Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

moja cora Abi - [B]Alba Astra Elitesse[/B] :loveu: dzis w Warszawie wywalczyla sobie [B]CWC, CACIB, NSwR i Zwyciestwo Rasy[/B] :multi: :multi: :multi:
czyli do Championatu brakuje jej teraz juz tylko malego CWC za kilka miesiecy :smile:
:laola: :laola:

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A opis "techniczno-organizacyjny" można poprosić? Bo się tak straszyliśmy i co? Ci co przeżyli bez udaru pierwszy dzień niech coś skrobną. Jak się szykować na jutro? Bilety, parking, kontrola wet.
No i pierwsze gratulacje ślemy!!!

Posted

Gratulacje dla ABI !!! A nam się urodziło 3 dożkowych, czrnych chłopaków: Helios 710g, Herakles 700g i Hermes 750g!!! Może to, że się urodziły w dzień oceny dogów na Warszawskiej cacibówce coś znaczy...

Posted

Ja właśnie wróciłam, jestem padnięta ale było fajnie ;-)

Jednym z minusów były malusieńkie ringi:shake: , chyba najmniejsze na jakich kiedykolwiek biegałam:evil_lol:

Wyniki z BOB'ów:

Dog Niemiecki Czarny i Arlekin: Cairo Modry Efekt! I/2 dosk, CWC, CACIB, NPwR, BOB :-)) (Jeszcze raz Kasiu brawo :)))

Dog Niemiecki Żółty i Pręgowany: Tangerynka z Kuźni Napoleońskiej! I/2 dosk, CWC, CACIB, NSwR, BOB

W błękitach o ile dobrze zrozumiałam to wygrała chyba Dominica Dog Lome, ale moge się mylić.

Jeszcze pogratuluje (znowu:diabloti: ) paulince Pangei, za Zw.Mł. i Naj.juniora w żóltych i pręgowanych :))

A do tego gratulujcje dla Petitka który wziął BOB'a :multi:

Ajsonowa Ty to pięknie piszczałaś przy tym bieganiu z Ajsonem :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:,

do tego widzxiałam kogoś jeszcze ale nie pamiętam kogo, ring miałam przy honorowym ale nikt się nie pokazywał z ciastem :angryy:

Posted

[quote name='Basik']Gratulacje dla ABI !!! A nam się urodziło 3 dożkowych, czrnych chłopaków: Helios 710g, Herakles 700g i Hermes 750g!!! Może to, że się urodziły w dzień oceny dogów na Warszawskiej cacibówce coś znaczy...[/quote]

Basiu Super !!
Gratuluje!!:loveu:

Posted

Mnie się osobiście podobało, ale może to dlatego, że przez cały czas jako sekretarz przy stoliczku ;) . Wcale nie uważam, że były kiepskie warunki... strasznie straszyliscie :eviltong: . Gorąco, owszem. Psy na gwałt cienia szukały, ale uważam, że wystawa bardzo udana :cool1:

Posted

[quote name='Nugatowa']A co z Jojeckiem? :cool3: Jka mu poszło?[/quote]

Hmm powiedzmy, że oprócz tego że miał dzisiaj w szystko w d... to na dodatek sędziemu się nie podobał :evil_lol:

Ale potem siedziałam do końca dogów było bardzo miło bardzo gorąco a potem wchodząc dwa razy jeszcze żółtych na ring to wchodziłam już na bosaka:evil_lol:

A jeszcze dodam że Fatum Pangea zakończył

Młodzieżowy Championat Polski:multi:

Posted

[quote name='blaira']JAk z dojazdami i zaswiadczeniami wkoncu??
Gratuluje wszystkim bez wyjatku:multi:[/quote]

Przy wejściu tylko wertowali książeczki w poszukiwaniu nie wiadomo czego :roll:

Z dojazdem, hmm my przez przypadek dobrze pojechaliśmy i wmiare dojazd był i zaparkowaliśmy się też bez problemu, ale żadnego oznakowania nie było :shake:

Ogólni eirnggi były po przesuwane bo teoretycznie honorowy miał być tuż przy trybunach a tak się złożyło że był tam gdzie miały byc ringi chyba do 23 włącznie, dla mnie było troche za ciasno w alejkach między ringami bo nie wiadomo było gdzie jest ścieżka a gdzie ring:razz: Wkońcu przy ringu udało nam się znaleźć miejsce i było bardzo fajnie ;-))

ZA CACIB'y były tylko medaliki, żadnych pucharków anie za NPwR ani BOB'y...

Posted

[quote name='Agama']juz sa pierwsze doniesienia o reanimacji psa na ringu-co bedzie jutro z krotkonosymi[/quote]

Słyszałam właśnie o tym wale nie wiem co się działo :roll:
Wiem też że ludzie zamykali w samochodach psy i siedziały tam i się dusiły :shake:
Ale brawa dla organizatorów ktorzy wyłapali tam pare takich aut, i SM ściągali i grozili oczywiście wybiciem szyb żeby wyciągnąć psiaki.

Posted

Ja bylam na wystawie i powim ze to co niektory wystawy robia z psami jest okrutne ja przytachalam na wystawe butelki z zamrozona woda 5 litrow wody polewalam psu kark (i tak wysychal wiec przed wejsciem na ring nie bylo problemu) zamykalam go w klateczce mialam szczecie ze bylo miejsce pod dachem w cieniu jednak wzielam takze parasol aby w razie braku cienia klatke po parasolem ciegle wymieniala psiakowi w klateczce butelki z lodem (znajoma miala ladoweczke fajna) zebymial chlodniej ..

tyle o mnie ;P a wracajac do wystawcow.. psy trzymane na sloncu non stop.. woda do picia w sloncu ciagane medzy ringami nie wiadomo po co... psy na slonscu np. przy grilu a pancio sobie wcina kielbaske.. tragedia...!!!! powiem ze wystawa jak dla mnie nie wygladala na wystaawe milosnikow zwierzat ..(oczywiscie nie wszstkich)

a juz najabrdziej rozbroilo mnie jak znajoma z agility zamoczyla psa w wodzie (stala taka jakby beczka z woda) na co 3 panie.. boze i potem bedzie taki brudny.. trzymajac jakies "wypindrzone" pieski oczywiscie w sloncu :/ szkoda gadac..

Organizacja ok. bez opuznien (przynajmnije u mnie)
troche z amale ringi ale dalo sieprzezyc w miejszych rasach w wiekszych troche gorzej..wet. spooko weszlam na paszport :]

Posted

Nie dziwię się wystawcom - przecież wakacje to chyba najbardziej niebezpieczny okres wystaw i oczywiście organizatorzy by mogli przeznaczyć specjalne miejsca gdzie byłoby wystarczająco "cienia" i unikać tak przykrych sytuacji :(

Posted

No i znowu niepotrzebne koszty za zaświadczenia. Może w końcu ktoś się w czółko stuknie??
Mojemu furzakowi pozostaje tylko spryskiwacz i parasol dla ochłody.
A pogody się nie przewidzi, teraz słońce, a na jesieni, czy wiosną śniegi też się zdarzają. Mi się marzą duże, klimatyzowane hale. Tylko gdzie takie są???

Posted

eh, ja osberwowałam najbardziej dogi i dobermany. z dogami było jako-tako (szmaty na ryjkach i plecorach) ale dobki to koszmar ;/ nie mówię już o stylu wystawiania :crazyeye:

generalnie sama jestem zadowolona, nabyłam akcesoria które chciałam, porozglądałam się w interesujących mnie hodowlach, zobaczymy jak będzie jutro.

wiecie może czy z psami niewystawianymi można wejść?