Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto AMELKA- pseudo Plamka :lol:

Prześliczna, malutka sunieczka o pięknej, jedwabistej sierści.

AMELKA jest bardzo młoda, ma ok. roku.

To taka kochana, słodka przylepka - zmieści się w każdym domu, wystarczy jest malutki kącik, czyjeś kolanka, na których będzie mogłą się wyspać i ramiona, do których będzie się mogła przytulić.

Początkowo trochę się bała, co widać na zdjęciach, ale jest już duuużo lepiej. Jest jeszcze trochę nieśmiała.

Lubi inne psy.

Wkrótce zostanie wysterylizowana.

Chcemy umieścić maliznę w domowym hoteliku u Renaty w Sochaczewie pod Warszawą - gdyby ktoś mógł pomóc, wesprzeć grosikiem - potrzeba ok. 300 zł miesięcznie.
Prawdopodobnie pojedzie tam po 5 września.

Prosimy też o pomoc w ogłaszaniu!

Amelka przebywa w Schronisku Dla Bezdomnych Zwierząt "As" w Jamrozowiźnie. (Gmina Kłomnice, 25km od Częstochowy).

[SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]Tel. Adopcyjny: (+48 )518125320

[SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]www.schronisko.klomnice.pl

[SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]Zbiorowy wątek psiaków z tego schroniska
[SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68576

Posted

Amelka - kolejna ślicznotka z Jamrozowizny :loveu::evil_lol: na tych pierwszych fotka bidulka na zlęknioną wygląda :shake: ale u Reni na pewno będzie jej SUUUUUPER:lol:

Posted

PapryczkaChili napisał(a):
dziewczyny, jeśli mogę zrobię jej ogloszenie w Metrze. jest mała, powinna w ten sposób szybko znaleźc domek.

Super!!!:loveu:

Ihabe - dzięki!!!:loveu:

Posted

Dziewczyny, a jaka Amelka jest duża?
Często w dziale przygarnę psa pojawiają się ogłoszenia, ze ktoś szuka psa do konkretnej wagi - np. 5 kg

Ile mogłaby mieć mneij więcej Amelka?

Np. moja Pesia ma 8 kg, Śrubi 5 kg

Posted

Wydaje mi się,że ona będzie tak między Pestką a Śrubką. Nie ważyłam jej,nie brałam nawet na ręce bo się za bardzo bała a futerko ma dłuższe i puchate więc się może okazać,że pod nim jest szczuplutka.
A wzrostu jest tak mniej więcej mojej Rudej. Albo Twojej pestki. Jest na prawdę nie duża.
Poza tym jak się ktoś zakocha to i dla 1 czy 2 dodatkowych kilogramów znajdzie się miejsce:evil_lol:

Posted

truskawa144 napisał(a):
Wydaje mi się,że ona będzie tak między Pestką a Śrubką. Nie ważyłam jej,nie brałam nawet na ręce bo się za bardzo bała a futerko ma dłuższe i puchate więc się może okazać,że pod nim jest szczuplutka.
A wzrostu jest tak mniej więcej mojej Rudej. Albo Twojej pestki. Jest na prawdę nie duża.
Poza tym jak się ktoś zakocha to i dla 1 czy 2 dodatkowych kilogramów znajdzie się miejsce:evil_lol:

Nie no jasne, tak tylko pytam mniej więcej, bo ze zdjęcia widać tylko, że niewielka i np. można by dodać taką informację w ogłoszniach, tak dla przybliżenia.
Myślę, że możemy założyć, że ok. 6 kg?

Czasem tak ktoś sobie marudzi i wybrzydza
Ale też widziałam np. takie oferty, że jest poszukiwany pies dla kogoś, kto ma chory kręgosłup i nie może dźwigać, a np. chciałby móc w razie czego podnieść psa czy przenieść
Oczywiście takie sytuacje nię są częste.
Ale im więcej możemy powiedzieć o psiaku, tym lepiej :)

Posted

necia25 napisał(a):
Amelka w górę :cool3:
a czy Renia nie wspominała coś o jakimś domku dla Amelki??

Wspomniałam;)
Domek nadal czeka na jakąś sunię,ale ma komputer popsuty.Na dniach mają naprawić i podjedziemy z mężem do nich i pokażemy im Amelkę i inne sunie,niech sobie wybiorą.Najpierw pokażę im sunie z Jamrowizny,te co czekają w kolejce do mnie.Wszystkie są malutkie,kudłate i śliczne.Mam nadzieję,że którąś wybiorą:mad:

Posted

Renatko a masz jakieś inne pieski do pokazania znajomym? Bo Amelka chyba znalazła dom. Tzn jestem w kontakcie z bardzo fajną panią z Krakowa której zmarła sunia i pani szuka nowego przyjaciela i zakochała się w Amelce.
Pani na prawdę sympatyczna,warunki bardzo fajne itd.

Pani chce z mężem w następny weekend po nią przyjechać i tak sobie myślę,że może by mogła od razu zabrać Iskierkę dla Neci.

Aha,wysłałam dzisiaj zaświadczenie Pikiego.

Posted

truskawa144 napisał(a):
Renatko a masz jakieś inne pieski do pokazania znajomym? Bo Amelka chyba znalazła dom. Tzn jestem w kontakcie z bardzo fajną panią z Krakowa której zmarła sunia i pani szuka nowego przyjaciela i zakochała się w Amelce.
Pani na prawdę sympatyczna,warunki bardzo fajne itd.

Pani chce z mężem w następny weekend po nią przyjechać i tak sobie myślę,że może by mogła od razu zabrać Iskierkę dla Neci.

Aha,wysłałam dzisiaj zaświadczenie Pikiego.

Fizia pokazała zdjęcia sunieczek,które czekają w kolejce do mnie,wszystkie są małe i śliczne:loveu:.Na którymś z wątków są te zdjęcia
A może są jeszcze w Waszym schronie jakieś młode małe panienki?
Przeglądam też wątki na "przygarnę psa",bo tam też jest sporo małych suniek.Ale nie ukrywam,że chciałabym,żeby sunia,którą oni wybiorą,pochodziła od Was:loveu:,za jednym zamachem dziewczyny przywiozły by wtedy 2 sunie-jedną do mnie na tymczas,a drugą do nich na ds.
Dzięki za wysłanie szczepienia Pikiego:smile:

A Amelce życzę wszystkiego dobrego:loveu:
Wiedziałam,że szybciutko znajdzie domek i że długo się nią nie nacieszę...ale ja się wcale nią nie zdążyłam nacieszyć:placz:;)

Posted

O rany, to by było fantastycznie!!!:multi:
Oby przyjechali!

Taką miałam nadzieję przyznam szczerze, że może nie będzie nawet trzeba Jej wysyłać do Reni, bo miała wyjątkowo dużo wejść na gumtree, na kupiepsa, czuję, że na allegro też pewnie sporo