Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam z Lilith, powiedziała mi że Lady do ludzi nie jest absolutnie agresywna, cieszy się, nawet ładnie chodzi na smyczy, jest łagodna i przyjacielska. Jesli chodzi o inne suki to jest dominantką, choć sama chyba raczej ich nie zaczepia, z psami różnie.

Posted

wiesz tula, że kombinujem Lady zamiast Grety do hotelu wysłać...tzn ja bym chciała, muszą się wszyscy deklarujący wypowiedzieć...miejsce jest, jeszcze Donce nic nie mówiłam...

Posted

Wiem:) i z całego serca popieram i też napisałam na wątku Grety i Malty że podtrzymuję swoją deklarację. Właśnie dlatego zadzwoniłam dzisiaj do Lilith i pytałam jaka jest Lady żebys mogła w razie rozmowy z Donką podać jakieś informacje o niej:)

Posted

Monday i rozmawiałaś już w sprawie Lady ? Na dogo są działy dotyczące różnych ras. Może znależć rasę Lady i wysłac prośby o deklaracje do ludzi, którzy tam siedzą ?

Posted

Dzisiaj dostałam dziwne zapytanie w sprawie Lady, oto treść, co myślicie?:
[FONT=Times New Roman]"Dzień dobry , szukam zwierzaczka do domku , mieszkam na wsi , a w sumie 3[/FONT]
[FONT=Times New Roman]km od miasta otoczona lasem i łąkami , ale zaznaczam nie szukam psa ani[/FONT]
[FONT=Times New Roman]kota podwórkowego. Chciałabym aby dzieci miały zwierzątko w domku takiego[/FONT]
[FONT=Times New Roman]co śpi na łóżku a i po przytulac sie można. jEST TYLKO MAŁY PROBLEM PIESKA[/FONT]
[FONT=Times New Roman]NIE MOGŁABYM ODEBRAĆ ZE SCHRONISKA PONIEWARZ JESTEM NIE ZMOTORYZOWANA ,[/FONT]
[FONT=Times New Roman]JEŻDŻE ROWEREM Z MŁODSZYM DZIECKIEM W KOSZYCZKU . Kontakt z opiekunem nie[/FONT]
[FONT=Times New Roman]ma problemu , ale nie moge dojechac , zapraszam do mnie aby sprawdzić[/FONT]
[FONT=Times New Roman]warunki . POZDRAWIAM E. BONAR. Naprawde szukam zwierzaczka dla moich dzieci[/FONT]
[FONT=Times New Roman]a nie stać mnie na zakup , obecnie ludzie nawet za kundelki żądają po[/FONT]
[FONT=Times New Roman]30-40 zł a ja samotnie wychowuje 3 dzieci. Wpiszę mój odzew pod ogłoszenia[/FONT]
[FONT=Times New Roman]ten sam , poniewarz myślę że wyraża sporo . Tak usilnie szukam zwierzaczka[/FONT]
[FONT=Times New Roman]dla moich dzieci że ten sam komentarz wpisuje pod ogłoszeniami. Prosze mi[/FONT]
[FONT=Times New Roman]wybaczyć i prosze o odpisanie na mejla"[/FONT]

Posted

tula, może jest to osoba, któa naprawdę chce psa...ale skoro 30-40zł nie może wydać na szczeniaka, to jak zapewni kilkadziesiąt zł rocznie na szczepienia i po najmniejszej opłacie 12zł miesięcznie na odkleszczenie?
Ja nie dyskwalifikuję ludzi, którzy nie mają pieniędzy, ale ten ktoś powinien być odpowiedzialny i wziąć pod uwagę, że pies to nie pluszak, któremu niczego nie trzeba zapewniać.
Mozesz odpisać sugerując, że utrzymanie psa też kosztuje...a niestety wydatek 40zł przy wizycie u weta to często za mało :(
Szkoda, że pieniądze są takim ograniczeniem :(

Posted

Lady jest wystraszona trochę
średnio by się czuła przy rozbrykanych dzieciach
to spory pies - bardzo gruby, silny

jak jest spokojnie, to ona jest spokojna
ale ja nie wiem jak się zachowa przy rozkrzyczanych dzieciach........

ps. jak pani szuka psa dla dzieci to wg. mnie odpada
Pani powinna szukać psa dla siebie

jeśli brakuje do hotelu to się dorzuce

Posted

lilith, ale jesteś za hotelem...?
Bo ja tak zaczęłam rozpytywać o hotel, a to twój wątek...

Wiking, ja rozliczysz wszystkie wydatki, to wpisz rozlicznie. Bo chyba już zdecydowaliśmy, że tymi pieniędzmi pomożemy Lady? Czy z tym też wyszłam przed szereg:oops:

Posted

i mamy miejsce dla Lady w hotelu ? jest zgoda na zamianę ? kiedy moze jechać?
trzeba będzie ją wykąpać, ale tu Lilith byłaby potrzebna, bo Lady ją zna najbardziej...

Monday dobrze jest ! :)

Wiking miał zapytać się o te deklaracje, kto i ile. Nie wiem, kto deklarował się .

Posted

Lady może jechać do Donki :)
Ja niestety przed Bożym Ciałem nie dam rady jechać. Ciocia umarła, będzie pogrzeb w Lublinie...nie dam rady.
Mogę kombinowac z jechaniem po czwartku. Dobrze by było, żeby Magda pojechała z Lady (w sensie, żeby była przy niej). Czy kąpać - ona krótkowłosa, może nie jest taką śmirdzioszką????

Cieszę się, że tej królewnie uda sie wyjść ze schronu i mam nadzieję, że z hotelu łatwiej dom znajdzie.

Tam tyle bid w schronie...:( Jest jeszcze śliczny młodziutki brązowy astek...chyba nim muszę zainteresować fundacje astkową...chyba doddy w jakiejś takiej fundacji jest

Posted

jestem za kąpaniem
smrodku się pozbędzie będzie jej lżej

mogę postarać się o samochód, być może kolega by mi pożyczył
ale na tygodniu nie ma szans żebym jechała (tylko boże ciało mi pasuje jako wolne)
a w sobotę jadę do katowic na wesele (dla mnie weekend odpada)

czy są deklaracje stałe? czy tylko kaska jednorazowa?

Monday kondolencje składam.....

ps.
jaki to jest koszt tego hotelu?
co ona tam potrzebuje?
obroże, smycz, obroże na pchły???????
trzeba wyprawkę pewnie zrobić

wznowiłam jej wyróznione allegro

Posted

koszt 360zł, sporo wpłat jednorazowych z bazarków...deklaracji stałych szukamy nadal...wiking robi całe rozliczenie...
na pewno fiprex jej się przyda i obroża (ew smycz)
Z samochodem nie ma problemu, postaram się ją zawieźć
Lilith, a może mogłabyś któregoś dnia do schronu podjechać i ją wykąpać? Tylko sama nie dasz rady i lepiej po płudniu jak już dużo ludzi się nie kręci. Można ją wcześniej wykąpać, może przewietrzeje...A jak nie to przed samym wyjazdem, tylko to znów całe popołudnie zejdzie.

Hotel w okolicach Białobrzeg

Może by troszkę schudła ta królewna w hotelu :)

Posted

Monday napisał(a):

Tam tyle bid w schronie...:( Jest jeszcze śliczny młodziutki brązowy astek...chyba nim muszę zainteresować fundacje astkową...chyba doddy w jakiejś takiej fundacji jest

A możemy liczyć na zdjęcia tego brązowego astka oraz parę słów o nim? Astów czekających na domy jest setki, adopcje właściwie stoją w miejscu :(
Doddy to Fundacja AST, ale nie tylko ona zajmuje się adopcjami ttb - jak będą fotki, to wrzucimy psiaka na ogólny wątek bullowatych, zleci się nas więcej ciotek od bullków ;)

Posted

[quote name='agnieszka32']A możemy liczyć na zdjęcia tego brązowego astka oraz parę słów o nim? Astów czekających na domy jest setki, adopcje właściwie stoją w miejscu :(
Doddy to Fundacja AST, ale nie tylko ona zajmuje się adopcjami ttb - jak będą fotki, to wrzucimy psiaka na ogólny wątek bullowatych, zleci się nas więcej ciotek od bullków ;)

O fajnie :)
Z tego co pamiętam, to piesek jest w boksie 12 albo 11 kwarantanna...(był obok dwóch suczek z Brzustowskiej)
Jest przeuroczy...o mało mu się dupka nie urwie jak sie do niego podchodzi. To chyba chłopak...
Taki chudy :(, pamiętam jak z anhatą dawałyśmy psiakom pokrojonego batona, to z ręki bardzo ładnie jadł.
Jak ktoś będzie w schronie może mu cyknąć zdjęcie??
A moze starczy czasu na wyprowadzenie go z boksu?

Posted

wiking042 zna tego psiaka, wklejam co o nim napisał:
"Ten amstafek jasnobrązowy to sunia. Ja ją już 2x wyprowadzałem, to właśnie ona chciała mi się pogryźć z Gretą. Sunia jest świetna, bardzo ufna, bardzo zawsze prosi o spacer, jak widzi człowieka. Bardzo ładnie chodzi na smyczy, ale jest dosyć silna. Jak pociągnie to trzeba faceta, żeby ją utrzymać. Bardzo bym chciał, żeby znalazła dom, bo mi jej bardzo żal."

Chyba założymy jej osobny wątek.

Posted

Monday napisał(a):
wiking042 zna tego psiaka, wklejam co o nim napisał:
"Ten amstafek jasnobrązowy to sunia. Ja ją już 2x wyprowadzałem, to właśnie ona chciała mi się pogryźć z Gretą. Sunia jest świetna, bardzo ufna, bardzo zawsze prosi o spacer, jak widzi człowieka. Bardzo ładnie chodzi na smyczy, ale jest dosyć silna. Jak pociągnie to trzeba faceta, żeby ją utrzymać. Bardzo bym chciał, żeby znalazła dom, bo mi jej bardzo żal."

Chyba założymy jej osobny wątek.

Myślę, że to dobry pomysł ;)

Posted

Dobra dziewczyny to musimy się dogadać. Może by zrobić tak jak z Maltą i Gretą ? W dniu oddania do hotelu ja wykąpać ?
Monday, kiedy Lady może jechać do hotelu?

Ja to już tak jak pisałam. Mogę jechać w czwartek, piątek, sobotę, niedzielę. W pozostałe dni mogę tylko po południu.

Jak nie na kąpanie to i tak możemy się umówić i jechać do schronu, żeby biedaki wyprowadzić na spacer . Co Wy na to ?

Wiking, kiedy będziesz w schronie ?

Trzeba zapoznać się z tymi deklaracjami. Ja na pewno przez lipiec i sierpień mogę dać, tyle samo, ile na Maltę i Gretę. Potem już mniej. Obiecałam Rudkowi, że po znalezieniu domu dla zdiewczyn, zajmę się nim. Gdyby Lady trafiła w czerwcu do hotelu, to spokojnie by mieszkała przez dwa miesiące z tych pieniędzy co już są( zcerwiec i lipiec). Moja wpłata za lipiec i sierpień plus pozostałe deklaracje dałyby możliwość, by Lady mieszkała dalej przez siepień i wrzesień w hotelu. Mam nadzieję, że wyjaśniłam, o co mi chodzi. Może też źle liczę...?

Posted

To dajemy Lady do hotelu jak tylko będzie możliwość...
nie wiem czy wiking dotarł na ten wątek...ale jak dotrze to napisze co i jak z pieniedzmi. Bazarki przeznaczymy na tą pięknioszkę...

Jak możecie wykąpać Lady wcześniej, to wykąpcie...bo znów zejdzie całe popołudnie.Ale jak nie będzie innego wyjścia, to trudno.
Nie chce nic pisać, że moge pojechać do schronu w któryś z dni do końca tego tygodnia, bo nie wiem czy będę mogła.
Myślę, że transport do Donki zaplanujemy na przyszły tydzień na popołudnie oczywiście. Kto chętny jechać???:razz:

Aaaa...nie spytaliśmy czy wiking będzie zajmował się finansami Lady...