Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agnieszka(Visenna) napisał(a):
po co kąpać, jak po jednym dniu w boksie znów będzie brudny i śmierdzący ?

pewnie wykapanego latwiej sie wyczesze i obetnie no i przede wszystkim bedzie okazja do porobienia jakis fajnych fotek ,ladny psiak ma wieksze szanse na dom .
Dziewczyny pewnie z niego sznaucera zrobia,:evil_lol:

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Piesek został zgłoszony jako kandydat do adopcji niemieckiej .
Na te potrzeby nadałam mu imię STANLEY ( nie odszukałam się na wątku innego imienia)
Czekam na potwierdzenie .

Posted

miał być pokaz zdolności i co???????? Ja już przed 9 czekałam na was i nikt się nie pojawił .Zataszczyłam kosz sprzętu i kosmetyków a tu żywej duszy nie było a szkoda bo można było razem coś więcej zrobić :-( . A tak zamiast ,,skołtunionej kupki nieszczęcia ,,po kilku godzinach udało się rozczesać zakołtunionego pudelka ,szkoda tylko ,że nie pozwolili mi go wykąpać :-(

Posted

Lunaddino, wczoraj dogo nie działalo, a musiałam wyjechać z wrocławia, prosiłam Goię, żeby przekazała , ale ona ma tyle na głowie , że pewnie jej to wylecialo, pisałam do Figi i do Tuski , że mnie nie będzie, do Ciebie niestety nie mam telefonu :(. Będę szła w pn rano do schronu, bo wracam jutro pod wieczór do Wrocławia. Szkoda , że sama byłaś. No czasem się tak zdarza. Ale i tak super , że go wyczesałaś:multi:dlaczego nie pozwolili wykąpać???

Posted

a ja napisalam, ze cię nie będzie ale nie na tym wątku- jak się umawiacie to trzeba się nr tele wymienic , bo tak łatwiej o komuniacje, bo Trusia mogalby wtedy i juz by pieskowi ulzylo. Na kąpiel to nie wiem czy pozwolą nawet jak będzie więcej dziewczyn:roll: ale na strzyzenie to raczej tak

Posted

No właśnie do lunaddino numeru nie miałam. Trzeba się powymieniać, bo to faktycznie głupio, ktoś przyszedł chciał pomóc a tu nikogo nie ma :oops: .

Posted

sorka, ja nie wiedziałam, że będzie jeszcze ktoś a na Dogo już wczoraj nie miałam siły ... też będę w pn, bo wyjeżdżam nad morze dopiero w popołudniu, więc Yuki do zoba !

Posted

jeżeli chodzi o mnie to nie ma sprawy , chciałam rozczesac psinkę i rozczesałam -ta ślicznota też tego barrrrdzo potrzebowala . Przez te kilka godzin skradla mi serce i dltego chciałabym dowiedziec sie czy ma na forum swój wątek .To staruśka pudelka bardzooo chudziutka same kości ,czarno-siwawa przebywająca w szczeniakarni pod 5 .Może wy wiecie czy gdzieś o niej nie pisali na forum? jest taka kochana . A co do kąpieli to powiedziano wolontariuszce którą prosiłam o pomoc ( miske do kąpania ) ,że pies sie przeziębi ale sama odniosłam wrazenie ,że to było raczej spadaj nie zawracaj nam głowy :-( a szkoda bo to bardzo było jej potrzebne cos czuje ,ze zabiore miche z domu i tak czy siak w ładny słoneczny dzień ją wykąpie .

Posted

lunaddino napisał(a):
jeżeli chodzi o mnie to nie ma sprawy , chciałam rozczesac psinkę i rozczesałam -ta ślicznota też tego barrrrdzo potrzebowala . Przez te kilka godzin skradla mi serce i dltego chciałabym dowiedziec sie czy ma na forum swój wątek .To staruśka pudelka bardzooo chudziutka same kości ,czarno-siwawa przebywająca w szczeniakarni pod 5 .Może wy wiecie czy gdzieś o niej nie pisali na forum? jest taka kochana . A co do kąpieli to powiedziano wolontariuszce którą prosiłam o pomoc ( miske do kąpania ) ,że pies sie przeziębi ale sama odniosłam wrazenie ,że to było raczej spadaj nie zawracaj nam głowy :-( a szkoda bo to bardzo było jej potrzebne cos czuje ,ze zabiore miche z domu i tak czy siak w ładny słoneczny dzień ją wykąpie .

kąpiel chyba nie ma sensu w schronisku, raczej tylko strzyżenie bo w ciągu doby psiak bedzie tak samo utytłany w tym brudzie i moczu... a jeśli bedzie wieczorem chłodniej to w przeciągu na tym betonie naprawde może się przeziębić...
nie wiem dlaczego tak sie dzieje ale tam nawet w lecie psy są poprzeziębiane... dość często sie to zdarza

a kto Ci skradł serce? pudelka? chyba nie ma watku bo jest dość świeża

Posted

Wróciłam do Wrocławia, idziemy jutro z Tuską i pudliczkę obetniemy, nie wiem co z tego wyjdzie,ale mam nadzieję , że będzie wyglądać jako tako.

kurde psy pomyliłam , wydawało mi się , że skołtuniona kupka nieszczęscia to ta pudliczka. A ona już wyczesana:oops: więc juz jej obcinać nie będziemy, a obetniemy tego co miałyśmy obciąć.

Posted

Byłam w schronie, udało mi się go wyciągnąć z boksu. Pani Małgosia powiedziała ,żeby go nie obcinać. Słuchajcie jemu pięknie się tą sierść wyciąga szczotka. Chyba się zrobił o połowę lżejszy :) był bardzo grzeczny, chociaż trzeba było zrobić parę przerw na spacery, bo się trochę niecierpliwił. Nie udało mi się wyczesać brzucha, tyłka i łap, bo nie bardzo chciał na to pozwolić. Mimo wszystko trochę go podcięłam na plecach. Strasznie lubi mizianko, w ogóle to inny pies jak jest poza boksem, to kompletna zmiana, cały czas mordkę cieszył i miał uśmiech od ucha do ucha :loveu: ale niestety więcej chyba go nie pozwolą wyciągnąć , bo go od razu do niego psy doskoczyły jak wrócił do boksu i pani Małgosia powiedziała , że już raczej się na to nie zgodzi :-( miał chwilę spokoju a w boksie piekło, trzeba go szybko wyciągnąć.

Posted

Nie są to zdjęcia jakiejś świetnej jakości, ale niestety aparatu nie posiadam , no ale chyba i tak lepsze takie z uśmiechem na pysku niż żadne ;)

Posted

Iwa mnie również było miło ;) kiedyś sobie kupię aparat to dopiero będą pierwsza klasa :evil_lol: to trzeba zacząć ogłoszenia robić.
Ja powalczę jutro z ogłoszeniami, bo dziś już nie mam siły :oops:

Posted

Jest na :

olx.pl
sprzedasz.pl
ojej.pl
cafeanimal.pl(pod imieniem stanley , jak coś )
gymtree.pl(wrocław)
adopcjapsa.pl
kupiepsa.pl
aleokazja.pl
centrumofert.pl
dwukropek.pl
petworld.pl
pajeczyna.pl
pineska.pl
przygarnijzwierzaka.pl
gieldaogloszen.pl
adopcje.org