fiorsteinbock Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Nie Basiu, mylisz sie :shake: Psy jechaly nad morze do adopcji, na sląsk i inne rejony Polski. Nowi wlasciciele nie widzieli ich na zywo. Opierali sie na zdjeciach, czasem tylko z kwarantanny. Quote
Basia Z. Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Dziwne. Jeżeli ktoś nie poszukuje konkretnie określonego pieska a tylko chce dać dom jakiejś bezdomnej psinie to nie rozumiem po co go wlecze z tak daleka skoro bliżej siebie też ma schroniska pełne sierot Quote
Basia Z. Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Dziwne. Jeśli ktoś nie poszukuje konkretnie okreslonego pieska , tylko chce dać dom jakiejś bezdomnej psinie to po co go wlec z daleka skoro bliżej też ma schroniska pełne sierot Quote
giselle4 Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 ...Przepraszam ,to moja wina ze jeszcze nie ma fotek:shake: Ja robie moze zbyt duzo zamieszanai i zbyt duzo obiecuje:mad: ale prawda jest taka ze jak mamy ludzi gotowych do adopcji a mających czas aby do nas przyjechac o 21,00 to tez sie zgadzamy jezeli są chętni ,to szybko psa wyprowadzamy,strylizujemy,kąpiemy i wieziemy...bo to znaczy ze jeszcze jeden ma dom..... Nie moge pozwolic aby fiorstenbock weszła na ogolny boks i wzieła Daniele na trawe i zrobila jej fotki:shake: koło nogi ta dziewczyna jest w zaawansowanej ciązy i małe pieski z jedynek owszem ale nigdy nie zgodze sie na wejscie miedzy 6-8 psiaków wiadomo ze jak jednego sie bierze reszta leci i probuje podgaryzac a nawet gryzc.....Ta dziewczyna robi tyle ze 2 wolontariuszki by były zmęczone mozecie mi wierzyc:p to jest nie tylko 3 razy w tygodniu pobyt w schronisku,zajmuje sie kociakam,karmi je ,cała karme dla nich oraganizuje oraz karme dla psiaków ,transport ,karmi,chodzi na spacery,poi i robi duuuzo fotek,tłumaczy z niemieckiego i utrzymuje kontak ze schroniskiem w niemczech..... Prosze o wyrozumiałosc ,ja wiem ze chce sie wiecej i wiecej fotek zanim sie podejmie decyzje ale w sobote moze bedziemy znacznie dluzej i porobimy i juz przepraszam ...jak wypadnie cos pilnego sorry,zajmiemy sie tym i jak juz pisałysmy prioryteterm jest Sawa i amstaffki Wiem ze problemu by nie było.....zamknąc na ogólnym wszystkie astki na noc i isc do domku...rano tylko wysprzątac i pare jedynek wolnych. Musimy tez przygotowac Ksene do domu i szukac kasy na transport....:oops: Quote
fiorsteinbock Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Grazynko! niczyja wina - takie sa realia w schronie, Ty to wiesz, ja! A za wszystko placa psiaki :shake: Quote
Basia Z. Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Ok, ja Was rozumiem i doceniam, i przepraszam też, ale byłam na granicy decyzji i co chwilę przez kilka dni wchodziłam na to forum sprawdzać czy już te fotki są ale już teraz jak to się mówi "d...blada" bo ja już pieska mam. Ktoś był bystry i przywiózł mi suczkę do domu żeby pokazać. Taka była biedulka zaniedbana i podobno nikt jej nie chciał w wieku 7-8 lat, że niby za stara i śmierdząca (zakamienione zęby). Nie umiałam odmówić bidulce no i mam - zamiast smukłej damulki beczułkę na krótkich krzywych nóżkach. Nie jestem zwolenniczką takiej formy adopcji, bo prawdziwa milość nigdy nie jest niczym wymuszona a jakakolwiek presja czy "pomoc" może ją nawet unicestwić no ale Kajusia jest szczęśliwa, zadbana z lśniącymi ząbkami śpi ze mną w łóżku i demonstracyjnie wszystkim pokazuje, że ja jestem jej panią. Na razie muszę sie skupić na czekającym mnie egzaminie ale może później jeszcze odwiedzę Wasze schronisko. Nadal poszukuję suczki podobnej do mojej Jagódki - tej, ktora nie żyje i jeśli znajdę taką, która będzie mi ją przypominać to na pewno też zaadoptuję. Quote
giselle4 Posted September 3, 2009 Author Posted September 3, 2009 ...kobieto jestes wielka:loveu: zdaj ten egzamin ,trzymamy kciuki i będz szczęsliwa bo masz juz przyjaciela:evil_lol: Bardzo sie ciesze Basiu...dlatego ze to biedak ze nie szukalas cud urody i ze pokochałas bo serce tak mówiło..... bedziemy pisac w miare mozliwosci buzka Basiu:eviltong::oops: Quote
Basia Z. Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Dzięki "giselle4". Taka szczęśliwa to ja nie jestem ale Kajusi na pewno nie skrzywdzę. Nie umiem zamieścić zdjęć na forum, zresztą tutaj nawet nie wypada bo to przecież wątek Danielki ale bardzo chciałabym Wam przesłać zdjęcia mojej nieżyjącej Jagódki, bo może trafi do Was taka suczka albo dowiecie się, że gdzieś jest w innym schronisku to mogłybyście mnie poinformować. Byłabym bardzo wdzięczna. Zamierzam jej tak szukać we wszystkich schroniskach jak tylko będę miała trochę więcej czasu. Quote
kamilawa Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Basiu możesz mi wysłać na maila: [email protected] Myślę, że dziewczyny i Danielka się nie obrażą jak tutaj ktoś inny zagości ;) Quote
fiorsteinbock Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Danielko, badz cierpliwa :modla: znajdziemy Ci domek! Quote
Kamila_ Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 nie pozwólmy jej czekać :mad: podnosimy! Daniela czeka :shake: Quote
kamilawa Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Danielko ślicznoto, po dom ! :multi::multi::multi: Quote
Laima Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Śliczna suczka. Aż trudno uwierzyć, że jest jeszcze w schronisku. Ona ma banerek i ogłoszenia? Quote
giselle4 Posted September 5, 2009 Author Posted September 5, 2009 Dzisiaj to dopiero zauwazyłam ale Danielka jest nad moje kolano[mam -164] jest srednim psiakiem ale juz takim trosze zestresowanym.....:-( moze w tym tygodniu ktos ja pokocha?;) Quote
kamilawa Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Laima- nie ma banerka... Kurcze, na dolnym śląsku to takie maluszki :diabloti: Ja dopiero 14 lat i 169cm... :-o mam nadzieję, że już więcej nie podskoczę :evil_lol: Quote
fiorsteinbock Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 a ja...158cm! :diabloti: są plusy, nie widze kurzu na gornych partiach mebli! Danielka jest sredniej wielkosci ale slodka i grzeczna. Pozniej wrzucimy fotki Lali! W jej przypadku domek jest kwestia czasu! Quote
giselle4 Posted September 5, 2009 Author Posted September 5, 2009 kamilawa napisał(a):Laima- nie ma banerka... Kurcze, na dolnym śląsku to takie maluszki :diabloti: Ja dopiero 14 lat i 169cm... :-o mam nadzieję, że już więcej nie podskoczę :evil_lol: bo my jestesmy wielkoludy niskopienne:evil_lol: Quote
Basia Z. Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 :lol: Te pieski są piękne wszystkie ! Jakie zgrabniutkie, prościutkie łapeczki mają Danielka rzeczywiście najmniejsza nie jest ale co z tego, za to bardziej nadaje się na spacerki, nie tak jak to moje świeżo adoptowane cudo - jak wołam na spacer to daje nura głęboko pod kołdrę albo pod koc i udaje, że jej nie ma. A jakie to białe maleństwo tam jest śliczne, i jak sie bawi i co takie cudo robi w schronisku...? :niedowia: :-( Quote
fiorsteinbock Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Witaj Danielko, na pierwsza - niech Cie widzi caly swiat! Quote
giselle4 Posted September 7, 2009 Author Posted September 7, 2009 ..zobaczcie jaki ona ma fajny ogonek:loveu: Quote
kamilawa Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 Witaj maleństwo :loveu: Ty nadal bez domku...? :-( Basiu, fotki wrzucę, ale jutro, bo dziś ledwo minet chodzi... Quote
Recommended Posts