fiorsteinbock Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Ogloszenia skonczone - mozesz kopiowac na przednia stronke :cool3: Teraz czekamy na nowy domek :multi::multi::multi: Quote
kamilawa Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Z taką ilością ogłoszeń na pewno szybko się ktoś odezwie! :loveu: Quote
fiorsteinbock Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Ona jest taka piekna :-( "oczy zwierciadłem duszy" - jej mówią wszystko... Quote
Malwi Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 mam nadzieje że ktoś się odezwie ... ogłoszonka wklejone do pierwszego postu :) Quote
Soema Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 No kolejne boksiowe nieszczęście..:shake::-( następne charakterne :mad: dzięki Giselle.. na stronach fundacji jest ogłoszona? Quote
giselle4 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Soema napisał(a):No kolejne boksiowe nieszczęście..:shake::-( następne charakterne :mad: dzięki Giselle.. na stronach fundacji jest ogłoszona? Niee:shake: pomoz bo patrzec zal:-( Quote
Soema Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 giselle4 napisał(a):Niee:shake: pomoz bo patrzec zal:-( Bardzo żal... to chyba 3 czy 4 boksio w tym tygodniu z wątkiem na dogo.. a o ilu nie wiemy..:-(:-( wysłałam do Dziewczyn informacje. Mam pytania: co ze sterylką? I czy do ogłoszeń nie mógłby byc numer jakiejś wolontariuszki?:oops: Z doświadczenia wiem, że schron odpycha ludzi..... Quote
giselle4 Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Soema napisał(a):Bardzo żal... to chyba 3 czy 4 boksio w tym tygodniu z wątkiem na dogo.. a o ilu nie wiemy..:-(:-( wysłałam do Dziewczyn informacje. Mam pytania: co ze sterylką? I czy do ogłoszeń nie mógłby byc numer jakiejś wolontariuszki?:oops: Z doświadczenia wiem, że schron odpycha ludzi..... Dzisiaj ma miec sterylke a co do reszty prosze napisz do Malwi ona sie malutka opiekuje...my tylko oglaszamy bo te cholery leza nam na sercu:eviltong:;) Quote
GoskaGoska Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 jesli wyslalyscie sos bokserom to moze dadzá radé já wyciágnac Quote
Soema Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 GoskaGoska napisał(a):jesli wyslalyscie sos bokserom to moze dadzá radé já wyciágnac Gdzie?:-( DT zawalone, albo zostały DS, bo z boksiami to trudno się rozstać.... pierwszeństwo mają psy, które są zagrożone.. a tych ostatnio nie brakuje. Ale będziemy próbować ;) Quote
Malwi Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 giselle4: "Dzisiaj ma miec sterylke" czy ja tak gdzieś napisałam ? pisałam że ma mieć przed adopcją na pewno, nie pisałam że dzisiaj! wyciągać ze schronu jej nie trzeba - bo to nie kłopot i mozna to zrobic w kazdej chwili jeśli tylko znajdzie sie domek. Quote
Malwi Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 Witam Przeczytałam Państwa ofertę bokserki...aż żal serce ściska... Ja jestem z poznania ale mieszkam w Kępnie. Po 7 września będę jechać do domu i chciałabym przejazdem odwiedzić wasze schronisko i zabrać bokserkę.Moi rodzice maja piękny dom jednorodzinny z dużym ogrodem pod Kępnem a niedawno zmarła im suczka mieszkanie wilczur wiec z wielką chęcią wzięli by pieska. Bardzo proszę o podanie adresu schroniska.Ja zapisałam sobie juz numer telefonu podany na Gumtree i będę sie telefonicznie umawiać. co o tym myślicie dziewczyny ? Quote
fiorsteinbock Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Malwi napisał(a):co o tym myślicie dziewczyny ? wiele nie mozna powiedziec ;) Pytaj Malwi o szczegoly i najwazniejsze, czy rodzice tez chca adoptowac Suczke... Quote
Soema Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Właśnie dlatego nie lubię podawać danych schroniska.. bo niby jakim prawem można dom skontrolować. Spytaj o rodziców, ale i o doświadczenie z psem po przejściach.. Bo to nie będzie pozytywnie zakręcony bokser, który ma ubaw ze wszystkiego, tylko pies po przejściach... pewnie ze swoimi lękami i traumami.. Gdzie będzie pies mieszkał... Quote
Malwi Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 Jeśli chodzi o schronisko , to już sprawdzą czy będzie miała dobrze. przede wszystkim już zastrzegłam że Kianka w żadnym wypadku nie do kojca tylko do mieszkania lub dom z ogrodem , ale noce w domu. Kiana jest piękna, ale nie przepada za obcymi. teraz jest już lepiej, ale zaraz jak trafiła do schroniska to tak szczekała na wszystkich w koło że bałam się przechodzić koło jej kojca ;) Teraz jest z nią o wiele lepiej. Chodzi na spacery, i chodzi na smyczy "w miarę". I jeszcze jedno ... Kiana się strasznie ślini ... czasami wygląda jakby miała wściekliznę z tą pianą na pysku... Quote
giselle4 Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Malwi napisał(a):giselle4: "Dzisiaj ma miec sterylke" czy ja tak gdzieś napisałam ? pisałam że ma mieć przed adopcją na pewno, nie pisałam że dzisiaj! wyciągać ze schronu jej nie trzeba - bo to nie kłopot i mozna to zrobic w kazdej chwili jeśli tylko znajdzie sie domek. Sorry ,pomylilam wątki prosze nie gniewajcie sie na prawie sto ogloszen i tyle przeczytanych wątków ....albo zabijcie bo juz nie wyrabiam:eviltong: Quote
giselle4 Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Malwi napisał(a):co o tym myślicie dziewczyny ? brzmi tak sobie...... ale niech wypowiedza sie rodzice podpisanie umowy adopcyjnej i odwiedziny czy na to wszystko wyraza zgode?:razz: Quote
fiorsteinbock Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 I teraz cioteczki wklejam pytanie odnosnie Kiany: Piękna sunia ,a w oczkach łzy ja człowiek po stracie swojego ukochanego pupila.Mam pytanie czy biorąc pieska ze schroniska wiąże sie z tym jakieś nie przykre zadenie i czy piesek może nie zaakceptować swojego przyszłego opiekuna.U mnie w domu jest przyjęte ze pies to nie pies tylko członek rodziny na dobre i na złe.Jestem zainteresowana adopcja Kiany.Dziękuje.Pozdrawiam Szczerze to nie do konca rozumiem pytanie, poprosilam o wyjasnienie, zwlaszcza kwestii "..nie przykre zadenie..." :cool3: Quote
giselle4 Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 ja mowie tak,,pies wybiera,,przyjdz i zobaczymy Edytko,jak Kaj zobaczyl Patryka ktory pochylił sie nad nim ...to wylizał jemu cała buzie...czy wybrał? ja uwazam ze tak;) ale michelle miala sytuacje gdzie boksia zawieziona do domku z ogrodem nie chaciala zostac mimo ze Pani sie starała....czy ja zostawiła nie:shake: boksia jest u gosi02 bo ja wybrała Quote
fiorsteinbock Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Oczywiscie Grazynko, ja to wiem! Moj Filip jak byl szczeniaczkiem tez sobie mnie wybral. Podbiegl do twarzy, bo sie nachylalam nad jego Matką i uszczypal/ugryzl mnie w nos :p To byla strzala amora ;) Do gory Kiana - czekamy na superasne domki! Sa telefony do schroniska w sprawie adopcji? Quote
Malwi Posted August 29, 2009 Author Posted August 29, 2009 coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że niektórzy ludzie są niedorozwinięci pod pewnymi względami ... mail na temat Kiany: *****Jestes chorym czlowiekiem ciebie nalezalo by wykastrowac badz wysterylizowac. Jak smiesz swinio twierdzic ze jezeli ktos nie zaplaci badz nie wezmie biednego boksera to on zdechnie z zimna. "Po prostu zasnie".. Jestes namiastka czlowieka, tak kupczyc cierpieniem stworzenia notabena najwspanialszemu z psow. Wstydz sie..... ... Maile sie posypały dzisiaj ... Odpisała też Pani, która chciała psiaka do rodziców. Witam ponowie Tak rodzice chcą pieska-tata juz od dawna mi wspomina ze mam sie rozejrzeć w schroniskach za jakimś słodziakiem.Sama mam 2 yorki i zarówno ja jak i moi rodzice wiedza jak sie opiekować psami.na pewno suni niczego u nas nie zabraknie. (...) Pozdrawiam Dominika przyszedł jeszcze jeden mail , po angielsku ... ja z angielskim jestem strasznie na bakier (rozumiem co czytam, ale żeby się wypowiedzieć to jest tragedia) ... Więc jeśli któraś z was mogłaby odpisać na maila byłabym wdzięczna :D Hello, I read your add about a bokser who is searching for a home and I might be able to provide her that home. I'm sorry for writing in English, but my Polish is not that good yet. I just hope that I will be understood even in different language. Let me tell you first something about myself. I live and work in Wroclaw. I live with my boyfriend in quite a spaces apartment in an area that have a lot of nature and walking rutes. Very ideal for keeping a dog. I have been planning of getting a dog for a quite long time now and I came to this conclusion that it's better for me to take an adult dog from the shelter. When I saw the add about Kiana bokser I felt that she could be my dog, because I love boksers and also have some experience from that breed, as my previous dog was a bokser. I have few questions about Kiana. What kind was her previous home? What kind of personality she have and does she get along with another dogs? Does she have a habit of running away when she's unleashed? I really hope you can answer me, and maybe some day I could come to visit and meet Kiana =). Quote
Paulina87 Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Kurcze ja to ostatnio przez ten konkurs i egzaminy na studia zaniedbałam PwP i nawet nie zauważyłam, że Kiana ma wątek na dogo :oops:. Malwi odnośnie tego maila do Ciebie o sterylizacji to ja z reguły takie dostaję jak piszę, że pies ma być wykastrowany/wysterylizowany :mad: Quote
Recommended Posts