Jump to content
Dogomania

VIII Ogólnopolski Zlot Dogomaniaków - rozpoczęty :-)

Recommended Posts

Posted

[quote name='kinia098']Witajcie :)
Mieszkam nad morzem i mam niedaleko do Bobolina. Całego wątku nie mam czasu czytać, bo jednak jest :P Ale czy można tam sobie do Was podejść z psiakiem? ;)

Pozdrawiam.

Gdyby ktoś nie wiedział, jak dotrzeć do Bobolina, to może jakoś pomogę ;)[/QUOTE]
[B]Kinia098[/B] serdecznie zapraszmy do nas w odwiedziny. :p

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobra, to ja przerwę :) Chciałam powiedzieć, że zmieniły mi się plany na wakacje a co za tym idzie mój wyjazd na zlot stoi pod dużym znakiem zapytania. No ale zrobię co w mojej mocy, żeby jechać z Wami :)

Posted

A ja przypomnę, że kilka osób nie zapłaciło co mi się coraz mniej podoba. Mam za Was z własnej kieszeni zapłacić? :/

[size=1]nie mówię o osobach z którymi na temat płatności rozmawiałam[/size]

Posted

[quote name='kinia098']Niestety nie mam :( Ten z avatara, to te stajni, do której chodzę.[/QUOTE]

Tam gdzie sie cenia 60zł za godzine przegonienia konia po plaży?

Posted

[quote name='Karilka']Tam gdzie sie cenia 60zł za godzine przegonienia konia po plaży?[/QUOTE]

Nie, nie :lol: Ja jeżdżę za darmo ile chcę, kiedy chcę i na jakim koniu chcę :P Jedyne, co muszę robić, to od czasu do czasu pomóc przy koniach, na gospodarce itp. ;)

Posted

[quote name='Karolinkka']Dobra, to ja przerwę :) Chciałam powiedzieć, że zmieniły mi się plany na wakacje a co za tym idzie mój wyjazd na zlot stoi pod dużym znakiem zapytania. No ale zrobię co w mojej mocy, żeby jechać z Wami :)[/QUOTE]
Nawet mnie nie denerwuj!

Posted

[QUOTE]A ja przypomnę, że kilka osób nie zapłaciło co mi się coraz mniej podoba. Mam za Was z własnej kieszeni zapłacić? :/
[/QUOTE]

Ja za Lenia zapłacę po wypłacie ;) czyli jakoś w kolejnym tygodniu..

Posted

[quote name='Marta_Ares']to i tak mało :P

we Władku chcieli 100zł.......[/QUOTE]
Ja w międzyzdrojach przekupiłam oprowadzaczke dzieci po plaży (tak w kółko), żeby mi dała konia na 30 min a ona pójdzie sobie na obiad, za 10zł hahaha.
Chwile niezapomniane ;). Tyle, że dowód mi zabrała, cobym jej koniem morza nie przepłyneła.

Mailowałam ze stadnina w Bobolinie i niestety cenią się cholery... a chcialabym przegonić psa przy koniu nad morzem ehh... Zobaczymy.

kinia098 chyba, że my interes ubijemy :P.

Posted

[quote name='Karilka']Ja w międzyzdrojach przekupiłam oprowadzaczke dzieci po plaży (tak w kółko), żeby mi dała konia na 30 min a ona pójdzie sobie na obiad, za 10zł hahaha.
Chwile niezapomniane ;). Tyle, że dowód mi zabrała, cobym jej koniem morza nie przepłyneła.

Mailowałam ze stadnina w Bobolinie i niestety cenią się cholery... a chcialabym przegonić psa przy koniu nad morzem ehh... Zobaczymy.

kinia098 chyba, że my interes ubijemy :P.[/QUOTE]

Może być ciężko z tym interesem ;) Musiałabym wykraść jakiegoś ze stajni i u mnie obok domu byśmy jeździli :P Dla jednej osoby może coś skręcę ;) Kto się pisze? ;) Ale nie przy morzu, tylko na boisku, albo na jakiejś łące :P

Posted

Marta_Ares i Karilka- dla Was może coś skołuję ;) Ale nie obiecuję na 100%.
Umiecie trochę jeździć, czy dopiero pierwszy raz na koniu?
Wolicie teren, czy troszkę pojeździć po boisku?
Koń jaki? Wyścigówa, czy spokojny? :P Muszę popatrzeć, która będzie się nadawać do jazdy, bo większość źrebna.
Jakieś upodobania? :P
PS: nie wiem, jak zareagują nasze konie na psy.

Od razu mówię, że wsiadacie na własną odpowiedzialność :P

Posted

ja troche jezdziłam ale 2 lata temu, mam nadzieje ze spokojny, moim marzeniem jest jazda w terenie ale z moimi umiejetnosciami wole zostac na boisku :D

i ja chce sama bez psa, bo mój za bardzo by dziabał na konia.....

Posted

Ej, to ja też chcę na konia!!!!!!!!!!! I już "kilka razy siedziałam" ;) Krę jakoś zostawię spacyfikowaną, bo ona do koni świruje (no chyba że ją ekspresowo oduczę).

....co do preferencji, to albo wielkie i ciężkie, albo wredne kurduple. Najmniej lubię narwane wyścigówy...

Posted

Też swojego czasu smigałem a kuniach:P pare upadków na koncie mam (w tym raz przy wsiadaniu ale to siodlo sie obkręcilo nagle):D no i w terenie jeździlem po górkach:) a co do preferencji to chyba tak jak ulv:D albo duże na których się siedzi jak w kanapie:P albo kurduple wredne (co by spadać w razie czego z mniejszej wysokości:D)

Posted

[QUOTE](w tym raz przy wsiadaniu ale to siodlo sie obkręcilo nagle)[/QUOTE]

hehe też miałam taki upadek :D ale ja jeździłam ostatni raz jak miałam 14lat? teraz bałabym się wsiąść na konia.. mnie raz koń poniósł - ale uprzedzali że to narwany ogier i trzeba uważać - ale kto by ich słuchał :P w pewnym momencie stanął dęba a ja zlatując z niego walnęłam głową o barierki - dwa tygodnie się przekonywałam żeby znów do tego konia podejść i na nim pojechać :P

Posted

ludzie co w z tymi koniami? :diabloti: koni wszędzie pełno - nie tylko w Bobolinie, tak mi się przynajmniej wydaje ;)

Czy wszyscy już ładnie powpłacali pieniążki Estusi? :cool3:

A do zlotu coraz bliżej :multi:

Posted

[quote name='kinia098']Może być ciężko z tym interesem ;) Musiałabym wykraść jakiegoś ze stajni i u mnie obok domu byśmy jeździli :P Dla jednej osoby może coś skręcę ;) Kto się pisze? ;) Ale nie przy morzu, tylko na boisku, albo na jakiejś łące :P[/QUOTE]
Aaaaaaaaaaaaaaa ja też chcę na konisiu pośmigać! :multi:

Doświadczenie jako takie mam, jeździłam ze 3 lata temu na wakacjach po łąkach, lesie, rzece. Uwielbiam konisie wielkie, ale niezbyt narwane. :loveu:

Posted

Niestety nie wiem, czy dam radę załatwić dla wszystkich :/
Ostrzegam dlatego, że jechałam na angloarabce i zaczęła mi robić rodeo :P Rypnęłam tak, że złamałam obojczyk... :)
Akurat ciężkich koni pod siodło, to prawie w ogóle nia mamy :/ Są takie wieże albo w miarę niskie torpedy. Mamy też jeszcze niskie i spokojne tinkery ale one chyba źrebne :/ Jest jeszcze fryzka, ale dopiero zajeżdżamy.
No zobaczymy ;)
A może ktoś chce kucyka- ogiera? Niezły szaleniec :P
W lipcu zlot, tak? Może zdążą się poźrebić :P

Posted

[quote name='Mysia_']ludzie co w z tymi koniami? :diabloti: koni wszędzie pełno - nie tylko w Bobolinie, tak mi się przynajmniej wydaje ;)
[/QUOTE]

Też się zastanawiam czym oni się tak podniecają :P