Dorota Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Adoptowałam Benka .Jest juz w domu , wygląda bardzo dobrze i serdeczne podziękowania dla schroniska za opiekę . Jutro idziemy na przegląd uszów bo pod tym warunkiem został wydany . Jest super psiakiem .:loveu: Bardzo sie cieszę .I bardzo dziękuję Kierownikowi schroniska PROMYK oraz Pani doktor za opiekę na Benkiem. Będzie musiał być na karmie specjalistyczne dla alergików i pod stałą opeką weterynatujną . Dziękuje za zainteresowanie ,ale ogłoszenia i pomoc nie będą juz potrzebne Benio ma dom stały .:lol: Quote
malibo57 Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Warto się narobić, co? Dorotka:) Te godzinne telefony, te dyskusje, burza mózgów, te nerwy i stres. I w końcu szczęśliwy finał:sweetCyb: Quote
Kana Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Zdjęcia poproszę! :multi::loveu: Nigdy nie zapomnę tego wielkiego szkieleto grzyba na moich kolanach ... :shake: Quote
Dorota Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 To dzięki kilku osobom Benek ma się dobrze , Malibo Ty pierwsza przyszłaś z pomocą . Serdeczne dzięki :lol: Quote
Dorota Posted October 25, 2009 Posted October 25, 2009 Zdjęcia będą , on wieczorem dotarł , musi odpocząć , jutro wizyta u weta i będą zdjęcia , Obiecuję:lol: Quote
kamilka91 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Wspaniale, że mu się udało! :multi: Przecież on właściwie otarł się o śmierć... Ale teraz już będzie tylko lepiej :multi: A jak się Benek ma? Już się przyzwyczaił do nowego otoczenia? Czekam na zdjęcia :cool3: Quote
:: FiGa :: Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Jego towarzyszka podróży przesyła buziaki :buzi: I wszystkiego najlepszego dla Was :) Quote
Anusia&Saba Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 Z niecierpliwością czekam na fotki z DS :bigcool::bigcool: Quote
Dorota Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 na razie treść potem zdjęcia:lol: Tak naprawde ma bardzo wesołą mordke i wszedzie go pelno, a do miski i łozka swojej pani garnie sie w kazdej chwili... Uwielbia jezdzić samochodem, z czego sie bardzo cieszymy i na razie nie widac, żeby kogokolwiek lub czegokolwiek sie bal (mezczyzn, kobiet, parku, ulic,samochodow itp.). Wczoraj bylysmy u weterynarza w Elwecie , bardzo sie meczył się i trzepał uszami . Dostal 2 zastrzyki i wkrotce sie uspokoił. Weterynarz bardzo spokojny i rzeczowy, zbadal mu uszy, powiedzial, ze nie jest źle, wydzieliny w jednym w zasadzie nie ma, w drugim troche, to, ze sa takie cieżkie to wina starych, przerośnietych krwiakow, z którymi nie za wiele się da zrobic, ale nie jest tragicznie. Wymazu na razie nie robiliśmy, bo nie ma sensu w trakcie kuracji antybiotykowej, na uszy przepisal te sama masć, ktorej uzywali w schronisku w Gdansku, bo powiedział, ze dobra choć droga. Benio dostał tez antybiotyk i duzo płukanek, sprayow i płynow do przemywania ran (jedna jest na zdjeciu). W domu ma nosić kolnierz, żeby sie nie drapal, dopoki rany się nie wygoja. Karma oczywiscie dla hipoalergikow. Jesli drapanie bedzie w miare pod kontrola, to mamy isć na kolejna wizyte za ok. 1.5 tygodnia i wtedy tez mamy zrobic badanie krwi. Na razie przyzwyczajamy sie do Bencia i on do nas, ale już ma swoje ulubione miejsca i pozycje, jest bardzo towarzyskim pieszczochem. Mamy nadzieje, ze za kilka miesiecy rany i uczulenie zniknie i bedzie wygladal zupełnie zdrowo. Pozdrawiamy wszystkich fanów Benka:lol: Quote
Dorota Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 No i jak wam się podoba ? :lol: Piękny jest , on już ma domek , super domek i opiekę , a następne domki kochajace dalmaty ,zapraszam na wątki z dalmatkami ,Baronkiem :loveu:i Skayem:loveu: Quote
kamilka91 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Ależ on wypiękniał! Czy to na pewno ten sam pies? :multi: Oby wszystko mu się jak najszybciej goiło. :loveu: Pozdrawiam serdecznie, i proszę Benulka wytulić od cioci kamilki :loveu: Quote
Marta666 Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 Super wieści :multi: A dla Benka przesyłam życzenia szybkiego powrotu do zdrowia :razz: Quote
Kana Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 To nie jest ten pies którego wyciągalam z pod koca na fotelu !!! Ależ wyladnial ! Żebym już nigdy nie miala takiej interwencji bo Benio to byl chyba najgorszy przypadek. Czy mogę prosic te fotki ale w wiekszym rozmiarze? Chcialabym pokazać Benia jak teraz wygląda inspektorom którzy ze mną go uratowali. Wszyscy o niego wypytują. Quote
Zbójini Posted October 27, 2009 Author Posted October 27, 2009 uff bo myśałem że znów poczytam o kolejnych terminach i problemach czipowo-prawnych a tu takie dobre wieści. Moje gratulacje! Quote
Dorota Posted October 27, 2009 Posted October 27, 2009 [FONT=Verdana, Helvetica, Arial]Zdjecia zrobię większe ale na razie jest trochę pracy przy Beniu , jednak jeszcze smarowanko , sprayowanko , dbanie o skórę i uszy ,a ja pracuję , będę pisała na bieżąco i po wizycie kontrolnej u weta. A za miesiac-dwa pewnie wszystko sie zagoi i będzie już zdrowy! tzn bez świądu. Wszyscy znajomi pytaja jak ktos mógł mu cos takiego zrobic?! Benio jest przez nas bardzo kochany .:loveu: [/FONT] Quote
madziq Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 matko święta ale się cieszę!!!!! takie historie daja power do dalszego działania i przywracają wiarę w ludzi, której mnie akurat bardzo bardzo brakuje. Beniu wsyztskiego dobrego dla Ciebie i Twojego domku na zawsze:* Quote
Dorota Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 [FONT=Verdana, Helvetica, Arial]Benek jest niesamowity! Uczymy sie go na co dzien. Chociaz czujemy sie tak, jakby byl z nami od zawsze.:loveu:[/FONT] Quote
Marta666 Posted October 29, 2009 Posted October 29, 2009 Więc pora zmienić tytuł wątku :cool3::cool3: Quote
Dorota Posted November 1, 2009 Posted November 1, 2009 Na wątku nie wspomniałam jeszcze o organizacji która również bardzo pomogła przy ratowaniu Benka ( nie bedę wdawała się w szczegóły) ale bardzo dziękuję w imieniu Benia, Panu Grzegorzowi i innym osobom z Pogotowia i Straży dla Zwierząt.:loveu: Quote
Recommended Posts