Aleksa. Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Ja się urodziłam z czarnymi włosami i to ile tych włosów miałam!!! A teraz jestem blondi ;) stopniowo mi się rozjaśnily Quote
marta1624 Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Jakie odpocząć, bombarduj ją :D Aga fb nie kłamie :D Quote
Naklejka Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Ooo w końcu, gratulacje :D eee, mój brat jaka dzieciak miał białe włosy, stopniowo robiły się ciemniejsze. Teraz ma je niewiele jaśniejsze od moich :eviltong: Quote
*Monia* Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 [quote name='dOgLoV']Myślałam że uda mi się utrzymać w tajemnicy do dnia porodu fakt że jestem w ciązy a tu wystarczy wstawić opis na fb że sie na jakąś dzidzie czeka i już się wydało :lol:[/QUOTE] Mi się udało, wiele osób nie wierzyło że to moja dzidzia jak już wrzuciłam zdjęcia :diabloti: Super że Staś już jest, ogromne gratulacje dla rodziców malucha i niech zdrowo się chowa. No i pokaż zdjęcie jak dostaniesz. Noworodki to takie małe brzydale są :loveu: Quote
Pani Profesor Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 ooo gratulacje, nowy podatnik :loveu: mam nadzieję, że Stasiek zostanie dogomaniakiem! Quote
łamAga Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 [quote name='Aleksandra95']Ja się urodziłam z czarnymi włosami i to ile tych włosów miałam!!! A teraz jestem blondi ;) stopniowo mi się rozjaśnily[/QUOTE] a u nas każdy się ciemny urodził i ciemny został :lol: nie tylko na głowie :evil_lol: [quote name='marta1624']Jakie odpocząć, bombarduj ją :D Aga fb nie kłamie :D[/QUOTE] teraz karmi :lol: nie mają jak zdjęcia trzasnąć :eviltong: [quote name='Naklejka']Ooo w końcu, gratulacje :D eee, mój brat jaka dzieciak miał białe włosy, stopniowo robiły się ciemniejsze. Teraz ma je niewiele jaśniejsze od moich :eviltong:[/QUOTE] dzieki :lol: często sie własnie tak zdarza , ale na odwrót już nie chce się stać :evil_lol: [quote name='*Monia*']Mi się udało, wiele osób nie wierzyło że to moja dzidzia jak już wrzuciłam zdjęcia :diabloti: Super że Staś już jest, ogromne gratulacje dla rodziców malucha i niech zdrowo się chowa. No i pokaż zdjęcie jak dostaniesz. Noworodki to takie małe brzydale są :loveu:[/QUOTE] A ja status sobie ustawiłam że czekamy na Stasia a pozniej sobie mysle ze mogą pomyślec ze na swoje dziecko czekam no i posypały się gratulację , musiałam prostowac ze moje dopiero bedzie za 2 ponad miesiące ale juz sie i tak wydało :angryy: no trudno , na miescie też mnie w brzuchem co niektórzy widują ale jakos nie lubie sie tak afiszować ze swoim życiem :lol: Mój brat chyba z wrażenia w ogóle pomylił wage dziecka , napisał że ma 56 cm dlugości i 4900 waży :crazyeye: na pewno się pomylił , rodziła naturaknie , ogólnie nie za długo , skurcze miała od 10tej rano ale takie nie za silne i nie za często a takie parcie to miała tylko z godzinkę ;) jeju jak ja jej zazdroszczę że ma to już za sobą :roll: Quote
marta1624 Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 No to miała idealny poród, nawet nie długo ;) Aga ty jeszczę trochę i przywitasz Fabiana ;) Quote
łamAga Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 [quote name='marta1624']No to miała idealny poród, nawet nie długo ;) Aga ty jeszczę trochę i przywitasz Fabiana ;)[/QUOTE] Jednak to była pomyłka tak jak myślałam , waga to 4090 , ale i tak duży chłop :loveu: Ja jeszcze bardzo długo , stanowczo za długo trwa ciąża , a ostatnie miesiące dłużą się jeszcze bardziej :roll: Quote
justysiek Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 To ma dokladnie takie wymiary jak moj Kubul :) urodzic takie dziecko naturalnie to nie tak latwo, fajnie ze jej sie udalo w miare szybko. Ja rodzilam ponad 10 godz. Aga nie martw sie bedzie dobrze, zleca te dwa msc i zleci porod, u nas dopiero co w ciazy bylam a Kubu skonczyl 14msc. Quote
łamAga Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 [quote name='justysiek']To ma dokladnie takie wymiary jak moj Kubul :) urodzic takie dziecko naturalnie to nie tak latwo, fajnie ze jej sie udalo w miare szybko. Ja rodzilam ponad 10 godz. Aga nie martw sie bedzie dobrze, zleca te dwa msc i zleci porod, u nas dopiero co w ciazy bylam a Kubu skonczyl 14msc.[/QUOTE] Ja już nawet nie boję sie porodu i tego ile będę rodziła tylko boje się czy donosze zdrowe dziecko , to są chyba takie etapy ciąży , najpierw wielki szok z dwóch kresek , później strach o przyszłośc , co to bedzie , jak sie da rade , a później jak już ciaża jest zaawansowana to czeka sie na każdy ruch dziecka i denerwuje się czy wszystko z dzieckiem ok , a ciąża powinna przebiegac bezstresowo :lol: Jak się na kogoś dzieci patrzy to rzeczywiscie szybko czas leci , dopiero co całe dogo na Twojego Kubulka czekało a to już taki duży chłopczyk :loveu: Quote
justysiek Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 A teraz czekamy na Fabiana :) No to fakt sa takie etapy, pamietam jak niedawno ja przez to przechodzilam. Quote
łamAga Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 Czekamy , czekamy :lol: No to przedstawiam wam Stasia :loveu: [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-YcPZzfchae4/U_ysTJTjRzI/AAAAAAAAC10/BqgDMa67Weo/w360-h480-no/2014-08-26_16.53.59.jpg[/IMG] Quote
Małgonia Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 No w końcu!!!!!!! Waga? Punkty? Mamusia jak sie czuje?:) Quote
łamAga Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 [quote name='Panna Cotta']No w końcu!!!!!!! Waga? Punkty? Mamusia jak sie czuje?:)[/QUOTE] Waga 4090g 56 cm długości :loveu: punktów nie podali ale napisali mi że zdrowy więc pewnie 10tka :loveu: Mamusia zmęczona ale mega szczęśliwa :loveu: Quote
łamAga Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 Na zdjęciu pewnie nie widać tak jak w rzeczywistości ale wygląda na niezłego pulpecika :loveu: coś ostatnio bardzo cicho się na dogo zrobilo , to jakiś zbiorowy odwyk czy co :mad: Quote
marta1624 Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 [quote name='dOgLoV']Na zdjęciu pewnie nie widać tak jak w rzeczywistości ale wygląda na niezłego pulpecika :loveu: coś ostatnio bardzo cicho się na dogo zrobilo , to jakiś zbiorowy odwyk czy co :mad:[/QUOTE] Mnie się tablet zepsuł, przepraszam :D Quote
łamAga Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 [quote name='marta1624']Mnie się tablet zepsuł, przepraszam :D[/QUOTE] Nie mnie przepraszaj tylko tableta że go zepsułaś :eviltong: Quote
*Monia* Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Ale grubaśny chomiczek :loveu:. Kawał chłopa z niego, ale bardzo szybko się uwinął z wyjściem na świat. To teraz odliczamy czas do wyjścia Fabiana :lol:. Póki co na bratanku maleńkim możesz poćwiczyć zmienianie pieluch, śpiewanie kołysanek, używanie skomplikowanych dziecięcych zabawek, itp., a w razie jak będzie głośno płakał zawsze możesz się ewakuować, przy swoim niestety nie jest to zwykle możliwe :evil_lol: Quote
łamAga Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 [quote name='*Monia*']Ale grubaśny chomiczek :loveu:. Kawał chłopa z niego, ale bardzo szybko się uwinął z wyjściem na świat. To teraz odliczamy czas do wyjścia Fabiana :lol:. Póki co na bratanku maleńkim możesz poćwiczyć zmienianie pieluch, śpiewanie kołysanek, używanie skomplikowanych dziecięcych zabawek, itp., a w razie jak będzie głośno płakał zawsze możesz się ewakuować, przy swoim niestety nie jest to zwykle możliwe :evil_lol:[/QUOTE] Już się nie mogę doczekać aż wyjdą ze szputala :multi: myślę że jak mały nie dostanie żółtaczki to w piątek ich wypiszą :loveu: zmienianie pieluch to ja może jednak zostawie mamusi :lol: ja mogę go ponosić i mu pośpiewać ale nie wiem czy jego uszy to zniosą :lol: może jednak tylko go ponoszę :lol: Quote
marta1624 Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 [quote name='dOgLoV']Nie mnie przepraszaj tylko tableta że go zepsułaś :eviltong:[/QUOTE] Ej sam się zepsuł, odłożyłam go w kuchni działającego a jak wróciłam po niego to zobaczyłam że jest wyłączony i nie chce się włączyć :angryy: Nie moja wina :D Quote
łamAga Posted August 26, 2014 Author Posted August 26, 2014 [quote name='marta1624']Ej sam się zepsuł, odłożyłam go w kuchni działającego a jak wróciłam po niego to zobaczyłam że jest wyłączony i nie chce się włączyć :angryy: Nie moja wina :D[/QUOTE] Tak tak , w przyrodzie nic samo się nie psuje :eviltong: Quote
*Monia* Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 [quote name='dOgLoV']Już się nie mogę doczekać aż wyjdą ze szputala :multi: myślę że jak mały nie dostanie żółtaczki to w piątek ich wypiszą :loveu: zmienianie pieluch to ja może jednak zostawie mamusi :lol: ja mogę go ponosić i mu pośpiewać ale nie wiem czy jego uszy to zniosą :lol: może jednak tylko go ponoszę :lol:[/QUOTE] Przypomniało mi się jak moja mamuśka została z Maniulą i ją przebierała, myślałam że padnę jak po powrocie małą zobaczyłam w za dużych ciuchach i krzywo pozapinanym pampersie :evil_lol:. Mama kazała mi się cieszyć że nie ma pieluchy tył na przód :evil_lol:. Ze śpiewaniem też było zabawnie, bo po weselu mała mi zaczęła śpiewać. Ja nie śpiewam (chronię uszy słuchaczy) więc mnie zdziwiło skąd się maluchowi wzięło. Zrobiłam dochodzenie i okazało się że moja siostra cioteczna z Manią została i jej śpiewała. Takie małe a już wszystko potrafi wypaplać :evil_lol:. Także śpiewaj, bo dziecko później fajnie naśladuje jak już co nieco łapie. Ja tylko książki czytam i mała potrafi pół dnia książeczkami się bawić. [quote name='marta1624']Ej sam się zepsuł, odłożyłam go w kuchni działającego a jak wróciłam po niego to zobaczyłam że jest wyłączony i nie chce się włączyć :angryy: Nie moja wina :D[/QUOTE] Może się rozładował :diabloti: :eviltong: Miałam tak z kablem od lapka że się zepsuł niby a się okazało że prądu nie ma :evil_lol: Quote
Pani Profesor Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 ooch, te cudowne "LAPTOP NIE ŁADUJE, ZEPSUŁ SIĘ", kiedy wtyczka sobie smętnie zwisa pod kontaktem... :loveu: Quote
marta1624 Posted August 26, 2014 Posted August 26, 2014 Nie, bateria jest ok ;) Już go na gwarancji oddawałam i wtedy okazało się że system padł :( A teraz "objawy" są takie same, dobrze że gwarancja jeszcze. A właśnie- dziewczyny nie orientujecie się czy mogę "żądać" nowego tableta? Jest już 1,5 roku u mnie, 2 raz to samo się psuje, boję się że ponownie się zepsuje a będzie już po gwarancji (wyczytałam, że była podobno wadliwa partia, ale na ile to prawda to nie wiem) ;) Quote
Recommended Posts