malta Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 [quote name='cuciola']ja czekam na wynik krycia suni labradorki...byla kryta jakos 11 marca i na razie wiem ze zwiekszyl jej sie apetyt i ze sie wiecznie chce tulic..czy to moze byc znak?[/quote] pewnie może, ale Ty już chyba możesz zrobić usg? Dla mnie takim pewnym znakiem było to, że przestała jeść (tak w 4. tygodniu) bo apetyt to ona zawsze miała :cool3: Teraz już jej to przeszło i wczoraj np zjadła 3 obiady :razz: (najpierw za siebie i za Gafę, z którą mieszka, a potem Gafa znowu dostała ale znowu nie zdążyła zjeść:shake: ) Quote
cuciola Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 malta..sunia nie jest moja tylko hodowcy... :) a USG wiem ze zrobia dopiero pozniej bo nie chca suni stresowac..ona nie lubi weta na razie zeby nie zapeszac to hodowca za wiele nie chce powiedziec Quote
malta Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 [quote name='cuciola']malta..sunia nie jest moja tylko hodowcy... :) [/quote] ah już rozumiem :) :) sorry, no to trzymam kciuki!! Quote
cuciola Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 mam nadzieje ze urodzi sie chociaz jeden piesek bo suni nie chce :) Quote
cuciola Posted April 7, 2006 Posted April 7, 2006 na razie nie chce mowic zeby nie zapeszac...jak bedzie juz tak daleko to powiem Quote
bajadera Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 [FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Ja robię USG między 4 a 5 tygodniem. Jak dotąd sprawdzało się. A co do objawów ciąży - moja suka okło 20 dnia od krycia przestaje jeść. Poprzednim razem trwało to prawie dwa tygodnie i było dość przerażające. Teraz tylko tydzień. Jak się dowiedziałam, jest to objaw dość typowy związany ze zmianami hormonalnymi.[/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
cuciola Posted April 14, 2006 Posted April 14, 2006 sunia po krtorej kupie szczeniaczka juz powoli ladnie tyje :) Quote
Elitesse Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 moja suczka odmawia jedzenia juz gdzies 2 tydzien choc od wczoraj widze pewne zainteresowanie miseczka :) jest dokladnie w polowie ciazy Quote
cuciola Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 a Karlunia ponoc dalaby sie pokroic za jedzenie...powinna rodzic 9 maja...jejku jak ja sie nie moge doczekac Quote
malta Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 no ja też się nie mogę doczekać :)) pierwszy termin ma Malta na środę. Je jak smok ale np białego serka juz nie lubi ;) ale za to od dwóch dni biega, szaleje i ogólnie się nie szanuje ;) :-o Quote
cuciola Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 a Malta jakiej rasy jest sunia? :) szczesliwego rozwiazania|! Quote
malta Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 a Malta jest whippet :):) jakoś tak parę postów wcześniej zamieszczałam zdjęcie. a dziękujemy, strasznie się boję :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
cuciola Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 a to jej pierwsza ciaza? nie bojcie sie bedzie dobrze! Quote
malta Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 [quote name='cuciola']a to jej pierwsza ciaza? nie bojcie sie bedzie dobrze![/quote] pierwsza, i moja też ;) nigdy nie miałam szczonków Quote
cuciola Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 czy przy narodzinach bedzie jakas doswiadczona osoba? ja bym chyba umarla ze strachu i poprosilabym kogos o asystowanie! :) Quote
malta Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 [quote name='cuciola']czy przy narodzinach bedzie jakas doswiadczona osoba? [/quote] będzie, jeśli nie wypadnie jej dyżur w pracy, jeśli wypadnie będę musiała poradzić sobie sama i nie zemdleć Quote
Elitesse Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 ale ci dobrze ! nie musisz juz dlugo czekac ! a Zadra ma pierwszy termin dopiero 16 maja :roll: Quote
malta Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 eh tam dobrze ;) straszliwą mam tremę, byłam pewna że urodzi wcześniej ale teraz jakoś zwątpiłam - to jej zachowanie szalone:razz:...... teraz siedzę w pracy i gryzę pazury ale znajoma, która wpadła "ją wysikać" donosi, że wszystko ok ;) Quote
Elitesse Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 z wlasnych doswiadczen wiem ze zdecydowania wiekszosc suczek zaczyna rodzic wczesnym rankiem wiec mozesz sie troszke uspokoic :) a sam porod to nic strasznego - dasz rade !! ja w maju bede juz odbierala swoj 3 Quote
Elitesse Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 wlasnie jestem na twojej stronie i tak sie zastanawiam czy to nie ciebie przypadkiem widywalam jak jeszcze mieszkalam we Wroclawiu na walach nad Odra przy moscie Trzebnickim ?? Quote
Kika Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 A moja nie utyła i na to tycie musze niestety czekac do jesieni :( Quote
malta Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 o kuuurczę, ale szkoda :( przerabiałam to pół roku temu...ale nie ma tego złego...jakieś dwa miesiące po tym nieudanym kryciu podziały się u mnie takie rzeczy, że Bogu dziękowałam, że nie mam w tym czasie szczeniaków! Quote
Kika Posted April 21, 2006 Posted April 21, 2006 Krycie podobne, ale mam nadzieję,że tej reszty nie bedzie :) Quote
malta Posted April 24, 2006 Posted April 24, 2006 [quote name='Elitesse']wlasnie jestem na twojej stronie i tak sie zastanawiam czy to nie ciebie przypadkiem widywalam jak jeszcze mieszkalam we Wroclawiu na walach nad Odra przy moscie Trzebnickim ??[/quote] to do mnie? pewnie tak...sorry jakoś przegapiłam ten post :):):) pewnie mnie...jeśli z whippetką i spasioną średniaczką to tak ;) a Ty pewnie z dwoma średniakami??????:cool3: na Karłowicach mieszkam jakoś ze 3 lata więc jeśli to mieści się w tym czasie to byłyśmy my :razz: a wracając do tematu (może nie usg ale ciąży) to już wzięłam urlop (planowałam dopiero od środy ale teraz wypadło, że nikogo nie ma w domu wiec boję się ją zostawić) ale chyba nie ma zamiaru urodzić i moje cenne 3 dniu urlopu się "zmarnują" :placz: Quote
Recommended Posts