Glutofia Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 hm...zauważyłam ...gwałtowniej ruszyłam ręką a ona się skuliła w sobie i mruży oczki...trzeba jej kochającego domku gdzie będą tylko miziać nie będą bić.. w górę!! Quote
Glutofia Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Zrobiłam dziewczynie kilka ogłoszeń z tej listy: http://www.dogomania.pl/forum/f28/spis-stron-ogloszeniowych-post-1-2-a-122313/ pod numerami: 12,17,18,24,37 reszta jutro chyba ze ktoś pomoze? prosiłabym o podawanie w ogłoszeniu numeru telefonu: 722 394 983 oraz adresu : Z ostatniej chwili - FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT Ja piszę w ogłoszeniach ze preferowany domek z ogródkiem ale nie do kojca, nie wiemy jak sunia zniopsłaby mieszkanie w bloku windę itd.. ciotki help! Quote
Kisiaraf Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Poogłaszałam piękność na: nasipupile.pl kupiepsa.pl adopcje.org eoferty.com.pl przygarnijzwierzaka.pl katowice.gumtree.pl adopcjepsow.org kupsprzedaj.pl kokosy.pl e-zwierzak.pl pineska.pl katowiceslask.pajeczyna.pl gieldaogloszen.pl przygarnij.pl spacerek.net Życze wspaniałego domku i mam nadzieje, że w miare szybko to nastąpi :) Quote
Glutofia Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 Jaka błyskawiczna kobita!!!! Dzięki wielkie!:multi: Quote
Ajula Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 dobermanica1987 napisał(a): smutna wiadomosc jest taka ze Kora boi sie kazdego gwaltownego ruchu:shake:wg mnie byla bita :angryy::angryy::angryy: krew mnie zalewa na samą mysl o tym! :angryy::angryy: taka piękna kochana sunia, wierzę, że znajdzie swoich ludzi szczęscie, że się nią opiekujecie Quote
Saticzarownica Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Witam caly czas tu zaglądam,ona jest przecudna...Szkoda ze ja nie moge... Quote
HebaNova Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Ale dziewczyna szybko się przyzwyczaja do luksusów :lol: Quote
Glutofia Posted August 13, 2009 Author Posted August 13, 2009 I dobrze niech się przyzwyczaja bo ciotki dopilnują zeby juz tak było zawsze!!! Kora na kanapę!! Quote
Ajula Posted August 13, 2009 Posted August 13, 2009 Saticzarownica napisał(a):Witam caly czas tu zaglądam,ona jest przecudna...Szkoda ze ja nie moge... możemy sobie ręce podać :razz: też ciągle zaglądam, bo taka piękna i te oczy smutne... i też żałuję, że nie mogę :-( Quote
Glutofia Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 Podrzucę do góry...dziewczyna bardzo potrzebuje swojego tego jedynego człwoieka który będzie ją kochał Quote
halbina Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 takie psy są najwierniejsze i najbardziej oddane! Quote
Glutofia Posted August 14, 2009 Author Posted August 14, 2009 Jutro wybieram się do Kory w odwiedziny zrobię cioteczki troszkę fotek :) Quote
Kisiaraf Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Czekamy na nowe fotki piękności i pakiecik miziania przesyłamy :) Quote
Ajula Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 Glutofia napisał(a):Jutro wybieram się do Kory w odwiedziny zrobię cioteczki troszkę fotek :) już się cieszę! :multi: będziemy podziwiać ślicznotkę Quote
wikuwiku Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 [quote name='dobermanica1987']wiem wiem :evil_lol:Ciotki wczoraj bylam proba na wode...Kora wody sie nie boi ale tez do niej nie wchodzi.bardzo lubi sie bawic dla niej zabawa polega na skakaniu po czlowieku nie wie co to pilka,patyk ..:shake: ta ŚLICZNOTKA w kazdej mozilwej chwili prosi o mizianie... Na prawdę (bardzo)2 akceptuje inne zwierzaki i ludzi, wczoraj na zlocie u Dobermanicy pojawiło się nagle 10-cioro ludzi i wszystkich psów było 16, nie licząc kotów, psy były różnej wielkości, rasy i maści. Jaka była przednia zabawa, Kora za całą watachą wlazła do wody nad rzeczką wprawdzie nie szalała w niej, ale jakby mogla to by powiedziała: "Jeszcze się boję jeszcze nie ale za chwilkę jak sobie już wszystko poukładam , to wtedy nie będę odstawać wtyle. Ja też lubię dobrą zabawę i towarzystwo, ale...", no właśnie to ale trzeba odpracować u tego niesamowitego, pięknego, inteligentnego psa, suki przepraszam. Jak powiedziała Glutofia zasługuje na cudowny dom, tylko,że będzie on tak prześwietleny ,że strach się bać. Quote
dobermanica1987 Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 [quote name='wikuwiku']Na prawdę (bardzo)2 akceptuje inne zwierzaki i ludzi, wczoraj na zlocie u Dobermanicy pojawiło się nagle 10-cioro ludzi i wszystkich psów było 16, nie licząc kotów, psy były różnej wielkości, rasy i maści. Jaka była przednia zabawa, Kora za całą watachą wlazła do wody nad rzeczką wprawdzie nie szalała w niej, ale jakby mogla to by powiedziała: "Jeszcze się boję jeszcze nie ale za chwilkę jak sobie już wszystko poukładam , to wtedy nie będę odstawać wtyle. Ja też lubię dobrą zabawę i towarzystwo, ale...", no właśnie to ale trzeba odpracować u tego niesamowitego, pięknego, inteligentnego psa, suki przepraszam. Jak powiedziała Glutofia zasługuje na cudowny dom, tylko,że będzie on tak prześwietleny ,że strach się bać. dokladnie popieram Wujka DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA ODWIEDZINY W IMIENIU MOIM I MOICH DZIECI :-) JESTESCIE KOCHANI :loveu::loveu::loveu: Quote
Ajula Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 szkoda, że nie mieszkam gdzieś w pobliżu cieszę się, że Kora oprócz urody ma jeszcze inne zalety, wierzę, że znajdzie super dom :lol: Quote
Glutofia Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 Wczoraj spędziłam z Korą cały dzień, mogłam się bliżej poprzygladać i jestem...ech.. Sunia wszyskiego się boi jest wylękniona. Boi się człowieka ale też łasi do każdego zeby ją głaskać. Nie daj boże gwałtowniej ręką ruszyć przypłaszcza sie do ziemi. Aportów porzucac jej nie można bo się boi ze w nią się czymś rzuca. Monia próbuje jej piłkę kulac, goni ja ale nie podejmuje. Do domu juz wchodzi ale na ugiętych łapach i nigdy z człowiekiem -sama musi. Jak Monika na nią spojrzy to ucieka albo się przypłaszcza do podłogi- tylko w domu. brak jej socjalizacji z psami. NIe prowokuje awantur ale większego od siebie psa się boi. Pokazuje wówczas zęby i warczy, nie potrafi okazac uległości. NIc nie robi, nie atakuje ,nie kąsa tylko warczy- ze strachu. Jak juz się przyzwyczai i widzi ze nie ma zagrożenia przestaje. Brygidy się bała pokazywała jej uzębienie Bryda nie podjęła tematu nie zwracała na nią uwagi. Z mniejszymi psami ok. (mniejszymi od niej) Nie wiem..ma cieczkę moze to jej pierwsza i sunia trochę zagubiona. Wiem jedno nie wyadoptuję jej do bloku bo tego nie widzę, ani do domu z dziećmi. Nie dlatego ze coś komuś moze zrobić bo nie sądzę, ale ona potrzebuje spokoju i człowieka dla którego będzie tylko ona jedynym psem. Potrzebuje się przekonać ze nikt jej nie bedzie bił.. Tak ogólnie to jest przekochana. Moniczko ogromnie dziękujemy ze nas ugościłaś!!!! Quote
Ajula Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 cudowna :loveu:szkoda, że taka biedulka, ale znajdzie kochających ludzi i wszystko się zmieni a o co chodzi z tymi trampkami? :cool3: to tylko zabawa, czy jakis trening? Quote
Glutofia Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 Jarek wymyślił zabawę w "uciekające trampki" zeby dziewczynę nieco rozerwać Quote
halbina Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Glutofio, fotki jak zwykle przefajne! (te które dostałam sms też ale nie mam jak ich wkleić na wątek uszatka - mogłabyś?) Quote
wikuwiku Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Kochane ludziska , ani zdjęcia ani nasze opisy nie oddadzą wspaniałej atmosfery soboty, którą spędziliśmy w gronie PRZYJACIÓŁ, nie tylko naszego gatunku ale i czworonożnych. Obserwowaliśmy relacje, reakcje itp, na bieżąco komentując pomimo posiadanego już doświadczenia mogliśmy się wiele nauczyć nowych rzeczy i powymieniać małymi ale istotnymi doświadczeniami. Chyba znalazłem wytłumaczenie na tulenie się Kory do człowieka i domagania się miziania, jeżeli tak to można to wykorzystać w jej psychoterapii (lęku).:loveu: Quote
Glutofia Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 tak? a jakie to wytłumaczenie? FOTOSIK ZABLOKOWAŁ MI ZDJĘCIA. Niebawem powinny powrócić... Quote
Recommended Posts