Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciotki, co mam ludziom odpisac?

[I]Dzień Dobry!

Przeczytałam Państwa ogłoszenie. Bardzo wzruszył mnie los
Elviska. Mieszkamy z mężem w okolicy Pszczyny na Śląsku, więc dosyc daleko od Państwa.
Mamy duży dom z ogrodem, więc bardzo dobre warunki dla psa. Mamy jednak 9-letniego, bardzo kochanego, spokojnego
pieska rasy west i jest tylko jedna obawa czy pieski mogą z sobą przebywać. Czy Elvisek toleruje towarzystwo innych piesków?
Jeśli sprawdziłoby się to, że psy mogą z sobą być, bardzo chętnie przygarnę Elviska.
Mój telefon 0-602-414-8**.
Pozdrawiam[/I]

Posted

Elvisek jak najbardziej toleruje kolegów z boksu, ale po pierwsze schronisko nie organizuje transportu, więc państwo musieliby sami przyjechać, a po drugie - to jest jednak duża odległość, co będzie jeśli cokolwiek w kontaktach z psami-rezydentami pójdzie nie tak?

Nie damy stuprocentowej gwarancji że Elvisek dogada się z tym westem. Możemy, owszem, prognozować - szanse są dość duże, ale jednak nie jest to absolutna pewność.

Trzeba by wybadać, czy są gotowi na tak długą podróż, i czy po pierwszym hipotetycznym spięciu między psami nie przestraszą się i nie wycofają ze swojej decyzji...

Posted

Hm Hm....
sledze watek westa z przeszloscia, ktory szuka domu
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/west-terier-westlik-szuka-domku-prosi-o-ogloszenia-wroclaw-146946/[/URL]

i tu Bianka1 napisala:

"Były 3 telefony .
1 z Poznania z zapytaniem , czy to jeszcze aktyalne i czy dostarczy jej psa do domu .
2 ze wsi jakiejś , że jeszcze nigdy nie miał rasowego psa i by chciał . Ale po pogadaniu nawet był miły .
3 [B]konkretny z Pszczyny od Pani posiadaczki jednego westa , z domem i duzym ogrodem , oraz doświadczeniem z takimi psami .
Z tą pania beda prowadzone rozmowy , ale nie wiadomo , czy chłopcy się polubią .[/B]
I to tyle . "

Posted

Dzieki dziewczyny za czujność ;) Kobieta pewnie szuka. Podała swoje pełne dane.
Brazowa napisała mi, ze jest osoba chetna z Gdańska, napisałam to tej pani. Jeśli dom nie wypali, a ona bedzie chętna, to wtedy pokieruję ja na schronisko, niech rozmawia sama.
Wiadomo, musi przyjechac osobiscie.

Posted

Wczoraj podeslałam Pani nowe foty - schroniskowe, z poczochranym nieco Elviskiem, on od poczatku sie podobał.
Jakoś czuję, że to może być to. Ale trzymam mocno i denerwuję się.

Posted

pojechał :) więcej szczegółów jutro.Akuszko,ty pisałaś z pania elviskową,może uda ie ja zaprosic na frum?
dziekujemy za ogłoszenia dla maskotki :)
ale fajnie-Elvis,Alvinek,Frolik-trojka psów po bezdomnym ma dom .HURA!