Jump to content
Dogomania

Atrakcyjna blondynka (nie) do wzięcia-Fregata Sfora znad Jeziora-Fredka

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Minerva napisał(a):

Ogólnie jestem w fatalnym nastroju. Tak bardzo cieszyłam się, że Fredka bawi się frisbee na dworze i wgl zwraca na mnie uwagę... A teraz... Od dwóch dni spacery wyglądają tak jak zawsze. Idę, Fredka lata gdzieś obok, od czasu do czasu spojrzy, że jestem w zasięgu wzroku i wracamy do domu. Próbowałam już chyba wszystkiego. Tarzanie się w trawie? Nuda. Wchodzenie na drzewo? Nuda! Rzucanie frisbee do wody? Po co, skoro i tak musiałam sama wchodzić i je wyławiać. Jedyne co się mojemu psu podoba we mnie to moje skakanie do wody -.- Takie, żeby było dużo chlup. I tyle. Nawet tego skakania do wody próbowałam, skakałam razem z frisbee, wołałam ją, co z tego, że przypływała jak i tak nie chciała się bawić? I to samo z piłkami, sznurkami, szmatkami, a w ogóle już o żarciu nie mówię, bo żarcie jest nudne, głupie i wgl powinno leżeć w misce, jak piesek jest głodny to se zje. Jak ja zazdroszczę wszystkim psów, które nakręcają się na zabawki albo chociaż na żarcie! Cokolwiek. Mój pies nie interesuje się niczym oprócz ganiania z innymi psami, tarzania w padlinie i pływania. Tylko tyle. Nawet próbowałam zacząć bieganie przy rowerze, ale po minucie i tak jej się nudzi i się zatrzymuje.
Na dodatek zaraz zacznie się szkoła, lekcje, prace domowe, nudy i jednym słowem żyć mi się nie chce. Fajnie, jak ktoś to przeczytał, pzdr.

Rozumiem Cię, bo sama mam często takie odczucie. Robię z siebie wariatkę, krzyczę, biegam, klaszczę, piszczę,macham zabawkami, próbując zwrócić na siebie uwagę, a moj pies i tam ma mnie głęboko gdzieś. Czasem, bardzo rzadko, ma takie chwile, że chętnie się bawi i wtedy cieszę się niesamowicie. Ale niestety to szybko mija :(
Na szczęście przynajmniej jest nakręcony na żarcie, smaczki zawsze niesamowicie go cieszą, ale o wiele bardziej bym wolała, żeby na spacerach robił coś ze mną, biegał, bawił się, a nie tak jak Fredka latał po polach, zerkając tylko co jakiś czas, czy jestem w pobliżu. Ale niestety nie wiem, co z tym zrobić, cieszę się przynajmniej z tego, że bez problemu wraca na zawołanie...

Posted

[quote name='przeszlus']http://lh5.ggpht.com/_TxlEHNg8BOU/THEHftjhelI/AAAAAAAAAPE/ghNMZ9u8dvM/008.JPG
Prześwietlona a i tak piękna :)
;)
[quote name='Ewa&Duffel']Rozumiem Cię, bo sama mam często takie odczucie. Robię z siebie wariatkę, krzyczę, biegam, klaszczę, piszczę,macham zabawkami, próbując zwrócić na siebie uwagę, a moj pies i tam ma mnie głęboko gdzieś. Czasem, bardzo rzadko, ma takie chwile, że chętnie się bawi i wtedy cieszę się niesamowicie. Ale niestety to szybko mija :(
Na szczęście przynajmniej jest nakręcony na żarcie, smaczki zawsze niesamowicie go cieszą, ale o wiele bardziej bym wolała, żeby na spacerach robił coś ze mną, biegał, bawił się, a nie tak jak Fredka latał po polach, zerkając tylko co jakiś czas, czy jestem w pobliżu. Ale niestety nie wiem, co z tym zrobić, cieszę się przynajmniej z tego, że bez problemu wraca na zawołanie...
Ehh... Niby goldeny to takie psy, o których mówi się, że są chętne do zabawy i w ogóle... Chyba, że tylko my mamy takie niezabawkowe psy :lol:
[quote name='przeszlus']A CO MAM POWIEDZIEĆ JA :/
zAPRASZAM DO NAS NA NOWE FOTKI :P
Co masz powiedzieć? Nie wiem. Ale ja ci powiem żebyś nie krzyczał :D

Posted

Trochę się zlazłyśmy żeby znaleźć to miejsce, ale tereny są niesamowite :loveu: Daleko od ulicy, woda w rzece jest czyściutka, nawet rybki pływają, a nie tak jak w tym 'naszym' syfiastym stawie :D Jedyną wadą jest to, że jest sporo ludzi i przy okazji sporo psów, a Fredka dostaje głupawki jak jakiś do niej podchodzi :lol: