Jump to content
Dogomania

Lecter(*) Etna-PIGbullka,Morris-CaneCundel,Lucynka-szczurzynka,Kruszynka-burbulinka

Recommended Posts

Posted

właśnie powiedziałam kamilkowi, że gdy był na dworze, to przyjechała nowa rodzina i zabrała dragusia, bo go pokochała tak jak my
:placz::placz::placz:

a karol mi powiedział, że gdyby draguś przeżył, to juz by od nas nie wyjechał....:placz::placz:

nie tak miało być!:placz:

Posted

Agatko tak mi przykro................dałaś mu w ostatnich dniach tyle miłosci i opieki.Czemu to spotyka te psy,Baster jest po 3 zabiegu.Znowu zrobiła mu się zprzepuklina.Dziś miał zabieg byliśmy u innego weta.Mam nadzieję ,ze juz będzie lepiej.Teraz spi po narkozie.Trzymaj się .

Posted

Jedyne pocieszenie jest takie, ze gdyby zostal w schronisku, nie mialby zadnej szansy, nikt by go nie pokochal... A tak mial wszystko co mozna bylo mu zapewnic... Agatko, zrobiliscie wszystko co mozna :calus:

Posted

[b]agaga21[/b] wiem,że ten ból jest straszny,ale chciałabym jedną sprawę wyjaśnić.U nas ogromne pogorszenie moim zdaniem przyszło po podaniu surowicy.Dostał ją w poniedziałek o 19.00 wieczorem razem z kroplówkami i witaminami,około 22.00-23.00 już miał biegunkę i wymioty straszne(gdzie przez dni wcześniejsze nie miał aż takiej biegunki,a wymiotów w ogóle) i tak do 2.00 nad ranem,wtedy dałam mu znowu kroplówki.Rano już tylko siedział i cierpiał z bólu a około 12.00 już go nie było.Czy naprawdę warto tą surowicę podawać?Czy ona za bardzo nie obciąża schorowanego ciałka,może dlatego ją wycofali,może lepiej szukać psa z przebytą parwo,może lepiej zrobić transfuzję krwi od zdrowego psa,który nigdy nie chorował na parwo,ale był regularnie szczepiony.Przecież większość z nas ma psy i na pewno z chęcią pomogłaby takiemu maluszkowi.Jedne pytania rodzą następne.Już sama nie wiem,co o tym sądzić,a co wy myślicie?

Posted

[quote name='ana666']Dla mnie najsmutniejsze jest to ze kolejny pies z obornickiego schronu odszed za TM:shake::-([/QUOTE]

Anetko, moze warto byloby ich poinformowac, ze szczeniaczek od nich mial parwowiroze... Chociaz pewnie to oleja...

Posted

[quote name='agaga21'][B]ŻEGNAJ OKRUSZKU!!![/B]:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz:
[/QUOTE]

boshe...nie tak to się miało skończyć:-(:-(:-( byłam pełna nadziei, że da radę...pomyliłam się, przepraszam:placz::placz::placz:

Posted

nie wiem co napisac...nie dopuszczalam do siebie myśli ze jemu moze sie nie udac, bo przeciez juz byl u Was bezpieczny i kochany...:placz::-(jakie to wszytsko cholernie niesprawiedliwe:placz:
jezu tak mi przykro i zle, a wiem ze Wam jeszcze bardziej...trzymajcie sie Kochani...

Posted

Agaga, rano czytałem o Dragusiu, miałem ogromną nadzieję ze będzie dobrze :( Po powrocie do domu, pierwsze co zrobiłem to rzuciłem się do kompa... i ból. Strasznie mi przykro :( Pewnie biega teraz z Miśkiem i patrzą na was z góry :) Trzymaj się dzielnie...

Posted

[quote name='baster i lusi']Agatko tak mi przykro................dałaś mu w ostatnich dniach tyle miłosci i opieki.Czemu to spotyka te psy,Baster jest po 3 zabiegu.Znowu zrobiła mu się zprzepuklina.Dziś miał zabieg byliśmy u innego weta.Mam nadzieję ,ze juz będzie lepiej.Teraz spi po narkozie.Trzymaj się .[/QUOTE]

Grazyno , a dał wet Basterkowi taką wstawkę aby nie robiła sie przepuklina ? nie wiem jak sie to fachowo nazywa ale tak też sie ludzi operuje ze zakłada sie pod skórę coś w rodzaju siatki .

Agatko ..... to boli .....ale jedno jest najwazniejsze... okruszek zaznał miłości , ciepła .... daliście mu to co najważniejsze

Posted

rozmawiałam z nią bo wiem,że ludziom wstawia się takie siatki ale powiedziała mi ,ze u psa to może sie nie udac.wie o dwóch nieudanych zabiegach i powiedziała mi ,że zszyła go takimi nicmi jak zszywa sie konie które zaraz po zabiegu stają do wyscigów.Boze zeby już sie udało i było dobrze.Biedak zaraz po zabiegu słysząc mój głos merdał ogonkiem.A ja tylko wożę go po wetach i zadaje ból.

Posted

agaga21, bardzo mi przykro. Śledziłam Twoją walkę o życie małego i miałam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy.

Trzymaj się.

Maluszku, tak bardzo mi cię żal:-(