Jump to content
Dogomania

Lecter(*) Etna-PIGbullka,Morris-CaneCundel,Lucynka-szczurzynka,Kruszynka-burbulinka

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']uuuu a co robi? niektóre robią się nieznośne - jak kobity z PMS :D no i zaczyna się miauczenie, ocieractwo, natręctwo[/QUOTE]

mam wrażenie, że anis ją goni by ją bzykać! chwile temu ją złapał za kark, ona leżała a on tak się ustawił właśnie jakby do kopulacji:mdleje:
non stop jeden drugiego goni i drą się co chwile.
czy kocica krwawi podczas rui tak jak suka? czy pipka jakoś się zmienia z wyglądu?

Posted

kotka nie krwawi. weź bo będziesz miała kociaki! ciachaj anisa!

a zaczęcie się u kotki rui- zależy od samej kotki- niektóre mają przez kilka pierwszych dni (ciche dni)- tak, że nawet nie zauważysz a kot pokryje Ci kotkę/taki przypadek znam, że rodzeństwo się "pokryło"- babka nie chciała robić aborcyjnej- urodził się jeden mały kociak, który po tyg. umarł.

Posted

Kotka może się też "nastawiać" z uniesionym ogonem ;) ale to co opisujesz, może wskazywać, że zaczęła się rujka :roll: Jak ją Anis chwyta za kark i ma pozycję do kopulowania, to lepiej któreś ciachaj i to szybko.

Posted

i tak miałam w tym miesiącu ciachać oba, także kociaków nie będzie ;)
dziś dzwonię do weta i zamawiam pierwszy termin. może być nawet jutro!
tylko czy jeśli zaczęła się ruja, to jest bezpiecznie dla salmy by w tym czasie ją ciąć???

Posted

[quote name='agnieszka32']O kurczę... ale Ci się narobiło. Dobrze, że się zorientowałaś, że coś jest nie tak, bo byś miała cały zastęp kotów, ale za to może ani jednej myszy :cool3::diabloti::evil_lol:[/QUOTE]kurcze, może jeszcze to przemyślę....:diabloti:

Posted

a mam takie pytanko z innej beczki , jakie wymiary ma wasz drapak , gdzie go kupiliscie i ile was kosztował ?? jeśli możesz napisać :) chcemy kupić kociakom drapak i wasz bardzo mi sie podoba , zwłaszcza połączenie kolorów , i ważne jest żeby był dość wysoki zeby psy nie sięgały do kocich miseczek ;)

Posted

no to masz wesoło:evil_lol:
a tak na serio to mój wet ciacha kotki w rui, ale są to zazwyczaj kotki bezdomne więc wybiera mniejsze zło, choć sama nie wiem czy ruja to przeciwwskazanie do takich zabiegów:)
dobrze, że zdecydowałaś się ciachnąć oba koty jednocześnie, trochę strachu i po bólu,
trzymam kciuki, żeby wszystko się udało!

Posted

a moje wszystkie byly ciachane juz od 4 mc zycia. - po kolei w kilkunastodniowych odstepach byly ciete. Kotka nie miala pewnie skonczonych 5 mc. :) Ale ja wlasnie nie chcialam "przegapic" rujki. Tym bardziej, ze koty juz biegaly poza domem.

Posted

[quote name='dOgLoV']Kotek jak zaczyna się ruja strasznie miauczy , łazi miauczy i nie może znaleźć sobie miejsca , a co do sterylki to nam wet jak najbardziej odradzał ciachać w rui ;)[/QUOTE]mój nie ma nic przeciwko cięciu w rui, przynajmniej w naszej sytuacji. z resztą ta ruja chyba dopiero się zacznie, bo salma na razie ucieka przed anisem a on ma tylko takie momenty, że mu się zbiera na amory.

[quote name='dOgLoV']a mam takie pytanko z innej beczki , jakie wymiary ma wasz drapak , gdzie go kupiliscie i ile was kosztował ?? jeśli możesz napisać :) chcemy kupić kociakom drapak i wasz bardzo mi sie podoba , zwłaszcza połączenie kolorów , i ważne jest żeby był dość wysoki zeby psy nie sięgały do kocich miseczek ;)[/QUOTE]drapak nazywał się wezyr, zapłaciłam za niego na allegro chyba jakieś 350-450zł(?) ale nie jestem pewna ile dokładnie. jest wysoki, z mocowaniami rozporowymi do sufitu.

[quote name='justysiek']no to masz wesoło:evil_lol:
a tak na serio to mój wet ciacha kotki w rui, ale są to zazwyczaj kotki bezdomne więc wybiera mniejsze zło, choć sama nie wiem czy ruja to przeciwwskazanie do takich zabiegów:)
dobrze, że zdecydowałaś się ciachnąć oba koty jednocześnie, trochę strachu i po bólu,
trzymam kciuki, żeby wszystko się udało![/QUOTE]no, powiedzmy, że wesoło. kociska działają mi na nerwy trochę...
oba jednocześnie muszę wyciąć bo jak tylko salme wytne to anis nie da jej spokoju a jak sam bedzie niedysponowany, to pewnie bedzie spokojniejszy.

[quote name='magdyska25']wszystko zależy od "szkoły" i oczywiście weta. Jedni ciachają w czasie rui- inni nie.[/QUOTE]
no własnie.
[quote name='bira']moja była ciachana w końcówce rui ;-)[/QUOTE]i żyje ;)

[quote name='marmara_19']a moje wszystkie byly ciachane juz od 4 mc zycia. - po kolei w kilkunastodniowych odstepach byly ciete. Kotka nie miala pewnie skonczonych 5 mc. :) Ale ja wlasnie nie chcialam "przegapic" rujki. Tym bardziej, ze koty juz biegaly poza domem.[/QUOTE]a to wcześnie dosyć. no ale jak wychodzące to rzeczywiście nie ma co ryzykować chyba.

Posted

[quote name='magdabroy']Ciesz się, że ma nowy domek ;)[/QUOTE]cieszę się ale i smutno trochę :(

[quote name='wilczy zew']no nie płakaj,będzie mu dobrze :)[/QUOTE]
myślę, że tak. będzie miał bardzo fajną siostrzyczkę-astkę, podobną trochę do etny z wyglądu, bardzo wesołą i przyjazną.
mam nadzieję, że dom trafiony, że będą dbać i kochać mądrze.....ale u mnie miałby lepiej:placz: