Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziś w trybie interwencji TPOPZ odebrał w Gdańsku włascicielom psa w typie dalmatyczyka.
Pies skrajnie wychudzony ( waga około 10 kg) ze 2 -3 rodzaje infekcji skórnych. Zapalanie uszu. Małżowiny uszne napuchnięte do granic możliwości. Resztki sierści. Drapanie prawie do krwi...
Nadzwyczaj zdrowe białe zęby. Zdrowe oczy. Wykastrowany samiec.

Niedługo będę mial fotki

To biedni ludzie , nie mieli pieniedzy żeby go leczyć a uśpić nie mieli serca.

Przy tym wszystkim pies w nienajgorszej kondycji psychicznej bo był kochany. Niestety musielismy odwieźć go do schronu gdzie zapewne zgasnie bo trafił tam prosto z fotela...

Pilnie tymczas i deklaracje na leczenie!

Pies znajduje się w schronisku Promyk w Gdańsku.

• Replies 117
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Karolina dzięki za banerek. jak będę miał więcej fotek to wstawię

pies musi jak najszybciej trafic do domu i byc leczony. W tej chwili jest w schronisku i to one decyduje o jego dalszym losie i wiadomo co to może znaczyć. Dane z odczytanego czipa nie są danymi osób od którego psa odebraliśmy. Być może więc znajdzie się poprzedni właściciel bo pies był przygarnięty.

A na dziś pilnie DT i zbiórka na leczenie...

Czy ktoś może mu pomóc?

Posted

Już pisałam na pw do Zbójini, mamy klinike dla psiaka, tzn wet ma klinikę jakby na swojej posesji, tam gdzie mieszka, przyjmie go na pewno. Był u niego już nasz jeden bardzo, bardzo chory psiak.
Tylko schronisko musi go wydać. On tam nie przetrwa kwarantanny....bardzo, bardzo proszę o pomoc w wyciagnieciu go.

www.dalmatynczykiwpotrzebie.pl/forum

Posted

Niestety jest gorzej niz na fotkach...
Jak go trzymała przez kilka godzin to az cała skóra mnie swędziała...
Tragedia..
Ale chłopak cudny.
Po 2 godzinach gdy podszedł pracownik schroniska do auta bronił mnie przed nim :loveu:

Posted

Zbójini kiedy jedziemy wyciągać z tamtąd psiaka?

Pewnie będziemy musieli go adoptować...
Z resztą nie wiem jak to będzie bo mieliśmy małe problemy ze schroniskiem...

Posted

Kana napisał(a):
Zbójini kiedy jedziemy wyciągać z tamtąd psiaka?

Pewnie będziemy musieli go adoptować...
Z resztą nie wiem jak to będzie bo mieliśmy małe problemy ze schroniskiem...

Dziś była mocna delegacja w sprawie Benia ( bo tak ma na imię) z TPOPZ. Generalnie sprawa wygląda o tyle nieciekawie że nieuregulowany jest stan prawny psa.
Na nieszczęscie (tym razem) pies ma czipa. Pochodzi z tego schroniska ( adopcja) ale w danych jest nie ten własciciel od którego go odebralismy i od którego mamy oświadczenie o zrzeczeniu się praw.
Własciciel z czipa nie dobiera telefonu więc będa musialy wrócić 3 polecone albo kontakt od właściciela zeby uregulowal się stan prawny psa.
Z uszami podobno jest cos przewlekłego na co juz byl leczony. Skóra -najprawdopobniej alergia pokarmowa. Ponadto podobno pies wykazywał się podczas poprzedniego pobytu w schronisku agresją.
Generalnie po tych wszystkich procedurach nie będzie raczej problemu z wyciągnieciem go ze schronu. Na razie jest leczony.
Oby tylko wytrzymal psychicznie...

Posted

kate11 napisał(a):
już wiesz skąd....
jeśli chodzi o owczarki....nie wiem czy nie bedzie potrzebna pomoc, musze się dowiedzieć, dam znac na pw.

Gdzie i na jakie konto wpłacic kasę ,jestem z Katowic chce pomóc psu,bo mam już drugiego Dalmatyńczyka i kocham go ,również iine
zwierzaki.A pracuje i posiadanie jednego psa to też przyjemny kłopot
ale na więcej nie mogę sobie pozwolić.

Posted

na razie nie zbieramy bo pies jest w schrosnisku, jesli chcesz to mozesz zadzwonić do schroniska Promyk w Gdańsku -Kokoszkach i spytac czy nie mają jakichś szczegolnych potrzeb. Dzięki.