Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Angi']a mi się wydawało, ze w grudniu :lol:

trochę długo... a sprawdzałaś, czy nazwa jest już może W FCI?[/QUOTE]

na pewno w listopadzie bo wtedy sie zapisywalam do zwiazku i mam pieczątke z datą ;)
a wiesz ze nie sprawdzałam , ale teraz ide sie szykowac do pracy wiec sprawdze jutro ;)

[quote name='3 x']to my was zlejemy na wystawie ;)

rozumiem
Fred sieje niepotrzebny zamęt ;)
na jednej jedynej wystawie na jakiej byliśmy (pooglądać konkyurencję :evil_lol:) hodowcy kaukazów podchodzili się nas pytać jaki Fredzio ma numer startowy ;)
a ja gupia nawet jego schroniskowego numeru nie znałałam :evil_lol:

Angi
nie przejmuj się ja tez nie wiem o co kaman z wystawami,
opolem przyszpanowalam bo wiem gdzie lezy ;)

ej a jakbyśmy się zjawili to czy z racji tego że nasze tybcie sa z różnych hodowli, i jeden ma dodatek chiński a drugi nie, więc są z dwóch wrogich ideologii, nie powinniśmy na siebie 'bykiem' patrzec?

czy będziemy mieć to w dupie i na tych z drugiego foruma będziemy się dziwnie patrzeć? ;)[/QUOTE]

No ja was zaraz zleje :mad:

Buahahaha :diabloti: mogliście jakis numer walnąć by sie głowili :evil_lol:

Zdaniem ludzi z tamtego foruma pewnie powinniśmy ale ja mam to w dupie , przeciez co to za roznica czy wasz tybek ma domieszke chin czy nie i na odwrót czy nasz ma czy nie , po prostu My "lubimy" domieszke chińkiej krwi ale nie wymagamy żeby każdy to popierał , każdy ma prawo lubic co mu sie podoba ;)

Posted

Też nie wiem co za psy będą w Kato, będzie Jamal, więc jadę! Szkoda, że na razie nikt ze mną nie może jechać, muszę sobie poszukać jakiegoś jełopa, który nie jest świadomy co to wystawa psów :evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']U mnie też :([/QUOTE]

[quote name='Angi']u mnie nie pada, ale jest ujowo... :/[/QUOTE]

To chociaz mi jest raźniej ;)

ale wieje ze aż gwiżdże :roll:

Posted

Przegapiłaś posta :mad:

[quote name='magdabroy']Aga, nie idziesz spać, że szalejesz po galeriach? :evil_lol:

Ciągle myślę o tym co wczoraj pisałyśmy...[/QUOTE]

Posted

[quote name='magdabroy']Aga, nie idziesz spać, że szalejesz po galeriach? :evil_lol:

Ciągle myślę o tym co wczoraj pisałyśmy...[/QUOTE]

Zaraz ide ale czekam aż sebek wstanie bo zajął moje miejsce :eviltong:
chyba nic z tego brzuch mnie napierdziela niemiłosiernie ....

Posted

[quote name='dOgLoV']

Zdaniem ludzi z tamtego foruma pewnie powinniśmy ale ja mam to w dupie , przeciez co to za roznica czy wasz tybek ma domieszke chin czy nie i na odwrót czy nasz ma czy nie , po prostu My "lubimy" domieszke chińkiej krwi ale nie wymagamy żeby każdy to popierał , każdy ma prawo lubic co mu sie podoba ;)[/QUOTE]

będziemy łamać konwenanse :multi:

żeby było jasne, nie neguję chiński domieszek ale z głową
jak pies nie jest niewiadomo jak wyrośnięty (np młodzik/szczeniak wazy tyle co dorosły tybcio, albo ma nienaturalnie dużo nienaturalej dla tybcia sierści) to przeca tego nie widać :)
z tą chińską krwią napisałam bo tym się 'róznimy' (chyba :evil_lol:) i zdaje się że to jest głównym pkt zapalnym na tamtym forumie
chociaż ostatnio wyszło, że mamy tybcia w bloku
o jacie
jacy my źli i wogóle
wiec jeszcze z tego powodu mozecie wy na nas 'bykiem' patrzeć :evil_lol:

jak się zgłosimy (tzn jeśli) to dam wam znać

Posted

[quote name='Angi']Bo chinole i pochodne są brzydkie :P
nie będę pisała po przydomkach :evil_lol:[/QUOTE]

przydomki tez sa brzydkie?

Posted

[quote name='magdabroy'][B]3x [/B]z tego co pamiętam, to Qwendi też kiedyś mieszkała w bloku, więc możecie sobie podać ręce ;) Jesteście tak samo złe i w ogóle :diabloti:[/QUOTE]

Powinni im psa odebrać, bo to nie pasuje aby duzy pies w bloku.. :D

Posted

Jetsan śpi na łóżku i uwielbia przebywać w domu, ma wielki materac w kojcu, chodzi na długie spacery, ma psich kumpli, jezdzi komunikacją miejską, ze mną był na feriach, często biega bez linki i nie ucieka z ogrodu. Co to za tybetan, co ja z nim zrobiłam? :evil_lol:

Ja chinskiego psa bym mieć nie chciała, ale jakby gdzieś tam się w rodowodzie przewinął, to trudno, z jednej strony to lepsze niż inbreedowane europejczyki. Ważne by pies był zdrowy, miał normalny, tybetański charakter i wyglądał normalnie- bez ogromu futra, luźnej skóry, długich fafli.
Na razie mam pięknego europejczyka :D a planów o drugim tybku na przyszłość na razie brak :)