Jump to content
Dogomania

Atrakcyjna blondynka (nie) do wzięcia-Fregata Sfora znad Jeziora-Fredka

Recommended Posts

Posted

FREGATA Sfora znad Jeziora
W domu nazywana:Fredzia, Fredka, Blondi, Blondyn, Cielak :loveu:
Data urodzenia: 29.03.2009
Nr. tatuażu:511L
Ojciec:Ch.Pl. OCEAN Falkorn
Matka:Ch.Pl., KPT-I Sasquehanna (FCI) RYMOWANKA

Nasz suwaczek

Tak właśnie dziewczyna wygląda aktualnie. ;) A jak Fredka rosła można zobaczyć przeglądając galerię od początku :eviltong: :diabloti:

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Onomato-Peja napisał(a):

Rasowy Goldi :multi:
Nieczęsty widok w tych czasach... :roll:

Och...90% ludzi do których dzwoniłam w sprawie kupna szczeniaka to ludzie rozmnażający psy bez rodowodów :angryy:, czyli rzecz jasna goldenopodbne... Jak dla mnie tragedia:mad:, ale z tym chyba nie da się wygrać, chociaż mam nadzieje, że jakieś...Chociażby 1000 lat lub więcej będzie więcej hodowców niż 'hodowców':roll:.
Pozdrawiam i dziękuję za odwiedzenie mojej, a raczej Fredkowej galerii ;).

Posted

Dziękujemy za odwiedziny. Tym czasem fotki z dzisiejszego mokrego spacerku nad staw pełen rzęsy wodnej :diabloti:.

Polowanie na ptaki :evil_lol:.

Jakie ja mam czyste łapki:crazyeye:

Mokry golden to 'pachnący' golden :roll:

Posted

tina i irish, HuSkYy-Paulina-94, Czarnulka, Onomato-Peja; B. dziękujemy za odwiedziny :multi:.
A tym czasem grzebałam i grzebałam niczym kura, w moim komputerze i znalazłam kilka fotek :lol:.

Zdjęcie fatalne pod każdym względem-niewyraźne, Fredka ucięta, ale to jedyne zdjęcie na którym widać jej łatkę na języku. Golden też może być łaciaty :evil_lol:.

Zdjęcie z jednym 'skarbem' znalezionym na spacerku :evil_lol:.
A teraz portretowe:

Widać trochę łatki na języku :loveu:.
<<>><<>><<>><<>><<>><<>><<>><<>><<>><<>><<>><<>>
Mam jeszcze foty z dzisiejszego Fredko-Zuzowego spaceru, ale fotosik rusza się jak żółw :shake:. Być może będą wieczorem, ale nic nie obiecuję :roll:.
Pozdrawiamy.

Posted

Na początek dziękuję wszystkim, którzy odwiedzają cielakową galerię, a teraz coś dla dzieciaków(tych pełnoletnich też:evil_lol:), a mianowicie bajeczka o zazdrosnym kocie i wierszyk o pewnym cielaku wymyślony przeze mnie :evil_lol:.(a to wszytsko dlatego, że nagle dostałam weny do wymyślania głupot)

Bajka o zazdrosnym kocie.
Pewien kot, a dokładniej kocica, była bardzo zazdrosna o to, że jej właścicielka założyła galerię na dogomanii swojemu psu.
-Jak to możliwe, że ten wielki śmierdzący kudłacz ma galerię a ja nie?-Burknął kot.

Pewnego popołudnia wkradła się do pokoju, otworzyła laptopa, weszła na dogomanię(dużo miała tych zadań, prawda?:evil_lol:), zalogowała się jako niejaka Minerva i zalazła galerię owego psa.
-O nie! Ile ludzi tu wchodzi o ogląda te zdjęcia! A ile je komentuje! Tego za dużo!

Kocica zdenerwowała się, wskoczyła na laptopa i pełna furii gryzła ekran. Nagle do pokoju weszła jej właścicielka. Domyśliła się czemu kocica zaczęła gryźć ekran. Wzięła ją na kolana i zaczęła miziać po brzuszku.
-Nie martw się. Kiedyś umieszczę twoje zdjęcie w tej galerii. Kiedyś...-Powiedziała właścicielka.
No i jak to w bajkach musi być zakończenie:
I wszyscy żyli długo i szczęśliwie(oprócz kocicy, która często zaglądała do galerii i dostawała ataku furii). Koniec
http://images43.fotosik.pl/182/b62f20a8cd1d338emed.jpg

No dobra. Rzecz jasna jestem otwarta na krytykę, ale proszę o wyrozumiałość:evil_lol:. To moja pierwsza bajka, jeszcze do tego wymyślona w dwie minuty.
A teraz wierszyk o cielaku i to nie byle jakim.
"Fregata!
Jedyny cielak, który lata!
Lata sobie tu i tam,
I zwiedza nasz przepiękny kraj!"

Bez komentarza:evil_lol:
Jutro rano postaram się wkleić zdjęcia ze spaceru fredkowo-zuzowego.

Posted

PS.Jak ktoś znajdzie jakieś literówki czy błędy ortograficzne niech mnie o tym poinformuje, bo z reguły nie sprawdzam tego co piszę, ewentualnie szybko przeglądam czy czegoś nie zapomniałam :evil_lol:.