Jump to content
Dogomania

Lecter(*) Etna-PIGbullka,Morris-CaneCundel,Lucynka-szczurzynka,Kruszynka-burbulinka

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']rany kiedy one Ci tak urosły??!! ale duże koty! Morrisek dzielny chłopak :klacz:[/QUOTE]rosną w oczach, szczególnie anis...ale nic dziwnego, żrą jak konie!

[quote name='bira']Brawo dla Lenki :-) Zaraz zacznie Ci wiac na tych swoich dwoch nozkach :-)

A Morrisek dzielny facet :-) Dal nawet na wlasny ogon zapolowac kociakom :-)[/QUOTE]już się boję. lada moment kojec przestanie się sprawdzać a małą wlezie wszędzie...
morrisek był załamany kagańcem na ryjku, koty były na drugim planie.

[quote name='Ptysiak'][URL]https://lh6.googleusercontent.com/-dS1niSKTNGI/UHgPx6kWQuI/AAAAAAAAGjU/I03d_i9eyb8/s640/IMG_6931.jpg[/URL] :loveu:

Śliczne zdjęcia :)

Tymi ciachami narobiłaś mi smaku :roll: chyba skorzystam z przepisu ;)[/QUOTE]polecam ;)

Posted

moj maz pyta jaki Ty znak jestes (czytalam mu ,ze sama wolisz obserwowac psiaki-Etne),bo mowi ,ze ja mam tak samo-musze sama zaobserwowac zachowanie sun-i zawsze wiem co zrobia-:eviltong: ,no ale to ja wiecej z nimi przebywam...brawa dla Lenki :multi:,trzymam kciuki za dalsza misje poznawcza koto/psowych :lol:

Posted

[quote name='lula2010']moj maz pyta jaki Ty znak jestes (czytalam mu ,ze sama wolisz obserwowac psiaki-Etne),bo mowi ,ze ja mam tak samo-musze sama zaobserwowac zachowanie sun-i zawsze wiem co zrobia-:eviltong: ,no ale to ja wiecej z nimi przebywam...brawa dla Lenki :multi:,trzymam kciuki za dalsza misje poznawcza koto/psowych :lol:[/QUOTE]
ja jestem uparty jak osioł baran ;)
ja po prostu jestem z psami cały czas i wiem, widzę po nich ich emocje. karol tego nie widzi. ja mam szansę zareagować gdy już widzę po oczach jakieś napięcie, po wyrazie pyska, po postawie, ułożeniu ogona, sposobie w jaki stoi. na pewno dużo lepiej je znam niż karol, który całymi dniami jest w pracy gdy ja jestem w domu.

Posted

[quote name='agaga21']ja jestem uparty jak osioł baran ;)
ja po prostu jestem z psami cały czas i wiem, widzę po nich ich emocje. karol tego nie widzi. ja mam szansę zareagować gdy już widzę po oczach jakieś napięcie, po wyrazie pyska, po postawie, ułożeniu ogona, sposobie w jaki stoi. na pewno dużo lepiej je znam niż karol, który całymi dniami jest w pracy gdy ja jestem w domu.[/QUOTE]
i tak trzymaj!maz teraz jeczy ,ze jestem najmadrzejsza (dodal: jak wy wszystkie),i mnie przedrzeznia,bo czasem jak sam idzie na spacer ,to pytam ,co sunie robily ,jak sie zachowywaly,a jak nic nie mowi ,to pytam czy w ogole wie ,ze byl z psami a nie sam...:evil_lol:;ja jestem panna i ja tez jestem wiecej z suniami,bo maz wraca ok 19-ej z pracy....

Posted

[quote name='lula2010']i tak trzymaj!maz teraz jeczy ,ze jestem najmadrzejsza (dodal: jak wy wszystkie),i mnie przedrzeznia,bo czasem jak sam idzie na spacer ,to pytam ,co sunie robily ,jak sie zachowywaly,a jak nic nie mowi ,to pytam czy w ogole wie ,ze byl z psami a nie sam...:evil_lol:;ja jestem panna i ja tez jestem wiecej z suniami,bo maz wraca ok 19-ej z pracy....[/QUOTE]no to podobnie jak u nas. karol wychodzi z domu o 7.30 a wraca zazwyczaj o 19.30. w trakcie dnia przywozi kamila ze szkoły, je obiad i z powrotem do pracy wraca, więc jego kontakty ze zwierzakami są mocno ograniczone.

Posted

Jak bym o sobie czytala. U mnie tez to ja wiem, w jaki sposob Birra zachowa sie w danej sytuacji, potrafie przewidziec jej reakcje, bo jestem z nia niemal cala dobe... Jak mielismy dwa psy, to dostswalam zawalu jak S. sam z nimi wychodzil... bo Amna moze jakas awanture urzadzic, bo moze ja puscic a ona nie wroci... tragedia ;-)

Posted

[quote name='agaga21']no to podobnie jak u nas. karol wychodzi z domu o 7.30 a wraca zazwyczaj o 19.30. w trakcie dnia przywozi kamila ze szkoły, je obiad i z powrotem do pracy wraca, więc jego kontakty ze zwierzakami są mocno ograniczone.[/QUOTE]
mam tak samo ,a co poniedzialek maz wychodzi ok 5/5.30,z tym ze nie ma chwili przerwy zeby wpasc do domu....w pozostale dni 7.30 do 19/20-ej,ja od wrzesnia 2011 na nauczycielskiej emeryturze; nie bralabym obu bulw(szczegolnie tej z pseudo)gdybysmy oboje jeszcze pracowali ,zeby ich nie skazywac na samotnosc w dzien....astunia juz starenka i duzo spi,poza tym przyzwyczajona ,ze bywala sama,aczkolwiek ja mialam "goly "etat ,bez nadgodzin,wiec nie bylo tak zle no i byly z kocica razem ...

Posted

[quote name='bira']Jak bym o sobie czytala. U mnie tez to ja wiem, w jaki sposob Birra zachowa sie w danej sytuacji, potrafie przewidziec jej reakcje, bo jestem z nia niemal cala dobe... Jak mielismy dwa psy, to dostswalam zawalu jak S. sam z nimi wychodzil... bo Amna moze jakas awanture urzadzic, bo moze ja puscic a ona nie wroci... tragedia ;-)[/QUOTE]
mam dokladnie tak samo .....i wtedy slysze "to idz sama jak jestes taka madra ",a astka ,niby babcia,ale jak psa w zasiegu pyska widzi a jeszcze luzem....to szkoda gadac...

Posted

[quote name='bira']Jak bym o sobie czytala. U mnie tez to ja wiem, w jaki sposob Birra zachowa sie w danej sytuacji, potrafie przewidziec jej reakcje, bo jestem z nia niemal cala dobe... Jak mielismy dwa psy, to dostswalam zawalu jak S. sam z nimi wychodzil... bo Amna moze jakas awanture urzadzic, bo moze ja puscic a ona nie wroci... tragedia ;-)[/QUOTE]ja też jestem spokojniejsza jak psy są ze mną

[quote name='lula2010']mam tak samo ,a co poniedzialek maz wychodzi ok 5/5.30,z tym ze nie ma chwili przerwy zeby wpasc do domu....w pozostale dni 7.30 do 19/20-ej,ja od wrzesnia 2011 na nauczycielskiej emeryturze; nie bralabym obu bulw(szczegolnie tej z pseudo)gdybysmy oboje jeszcze pracowali ,zeby ich nie skazywac na samotnosc w dzien....astunia juz starenka i duzo spi,poza tym przyzwyczajona ,ze bywala sama,aczkolwiek ja mialam "goly "etat ,bez nadgodzin,wiec nie bylo tak zle no i byly z kocica razem ...[/QUOTE]ojej, to tówj mąż naprawdę ciężko pracuje. 5-5.30 to jeszcze noc! :(

[quote name='magdabroy']Gratulacje dla Lenki

Cudnie się ogląda zdjęcia kocio-psie i czyta relacje :)[/QUOTE]dzięki :)
też lubię

[quote name='justysiek']kociaki jakie już duże:):loveu:[/QUOTE]ja nie wiem kiedy one tak wyrosły! muszą się poznać z psami póki są małe a za moment już małe nie będą! dobrze, że dziś już zaczęliśmy bliższe poznawanie, mam nadzieję że teraz jakoś to pójdzie.

Posted

Ciekawa jestem jak Ptyś by zareagował na kociaka w domu. Chciałabym kiedyś mieć kotka ale mam koszatniczkę i szczurka no i to tez strach co kotek na to... a Ptysiek na dworze goni koty, nie jest to agresywne bardziej zabawa. Niestety koty na podwórku nie chcą się z nim bawić :evil_lol:

Posted

[quote name='Ptysiak']Niestety koty na podwórku nie chcą się z nim bawić :evil_lol:[/QUOTE]dziwne te koty.....:diabloti:
ja na dziś się z wami żegnam, idę spać bo oczy same mi się zamykają :hand:

Posted

[quote name='katik']Ale kociaki dostały wypasiony drapak ;)

Widzę, że u was coraz większa psio - kocia sielanka. :loveu:[/QUOTE]do sielanki jeszcze daleko.
dziś była powtórka zapoznawania w kagańcach. etna się lekko zdziwiła jak ją anis lizał po nosie:diabloti:

[quote name='magdyska25']Ptyś do kotów pewnie by się przekonał- ale swoich ;)

u mnie na "nie swoje"- na dworze, drą jadaczkę i ciągną jak lokomotywa a w domu? 6 kotów i jakoś w zgodzie żyją.[/QUOTE]ja podejrzewam, że moje też nie staną się nagle kotolubne ale nasze koty muszą zaakceptować.

Posted

[quote name='agaga21']
ja podejrzewam, że moje też nie staną się nagle kotolubne ale nasze koty muszą zaakceptować.[/QUOTE]
Moje zwierzaki tylko się tolerują, czasem stoczą "walki" w ramach rozruszania kości, ale Magia każdego obcego kota dorwałaby z ogromna pasją prawdziwego teriera. :evil_lol:

Posted

A moja Tora dziś w polach pogoniłą za kotem :crazyeye::mad: Darłam się, że ma wracać, ale mnie olała :angryy: Zawróciła dopiero po jakiś 100 metrach :mad: Ale dostała zje*ki :mad:

Posted

[quote name='katik']Moje zwierzaki tylko się tolerują, czasem stoczą "walki" w ramach rozruszania kości, ale Magia każdego obcego kota dorwałaby z ogromna pasją prawdziwego teriera. [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/evil_lol.gif[/IMG][/QUOTE]u nas między psami jest spokój a jak coś nie gra to "ryknę" i znów jest spokój :) wiedzą, że pańcia nie lubi psich awantur.

[quote name='magdabroy']A moja Tora dziś w polach pogoniłą za kotem [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/new_Eyecrazy.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_mad.gif[/IMG] Darłam się, że ma wracać, ale mnie olała [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/anger.gif[/IMG] Zawróciła dopiero po jakiś 100 metrach [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_mad.gif[/IMG] Ale dostała zje*ki [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_mad.gif[/IMG][/QUOTE]dobrze, że wróciła

[quote name='magdyska25']Nasze koty tzn., że kotki są u Ciebie na dt czy ds? ;)[/QUOTE]ds. od samego początku były na ds :)

Posted

[quote name='magdyska25']uuuuuu to coś mi się pokręciło. za dużo wątków czytam- jak kociaki to myślałam, że dt ;) i od razu 2.

a co tak Cię naszło na kociaki? (jeśli już były te pytania to przepraszam).[/QUOTE]
decyzja o kotach była podjęta z przyczyn praktycznych....mieszkamy na wsi, dookoła same pola i masa myszy pchających się na zimę do budynków. w zeszłym roku w domu wyłapaliśmy ponad 30, bo gdzieś w elewacji miały dziurę i właziły do komina. jak w tym roku przy pierwszych chłodniejszych dniach zaczęły chodzić w ogródku o metr czy dwa od nas i zaczęły przesiadywać na tarasie(!!!) to stwierdziliśmy, że albo będą u nas myszy albo koty. decyzja była podjęta i zrealizowana z dnia na dzień. i dobrze, bo maleńtaski podbiły nasze serca i bardzo się cieszymy, że są z nami.

a to, że wzieliśmy od razu 2 to była najlepsza decyzja. nie wyobrażam sobie jak jeden czuł by się samotny gdyby musiał siedzieć w łazience sam. przecież ja nie mam czasu tam przesiadywać a jak psy są w domu, bo np zimno i pada, to większość dnia muszą tam jeszcze spędzać . co prawda łazienka duża i z oknem ale jakby nie było, jest to odosobnienie. zapłakałoby się pewnie maleństwo a tak ma towarzystwo, kociaki razem ze sobą się bawią i się nie nudzą. tu mi doradzano od razu 2 i wszędzie gdzie czytałam, było napisane, że 2 maluchy łatwiej i lepiej się wychowuje.