Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
7 godzin temu, alexmultipass napisał:

co wy mowicie ja nawet nie wiedziałam ze istnieje cos takiego jak podatek za psa. jakoś to sprawdzają? skąd wam przyszedł pomysł rejestrowania

Ja też nie płaciłam za psa,bo nie wiedziałam, dopóki w drzwiach nie stanęła mi Straż Miejska :D Mój sąsiad doniósł, że mam niezaszczepionego psa i przyjechali na kontrolę. A że pies był regularnie szczepiony i nie mieli czego się czepić, to poprosili o potwierdzenie zapłaty podatku. Wtedy się dowiedziałam, że coś takiego istnieje :D Dali mi 24h na uregulowanie zapłaty. Następnego dnia znowu zapukali do drzwi, żeby sprawdzić czy zapłaciłam, nie olali sprawy ;) I już wtedy płaciłam co roku.

Tak więc, to że ktoś nie zgłosi psa, nie znaczy, że któregoś dnia i tak nie będzie musiał zapłacić :P

Posted
3 godziny temu, *Magda* napisał:

Ja też nie płaciłam za psa,bo nie wiedziałam, dopóki w drzwiach nie stanęła mi Straż Miejska :D Mój sąsiad doniósł, że mam niezaszczepionego psa i przyjechali na kontrolę. A że pies był regularnie szczepiony i nie mieli czego się czepić, to poprosili o potwierdzenie zapłaty podatku. Wtedy się dowiedziałam, że coś takiego istnieje :D Dali mi 24h na uregulowanie zapłaty. Następnego dnia znowu zapukali do drzwi, żeby sprawdzić czy zapłaciłam, nie olali sprawy ;) I już wtedy płaciłam co roku.

Tak więc, to że ktoś nie zgłosi psa, nie znaczy, że któregoś dnia i tak nie będzie musiał zapłacić :P

ok z tego wynika ze lepiej olać temat i w razie czego nadziać się na upomnienie:) serio, nie wiedziałam o takich przepisach. ale też nie sądze, że którykolwiek z sąsiadów ma rejestrowanego psa a nie jest ich mało.. może dlatego, że mieszkam na przedmieściach i tu się nikt nikogo nie czepia;) zobaczymy jak będzie w centrum. 

Posted
21 godzin temu, Ania :) napisał:

Najlepszy kierowca w mieście :D

Wychowam go na Kubicę :D

20 godzin temu, alexmultipass napisał:

co wy mowicie ja nawet nie wiedziałam ze istnieje cos takiego jak podatek za psa. jakoś to sprawdzają? skąd wam przyszedł pomysł rejestrowania

Teraz to już się w sumie nie nazywa podatek za psa tylko opłata od posiadania psów , jak zwał tak zwał i tak biorą pieniądze za nic :/ musieliśmy zarejestrować bo mieszkaliśmy w bloku i tak Pani dozorczyni dostała "misję" od urzędu miejskiego że ma spisać wszystkich posiadaczy psów w bloku wraz z adresami i ilością psów a później ta jak Magda piszę pukała straż miejska żeby sprawdzić czy jest zaplacony podatek ....

12 godzin temu, *Magda* napisał:

Takich sąsiadów jest mnóstwo , a sami zazwyczaj mają nieopłacone psy :/

3 godziny temu, Tyś(ka) napisał:

U nas niewiele osó płaci podatek... ale przy płaceniu pies dostaje swój numerek - i jeśli pies zaginie, a nie ma go w ewidencji psów to płaci się grubą karę. ;)

My też mamy numerki , tzn ja mam w pudełeczku Nerusia numerek a Qwendi swój zgubiła wieki temu :P

Posted
5 minut temu, angineuuka napisał:

aloha ;) 

ahojjjj witamy na pokładzie :D 

Miałam nie jeść słodkiego a własnie wpierdzieliłam dwa kawałki gorącego jabłecznika z bitą śmietaną :D całkiem fit jedzenie :D :P

Posted
3 minuty temu, angineuuka napisał:

a mi dzieciaki chyba dziś wszystko wybiorą :d haha

dużo dzieciaków łazi u Ciebie ? u Nas chodzili 2 lata z rzędu a w tym roku cisza 

Posted
2 minuty temu, *Magda* napisał:

Widzę, że Aga dojrzała do zmiany tytułu galerii ;)

Nick booooooooooooooooooooski :)

Nowy tytuł nie będzie wzbudzał we mnie złego nastroju ;)

w koncu każdy będzie wiedział z kim ma doczynienia :P

Posted

Ibi się zdziwiła bo chciała wyskoczyć przez okno a tu niespodzanka :D ( tak wiem mam brudne szyby :P ;)

wczoraj wzielismy od jakiś ludzi biurko , wystawili na necie ze oddają a że Sebek ma takie samo to wzielismy do kompletu do mojego kompa stacjonarnego :D i pepsi oczywiście musiała je przetestować :P

20161030_173442.jpg

20161030_174829.jpg

20161030_194531.jpg

Posted

pepsi tak w ogóle juz powinna byc przerobiona na dywanik po dzisiejszej akcji o 5:30 , chciała wskoczyć z parapetu na komodę i jej nie wyszło wiec się w powietrzu ratowała wszystkim co miała pod łapami więc w finale pozrywała wszystkie kabelki od pastucha które wystawały od okna do komody :/

Posted
22 minut temu, łamAga napisał:

Już i tak ludzie będą sie głowili co to za nowy temat w ich subskypcjach :P

no właśnie 

jestem przerażona ;)

myślałam, że tylko nasz mastif ma nierówno pod sufitem ;)
łudziłam się, ze wyrośnie, wszak za miesiąc mija magiczna granica 4 lat 

ale widzę, że z wiekiem może być gorzej 
<załamka>

Posted
4 minuty temu, 3 x napisał:

no właśnie 

jestem przerażona ;)

myślałam, że tylko nasz mastif ma nierówno pod sufitem ;)
łudziłam się, ze wyrośnie, wszak za miesiąc mija magiczna granica 4 lat 

ale widzę, że z wiekiem może być gorzej 
<załamka>

Gosia, będzie już tylko gorzej :D

Posted

Oj tak , lepiej już nie będzie <nienie>

Najbardziej mnie wqurwia że niedosyć że przez młodego sie człowiek nie wyśpi to jeszcze Qwenda w nocy kreci sie to do domu to na dwór i żadne opierdalanie nie skutkuje :[