agaga21 Posted February 13, 2013 Author Posted February 13, 2013 kochani, pytanie za 100 punktów: po czym poznać, że zaczyna się u kotki ruja???????????????????????? Quote
malawaszka Posted February 13, 2013 Posted February 13, 2013 uuuu a co robi? niektóre robią się nieznośne - jak kobity z PMS :D no i zaczyna się miauczenie, ocieractwo, natręctwo Quote
agaga21 Posted February 13, 2013 Author Posted February 13, 2013 [quote name='malawaszka']uuuu a co robi? niektóre robią się nieznośne - jak kobity z PMS :D no i zaczyna się miauczenie, ocieractwo, natręctwo[/QUOTE] mam wrażenie, że anis ją goni by ją bzykać! chwile temu ją złapał za kark, ona leżała a on tak się ustawił właśnie jakby do kopulacji:mdleje: non stop jeden drugiego goni i drą się co chwile. czy kocica krwawi podczas rui tak jak suka? czy pipka jakoś się zmienia z wyglądu? Quote
magdyska25 Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 kotka nie krwawi. weź bo będziesz miała kociaki! ciachaj anisa! a zaczęcie się u kotki rui- zależy od samej kotki- niektóre mają przez kilka pierwszych dni (ciche dni)- tak, że nawet nie zauważysz a kot pokryje Ci kotkę/taki przypadek znam, że rodzeństwo się "pokryło"- babka nie chciała robić aborcyjnej- urodził się jeden mały kociak, który po tyg. umarł. Quote
zerduszko Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Część kotek ma cichą pierwszą ruję, łatwo przegapić. Quote
mariamc Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Sterylizujemy od 6 miesiąca.Dobrze odżywiona będzie mieć wcześnie. Ciachaj oba na raz... Quote
*Magda* Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Kotka może się też "nastawiać" z uniesionym ogonem ;) ale to co opisujesz, może wskazywać, że zaczęła się rujka :roll: Jak ją Anis chwyta za kark i ma pozycję do kopulowania, to lepiej któreś ciachaj i to szybko. Quote
agaga21 Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 i tak miałam w tym miesiącu ciachać oba, także kociaków nie będzie ;) dziś dzwonię do weta i zamawiam pierwszy termin. może być nawet jutro! tylko czy jeśli zaczęła się ruja, to jest bezpiecznie dla salmy by w tym czasie ją ciąć??? Quote
agaga21 Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 zabiegi wstępnie zaplanowane na wtorek, chyba, że uda się wcześniej. ale raczej wtorek. Quote
agnieszka32 Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 O kurczę... ale Ci się narobiło. Dobrze, że się zorientowałaś, że coś jest nie tak, bo byś miała cały zastęp kotów, ale za to może ani jednej myszy :cool3::diabloti::evil_lol: Quote
agaga21 Posted February 14, 2013 Author Posted February 14, 2013 [quote name='agnieszka32']O kurczę... ale Ci się narobiło. Dobrze, że się zorientowałaś, że coś jest nie tak, bo byś miała cały zastęp kotów, ale za to może ani jednej myszy :cool3::diabloti::evil_lol:[/QUOTE]kurcze, może jeszcze to przemyślę....:diabloti: Quote
łamAga Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Kotek jak zaczyna się ruja strasznie miauczy , łazi miauczy i nie może znaleźć sobie miejsca , a co do sterylki to nam wet jak najbardziej odradzał ciachać w rui ;) Quote
łamAga Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 a mam takie pytanko z innej beczki , jakie wymiary ma wasz drapak , gdzie go kupiliscie i ile was kosztował ?? jeśli możesz napisać :) chcemy kupić kociakom drapak i wasz bardzo mi sie podoba , zwłaszcza połączenie kolorów , i ważne jest żeby był dość wysoki zeby psy nie sięgały do kocich miseczek ;) Quote
justysiek Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 no to masz wesoło:evil_lol: a tak na serio to mój wet ciacha kotki w rui, ale są to zazwyczaj kotki bezdomne więc wybiera mniejsze zło, choć sama nie wiem czy ruja to przeciwwskazanie do takich zabiegów:) dobrze, że zdecydowałaś się ciachnąć oba koty jednocześnie, trochę strachu i po bólu, trzymam kciuki, żeby wszystko się udało! Quote
magdyska25 Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 wszystko zależy od "szkoły" i oczywiście weta. Jedni ciachają w czasie rui- inni nie. Quote
marmara_19 Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 a moje wszystkie byly ciachane juz od 4 mc zycia. - po kolei w kilkunastodniowych odstepach byly ciete. Kotka nie miala pewnie skonczonych 5 mc. :) Ale ja wlasnie nie chcialam "przegapic" rujki. Tym bardziej, ze koty juz biegaly poza domem. Quote
agaga21 Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 [quote name='dOgLoV']Kotek jak zaczyna się ruja strasznie miauczy , łazi miauczy i nie może znaleźć sobie miejsca , a co do sterylki to nam wet jak najbardziej odradzał ciachać w rui ;)[/QUOTE]mój nie ma nic przeciwko cięciu w rui, przynajmniej w naszej sytuacji. z resztą ta ruja chyba dopiero się zacznie, bo salma na razie ucieka przed anisem a on ma tylko takie momenty, że mu się zbiera na amory. [quote name='dOgLoV']a mam takie pytanko z innej beczki , jakie wymiary ma wasz drapak , gdzie go kupiliscie i ile was kosztował ?? jeśli możesz napisać :) chcemy kupić kociakom drapak i wasz bardzo mi sie podoba , zwłaszcza połączenie kolorów , i ważne jest żeby był dość wysoki zeby psy nie sięgały do kocich miseczek ;)[/QUOTE]drapak nazywał się wezyr, zapłaciłam za niego na allegro chyba jakieś 350-450zł(?) ale nie jestem pewna ile dokładnie. jest wysoki, z mocowaniami rozporowymi do sufitu. [quote name='justysiek']no to masz wesoło:evil_lol: a tak na serio to mój wet ciacha kotki w rui, ale są to zazwyczaj kotki bezdomne więc wybiera mniejsze zło, choć sama nie wiem czy ruja to przeciwwskazanie do takich zabiegów:) dobrze, że zdecydowałaś się ciachnąć oba koty jednocześnie, trochę strachu i po bólu, trzymam kciuki, żeby wszystko się udało![/QUOTE]no, powiedzmy, że wesoło. kociska działają mi na nerwy trochę... oba jednocześnie muszę wyciąć bo jak tylko salme wytne to anis nie da jej spokoju a jak sam bedzie niedysponowany, to pewnie bedzie spokojniejszy. [quote name='magdyska25']wszystko zależy od "szkoły" i oczywiście weta. Jedni ciachają w czasie rui- inni nie.[/QUOTE] no własnie. [quote name='bira']moja była ciachana w końcówce rui ;-)[/QUOTE]i żyje ;) [quote name='marmara_19']a moje wszystkie byly ciachane juz od 4 mc zycia. - po kolei w kilkunastodniowych odstepach byly ciete. Kotka nie miala pewnie skonczonych 5 mc. :) Ale ja wlasnie nie chcialam "przegapic" rujki. Tym bardziej, ze koty juz biegaly poza domem.[/QUOTE]a to wcześnie dosyć. no ale jak wychodzące to rzeczywiście nie ma co ryzykować chyba. Quote
agaga21 Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 smroduś w nowym domu :placz::placz: Quote
*Magda* Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [quote name='agaga21']smroduś w nowym domu :placz::placz:[/QUOTE] Ciesz się, że ma nowy domek ;) Quote
agaga21 Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 [quote name='magdabroy']Ciesz się, że ma nowy domek ;)[/QUOTE]cieszę się ale i smutno trochę :( [quote name='wilczy zew']no nie płakaj,będzie mu dobrze :)[/QUOTE] myślę, że tak. będzie miał bardzo fajną siostrzyczkę-astkę, podobną trochę do etny z wyglądu, bardzo wesołą i przyjazną. mam nadzieję, że dom trafiony, że będą dbać i kochać mądrze.....ale u mnie miałby lepiej:placz: Quote
Pyrdka Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 Jak dobry dom to się ciesz:lol: Jednak monitoruj i nie becz. Quote
lula2010 Posted February 15, 2013 Posted February 15, 2013 [quote name='Pyrdka']Jak dobry dom to się ciesz:lol: Jednak monitoruj i nie becz.[/QUOTE] mysle tak samo :loveu: Quote
Recommended Posts