Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 356
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

może ktoś , kto jest bardziej znany na Dogo założy mu wątek i pójdą deklaracje na hotelik.
Widzę że w wielu wypadkach się to sprawdza, a ja mam za mało tutaj znajomych, którzy by mi pomogli[SIZE=3][COLOR=DarkRed][B]
Dlatego proszę o założenie nowego wątku dla Sarenka a ja ten zamknę[/B][COLOR=Black][SIZE=2]
Na przyszłość będę wiedzieć aby się z czyms takim nie wychylać
[/SIZE][/COLOR][/COLOR][/SIZE]

Posted

wiem co piszę.Jakoś w grupie łatwiej być i sobie pomagać.
[B]Dlatego proszę kogoś o założenie nowego watku.
Chcę temu pieskowi pomóc ale ja sama nie dam rady.
PROSZĘ ZAŁÓŻCIE NOWY WĄTEK
[/B]

Posted

Nie zakładajcie nowego wątku ;) to nie ma sensu...
Trzeba porozsyłać informacje do zaprzyjaźnionych osób na PW, ale z togo co widzę, to ze zdobywaniem kasy coraz ciężej i zbiera się głównie na psiaki, które nie wyciągnięte ze schroniska po prostu mogą zginąć... :(

Posted

Niestety to prawda.
Mieleccy wolontariusze maja pod opieką już kilka psów powyciąganych do hotelików i na DT. Po prostu nie ma skąd brac kasy na wszelkie potrzeby :shake:. A wiadomo, że trzeba zawsze liczyc coś extra ponad hotelik. Mało który pies po wyjściu ze schronu nie wymaga opieki wet.
Do tego dla taki lękliwych psów, jak Sarenek potrzeba hoteliku, gdzie będzie ktoś z nim pracował. Przerzucenie go z boksu do boksu nie ma najmniejszego sensu. Nie wiem, jak pod tym względem wygląda hotelik w Brzyścu, bo tam, póki co, są dwa ZUPEŁNIE bezproblemowe psiaki.
Może wpisac jednak psiaka w kolejkę do Murki? Zawsze to bezpieczniej, kiedy jest większa grupa osób do wpłat. Owszem, troche potrwa znim pies wyjdzie, ale nie wiem, czy jest inna szansa na sfinansowanie jego hotelu.

Posted

Widziałam dzisiaj Sarenka w schronie, siedział w budzie i ani myślał wyjść. Jego towarzysze tak, on nie. To jest pies, któremu potrzebny człowiek, a w hoteliku oswajanie. nie wiem, czy Pani Asia się podejmie, ale zapytam jak już wróci. I w cale nie jest specjalnie upasiony, jeszcze w normie:) Co do wątku, to po co nowy. Wysyłaj po prostu ludziom PW z zapytaniem, czy wspomogą, jak długo itd.

Posted

Upasiony nie jest ale wystraszony i obojetny strasznie::( tylko glowe widac bylo z budy i na chwilke wyszedl ale to nie trwalo dlugo.Mysle zeby watek zostawic i prubowac dalej zbierac deklaracje a noz widelec sie uda:):) A ja zaczne grac w totolotka:D

Posted

[quote name='wtatara']D[B]latego proszę kogoś o założenie nowego watku. [/B][B]Chcę temu pieskowi pomóc ale ja sama nie dam rady.[/B]
[B]PROSZĘ ZAŁÓŻCIE NOWY WĄTEK [/B][/quote]
To nie chodzi o slawnego zalozyciela, ale o ilosc psow jakie mamy pod opieka w hotelikach.
Podsumuje, bo widze, ze dziewczyny chca wyciagac kolejnego, podczas, gdy na te, ktore siedza w hotelikach zaczyna brakowac kasy. Rufi jest na minusie, wpłat na niego jakoś nie widac, a o domu nawet nie wspomnę.

Trzeba podkreslic, ze wiele psów juz uratowalysmy i caly czas aktywnie działamy zarówno przez hoteliki i Fundacje. Wiele psów weteranów czeka na sponsorów, tych jakoś nie przybywa.

[B]U Murki[/B] są:
1/[B][I]Uszatka[/I][/B]-jedzie 11.9. do domu,na jej miejsce idzie jakas mala suczka (?)
2/[B][I]Era[/I][/B]-duza onka, szukamy kontroli przedadopc. jej domu (Slaskie)
3/[B][I]Rufi[/I][/B]-duzy mix,Panca i ktos jeszcze nalegaly na hotel,teraz Rufi ma dlugi!
4/[B][I]Brawurka[/I][/B]-suczka duża,pomagamy trochę Filipkom w utrzymaniu
5/[B][I]Monka[/I][/B]-srednia sunia,jedzie 11.9, oplacaja corgomaniacy

Do Murki czekaja:
1/ LORI olbrzym - koszt 450 zl /msc z karma
2/ Linda duza onka - koszt jw (?)
3/ mala suczka na miejsce Uszatki - 240 zl /msc z karma

[B]W hoteliku u Pani Asi[/B] :
1/ EMI - jedzie do domu 11.9.

[B]W DT[/B] - amstaff Ambo, tez trzeba na niego wplacac

Sarenka znam od dawna, on się i tak zmienil, juz nie ucieka w panice, tylko siedzi i patrzy. Jesli Sarenek pójdzie do Murki, to będziemy go wspólnie utrzymywać na tzw. miejscu mieleckich wolontariuszy.