Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 minutę temu, *Magda* napisał:

Szkoda, że taki młody pies i taką ma nie ciekawą przyszłość :/

Dokładnie :/ a był ładnie socjalizowany , koles od szczeniaka z nim chodził na długie spacerki , podchodził z nim do ludzi , do innych psów , do Nas do płota często podchodził i nie było problemu , a od niedawna psu odbiło :/ nie chce wsadzać wszystkich psów z pseudo do jednego wora ale psy w typie a zwłaszcza Onków przeważnie są agresywne :/

1 minutę temu, *Magda* napisał:

Posted

I to kolejny powód, żeby brać psa choćby po tych minimalnych ocenach jakie pies/suka muszą zdobyć, żeby mieć hodowlankę, niż żeby mieć z pseudo i psa z nieznaną psychiką :/

Posted
2 minuty temu, *Magda* napisał:

I to kolejny powód, żeby brać psa choćby po tych minimalnych ocenach jakie pies/suka muszą zdobyć, żeby mieć hodowlankę, niż żeby mieć z pseudo i psa z nieznaną psychiką :/

Dokładnie ;)

Tylko niestety ludzie patrzą " żeby było tanio " no i częste reakcje " tyle za psa ?????" to standard :/

Posted

Sama kiedyś kupiłam psa "po rodowodowych" rodzicach :/ Nawet nie pamiętam ile kasy na weta poszło, a i tak potem Herę uśpiliśmy :( Hera była pierwszym psem, którego kupiłam. Wcześniej miałam psy za free. Dlatego po tych złych doświadczeniach wiem, że albo kupię psa w normalnym związku albo wezmę jakiegoś szczylka z wpadki ;)

Posted

Hejka laseczki ;)

normalnie nie mam czasu na nic jak chodze na popoludniu do pracy ,młody to istne tornado , nic nie idzie przy nim zrobić , masakra , własnie wisi mi na kolanach hehehehe  kurcze moja mama miała nas czworo i to w krótkim okresie czasu bo jest siostra po 2 latach brat po roku ja no i brat po 5 latach ode mnie ale i tak wszyscy bylismy mali a Ona dawała rade zrobić wszystko a teraz sa tak "trudne " dzieci że ja np nawet mam ciężko pozmywać z młodym , więc tylko na chwile wpadłam sie przywitac i uciekam ;) w weekend nadrobie wasze galerie ;)

miłego dzionka :*

• Upvote 3
Posted

Magda ale moja mama sama mówi ze Ona nie wie co to teraz są za dzieci bo Ona z czwórką mogła zrobić wszystko a teraz z tą dwójką ( Stasiem i Fabianem ) nie może nawet prania powiesić , teraz chyba się dzieci już rodzą z adhd hehehehe

Dzisiaj też mówie 500 razy do Fabiana "nie zaczepiaj kotów" biore go i odciągam od nich , ledwo sie odwróciłam do zlewu ryk , i oczywiście szrama na nosie czole i głowie , no ręce opadają , kiedyś na prawde osiwieje przez niego , i wszystko wkłada do buzi , dosłownie wszystko , teraz mymla mój pilnik ( taki duży owalny ) do paznokci , to najbardziej spędza mi sen z powiek bo sie boje ze sie czyms zadlawi paskuda mała :/

A tak poza tym to pogode mamy wręcz tropikalną , żar leje się z nieba więc jutro do pracy na pewno nie zgodze się iść , będe miała czas wieczorem na dogo :D

Posted

Aguś, wydaje mi się, że to jest jednak inny sposób wychowania i tyle. Nie oszukujmy się, kiedyś dzieci musiały się bardzo szybko "usamodzielnić". Teraz my te dzieci niańczymy i niańczymy, robiąc im tym krzywdę-nieświadomie oczywiście ;) Ja w wieku Theodora, to sama po ulicy biegałam. A wczoraj młody chciał iść sam do ogrodu i mu nie pozwoliłam. Ale tylko dlatego, że jest rozłożony basen, a jego ciągnie do wody :D

Co do wkładania do buzi, to przypomnij sobie, że kilka tygodni temu pisałam, że Theodor przegryzł świetlika. On ma 4 lata, Fabian 1.5, więc szykuj się jeszcze na kilka lat wkładania wszystkiego do buzi :P

Posted

W sumie to fakt , My z siostrą i bratem tez sami po podwórku biegaliśmy a mieliśmy po 4 latka nawet brata w wózku woziliśmy na spacery jak był malutki a mama w domu siedziała i obiad gotowała , ja bym Fabiana w życiu samego na dwór nie puściła , a jak by był w pobliżu basen to już w ogóle zapomnij , dzisiaj mu rozłożyłam basenik to siedziałam i cały czas na niego patrzyłam hehehehe

No toś mnie pocieszyła z tym wkładaniem do buzi :/ ale fat pamiętam Theosia i świetlika :/ masakra że tak muszą do tych buziek wszystko wkładać :/

Tyś teraz wychowanie dziecka to niezła szkoła życia , w czasach gdzie nauczyciel nie może wyzwac ucznia bo od razu zostanie obrzucony błotem :/ za moich czasów jak sie dostało przez łape linijką to wiecej się nie wywijało a teraz to ucznie biją nauczycieli :/

Posted

Ależ wiem jak to jest, przez 3lata byłam wychowawcą harcerskim i miałam pod swoją opieką.... no różne dzieci. Większość z nich to były rozpuszczone dziewczynki. NIeraz rodzice mi dziękowali, bo oni NIE WIEDZIELI, że ich dziecko jest takie grzeczne albo że jakiś problem rozwiązałam. To jest o tyle zabawne, że sama dopiero co nosiłam pieluchy i niektózy rodzice mogliby być moimi :p. A tu szok, nieraz to oni dziękowali mi za wychowanie ich dziecka....

Posted
4 godziny temu, *Magda* napisał:

To jest bezstresowe wychowanie :/

Taaaa :/

3 godziny temu, Tyś napisał:

Ależ wiem jak to jest, przez 3lata byłam wychowawcą harcerskim i miałam pod swoją opieką.... no różne dzieci. Większość z nich to były rozpuszczone dziewczynki. NIeraz rodzice mi dziękowali, bo oni NIE WIEDZIELI, że ich dziecko jest takie grzeczne albo że jakiś problem rozwiązałam. To jest o tyle zabawne, że sama dopiero co nosiłam pieluchy i niektózy rodzice mogliby być moimi :p. A tu szok, nieraz to oni dziękowali mi za wychowanie ich dziecka....

Podziwiam że miałaś cierpliwość do tych niegrzecznych dziewczynek :/

Ale u nas gora , masakra , nie ma czym oddychać :/