*Monia* Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 najważniejsze, że jak już jest po wszystkim, to ból przestaje się liczyć. i to jest piękne. a jeśli chodzi o porównanie do bólu miesiączkowego, to myślę, że chodzi o rodzaj/sposób w jaki boli a nie intensywność. Dokładnie ;) Być może, ale moim zdaniem nietrafne, zupełnie inaczej bolało :P Quote
łamAga Posted October 23, 2014 Author Posted October 23, 2014 https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/10288723_850690544971633_6928902367980620738_n.jpg?oh=b93373b41424c48629fe6438b4b12137&oe=54AFC201&__gda__=1421451575_daa18b639dff541aa4f6a30a12164194 :megagrin: Opuszcza nas menda jedna. Ale już wróciła :D I Aga się poturlała... Aga nie czytałam takich rzeczy, nie miałam czasu . Przez ostatni miesiąc jedynie wątek na dogo calusieńki przeczytałam, bardzo ciekawy i sporo informacji, no i nie nastawiony anty zwierzęco jak wiele tych na forach o bobasach. Jeśli chodzi o ból to wiedziałam że boli, ale na pewno nie jak ból podczas okresu jak gdzieś ktoś napisał, boli duuuużo bardziej niż najbardziej cokolwiek innego . Ale da się przeżyć, po wszystkim już tak nie boli Poturlała dosłownie i w przenośni , już tylko turlac sie potrafię :P Ja niby to wiem i wiem ze każdą kobiete boli inaczej ale jakoś ciagnie mnie do takich wątków :siara: Aga ty nie czytaj takich stron lepiej I poturlaj się do 16 listopada Stara sie ale to silniejsze ode mnie ;) ja mogę sie turlać do terminu nawet a rzeczywistość pokaże jak to będzie ;) najważniejsze, że jak już jest po wszystkim, to ból przestaje się liczyć. i to jest piękne. a jeśli chodzi o porównanie do bólu miesiączkowego, to myślę, że chodzi o rodzaj/sposób w jaki boli a nie intensywność. Własnie w wielu wątkach czytałam że poród boli jak 5cio krotny ból podczas okresu czy nawet i 10cio krotny tylko że ja akurat miesiączek bolesnych za bardzo nigdy nie miałam , owszem były okresy gdzie musiałam wziąć w pierwszy dzien tabletke ale to było tyle razy że na palcach mogła bym policzyć , ogólnie to coś tam mierziło w brzuchu ale malutko więc i tak nie miała bymp porównania ale już jak ktoś napisał ze to taki bó jak by ktos wsadził Ci w tyłek zamknięty parasol a wyjął otwarty , albo jak by ktoś Ci w tyłek granata wsadził to mnie na kolana powaliło haha Dokładnie ;) Być może, ale moim zdaniem nietrafne, zupełnie inaczej bolało :P Ja tam sobie tłumacze to tak że laski mające po 15scie lat rodzą i dają rade to ja chyba też dam , moja sasiadka co prawda ma więcej bo 25 ale nie dawno rodziła i jej synek ważył 4500 , rodziła siłami natury a jest niższa ode mnie ,chudziutka jak wiórek i też dała radę takiego kolosa "wycisnąć" więc moze i u mnie nie bedzie tak ciężko .... Quote
agaga21 Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 chyba 5000000 krotny ;) ale spoko, dasz radę. niektóre twierdzą, że aż tak nie boli. Quote
łamAga Posted October 23, 2014 Author Posted October 23, 2014 chyba 5000000 krotny ;) ale spoko, dasz radę. niektóre twierdzą, że aż tak nie boli. :eek2: niedługo na pewno się przekonam ;) Quote
*Monia* Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Z tym parasolem bardzo trafne porównanie :klacz: Po znieczuleniu nic nie boli :P, mnie bolało jedynie szycie, ale chyba bardziej psychicznie niż fizycznie bo byłam już na drugiej dawce znieczulenia ;) Quote
łamAga Posted October 23, 2014 Author Posted October 23, 2014 Z tym parasolem bardzo trafne porównanie :klacz: Po znieczuleniu nic nie boli :P, mnie bolało jedynie szycie, ale chyba bardziej psychicznie niż fizycznie bo byłam już na drugiej dawce znieczulenia ;) Bardzo śmieszne :P Ja nie wiem czy u mnie w szpitalu dają znieczulenie ale nie sądze raczej .... Quote
łamAga Posted October 23, 2014 Author Posted October 23, 2014 Ale wiecie co wam powiem , ból bólem ale mysl że po tym bólu będzie sie miało taką słodziutką małą kruszynke wynagradza chyba wszystko :loveu: Macie Stasia :loveu: pierwsze dziecko którym nie mogę się nacieszyć bo nie każą mi go nosić :( bratowała dała mi go na chwile tylko zaraz jak wrociła do domu i do zdjecia doslownie na chwilkę no i czasami jak siedze to mi da go na kolana do polulania bo mówi ze ja w moim stanie nie mogę dzwigać takiego kolosa :( a ja tak bym chciała go ponosić , pobawić go i w ogóle , tak jak to robiłam z Gabi Emi i Marysią :loveu: Quote
marta1624 Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Ale słodziaszek :loveu: Zazdroszczę z okresem,ja zawsze na tabletkach w pierwszy dzień/ 2 dni :/ Quote
łamAga Posted October 23, 2014 Author Posted October 23, 2014 :loveu: Moja koleżanka tez zawsze w pracy w pierwsze dwa dni potrafiła zjeść całe opakowanie apapu , a ja to tylko tyle że musiałam do kibelka czesciej biegać stąd wiedziałam ze mam okres , dlatego jak zdażały mi sie bolesne okresy to się zastanawialam jak Ona to znosi co miesiąc :megagrin: ale tak jak pisałam , na palcach jednej reki mogła bym policzyć ile razy mnie bolał brzuch w czasie okresu :) Quote
vege* Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Własnie w wielu wątkach czytałam że poród boli jak 5cio krotny ból podczas okresu czy nawet i 10cio krotny tylko że ja akurat miesiączek bolesnych za bardzo nigdy nie miałam , owszem były okresy gdzie musiałam wziąć w pierwszy dzien tabletke ale to było tyle razy że na palcach mogła bym policzyć , ogólnie to coś tam mierziło w brzuchu ale malutko więc i tak nie miała bymp porównania ale już jak ktoś napisał ze to taki bó jak by ktos wsadził Ci w tyłek zamknięty parasol a wyjął otwarty , albo jak by ktoś Ci w tyłek granata wsadził to mnie na kolana powaliło haha Ja słyszałam, że to czuć jakby ktoś przeciskał arbuza przez dziurkę wielkości cytryny xD Mnie zawsze 2 dni przed okresem i 2 dni w trakcie tak boli brzuch, że czasami ledwo chodzę, niedobrze mi i jadę na tabletkach przeciwbólowych -.- Quote
marta1624 Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 No ja w okres też tabletki :( Może nie całe paczki, ale dwie sztuki, i cały dzień w łóżku. Podobno po porodzie mniej boli, ale wolę nie sprawdzać :grins: Quote
łamAga Posted October 23, 2014 Author Posted October 23, 2014 Ja słyszałam, że to czuć jakby ktoś przeciskał arbuza przez dziurkę wielkości cytryny xD Ja sobie własnie wyobrazałam ostatnio tego arbuza 10cio kilowego którego kupilismy latem w tesco :D i tak sobie myslałam że takie cos bedzie musiało mi przejśc przez pip....ke tylko że lżejsze ale wielkoscia bedzie takie samo pewnie :D Quote
łamAga Posted October 23, 2014 Author Posted October 23, 2014 No ja w okres też tabletki :( Może nie całe paczki, ale dwie sztuki, i cały dzień w łóżku. Podobno po porodzie mniej boli, ale wolę nie sprawdzać :grins: To współczuje ale mam "ciocie" która w czasie okresu bite 5 dni musiała leżeć w łóżku i zwijać sie z bólu , po porodzie faktycznie jej przeszło więc moze warto spróbować :D Quote
vege* Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Mnie kiedyś brzuch podczas okresu nie bolał, ale tak od ok 17 roku życia już boli :( Quote
łamAga Posted October 23, 2014 Author Posted October 23, 2014 Mnie kiedyś brzuch podczas okresu nie bolał, ale tak od ok 17 roku życia już boli :( Nie fajne uczucie :( ale na szczescie sa tabletki które pomagają , tylko nie sprawiedliwe jest to że faceci nie mają okresu ! Quote
vege* Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 I że nie muszą rodzić dzieci :p No nie uczucie jest okropne, jak już muszę wyjść w trakcie tego bólu to wyglądam jakby mi ktoś kołek w du.pę wsadził -.- Quote
marta1624 Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 O to to! Faceci wcale nie mają problemu- ani okres, ani poród... Już mogę poród wytrzymać jakby okres przejęli :D Aguś na razie nie będę próbować z tym porodem :p Quote
łamAga Posted October 23, 2014 Author Posted October 23, 2014 I że nie muszą rodzić dzieci :P No nie uczucie jest okropne, jak już muszę wyjść w trakcie tego bólu to wyglądam jakby mi ktoś kołek w du.pę wsadził -.- Oni są za miętcy , nie przeżyli by tego na pewno :P Dlatego ja nie lubie tamponów bo czuje sie wtedy podobnie :D O to to! Faceci wcale nie mają problemu- ani okres, ani poród... Już mogę poród wytrzymać jakby okres przejęli :D Aguś na razie nie będę próbować z tym porodem :P To ja już wolała bym im poród odstapic a męczyc sie z okresem :P Nie no na razie nie ale kiedyś na pewno się przekonasz ;) Quote
vege* Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Oni by się z bólu zapłakali przy okresie :lol: To są ciepłe kluchy! Quote
łamAga Posted October 23, 2014 Author Posted October 23, 2014 Oni by się z bólu zapłakali przy okresie :lol: To są ciepłe kluchy! Pewnie by wtedy wolne w pracy brali :D ale najbardziej mnie denerwuje to ze twierdza ze co to nie oni , co to ból dla nich ale przetnie sie jeden z drugim i kilka dni płaczą ze go paluszek boli :lmaa: Quote
marta1624 Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Noo, i jaki krzyk :D To ja odstąpić okres a w zamian wezmę poród (jeden!):p Już widzę faceta z okresem... Hahahaha :eviltong: A co do tamponów- nigdy nie używam, coś się przemoc nie mogę ;) Quote
Recommended Posts