Kamila_s Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Jagoda ja moge Wam od czasu do czasu pomoc nawet jak Julas jest juz na domku stalym;)pare groszy zawsze co jakis czas moge przeslac... Quote
jagoda1403 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 [quote name='Kamila_s']Jagoda ja moge Wam od czasu do czasu pomoc nawet jak Julas jest juz na domku stalym;)pare groszy zawsze co jakis czas moge przeslac...[/QUOTE] Bardzo Ci dziękujemy za wsparcie to wspaniałe uczucie kiedy czytam taką wiadomość i wiem że są na świecie ludzie którzy potrafią tak bezintereswonie zaproponować swoją pomoc ... Wierze że będziem sobie dawać rade z babcią, i świadomość że mamy Ciebie już nam wystarczy mnie przynajmniej uskrzydliła dzisiaj od rana :) JESZCZE RAZ BARDZO DZIĘKUJE ZA TE MIŁE SŁOWA :) Quote
Kamila_s Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Jagoda nie ma sprawy....trzeba wspolnymi silami sobie dawac rade jakos;););) pisz mi tylko jak bedzie Ci cos potrzebne....zawsze postara sie wyskrobac i na karme bedzie!!!;);) Julus mial takiego farta,ze trafil na Ciebie..!!!!:loveu::loveu: pamietaj,ze ja zawsze postaram sie Wam pomoc!!! Quote
jagoda1403 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Jeszcze raz bardzo ci dziękuje z całego serca :) Quote
Lidan Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Jak się miewa Julek? Utrzymanie psa w DT lub w hoteliku byłoby dużo droższe dlatego uważam, że jeśli jest taka możliwość i są na to środki warto troszkę pomóc Jagodzie w kupnie karmy dla pieska. 200 zł jakie pewnie w przybliżeniu trzeba zapłacić za worek karmy to spore obciążenie dla wielu z nas. Quote
jagoda1403 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Juli mój kochany wygląda coraz lepiej nie było mnie taraz 2 dni w domku zostali smai z babcią i teraz dopiero zobaczyłam jak pieknie wygląda ... Jak sierśc mu się zmieniła i jak nabiera masy mięśniowej :) Dzisiaj szalałm ze swoim przyjacielem Samim o którym juz Wam pisłam... Sami to potocznie mówiąc amstaff duży, masywny a Juli tak go polibił i tak czuje sie pewnie że biegali za jednym dużym patykiem mały na niego skakał warczał nie mal rzucał mu się do pyska, aż było miło popatrzeć jaki jest szczęśliwy :) Teraz śpi jak dziecko od 2 godzin jak zabity ... Wracają do tematu karmy jakbyśmy mieli aż 200zl jednorazowo dołóżyłabym 45zl i to by wystarczyło na 30kg bardzo dobrej karmy Arion która jest sprawdzona bo Sami się dzieli nią z Julim i meilibyśmy cały rok chrupek z głowy ... Dziękujemy kolejnej osobie którą jest Lidan za wsparcie w kwesti chrupek :) Quote
hop! Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Proszę, żeby 50zł z kwoty wpłaconej przez moją znajomą przeznaczyć na karmę Julka, a pozostałe 130zł na bezdomnego psiaka wybranego przez ciapuś. Quote
Kamila_s Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Jagoda wyslij mi prosze Twoj numer konta na priv;) ciesze sie,ze Julus tak szaleje i jest w dobrej formie,ale to wszystko zasluga Twoja Jagoda... i to,ze pokonal amstaffa...:lol::lol: kto jeszcze dolozy do chrupek dla naszego chlopaczka???;) ja doloze 50 zl Quote
hop! Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Jagoda1403, masz problem ze sfinansowaniem karmy dla Julka i prosisz o pomoc, a jednocześnie interesujesz się adopcją innego psiaka - http://www.dogomania.pl/forum/13458983-post920.html. Czegoś tu nie rozumiem... Quote
jagoda1403 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Pieska chciałam wziąść na siebie bo jest zastrzeżenie że ma być adoptowany na terenie Warszawy a ja w tym mieście jestem codzienie, a docelowo miałby mieszkac u mojej znajomej, więc nie mam z czego się tłumaczyć ... Poza tym gdybys do końca przeczytala ten wątek to byś wiedziła że zrezygnowałam z tej adopcji bo jest bardzo duże zaiteresowanie tym psiakiem poza tuym on mieszka w DT więc ma dobre warunki... Poza tym wcale nie musze się tłumaczyć jak mi nie ufasz i myślisz że wyłudzam tu pieniądze i potem sobie cos za nie kupuje to nie przeznaczaj żadnej kwoty na Juliego tylko nie rób publicznie ze mnie złodziejki i oszustki Quote
Kamila_s Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Jagoda ja czekam na dane na chrupaski dla Julka;) dla mnie powyzsza sprawa nie ma znaczenia... ja jestem szczesliwa,ze Julek ma domek u Jagody i jestem pewna,ze jest mu wspaniale...i to jest dla mnie najwazniejsze!!!:p:p;) Quote
ciapuś Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 Jagoda nie bardzo wiem co robić w tej chwili Z tego co widzę na koncie mamy 50zł dla Julka. Po konsultacji z Tobą zamówiłam 30 kg Brita z tego miało być 15kg dla Julka. W tej chwili karma stoi u mnie w piwnicy bo większość naszych podopiecznych jest w miejscach gdzie ma zapewnione wyżywienie a nie stać mnie aby wyłożyć kolejne pieniądze na 30kg karmy. Quote
Kamila_s Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 a nie mozesz Jagoda odebrac tych 15kg i dokupimy pozostale dla Julka??? Quote
jagoda1403 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Jasne że moge odebrać tylko boje się czy nie okaże sie że Juli bedzie znowu sie drapać bo on są z kurczakim ... W takim razie dam znać kiedy będę u Magdy z moim drugim psiakiem(prawdopodobnie w środe) i wtedy podjade do Ciebie ale wezmę na próbe 1kg żeby nie otwierać całej drugie krmy tylko prosze podaj mi swój numer jeszcze raz bo go nie zapisam i wtedy nie mogłam zadzwonić bo go nie miałam ... Więc prosze nie rób mi narazie przelewu bo może faktycznie okaże sie że te chrupki będą dobre ... hop! mam nadzieje że jestes dumna z tego że na odydwu wątkach wszystkich oficjalnie poinformowałaś o tym że nie mam kasy a chce ratować inne psy ... Quote
Kamila_s Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Jagoda ja mysle,ze nie powinnas sie za bardzo przejmowac wypowiedziami wszystkich osob;) kazdy z nas ma swoj punkt widzenia i interpretowania;) ja jestem z Toba i Julciem;););) Quote
jagoda1403 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Dziekuje Kamilo za ciepłe słowa, ale ciężko jest nie brać tego do siebie jeśli wszytsko co mam poświęcam zwierzakom, najbliźsi mnie proszą żeby myślałą o sobie i chociaż w urodziny wydła pieniądze na siebie, a ja poprostu nie umiem bo wiem że każda złotówka na pewno przyda mi sie na moje pociechy bo anóż coś się wydarzy i musze miec jakieś choćby 50zl na czarną chwile bo przy koniu już nie mam wizyt weterynarskich za darmo,a jest to nieporównywalnie wyższa cane za jedną wizyte Quote
ciapuś Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 Moj nr 792-061-133 Zawsze podaje go w pierwszym poście Quote
gameta Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='jagoda1403']Pieska chciałam wziąść na siebie bo jest zastrzeżenie że ma być adoptowany na terenie Warszawy a ja w tym mieście jestem codzienie, a docelowo miałby mieszkac u mojej znajomej, więc nie mam z czego się tłumaczyć ... Poza tym gdybys do końca przeczytala ten wątek to byś wiedziła że zrezygnowałam z tej adopcji bo jest bardzo duże zaiteresowanie tym psiakiem poza tuym on mieszka w DT więc ma dobre warunki... Poza tym wcale nie musze się tłumaczyć jak mi nie ufasz i myślisz że wyłudzam tu pieniądze i potem sobie cos za nie kupuje to nie przeznaczaj żadnej kwoty na Juliego tylko nie rób publicznie ze mnie złodziejki i oszustki Ciekawe, nawet bardzo - na wątku Poli nigdzie nie napisałaś, że ma być dla kogoś innego, wręcz przeciwnie, jednoznacznie określałaś, że będie mieszkać z niekastowanym psem bez łapy: [quote name='jagoda1403']dziękuje za szybką odpowiedź przeczytałam wszystko na allegro i w zasadzie spęłniam wszystkie kryteria tylko mieszkam w Łodzi ale od poniedziałku do piątku codziennie przyjeżdżam do Warszawy na zajęcia na SGGW. W domu mam od 2 tyg psiaka z łódzkiego schroniska małego trójłapka któremu bardzo brakuje psiego towarzystwa to jest młody piesek nie ma jeszcze półtora roku i mimo pobytu w schronisku bardzo garnie się do psiaków więc myślę że oboje byliby bardzo szczęśliwi ze swojego towarzystwa Operacja amputacji nogi która była w lipcu spowodowała że psiak jeszcze nie była kastrowany, ale jest to tylko kwestia czasu więc myślę że to też nie jest problem ... - Jagoda kręcisz, ot co. A ja nie lubię takich ludzi, szczegónie tu na dogo :shake: Wątek Poli: http://www.dogomania.pl/forum/f1161/malenka-jak-chihuahua-pola-szuka-ds-potrzebuje-pomocy-finansowej-na-dalsze-leczenie-146768/index92.html [quote name='jagoda1403']hop! mam nadzieje że jestes dumna z tego że na odydwu wątkach wszystkich oficjalnie poinformowałaś o tym że nie mam kasy a chce ratować inne psy ... Hop! dziękujemy za czujność, jak najbardziej zasadną :loveu: Quote
Kamila_s Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 ciekawe dziewczyny..zamiast wkrecac sie wniepotrzebne klotnie i zamet,ktore nic dobrego nie wnosza..zabierzcie sie lepiej za oglaszanie psiakow w potrzebie....jak Julka trzeba bylo brac to jakos chetnych nie bylo....a mi sie za to nie podoba jak sie czepia osob,ktore robia cos faktycznie fizycznie tak jak Jagoda....!!! zamiast rozpetywac wojne calkiem bez sensu...lepiej ugryzcie sie w jezyk!!! Quote
Kamila_s Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Jagoda ja tam jestem z Toba i na kazda proba odpowiedzi,zaczepki,prowokacji blagam nic nie odpisuj!!! niech czepialskie sobie popaplaja...zazwyczaj szybko im przechodzi:lol::lol: wiec JAgoda na takie prymitywne zaczepki napisz lepiej to co jest najwazniejsze...jak sie miewa Julek;);) Quote
jagoda1403 Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Julli miewa sie znakomicie jest coraz masywniejszy już kręgosłupik mu tak bardzo nie wystaje to zadziwiajace jak szybko przybiera na masie :) Zjada 2 miseczki dziennie ryżyku z mięskiem i marchewką i sprawia wrażenie jakby zmescil jeszcze trzecią, więc tą kwestie załatwimy chrupkami bo u Samiego wciągnął nosem dobrą porcje a potem w domu bez problemu swoją wieczorną miseczke babcinej zupki jak to nazywamy :) Brakuje mu tylko psiego towarzystwa dletego postaram sie w każdy weekend zabierać go do Samiego żeby sie nacieszył i wyszalał Nie mam tylko pomysłu na zabepieczenie kikutka bo jest tam bardzo delikatna skóra=blizna która łatwo ulega obtarciu, w domu mamy dywany, ale każda wizyta na posacce kończy sie obtartą nóżką do krwi :( Quote
Kamila_s Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 kurcze ja tam nie wiem jakby zabezpieczyc,,,ale moze sa jakies dziewczyny na forum ,ktore mialy trojlapka:roll::roll: Jagoda widze,ze Juli to po prostu zarlok niesamowity!!!:evil_lol::evil_lol:;) jeszcze troche i bedzie podjadal od ciebie:evil_lol: o zdjecia prosimy!!!!:eviltong::eviltong:;) Quote
jagoda1403 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Będą zdjęcia ale dopiero jutro bo dzisiaj wrócę z wawy dopiero o 22:30 więc mogę już nie zdążyć tym bardziej że nie jestem zalogowana na żadnym portalu który pomaga wklejać tu zdjęcia ewentualnie mogę wkleić linki do zdjęć :) Quote
ciapuś Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 możesz mi przesłać zdjęcia to wstawię ps Rozmawiałam wczoraj z Magdą i nie powinno być problemów podczas karmienia Julka Britem Quote
jagoda1403 Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Ok jak tylko wrócę do domu to prześle Ci zdjęcia, a przy okazji że tu jesteśmy obydwie to zapytam czy jutro by Ci pasowało żebym podjechała po karę bo będe miała samochód więc mam możliwość zabrania całego worka Quote
Recommended Posts