wiking042 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 BIEŻĄCE ROZLICZENIE z maja zostało 498zł za czerwiec Anhata - 200zł (24.05) ja - 30zł DORKA - 50zł (31.05) tula - 30zł (07.06) lilith27 zadeklarowała - 50zł Bazarek Monday - 40zł (07.06) Razem - 350zł (+50zł) Mamy gotówką: 848zł (+50zł) Dotychczasowe wydatki: Smycze i obroże Grety i Malty - 50zł Fiprex (dla AnnyA 2op.) - 76,80zł Fripex dla Lady - 38,40zł Monday nie chce zwrotu za paliwo :lol: Razem - 165,20zł Zostaje 682,80zł (+50zł) Za hotel, szczepienia i robaki zapłaciłem 682zł zostało: 0,80zł (+50zł) Deklaracje stałe od lipca: Anhata (lipiec, sierpień) - 200zł tula - 30zł DORKA - 50zł lilith27 - 50zł ja - 30zł Razem - 360zł Quote
anhata Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Lady, pewnie jesteś już po obiadku. Może teraz przechozdisz przezjakieś psie ćwiczenia? Trzymam kciuki za szkolenie. Wiking, ja nawet w pracy dzisiaj o niej opowiadałam :) A ostatnio na spacerze na swoje sunie zaczęłam wołać - Lady. Masz rację to chyba miłość. I dobrze, że strach przezwyciężyłam. Tamte obroże przydadzą się, jak się będzie jechać do schroniska. Lilith27, mamy tylko jna jeden miesiąc. Musimy coś pomyśleć. BeataM, to super wieści ! :) Jeśli to zachowanie wynika z jej strachu, to będzie dobrze. Moja Mona też taka była, tylko że ma inny uścisk szczęki. Quote
anhata Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Wiking, a Iwonie za hotel ? za te dwa dni? Monday, a Twoje paliwo ? Quote
wiking042 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 anhata napisał(a):Wiking, a Iwonie za hotel ? za te dwa dni? Monday, a Twoje paliwo ? Monday napisała mi, że Iwonie za hotel nie płacimy (??), a za paliwo Mondey nic nie chce. Quote
Monday Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Z Iwoną uzgodnione, że nic nie płacimy. Wiking, może pisz albo na samym końcu albo na samym początku aktualny stan konta Lady, bo nie wiem czy to z maja to dodajemy do tych 0.8zł czy nie... Mało tych pieniedzy - a Lady trzeba zaszczepic. Quote
anhata Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 tamn jest podkreślone ? czyli już coś Magdzie za hotel zostało zapłacone ? ale to miało być 750 Quote
Bjuta Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Dzięki za zaproszenie na wątek - niestety w tym momencie nie jestem w stanie pomóc finansowo. Quote
anhata Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Mam rzeczy na bazarek. Albo sama go zrobię, albo bedę prosiła o pomoc, gdyż od ok. 21 czerwca bedę miała mało czasu(trudny okres w pracy), a 28 czerwca wyjeżdżam na Litwę. Quote
Monday Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 anhata napisał(a):tamn jest podkreślone ? czyli już coś Magdzie za hotel zostało zapłacone ? ale to miało być 750 Ale Lady nie cały miesiąc będzie u Magdy...dziś mamy 7 czerwiec. Quote
wiking042 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 [quote name='Monday'] Wiking, może pisz albo na samym końcu albo na samym początku aktualny stan konta Lady, bo nie wiem czy to z maja to dodajemy do tych 0.8zł czy nie... Mało tych pieniedzy - a Lady trzeba zaszczepic. No, Monday, co Ty nie widzisz??? :crazyeye:, przecież jest napisane, że za hotel, szczepienia i robaki zapłaciłem 682zł Czyli, że pieniądze na szczepienie Lady i robaki też już zostały przekazane Beacie... :lol: A "mamy gotówkę" to jest oczywiście suma za maj i czerwiec - 848zł i 50zł lilith. W tym, jak widzisz, jest też uwzględnione Twoje 40zł z bazarku :lol:. 848 minus 165,20 minus 682 = 0,80zł (i 50zł lilith w domyśle) - to jest aktualny stan konta... Quote
anhata Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Hmm..teraz mnie się pomieszało. A nire wiedziałam, że jest rozliczenie od 1 do 31. Teraz trzeba zbierać na następny miesiąc. Quote
anhata Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 :sleep2::sleep2:Lady pewnie teraz sobie smacznie śpi. Moze jutro BeataM napisze nowe wieści?:thumbs: Quote
lilith27 Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 nie chwytam rozliczeń.......... jest dobrze czy źle? Quote
Monday Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 lilth, jest 0,8zł na koncie Lady :/ Nie jest dobrze. Trzeba bazarki porobić. Quote
wiking042 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Ja też już wybieram książki na drugi bazarek. Monday zrobisz, jak poprzednio? To wyślę Ci zdjęcia... ;) Quote
bullterrierka Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 anhata napisał(a)::sleep2::sleep2:Lady pewnie teraz sobie smacznie śpi. Moze jutro BeataM napisze nowe wieści?:thumbs: Aniu jak tylko coś się dowiem odrazu dam znać :) A co do obliczeń to: Lady pojechała do hotelu póżnym wieczorem06.06 pobyt Magda nam liczy od 07.06 czyli za 24 dni po 25 zeta wychodzi 600 (ja miałam dopłacić 40zł za bazarek Monday) na szczepienia 50zł i tabletki na robaki 8 razy 4 32:lol: przed chwilką odnotowałam na koncie wpłate od Jacka 642zł pieniążki dam Magdzie na dniach Quote
wiking042 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 [quote name='agnieszka32']Kupcie te szelki, są mocne i idealne na spacery z silnym psem http://www.pitman.pl/szelki/szelki_bad_dog Wiem, że trochę kosztują, dołożę 50 zł, tylko proszę o numer konta do przelewu. Jak dla niej, to pewnie rozmiar XL, mają spory zakres regulacji. Z każdych innych też się wywinie, jeśli taka z niej spryciula - mam doświadczenie, moja suka robi to samo - z każdej obroży wychodzi, nawet z zaciskowej (obraca się przodem do człowieka, obroże się poluzowuje i wysuwa ten durny łeb). Agnieszka, trochę spłukaliśmy się z pieniędzy. Zamówię zaraz szelki. Jeśli możesz - poprosimy o wpłatę. Wysyłam PW z nr konta. Dzięki wielkie! :lol: Quote
wiking042 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 [quote name='Monday']To kupujemy szelki czy czekamy? agnieszka 32 bardzo dziękujemy za takie dofinansowanie :) Donka5 mierzyła Lady. Podała: szyja 45cm, klatka 75cm. Beata, czy możesz poprosić Magdę, żeby zmierzyła obwód karku Lady? Do wyboru szelek potrzebny jest obwód karku i obwód klatki piersiowej. Kark, to chyba nie szyja... :oops: Quote
bullterrierka Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 A teraz relacja ze SPA :) Lady czuje się bardzo dobrze powoli się oswaja nadal jest lękliwa ale przychodzi na głaskanie na zasadzie:ja mam teraz ochotę to mnie głaskaj a jak mi się znudzi to mnie nie dotykaj-uciekam mieszka z Magdą w domu zrobiła sobie budę w jej szafie i lubi sobie czasami wyciągnąc jakąś bluzeczke:evil_lol: jest bardzo czysta nie załatwia się w domu,trzyma a póżniej na dworzu załatwia co trzeba bardzo mądra sunia zagubiona przez pobyt w schronie pragnąca kontaktu z człowiekiem prosiłam Magdę o wymiary dziewczynki ale twierdzi,ze szelki nie są potrzebne dla Lady przyda się obroża zaciskowa coby sunia nauczyła sie,ze z obrozy nie wychodziny Quote
Monday Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Beata M napisał(a):zrobiła sobie budę w jej szafie i lubi sobie czasami wyciągnąc jakąś bluzeczke:evil_lol: :) tylko ciężko jej pewnie wbić się w tą bluzeczkę :) Beata, mam fiprex dla Lady. Muszę jakoś ci podać. Kiedy jedziesz do Magdy? Magda pisała, że nie chce fiprexu tylko coś innego. Ale my już kupiliśmy, więc może niech będzie już ten fiprex???? Quote
anhata Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Nasz cielaczek nie siusia w domu ! :D:D:D:D:D jupi jupi :cool3: Dzięki BeataM za dobre wieści :D Nigdy nie robiłam bazarku. Mam ciężki okres w pracy ( koniec roku się zbliża). Nie wiem, czy dam radę się tym zająć. Trzeba chozdić do banku i na pocztę. Chyba będę też musiała tak jak Wiking poprosić Monday. Tylko Monday też moze nie mieć czasu. Jednak dobrze byłoby zrobić dwa odzdzielnie bazarki, różne nawet w czasie. Quote
lilith27 Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 zafirmuje mi ktoś bazarek kontem internetowym? Quote
Monday Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 lilith27 napisał(a):zafirmuje mi ktoś bazarek kontem internetowym? Niech dochód z bazarku idzie do wikinga (jak się zgodzi) i tak wszystkie pieniądze do niego trafią. Też wystawię jeszcze jeden bazarek - biżuteryjny, ale zdjęcia komórką robię, kiepskie trochę wychodzą. Anhata, jak bardzo nie dasz rady to zrobię. Nie mam wyjścia, pieniądze są potrzebne !!! Proszę pomóżcie rozsyłać PW z prośbą o pomoc dla Lady. Quote
lilith27 Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 wiking czy zgodzisz sie zbierac wpływy na konto z bazarku i przekazywac na biezaco info o wpływach? ja mam tylko konto oszczędzające i nie mam czasu biegac co chwila sprawdzać stanu wpływów....... ewentualne przesyłki wyślę sama już i bazarek też zrobie Quote
anhata Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Lilith, tak, tak. Wiking prowadzi rachunki. Monday dzięki. Napisz, kiedy byłabyś w stanie zrobić. Quote
Recommended Posts