Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Soema napisał(a):
No kolejne boksiowe nieszczęście..:shake::-( następne charakterne :mad:
dzięki Giselle.. na stronach fundacji jest ogłoszona?

Niee:shake:
pomoz bo patrzec zal:-(

Posted

giselle4 napisał(a):
Niee:shake:
pomoz bo patrzec zal:-(

Bardzo żal... to chyba 3 czy 4 boksio w tym tygodniu z wątkiem na dogo.. a o ilu nie wiemy..:-(:-(
wysłałam do Dziewczyn informacje. Mam pytania: co ze sterylką? I czy do ogłoszeń nie mógłby byc numer jakiejś wolontariuszki?:oops:
Z doświadczenia wiem, że schron odpycha ludzi.....

Posted

Soema napisał(a):
Bardzo żal... to chyba 3 czy 4 boksio w tym tygodniu z wątkiem na dogo.. a o ilu nie wiemy..:-(:-(
wysłałam do Dziewczyn informacje. Mam pytania: co ze sterylką? I czy do ogłoszeń nie mógłby byc numer jakiejś wolontariuszki?:oops:
Z doświadczenia wiem, że schron odpycha ludzi.....

Dzisiaj ma miec sterylke
a co do reszty
prosze napisz do Malwi
ona sie malutka opiekuje...my tylko oglaszamy bo te cholery leza nam na sercu:eviltong:;)

Posted

GoskaGoska napisał(a):
jesli wyslalyscie sos bokserom to moze dadzá radé já wyciágnac

Gdzie?:-( DT zawalone, albo zostały DS, bo z boksiami to trudno się rozstać.... pierwszeństwo mają psy, które są zagrożone.. a tych ostatnio nie brakuje.
Ale będziemy próbować ;)

Posted

giselle4:
"Dzisiaj ma miec sterylke"

czy ja tak gdzieś napisałam ? pisałam że ma mieć przed adopcją na pewno, nie pisałam że dzisiaj!

wyciągać ze schronu jej nie trzeba - bo to nie kłopot i mozna to zrobic w kazdej chwili jeśli tylko znajdzie sie domek.

Posted

Witam
Przeczytałam Państwa ofertę bokserki...aż żal serce ściska...
Ja jestem z poznania ale mieszkam w Kępnie. Po 7 września będę jechać do domu i chciałabym przejazdem odwiedzić wasze schronisko i zabrać bokserkę.Moi rodzice maja piękny dom jednorodzinny z dużym ogrodem pod Kępnem a niedawno zmarła im suczka mieszkanie wilczur wiec z wielką chęcią wzięli by pieska.
Bardzo proszę o podanie adresu schroniska.Ja zapisałam sobie juz numer telefonu podany na Gumtree i będę sie telefonicznie umawiać.

co o tym myślicie dziewczyny ?

Posted

Właśnie dlatego nie lubię podawać danych schroniska.. bo niby jakim prawem można dom skontrolować. Spytaj o rodziców, ale i o doświadczenie z psem po przejściach.. Bo to nie będzie pozytywnie zakręcony bokser, który ma ubaw ze wszystkiego, tylko pies po przejściach... pewnie ze swoimi lękami i traumami.. Gdzie będzie pies mieszkał...

Posted

Jeśli chodzi o schronisko , to już sprawdzą czy będzie miała dobrze. przede wszystkim już zastrzegłam że Kianka w żadnym wypadku nie do kojca tylko do mieszkania lub dom z ogrodem , ale noce w domu.

Kiana jest piękna, ale nie przepada za obcymi. teraz jest już lepiej, ale zaraz jak trafiła do schroniska to tak szczekała na wszystkich w koło że bałam się przechodzić koło jej kojca ;) Teraz jest z nią o wiele lepiej. Chodzi na spacery, i chodzi na smyczy "w miarę".
I jeszcze jedno ... Kiana się strasznie ślini ... czasami wygląda jakby miała wściekliznę z tą pianą na pysku...

Posted

Malwi napisał(a):
giselle4:
"Dzisiaj ma miec sterylke"

czy ja tak gdzieś napisałam ? pisałam że ma mieć przed adopcją na pewno, nie pisałam że dzisiaj!

wyciągać ze schronu jej nie trzeba - bo to nie kłopot i mozna to zrobic w kazdej chwili jeśli tylko znajdzie sie domek.

Sorry ,pomylilam wątki
prosze nie gniewajcie sie
na prawie sto ogloszen i tyle przeczytanych wątków
....albo zabijcie bo juz nie wyrabiam:eviltong:

Posted

Malwi napisał(a):
co o tym myślicie dziewczyny ?

brzmi tak sobie......
ale niech wypowiedza sie rodzice
podpisanie umowy adopcyjnej i odwiedziny
czy na to wszystko wyraza zgode?:razz:

Posted

I teraz cioteczki wklejam pytanie odnosnie Kiany:

Piękna sunia ,a w oczkach łzy ja człowiek po stracie swojego ukochanego pupila.Mam pytanie czy biorąc pieska ze schroniska wiąże sie z tym jakieś nie przykre zadenie i czy piesek może nie zaakceptować swojego przyszłego opiekuna.U mnie w domu jest przyjęte ze pies to nie pies tylko członek rodziny na dobre i na złe.Jestem zainteresowana adopcja Kiany.Dziękuje.Pozdrawiam

Szczerze to nie do konca rozumiem pytanie, poprosilam o wyjasnienie, zwlaszcza kwestii "..nie przykre zadenie..."

:cool3:

Posted

ja mowie tak,,pies wybiera,,przyjdz i zobaczymy
Edytko,jak Kaj zobaczyl Patryka ktory pochylił sie nad nim ...to wylizał jemu cała buzie...czy wybrał?
ja uwazam ze tak;)

ale michelle miala sytuacje
gdzie boksia zawieziona do domku z ogrodem nie chaciala zostac mimo ze Pani sie starała....czy ja zostawiła
nie:shake:
boksia jest u gosi02 bo ja wybrała

Posted

Oczywiscie Grazynko, ja to wiem!
Moj Filip jak byl szczeniaczkiem tez sobie mnie wybral. Podbiegl do twarzy, bo sie nachylalam nad jego Matką i uszczypal/ugryzl mnie w nos :p To byla strzala amora ;)

Do gory Kiana - czekamy na superasne domki!
Sa telefony do schroniska w sprawie adopcji?

Posted

coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że niektórzy ludzie są niedorozwinięci pod pewnymi względami ... mail na temat Kiany:

*****Jestes chorym czlowiekiem ciebie nalezalo by wykastrowac badz wysterylizowac.
Jak smiesz swinio twierdzic ze jezeli ktos nie zaplaci badz nie wezmie biednego boksera to on zdechnie z zimna. "Po prostu zasnie".. Jestes namiastka czlowieka, tak kupczyc cierpieniem stworzenia notabena najwspanialszemu z psow. Wstydz sie.....

...

Maile sie posypały dzisiaj ... Odpisała też Pani, która chciała psiaka do rodziców.

Witam ponowie
Tak rodzice chcą pieska-tata juz od dawna mi wspomina ze mam sie rozejrzeć w schroniskach za jakimś słodziakiem.Sama mam 2 yorki i zarówno ja jak i moi rodzice wiedza jak sie opiekować psami.na pewno suni niczego u nas nie zabraknie. (...)
Pozdrawiam
Dominika

przyszedł jeszcze jeden mail , po angielsku ... ja z angielskim jestem strasznie na bakier (rozumiem co czytam, ale żeby się wypowiedzieć to jest tragedia) ...
Więc jeśli któraś z was mogłaby odpisać na maila byłabym wdzięczna :D

Hello,
I read your add about a bokser who is searching for a home and I might be able to provide her that home.
I'm sorry for writing in English, but my Polish is not that good yet. I just hope that I will be understood even in different language.
Let me tell you first something about myself. I live and work in Wroclaw. I live with my boyfriend in quite a spaces apartment in an area that have a lot of nature and walking rutes. Very ideal for keeping a dog. I have been planning of getting a dog for a quite long time now and I came to this conclusion that it's better for me to take an adult dog from the shelter. When I saw the add about Kiana bokser I felt that she could be my dog, because I love boksers and also have some experience from that breed, as my previous dog was a bokser.

I have few questions about Kiana. What kind was her previous home? What kind of personality she have and does she get along with another dogs? Does she have a habit of running away when she's unleashed?

I really hope you can answer me, and maybe some day I could come to visit and meet Kiana =).

Posted

Kurcze ja to ostatnio przez ten konkurs i egzaminy na studia zaniedbałam PwP i nawet nie zauważyłam, że Kiana ma wątek na dogo :oops:.

Malwi odnośnie tego maila do Ciebie o sterylizacji to ja z reguły takie dostaję jak piszę, że pies ma być wykastrowany/wysterylizowany :mad: