'] Mój numer ma tylko Wiki :cool3: Czyżbym poczuła malutka złośliwośc ?? :eviltong:[/QUOTE] Jak nadejdzie czas Waszego przyjazdu do Niemiec, to wtedy będę miała też ja :evil_lol: Chyba, bo jakoś będzie się trzeba kontaktować ;) Jaką złośliwość?! :oops: Przy poczęciu byliśmy obydwoje :lol: Teraz (tylko ja) nie mogę spać, więc dla sprawiedliwości on też musi pocierpieć :evil_lol: Quote
Recommended Posts