Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przed chwilą przyszła do mnie mała dziewczynka z maleńkim kociakiem, nie udało mi się ustalić ile może mieć tyg, ale podobno sam już je, a w zasadzie sama, bo to kotka. Dziewczynka chodziła z kotkiem po całej wiosce i każdego po kolei pytała, czy go nie chce, bo jej mama chce go wyrzucić :angryy:
Maleństwo śpi teraz u mnie na kolanach, ale niestety u mnie zostać nie może, bo moje koty nienawidzą innych kotów, a moja Mama się wściekła, jak go zobaczyła...

PILNIE SZUKAM DOMU DLA KOCIAKA!!!!

tel 788 938 175

Posted

Jezu a ja mam 2 Dziki w domu i nie moge tego kociaka wziąć :placz::placz::placz: Popytam wśtód kociarzy, ale nie wiem, czy ktoś się zgłosi, wszystcy prawie mają po conajmniej 2 koty na DT. Wrzucę apel na szczeciński wątek miau

Posted

Niestety, nie ma wolnych DT :shake: Wszyscy sa mega zakoceni. Znalazłam osobę która może pożyczyć dużą klatke wystawową, jeżeli to chociaż troche rozwiąże problem

Posted

Cudak napisał(a):
Z tego co widzę na Jego stronie, dopiero 30 października.

Nie patrz na to, co ma na stronie, bo nie zawsze aktualizuje.
Najlepiej zadzwonić, lub napisać.

Jeśli masz możliwość, to zaszczep go, bo u takiego maleństwa wirusówka inkubuje się chwila moment. Szczepienie "po kosztach" to ok 15 zł.

Posted

Najpierw muszę go odrobaczyć... a zaszczepić koniecznie muszę, bo jednak ma kontakt (przez kratki) z moimi kotami, które mogą być nosicielami jakichś chorób... Nie wiem, czy uda mi się po kosztach.

Jak tymczas będzie pewny, to zadzwonię do p.Tomka i zapytam, jeśli mówisz, że nie zawsze aktualizuje.

Posted

Ech...śliczny kociak i maleńki, po zdjęciu wygląda na jakieś 2 miesiące...Strasznie chciałabym pomóc, bo jestem spod Szczecina, ale kurka mam już 2 koty swoje i jeszcze matula by mnie z domu wyrzuciła, jakbym wzięła 3... :placz:
Ale trzymam kciuki...może jednak uda się kogoś znaleźć...

Posted

scarabae napisał(a):
Strasznie chciałabym pomóc, bo jestem spod Szczecina, ale kurka mam już 2 koty swoje i jeszcze matula by mnie z domu wyrzuciła, jakbym wzięła 3...

Może na spokojnie jej wyjaśnij, że to tylko tymczas, że kotek zostanie u Was tylko do znalezienia domu docelowego, a nie na zawsze ;)

Posted

scarabae napisał(a):
Ech...śliczny kociak i maleńki, po zdjęciu wygląda na jakieś 2 miesiące...Strasznie chciałabym pomóc, bo jestem spod Szczecina, ale kurka mam już 2 koty swoje i jeszcze matula by mnie z domu wyrzuciła, jakbym wzięła 3... :placz:
Ale trzymam kciuki...może jednak uda się kogoś znaleźć...

Porozmawiaj z mamą na spokojnie, matki nie są takie straszne :cool3:.
Wiem, bo sama jestem matką i mam trzy własne koty (o reszcie futer nie wspomnę).
Może się zgodzi, jesteś blisko zaoszczędziłoby to malutkiej stresującej podróży.
Ja tymczas dam, ale póki co szukajcie po sąsiedzku.

Posted

Kociak nie ma jeszcze 2 mies. Ma max 6 tyg, ale wygląda na mniej... Jest naprawdę maleńki.

scarabae spróbuj chociaż pogadać z mamą. Wytłumacz jej, że będziesz szukać mu domu i że jest malutki, więc szybko powinien go znaleźć...

Posted

[quote name='Greven']Jeśli masz możliwość, to zaszczep go, bo u takiego maleństwa wirusówka inkubuje się chwila moment. Szczepienie "po kosztach" to ok 15 zł.

Wysłałam dziś Mamę do weta po sedalin dla Cyganka i Frontline dla kotka, przy okazji zapytała o koszty szczepienia. 50 zł. Nie dam rady :-( Jak moje koty były małe, było sporo taniej.
Gdzie można szczepić za 15 zł?

Posted

scarabae napisał(a):
W Goleniowie raczej nie...z tego co pamiętam, to szczepienie kosztuje też koło 50 zł

Ja piszę o szczepieniu "po kosztach", czytaj ze zrozumieniem :roll:

Justyna, u swoich weterynarzy mam po tej cenie,a jak się dobrze zakręcę to i u nie swoich - tylko, że kotka nie opłaca się wieźć np. do Szczecina, bo koszty paliwa przekroszą wartość szczepienia.

Spróbuj dobrze zagadać, weterynarz nie umże z głodu, szczepiąc Ci tego kota po kosztach. Ty go przygarnęłaś, Ty go ratujesz, Ty mu szukasz domu. On po prostu nie zarobi i tyle.

Posted

Cudak napisał(a):
Nie udało Ci się namówić mamy? :(

Niestety usłyszałam NIE "bo dziecko małe, bo dwa koty, bo nie znajdzie się domu", także ja jednak odpadam :( chociaż chciałam pomóc :(

Greven, nie każdy weterynarz idzie na szczepienie po kosztach, niektórym zależy na zarobku. Wszystko zależy na kogo się trafi.