Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam do was Pytania 3 ;)
1.Czy psa gryzą komary?
2.Czy psa parzą pokrzywy?
3.Wasza ulubiona rasa ?
Czekam na odp z góry dziękuje ;*

Posted

Hejka ;) komary tak samo jak i ludzi gryzą psy , tylko zależy jaką pies ma sierść , jeżeli ma grubą to raczej nie ma szans na ukąszenie komara tak samo jak i w przypadku pokrzyw ;) a co do rasy to oczywiście owczarek niemiecki ale malamuty to moja druga pasja :loveu:

Posted

Psa komary gryza, a co! Najlepsze miejsce to podbrzusze :evil_lol:
Pokrzywy tez parza, zwlaszcza jesli pies jest glupim masochista i wlazi w nie sikac :mad:

Pytanie trzecie jest najtrudniejsze :eviltong: Generalnie chyba wszystkie molosy, plaskopyskie niemolosy [np. mopsy, bulwy], duze szwajcary, biale owczarki szwajcarskie, wilczaki czechoslowackie, teriery typy bull...

Posted

Mnie się wydaje, że komary psa mogą ugryść. Pokrzywa też poparzyć chyba może, chociaż psa długowłosego raczej nie poparzy.
A rasa? Hmm...Golden retrievery i owczarki niemieckie:loveu::loveu::loveu:. Oby dwie uwielbiam tak samo.

Posted

Komary psa mogą ugry[B]ź[/B]ć i co gorsza czynią to, a jednym z ich ulubionych miejsc są genitalia.
Pokrzywy parzą.
Moje psy są [B]głupimi masochistami[/B]-jak to określił [B]shin[/B], bo nie zwracają uwagi na takie drobiazgi jak parzące pokrzywy. Powiem więcej, z lubością pchają w nie również pyski, nie wiem po co i dlaczego, pewnie przez to właśnie, że są głupimi masochistami, choć bardzo zdolnymi mimo tego "zaburzenia".
A co do ulubionej rasy, to jej nie mam z racji swoich doświadczeń.
Prędzej mogłabym określić rasy psów, które nie bardzo mi leżą, choć i to nie musiałoby być obiektywne, gdyż dla mnie decydującą rolę odgrywają cechy konkretnego osobnika, a nie jego rasa. Pewnym jest jednak to, że preferuję psy ras zdecydowanie dużych oraz olbrzymich.

Posted

Ja mam tymczasa alergika- koszmar. Komary- swędzi i puchnie, kleszcze- wielkie gule przez dwa tygodnie, pokrzywy/osty/inne zielsko- wysypka (a psica jest mikroskopijna i łysawa na podwoziu...). W zeszłą niedzielę o mały włos a umarłaby po użądleniu osy..... :shake:

Posted

Jeszcze tylko dodam, bo posty dziewczyn mi przypomnialy: wielu ogrodnikow twierdzi, ze berberysy [takie kolczaste krzaki] sa super na zywoplot, bo psy na nie nie sikaja. Taaaa... peeewnie...

A w zeszlym tygodniu moj piesio zostal przez komara dziabniety w jajco :evil_lol: [SIZE=1]i tez zaczynam podejrzewac jakas alergie, bo jak wroci po wycieczce na laki, to cale podbrzusze ma zaczerwienione :shake:[/SIZE]

Posted

Komary gryzą jak cholera ,ale po pysku.Bo moje psy mają gęstą zbitą sierść i na tułowiu się nie przebiją:cool3:
Pokrzywy ich jeszcze nie poparzyły (chyba)
A rasa to chyba najbardziej DObki ,Astowate i Owczarki i nade wszystko kundle ze zrytą psychiką ,bynajmniej nie jest nudno:evil_lol:

Posted

[quote name='Sock']
2.Czy psa parzą pokrzywy?

;*[/quote]
Parzą, jestem tego pewna po obserwacji mojej Foxi. Pokrzywy są dla niej tak silną przeszkodą że nie przejdzie przez nie mając po drugiej stronie pasa pokrzyw - bezczelnego kota !!! A na koty to ona jest baaaardzo cięta. Taka sytuacja . Jest ścieżka, po prawej pas pokrzyw (jeszcze wtedy niewysokich) , za pasem pokrzyw siedzi kot i się gapi na Foksika:evil_lol:. Foksik wychodzi z siebie na ścieżce i staje obok ale przez pokrzywy nie przejdzie by dostać się do kota.

Czy gryzą komary-nie wiem,nie zaobserwowałam, gryzą przede wszystkim mnie.

rasa - oczywiste że ta najpiękniejsza i z najlepszym charakterem -sznaucer olbrzym.

Posted

Dziękuje wam za odp :) Mój pies też nie może się oprzeć zawsze musi oblać jakiś drzewo :) A moja ulubiona rasa to owczarek podhalański i mieszańce i kundelki ;) xD POzdrawiam wszystkich do mi pomogli ;)

• 1 year later...
Posted

Ja co do komarów to nie mam pojęcia (jeszcze :diabloti:) a dzisiaj miałam taką małą wpadkę z pokrzywami, pies wlazł mi w pokrzywy (ogolony Y.T ;)) i potem zaczął tak nogami trząchać i nagle się położył, i nie chciał iść dalej. No to wzięłam go na ręce, uszliśmy kilka metrów postawiłam a ten zaczął się obcierać o trawę. :cool1: Czy to "wymachiwanie" i podnoszenie nóg mogło być po tej pokrzywie?? Dodam jeszcze że po powrocie do domu pies normalnie się zachowuję...

A co do rasy to oczywiście Yorkshire terriery :loveu: za charakter i wygląd :loveu::loveu: