Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oo to też sporo taka piąteczka:lol:
a powiedz mi bo na fotce wpadł mi w oko ten maluszek z lewej czy on jest z tych ciemnych yorków czy jasnych bo szukam ciemnego yorka(o ciemnym płaszczyku) a na fotce ten Twój na takiego wygląda czy mam racje ?
i ma też białą krawatke a zauważyłam że nie każdy york ją ma:roll:
poradzcie jak znależć tego ciemnego czym sie kierować zwlaszcza jak maluch ma 7-8 tygodni.

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak ten z lewej strony , to samczyk, on jest ciemny, taki jak jego tatuś.

Teraz mamy szczeniaki po rodzicach ciemnych , ale to nie znaczy ze bedą cie,mne. Na razie maja bardzo ciemne podpalanie , takie mahoniowe, czyli jest szansa na ciemne pieski w przyszłości.

Choć yorki sa bardzo wymieszane i mogą po dziadkach odziedziczyć kolor

Posted

Pegaza napisał(a):
oo to też sporo taka piąteczka:lol:
a powiedz mi bo na fotce wpadł mi w oko ten maluszek z lewej czy on jest z tych ciemnych yorków czy jasnych bo szukam ciemnego yorka(o ciemnym płaszczyku) a na fotce ten Twój na takiego wygląda czy mam racje ?
i ma też białą krawatke a zauważyłam że nie każdy york ją ma:roll:
poradzcie jak znależć tego ciemnego czym sie kierować zwlaszcza jak maluch ma 7-8 tygodni.

Ja też szukałam ciemnego.. w wieku 5 tyg juz widać jak się na włos dmuchnie, ze pod spodem są juz srebrnawe włoski więc piesek ciemny nie będzie. Ja Jessi kupiłam jak miała prawie 4 m-ce wiec juz było 100% pewne,ze bedzie czarna

Posted

Szczeniak 5 tyg moze iec tylko jasne wloski na glowie , co o nuiczym nie swiadczy a tylko o dobrym gatunku i kolorze. Jasne wlosy na grzbiecie pojawiają sie czasami dopiero po poł roku , czy po roku, nie ma reguły.

Posted

Neva napisał(a):
Szczeniak 5 tyg moze iec tylko jasne wloski na glowie , co o nuiczym nie swiadczy a tylko o dobrym gatunku i kolorze. Jasne wlosy na grzbiecie pojawiają sie czasami dopiero po poł roku , czy po roku, nie ma reguły.

Jak nie świadczy? Oczywiście, ze tak .. ja chciałam wziąść tego psiaka ale hodowczyni do mnie zadzwoniła właśnie jak mała miała 5 tyg , że jej się głowka wysrebrza, pojechałam , zobaczyłam i faktycznie. Miała na szczescie jeszcze jedną suczkę, którą zostawiła sobie. Widziałąm zdjęcia tamtej suczki jak miała 3 m-ce i juz było ewidentnie widać, że będzie srebrna .

Posted

pysiulka86 napisał(a):
Ja Ci dam nie wiadomo co :mad: Tolinek jest uroczy :loveu:

hehe wiem...no ale takie nie wiadomo co...wypłowiały zbój!!!:diabloti:

Posted

tigrunia napisał(a):
Jak nie świadczy? Oczywiście, ze tak .. ja chciałam wziąść tego psiaka ale hodowczyni do mnie zadzwoniła właśnie jak mała miała 5 tyg , że jej się głowka wysrebrza, pojechałam , zobaczyłam i faktycznie. Miała na szczescie jeszcze jedną suczkę, którą zostawiła sobie. Widziałąm zdjęcia tamtej suczki jak miała 3 m-ce i juz było ewidentnie widać, że będzie srebrna .

Oczywiście że może sie wysrebrzać głowka , ale to nie znaczy że plaszczyk bedzie jasny, może pozostać ciemny i taki york jest prawidlowy , srebrna głowka pozniej wysyca sie złotem, a plaszczyk taki ciemny kosik.

Caly czarny yok nie jest prawidlowy.

Choć czesto w pozniejszym wieku wysrebrza sie głowka i jak kupisz czarnuszka , to moze okazać sie za pare miesięcy że bedzie jasny.
Yorki wybarwiaja sie do 2 lat

Posted

danani napisał(a):
Eee tam-siwy. Po prostu blondynek :lol: Łepek powinien mu jeszcze zmienić kolor. U mojego do 1,5 roku to trwało.

tzn. na jaki kolor??

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...