Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

najważniejsze, że jak już jest po wszystkim, to ból przestaje się liczyć. i to jest piękne.

a jeśli chodzi o porównanie do bólu miesiączkowego, to myślę, że chodzi o rodzaj/sposób w jaki boli a nie intensywność. 

Dokładnie ;)

Być może, ale moim zdaniem nietrafne, zupełnie inaczej bolało :P

Posted
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/10288723_850690544971633_6928902367980620738_n.jpg?oh=b93373b41424c48629fe6438b4b12137&oe=54AFC201&__gda__=1421451575_daa18b639dff541aa4f6a30a12164194

:megagrin:

Opuszcza nas menda jedna.

Ale już wróciła :D

I Aga się poturlała...

Aga nie czytałam takich rzeczy, nie miałam czasu . Przez ostatni miesiąc jedynie wątek na dogo calusieńki przeczytałam, bardzo ciekawy i sporo informacji, no i nie nastawiony anty zwierzęco jak wiele tych na forach o bobasach. Jeśli chodzi o ból to wiedziałam że boli, ale na pewno nie jak ból podczas okresu jak gdzieś ktoś napisał, boli duuuużo bardziej niż najbardziej cokolwiek innego . Ale da się przeżyć, po wszystkim już tak nie boli

Poturlała dosłownie i w przenośni , już tylko turlac sie potrafię :P

Ja niby to wiem i wiem ze każdą kobiete boli inaczej ale jakoś ciagnie mnie do takich wątków  :siara:

Aga ty nie czytaj takich stron lepiej

I poturlaj się do 16 listopada

Stara sie ale to silniejsze ode mnie ;)

ja mogę sie turlać do terminu nawet a rzeczywistość pokaże jak to będzie ;)

najważniejsze, że jak już jest po wszystkim, to ból przestaje się liczyć. i to jest piękne.

a jeśli chodzi o porównanie do bólu miesiączkowego, to myślę, że chodzi o rodzaj/sposób w jaki boli a nie intensywność. 

Własnie w wielu wątkach czytałam że poród boli jak 5cio krotny ból podczas okresu czy nawet i 10cio krotny tylko że ja akurat miesiączek bolesnych za bardzo nigdy nie miałam , owszem były okresy gdzie musiałam wziąć w pierwszy dzien tabletke ale to było tyle razy że na palcach mogła bym policzyć , ogólnie to coś tam mierziło w brzuchu ale malutko więc i tak nie miała bymp porównania ale już jak ktoś napisał ze to taki bó jak by ktos wsadził Ci w tyłek zamknięty parasol a  wyjął otwarty , albo jak by ktoś Ci w tyłek granata wsadził to mnie na kolana powaliło haha 

Dokładnie ;)

Być może, ale moim zdaniem nietrafne, zupełnie inaczej bolało :P

Ja tam sobie tłumacze to tak że laski mające po 15scie lat rodzą i dają rade to ja chyba też dam , moja sasiadka co prawda ma więcej bo 25 ale nie dawno rodziła i jej synek ważył 4500 , rodziła siłami natury a jest niższa ode mnie ,chudziutka jak wiórek i też dała radę takiego kolosa "wycisnąć" więc moze i u mnie nie bedzie tak ciężko ....

Posted

Z tym parasolem bardzo trafne porównanie :klacz:

Po znieczuleniu nic nie boli :P, mnie bolało jedynie szycie, ale chyba bardziej psychicznie niż fizycznie bo byłam już na drugiej dawce znieczulenia ;)

Posted

Z tym parasolem bardzo trafne porównanie :klacz:

Po znieczuleniu nic nie boli :P, mnie bolało jedynie szycie, ale chyba bardziej psychicznie niż fizycznie bo byłam już na drugiej dawce znieczulenia ;)

Bardzo śmieszne :P

Ja nie wiem czy u mnie w szpitalu dają znieczulenie ale nie sądze raczej ....

Posted

Ale wiecie co wam powiem , ból bólem ale mysl że po tym bólu będzie sie miało taką słodziutką małą kruszynke wynagradza chyba wszystko  :loveu:

Macie Stasia  :loveu:

pierwsze dziecko którym nie mogę się nacieszyć bo nie każą mi go nosić :( bratowała dała mi go na chwile tylko zaraz jak wrociła do domu i do zdjecia doslownie na chwilkę no i czasami jak siedze to mi da go na kolana do polulania bo mówi ze ja w moim stanie nie mogę dzwigać takiego kolosa :( a ja tak bym chciała go ponosić , pobawić go i w ogóle , tak jak to robiłam z Gabi Emi i Marysią  :loveu:

DSC09338.JPG

DSC_0044.jpg

Posted

:loveu:

Moja koleżanka tez zawsze w pracy w pierwsze dwa dni potrafiła zjeść całe opakowanie apapu , a ja to tylko tyle że musiałam do kibelka czesciej biegać stąd wiedziałam ze mam okres , dlatego jak zdażały mi sie bolesne okresy to się zastanawialam jak Ona to znosi co miesiąc  :megagrin: ale tak jak pisałam , na palcach jednej reki mogła bym policzyć ile razy mnie bolał brzuch w czasie okresu :)

Posted

Własnie w wielu wątkach czytałam że poród boli jak 5cio krotny ból podczas okresu czy nawet i 10cio krotny tylko że ja akurat miesiączek bolesnych za bardzo nigdy nie miałam , owszem były okresy gdzie musiałam wziąć w pierwszy dzien tabletke ale to było tyle razy że na palcach mogła bym policzyć , ogólnie to coś tam mierziło w brzuchu ale malutko więc i tak nie miała bymp porównania ale już jak ktoś napisał ze to taki bó jak by ktos wsadził Ci w tyłek zamknięty parasol a  wyjął otwarty , albo jak by ktoś Ci w tyłek granata wsadził to mnie na kolana powaliło haha 

Ja słyszałam, że to czuć jakby ktoś przeciskał arbuza przez dziurkę wielkości cytryny xD

Mnie zawsze 2 dni przed okresem i 2 dni w trakcie tak boli brzuch, że czasami ledwo chodzę, niedobrze mi i jadę na tabletkach przeciwbólowych -.- 

Posted

Ja słyszałam, że to czuć jakby ktoś przeciskał arbuza przez dziurkę wielkości cytryny xD

Ja sobie własnie wyobrazałam ostatnio tego arbuza 10cio kilowego którego kupilismy latem w tesco :D i tak sobie myslałam że takie cos bedzie musiało mi przejśc przez pip....ke tylko że lżejsze ale wielkoscia bedzie takie samo pewnie :D

Posted

No ja w okres też tabletki :( Może nie całe paczki, ale dwie sztuki, i cały dzień w łóżku. Podobno po porodzie mniej boli, ale wolę nie sprawdzać :grins:

To współczuje ale mam "ciocie" która w czasie okresu bite 5 dni musiała leżeć w łóżku i zwijać sie z bólu , po porodzie faktycznie jej przeszło więc moze warto spróbować :D

Posted

Mnie kiedyś brzuch podczas okresu nie bolał, ale tak od ok 17 roku życia już boli :(

Nie fajne uczucie :( ale na szczescie sa tabletki które pomagają , tylko nie sprawiedliwe jest to że faceci nie mają okresu ! 

Posted

I że nie muszą rodzić dzieci :p 

No nie uczucie jest okropne, jak już muszę wyjść w trakcie tego bólu to wyglądam jakby mi ktoś kołek w du.pę wsadził -.-

Posted

I że nie muszą rodzić dzieci :P

No nie uczucie jest okropne, jak już muszę wyjść w trakcie tego bólu to wyglądam jakby mi ktoś kołek w du.pę wsadził -.-

Oni są za miętcy , nie przeżyli by tego na pewno :P

Dlatego ja nie lubie tamponów bo czuje sie wtedy podobnie :D

O to to! Faceci wcale nie mają problemu- ani okres, ani poród... Już mogę poród wytrzymać jakby okres przejęli :D

Aguś na razie nie będę próbować z tym porodem :P

To ja już wolała bym im poród odstapic a męczyc sie z okresem :P

Nie no na razie nie ale kiedyś na pewno się przekonasz ;) 

Posted

Oni by się z bólu zapłakali przy okresie :lol: To są ciepłe kluchy!

Pewnie by wtedy wolne w pracy brali :D ale najbardziej mnie denerwuje to ze twierdza ze co to nie oni , co to ból dla nich ale przetnie sie jeden z drugim i kilka dni płaczą ze go paluszek boli  :lmaa:

Posted

Noo, i jaki krzyk :D

To ja odstąpić okres a w zamian wezmę poród (jeden!):p

Już widzę faceta z okresem... Hahahaha :eviltong:

A co do tamponów- nigdy nie używam, coś się przemoc nie mogę ;)