fizia Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Oto AMELKA- pseudo Plamka :lol: Prześliczna, malutka sunieczka o pięknej, jedwabistej sierści. AMELKA jest bardzo młoda, ma ok. roku. To taka kochana, słodka przylepka - zmieści się w każdym domu, wystarczy jest malutki kącik, czyjeś kolanka, na których będzie mogłą się wyspać i ramiona, do których będzie się mogła przytulić. Początkowo trochę się bała, co widać na zdjęciach, ale jest już duuużo lepiej. Jest jeszcze trochę nieśmiała. Lubi inne psy. Wkrótce zostanie wysterylizowana. Chcemy umieścić maliznę w domowym hoteliku u Renaty w Sochaczewie pod Warszawą - gdyby ktoś mógł pomóc, wesprzeć grosikiem - potrzeba ok. 300 zł miesięcznie. Prawdopodobnie pojedzie tam po 5 września. Prosimy też o pomoc w ogłaszaniu! Amelka przebywa w Schronisku Dla Bezdomnych Zwierząt "As" w Jamrozowiźnie. (Gmina Kłomnice, 25km od Częstochowy). [SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]Tel. Adopcyjny: (+48 )518125320 [SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]www.schronisko.klomnice.pl [SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]Zbiorowy wątek psiaków z tego schroniska [SIZE=3][SIZE=3][SIZE=3]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=68576 Quote
necia25 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Amelka - kolejna ślicznotka z Jamrozowizny :loveu::evil_lol: na tych pierwszych fotka bidulka na zlęknioną wygląda :shake: ale u Reni na pewno będzie jej SUUUUUPER:lol: Quote
truskawa144 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Bo na początku bardzo się bała,ale już jest dużo lepiej. Quote
PapryczkaChili Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 dziewczyny, jeśli mogę zrobię jej ogloszenie w Metrze. jest mała, powinna w ten sposób szybko znaleźc domek. Quote
ihabe Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 allegro po Iskierce: Amelka, przepiękna maleńka sunia szuka domu (724832122) - Aukcje internetowe Allegro Quote
fizia Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczeni-ta-AMELKA-malutkie-bia-e-CUDO-W0QQAdIdZ151292207 http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=45234 Quote
fizia Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 PapryczkaChili napisał(a):dziewczyny, jeśli mogę zrobię jej ogloszenie w Metrze. jest mała, powinna w ten sposób szybko znaleźc domek. Super!!!:loveu: Ihabe - dzięki!!!:loveu: Quote
clo Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 witam amelk! i trzymam kciuki za dom moze reni znjaomi sie zakochaja;)) Quote
clo Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 dziekujemy za banerek!!i pieknie prosimy w wsparcie an hotelik! Quote
truskawa144 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 I Iskierka i Amelka prawdopodobnie w poniedziałek zostaną wyciachane. Jeśli by się nie dało to w środę. Quote
pati-c Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Prześliczna :loveu: Sprawia wrażenie takiej delikatniutkiej i słodkiej. Quote
fizia Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Dziekujemy serdecznie za śliczny banerek!!! Quote
Zuza i Noddy Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Powinnam mieć jakieś jej zdjęcie to jak tylko zrzucę z aparatu to zaraz wstawię. Quote
fizia Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Dziewczyny, a jaka Amelka jest duża? Często w dziale przygarnę psa pojawiają się ogłoszenia, ze ktoś szuka psa do konkretnej wagi - np. 5 kg Ile mogłaby mieć mneij więcej Amelka? Np. moja Pesia ma 8 kg, Śrubi 5 kg Quote
truskawa144 Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Wydaje mi się,że ona będzie tak między Pestką a Śrubką. Nie ważyłam jej,nie brałam nawet na ręce bo się za bardzo bała a futerko ma dłuższe i puchate więc się może okazać,że pod nim jest szczuplutka. A wzrostu jest tak mniej więcej mojej Rudej. Albo Twojej pestki. Jest na prawdę nie duża. Poza tym jak się ktoś zakocha to i dla 1 czy 2 dodatkowych kilogramów znajdzie się miejsce:evil_lol: Quote
Litterka Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Jest tak urocza, że mam nadzieję że fundusze na hotelik nie będą potrzebne :loveu: Quote
fizia Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 truskawa144 napisał(a):Wydaje mi się,że ona będzie tak między Pestką a Śrubką. Nie ważyłam jej,nie brałam nawet na ręce bo się za bardzo bała a futerko ma dłuższe i puchate więc się może okazać,że pod nim jest szczuplutka. A wzrostu jest tak mniej więcej mojej Rudej. Albo Twojej pestki. Jest na prawdę nie duża. Poza tym jak się ktoś zakocha to i dla 1 czy 2 dodatkowych kilogramów znajdzie się miejsce:evil_lol: Nie no jasne, tak tylko pytam mniej więcej, bo ze zdjęcia widać tylko, że niewielka i np. można by dodać taką informację w ogłoszniach, tak dla przybliżenia. Myślę, że możemy założyć, że ok. 6 kg? Czasem tak ktoś sobie marudzi i wybrzydza Ale też widziałam np. takie oferty, że jest poszukiwany pies dla kogoś, kto ma chory kręgosłup i nie może dźwigać, a np. chciałby móc w razie czego podnieść psa czy przenieść Oczywiście takie sytuacje nię są częste. Ale im więcej możemy powiedzieć o psiaku, tym lepiej :) Quote
necia25 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Amelka w górę :cool3: a czy Renia nie wspominała coś o jakimś domku dla Amelki?? Quote
Lionees Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 necia25 napisał(a):Amelka w górę :cool3: a czy Renia nie wspominała coś o jakimś domku dla Amelki?? Wspomniałam;) Domek nadal czeka na jakąś sunię,ale ma komputer popsuty.Na dniach mają naprawić i podjedziemy z mężem do nich i pokażemy im Amelkę i inne sunie,niech sobie wybiorą.Najpierw pokażę im sunie z Jamrowizny,te co czekają w kolejce do mnie.Wszystkie są malutkie,kudłate i śliczne.Mam nadzieję,że którąś wybiorą:mad: Quote
truskawa144 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Renatko a masz jakieś inne pieski do pokazania znajomym? Bo Amelka chyba znalazła dom. Tzn jestem w kontakcie z bardzo fajną panią z Krakowa której zmarła sunia i pani szuka nowego przyjaciela i zakochała się w Amelce. Pani na prawdę sympatyczna,warunki bardzo fajne itd. Pani chce z mężem w następny weekend po nią przyjechać i tak sobie myślę,że może by mogła od razu zabrać Iskierkę dla Neci. Aha,wysłałam dzisiaj zaświadczenie Pikiego. Quote
Lionees Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 truskawa144 napisał(a):Renatko a masz jakieś inne pieski do pokazania znajomym? Bo Amelka chyba znalazła dom. Tzn jestem w kontakcie z bardzo fajną panią z Krakowa której zmarła sunia i pani szuka nowego przyjaciela i zakochała się w Amelce. Pani na prawdę sympatyczna,warunki bardzo fajne itd. Pani chce z mężem w następny weekend po nią przyjechać i tak sobie myślę,że może by mogła od razu zabrać Iskierkę dla Neci. Aha,wysłałam dzisiaj zaświadczenie Pikiego. Fizia pokazała zdjęcia sunieczek,które czekają w kolejce do mnie,wszystkie są małe i śliczne:loveu:.Na którymś z wątków są te zdjęcia A może są jeszcze w Waszym schronie jakieś młode małe panienki? Przeglądam też wątki na "przygarnę psa",bo tam też jest sporo małych suniek.Ale nie ukrywam,że chciałabym,żeby sunia,którą oni wybiorą,pochodziła od Was:loveu:,za jednym zamachem dziewczyny przywiozły by wtedy 2 sunie-jedną do mnie na tymczas,a drugą do nich na ds. Dzięki za wysłanie szczepienia Pikiego:smile: A Amelce życzę wszystkiego dobrego:loveu: Wiedziałam,że szybciutko znajdzie domek i że długo się nią nie nacieszę...ale ja się wcale nią nie zdążyłam nacieszyć:placz:;) Quote
truskawa144 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Było kilka tel ale nic konkretnego poza tym jednym właśnie. Oczywiście pewne to będzie na 100% dopiero jak sunia pojedzie. Ale wydaje mi się,że to powinien być TEN dom. Quote
fizia Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 O rany, to by było fantastycznie!!!:multi: Oby przyjechali! Taką miałam nadzieję przyznam szczerze, że może nie będzie nawet trzeba Jej wysyłać do Reni, bo miała wyjątkowo dużo wejść na gumtree, na kupiepsa, czuję, że na allegro też pewnie sporo Quote
Recommended Posts