Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='cuciola']ja czekam na wynik krycia suni labradorki...byla kryta jakos 11 marca i na razie wiem ze zwiekszyl jej sie apetyt i ze sie wiecznie chce tulic..czy to moze byc znak?[/quote]

pewnie może, ale Ty już chyba możesz zrobić usg? Dla mnie takim pewnym znakiem było to, że przestała jeść (tak w 4. tygodniu) bo apetyt to ona zawsze miała :cool3: Teraz już jej to przeszło i wczoraj np zjadła 3 obiady :razz: (najpierw za siebie i za Gafę, z którą mieszka, a potem Gafa znowu dostała ale znowu nie zdążyła zjeść:shake: )

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malta..sunia nie jest moja tylko hodowcy... :)
a USG wiem ze zrobia dopiero pozniej bo nie chca suni stresowac..ona nie lubi weta
na razie zeby nie zapeszac to hodowca za wiele nie chce powiedziec

Posted

[FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Ja robię USG między 4 a 5 tygodniem. Jak dotąd sprawdzało się. A co do objawów ciąży - moja suka okło 20 dnia od krycia przestaje jeść. Poprzednim razem trwało to prawie dwa tygodnie i było dość przerażające. Teraz tylko tydzień. Jak się dowiedziałam, jest to objaw dość typowy związany ze zmianami hormonalnymi.[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Posted

no ja też się nie mogę doczekać :)) pierwszy termin ma Malta na środę.
Je jak smok ale np białego serka juz nie lubi ;)

ale za to od dwóch dni biega, szaleje i ogólnie się nie szanuje ;) :-o

Posted

a Malta jest whippet :):) jakoś tak parę postów wcześniej zamieszczałam zdjęcie.
a dziękujemy, strasznie się boję :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

[quote name='cuciola']czy przy narodzinach bedzie jakas doswiadczona osoba?
[/quote]

będzie, jeśli nie wypadnie jej dyżur w pracy, jeśli wypadnie będę musiała poradzić sobie sama i nie zemdleć

Posted

eh tam dobrze ;) straszliwą mam tremę, byłam pewna że urodzi wcześniej ale teraz jakoś zwątpiłam - to jej zachowanie szalone:razz:......
teraz siedzę w pracy i gryzę pazury ale znajoma, która wpadła "ją wysikać" donosi, że wszystko ok ;)

Posted

z wlasnych doswiadczen wiem ze zdecydowania wiekszosc suczek zaczyna rodzic wczesnym rankiem wiec mozesz sie troszke uspokoic :) a sam porod to nic strasznego - dasz rade !! ja w maju bede juz odbierala swoj 3

Posted

wlasnie jestem na twojej stronie i tak sie zastanawiam czy to nie ciebie przypadkiem widywalam jak jeszcze mieszkalam we Wroclawiu na walach nad Odra przy moscie Trzebnickim ??

Posted

o kuuurczę, ale szkoda :( przerabiałam to pół roku temu...ale nie ma tego złego...jakieś dwa miesiące po tym nieudanym kryciu podziały się u mnie takie rzeczy, że Bogu dziękowałam, że nie mam w tym czasie szczeniaków!

Posted

[quote name='Elitesse']wlasnie jestem na twojej stronie i tak sie zastanawiam czy to nie ciebie przypadkiem widywalam jak jeszcze mieszkalam we Wroclawiu na walach nad Odra przy moscie Trzebnickim ??[/quote]

to do mnie? pewnie tak...sorry jakoś przegapiłam ten post :):):)
pewnie mnie...jeśli z whippetką i spasioną średniaczką to tak ;) a Ty pewnie z dwoma średniakami??????:cool3:
na Karłowicach mieszkam jakoś ze 3 lata więc jeśli to mieści się w tym czasie to byłyśmy my :razz:

a wracając do tematu (może nie usg ale ciąży) to już wzięłam urlop (planowałam dopiero od środy ale teraz wypadło, że nikogo nie ma w domu wiec boję się ją zostawić) ale chyba nie ma zamiaru urodzić i moje cenne 3 dniu urlopu się "zmarnują" :placz: