pati-c Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Zumi jest efektem mojego dwukrotnego pobytu w koszalińskim schronisku. Sunię pierwszy raz widziałam 2 tyg.temu- w grupie szczeniaków była najsmutniejszą bidulką,siedziała z boku i widać było ,że coś jest z nią nie tak. Po powrocie do Wawy nie mogłam przestać o niej myśleć. Dwa dni temu znowu byłam w Koszalinie i wiedziałam już,że nie mogę jej tam zostawić. I w ten sposób trafiła do mnie na dt :) Sunia ma 3,5m-ca i waży 8kg,więc jak dorośnie będzie sporym psiakiem. Ma problemy żołądkowe (biegunki) i ze stawami (tylne łapy są słabe i widać,że nie mają normalnej sprężystości). Trzeba małą odkarmić, dowitaminizować i wspomóc odpowiedni rozwój stawów. Dziś konsultacje u weta. Z charakteru Zumi jest mega przylepą. Chodzi za mną krok w krok, uwielbia się przytulać i być miziana po łaciatym brzuszku :) Jest spokojnym szczeniakiem, nie ma zapędów dewastatorskich, bawi się grzecznie swoimi zabawkami,ale najbardziej lubi połozyć się obok człowieka. Słodziak z niej nieziemski :loveu: Co ciekawe,biorąc pod uwagę jej wiek, nie załatwia się w domu. Do tej pory w domu tylko raz nasiusiała. Kontakt w sprawie adopcji: 698 616 250 [email protected] A oto Zumi: Quote
fizia Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 O jakie cudneńko śliczne! A brzuszek w kropeczki :loveu: Quote
pati-c Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 A do tego bardzo grzeczna :-D Właśnie wróciliśmy od weta. Mała została odrobaczona, dostała też preparat witaminowo-mineralny. Za 10 dni ponowne odrobaczanie. Z nóżkami nie jest tak źle. Mięśnie są zupełnie niewyrobione i stąd te niewielkie problemy z chodzeniem. Zumka pobryka trochę z Pepkiem po łące i przy dobrym karmieniu wszystko powinno szybko wrócić do normy :) Okazało się też,że sunia ma nie 3,5m-ca, a 3,może nawet ciut mniej. Wniosek taki,że docelowo będzie duża (teraz sięga mi do połowy łydki,a mam 167cm wzrostu) Quote
kinga Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 pati-c napisał(a): Okazało się też,że sunia ma nie 3,5m-ca, a 3,może nawet ciut mniej. Wniosek taki,że docelowo będzie duża (teraz sięga mi do połowy łydki,a mam 167cm wzrostu) ... i przez tę "dużość" właśnie o mały włos Zumi nie zostałaby warszawianką :shake:. Bo gdy ją pati-c zobaczyła po dwóch tygodniach, prawie zemdlała z przerażenia :diabloti: - że niby TAK STRASZNIE urosla :diabloti: ( w domyśle: jak ja wydam TAKIEGO WIELKIEGO psa?:eek2:) ...Cudna jest, i pati też jest cudna, zę ją wzięła :loveu: Quote
pati-c Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 :diabloti::diabloti: Teraz mdleję z przerażenia jak ja wydam TAKIEGO WIELKIEGO SŁODZIAKA :loveu: Mała jest niesamowita! kilka fotek z łąki: Quote
brazowa1 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 z wyzełkiem mi sie kojarzy-przecudna jest.Pati,jestes wspaniala-uratowalas ta mała! Quote
pati-c Posted August 10, 2009 Author Posted August 10, 2009 Też mam takie skojarzenia -z kształtu kufy, z figury.. kto by się oparł takiemu cudeńku :loveu: Quote
Sylwia K Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 ona jest prześliczna:loveu: a Pati-c wspaniała, że uratowała małą Quote
kinga Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 pati-c napisał(a)::diabloti::diabloti: Teraz mdleję z przerażenia jak ja wydam TAKIEGO WIELKIEGO SŁODZIAKA :loveu: pati - bądź twarda :happy1: pamiętam, jak w schronisku wyliczałaś z dumą, ile to miałaś tymczasów - i ze NADAL masz JEDNEGO PSA :diabloti: ...choć właściwie - czy musimy upierać się przy ilosci psów: jeden? :siara: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 czy Zumi jest juz do adopcji? Jesli tak to jaki jest kontakt do tymczasu? Quote
pati-c Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 kinga- nadal mam takie założenie :roll: :eviltong: Agnieszka(Visenna)- mała jest do adopcji, im szybciej znajdzie się dobry i odpowiedzialny dom tym lepiej- Zumi błyskawicznie się zżywa i lepiej by było jakby swoje psie uczucia mogła lokować na stałe u jednej, niezmiennej osoby Kontakt: 698 616 250 [email protected] Quote
pati-c Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Nocka minęła spokojnie. Mała przespała całą leżąc na poduszce przy mojej głowie. Po porannym, b.wylewnym witaniu wyszliśmy na dwór- koopka nadal pozostawia wiele do życzenia. Cały czas nie mogę wyjść z podziwu,że tak młody psiak nie brudzi w domu,tylko ładnie załatwia się na dworze :-o Quote
kinga Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Zumi na tych wszystkich zdjęciach ma takie samo spojrzenie, lekko przyćpane :eviltong: - zauważyłyście? ....pati?..............:razz: Quote
Sylwia K Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 pewnie się po cichaczu podkochuje w nieziemsko przystojnym seterze Pati-c i jej wzrok jest po prostu rozmarzony...;) Quote
pati-c Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Że niby co nam się tu insynuuje...? :roll::diabloti: para z samowara: Quote
pati-c Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Zumka została dziś "przetestowana" u moich dziadków ;) Mała ma świetny, b.zrównoważony charakter. Nie ma oporów wchodzić ze mną na nieznany teren- nowy dom, winda, nowe mieszkanie, nowi ludzie- jest b.zainteresowana,ale spokojna -ciekawski typ ;) Na dworze pilnuje się rewelacyjnie, nie robią na niej zbyt wielkiego wrażenia autobusy, rowerzyści, biegające dzieci- przystaje momentami zdziwiona,ale nie ma w niej paniki lub agresji lękowej. jeszcze pięć kroków i polecę: Quote
kinga Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 [quote name='pati-c'] jeszcze pięć kroków i polecę: i coooo? :-o poleciała??? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: czemu NIC nam nie napisałaś? Quote
pati-c Posted August 12, 2009 Author Posted August 12, 2009 Kolejna spokojna nocka za nami :) Poranna koopka już niemal idealna ;) Mała robi się coraz bardziej rozbrykana- zaczyna zaczepiać Pepka do zabawy, widać też,że czuje się swobodniej. Nauczyła się wskakiwać na "hop" do auta. W czasie podróży nie ma z nią najmniejszego problemu- grzecznie siedzi na tylnym siedzeniu. Nie ma choroby lokomocyjnej. Jest bystra-szybko łapie co jej wolno,a czego nie. Naprawdę rezolutny szczenior :) Quote
Recommended Posts