Chantell Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Bardzo zależy mi na dowiedzeniu się jak najwięcej o hodowli 'delcantico' [URL="http://www.delcantico.pl"]www.delcantico.pl[/URL] Wie ktoś może w jakim województwie a nawet mieście jest ta hodowla? Czy Nagie Psy Peruwiańskie [owłosione] są średnie, duże czy małe? Zna ktoś jakiś inny sposób skontaktowania się z tą hodowlą? Niestety oprócz emaila na stronie nie ma nic więcej podanego, a naprawdę bardzo, ale to bardzo zależy mi na kontakcie z tą hodowlą. Proszę napiszcie wszystko co wiecie o tej hodowli. Zastanawiam się jeszcze nad tą hodowlą: [URL="http://www.margarejro.pl"]www.margarejro.pl[/URL] Lepszy kontakt jest i wiadomo, że na zimę można spodziewać się szczeniaków. Wiecie także coś o tej hodowli? Quote
pituophis Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Z hodowlą Delcantico jest zupełnie dobry kontakt, jeśli ktoś napisze rzeczowego maila. Czasem odpowiadają po kilku dniach, co jest zupełnie zrozumiałe. Ludzie są bardzo mili, uczciwi, odpowiadają wyczerpująco. Napisz, umów się może gdzieś na wystawie. Hodowla znajduje się w Lublinie. Psy są miniaturowe, jedna suczka jest małym średniakiem. Ruszają golaski, ruszają... Quote
Chantell Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 ojeej...:( a ja liczyłam na sporego średniaka...:( A hodowla Margarejro jakie psy ma? też mini? Quote
pituophis Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Margarejro ma średniaki. W Czechach teraz w paru hodowlach są mioty. U znajomych chyba jest jeden piesek - nagusek wolny, w Pradze w hodowli z tradycjami są szczenięta z dobrego krycia - też pieski. Może poszukasz za granicą? Quote
Chantell Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 Tylko, że interesują mnie całe owłosione. Mogłabyś podać ich stronę albo coś? I jeszcze jedno. Suczkę chcę. Quote
pituophis Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Nie wiem, czy gdzieś w Czechach akurat jest owłosiona suczka na sprzedaż. Poszukaj - jest strona klubu [URL="http://www.klubchovatelunahacu.cz"]www.klubchovatelunahacu.cz[/URL] , na której są linki do hodowli. Myślę, że z zamówieniem i zakupem owłosionej suczki w Polsce czy Czechach nie będzie problemu. Nie są zbyt poszukiwane. Quote
Chantell Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 dzięki. Popatrzę. :) Nie są poszukiwane? a to dlaczego? Quote
Chantell Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 a mógłby ktoś powiedzieć co mam wcisnąć? ja kkompletnie czeskiego nie umiem. :/ :( Quote
pituophis Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Jeszcze nie są uznane przez FCI, w większości krajów nie mogą być wystawiane ani hodowane, choć powoli się to zmienia. Stąd mniejsza popularność psów owłosionych, przekładająca się na niższą cenę. Quote
Chantell Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 Aha. No cóż. My tam nie zamierzamy hodować :) jejkuu błagam Cię. Pomóż mi. Potrzebuję suczkę owłosioną średnią lub dużą. Prześlesz mi strony do ogłoszeń/zdjęć/ kontaktu? cokolwiek. kompletnie się nie łapię. Quote
pituophis Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 [URL]http://www.nakkurakkans.se/swe/lankar/pspp.htm[/URL] Tu są linki do większości hodowli europejskich. Popytaj, pokoresponduj z hodowcami, sprawdź, kto Ci odpowiada, ktobędzie mieć Twojego wymarzonego pieska. Quote
PANGEA Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 [quote name='Chantell']ojeej...:( a ja liczyłam na sporego średniaka...:( A hodowla Margarejro jakie psy ma? też mini?[/quote] Najlepiej pytaj Kasie - hod Margarejro - osobiscie... Kasia od 15 lat hoduje psy, pod tym samym przydomkiem, mieszka niedaleko Warszawy.... hoduje glownie Dogi Niemieckie blekitne i czarne.... Mioty "nagusow" ma bardzo rzadko Quote
Chantell Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Dzwoniłam do niej, ale ciężko było z nią. Stwierdziła, że mogę zadzwonić dopiero w październiku. Poza tym ona teraz będzie miała miniaturowy miot. :/ Delcantico wydaje mi się sensowne, ale nie rozumiem czemu hodowca ma wybrać dla Ciebie psa a nie przyszły właściciel. Rozumiem, że chce dobrze dobrać, ale mnie naguski nie interesują, tylko owłosiona sunia. :| Tak samo ignoruje kwestię zarezerwowania psiaka bądź wpłacenia zaliczki. Naprawdę zależy i na tym psie żeby pojawił się u nas jeszcze w tym roku. Quote
Martens Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Dobry hodowca nie zarezerwuje szczeniaka ani nie weźmie zaliczki, dopóki nie przekona się, że nabywca jest odpowiedzialną osobą, i że na pewno chce sprzedać mu psiaka ;) Quote
pituophis Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 To, co już zostało napisane. Dostałaś linki do chyba WSZYSTKICH europejskich hodowli, poszukaj, popytaj mailowo. W samych Czechach ma urodzić się do końca roku kilka miotów. Nie narzekaj, gdybyś chciała nagą suczkę - raczej nie kupiłabyś jej od ręki. Quote
Chantell Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Ogólnie to najbardziej przypadła mi w Polsce Delcantico. No ale za te linki bardzo wam dziękuję :* Quote
karenina Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [quote name='Chantell'], ale nie rozumiem czemu hodowca ma wybrać dla Ciebie psa a nie przyszły właściciel. Rozumiem, że chce dobrze dobrać, ale mnie naguski nie interesują, tylko owłosiona sunia. :| Tak samo ignoruje kwestię zarezerwowania psiaka bądź wpłacenia zaliczki. Naprawdę zależy i na tym psie żeby pojawił się u nas jeszcze w tym roku.[/quote] Psa się nie kupuję na juz - na psa czasem się czeka. DOBRY hodowca zawsze stara sie wybrac psa - pod osobe, pod jej potrzeby. Psy maja rozne charaktery chociazby. Sa spokojniejsze i przebojowe, uległe i dominujace. To widzi hodowca i nie dziw sie, ze nie mozesz sama wybrac pieska. Skoro zalezy Ci na psie owłosionym to powiedz o tym hodowcy - nie bedzie problemu, nagiego wciskał Ci nie bedzie napewno :evil_lol: Quote
Chantell Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Ja to wszystko wiem. Powiedziałam i zobaczymy co z tego wyjdzie. Quote
Chantell Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 W Delcantico mają 3 średnie jednego dużego i kilka miniaturek. Quote
Chantell Posted August 19, 2009 Author Posted August 19, 2009 Mam zaciesz :) Właśnie zarezerwowałam szczeniora na moravianpearl.eu :painting: Quote
Recommended Posts